Płyta MJPT

O Michaelu rozmowy luźne.

Którą piosenkę chciał(a)byś usłyszec na płycie, jako zaśpiewaną WSPÓLNIE przez wszystkich fanów biorących udział w projekcie?

Heal the world
102
27%
We are the world
181
48%
inną...
38
10%
jestem za stworzeniem zupełnie nowej, "naszej" piosenki dla Króla...
57
15%

Liczba głosów: 378

Awatar użytkownika
derozje

Post autor: derozje »

A i ja jeszcze chciałam zapytać jak ze wspólnym śpiewaniem? (ankieta...)
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

W razie jakichś problemów technicznych, że np. nie słychać dźwięku po nagraniu lub sygnał jest pełen trzasków lub dźwięków do tego podobnych można pisać do mnie, postaram się pomóc, ponieważ z systemami homerecordingu (tzw. studio domowe ;-) jestem związany od około 2 lat i postaram się pomóc w każdej kwestii z tym związanej, włącznie ze śpiewaniem. ;-)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
MJackson

Post autor: MJackson »

Ja również chciałabym do was dołączyć
Tylko nie wiem czy warto ponieważ przy waszych głosach mój będzie wyglądał po prostu CIEŃKO... :surrender:
Ale się nie poddam ;-)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
chrisbern

Post autor: chrisbern »

Faktycznie czasem więcej osób się pisze na jeden cover. Na "PYT" mam już dwoje chętnych. Podzielicie się razem? :) "The Way You make me feel" jeszcze nie robiłem, ale dwie osoby są tez już chętne.

Pewna osoba pragnie tez anonimowo zaśpiewać "I'll be there", wiec w jej imieniu rezerwuje dla niej ten numer.
Awatar użytkownika
derozje

a kto chce PYT? ;)

ja bym mogła z jakimś chłopakiem zaśpiewać jeszcze np. i just can't stop lovin you ... Albo coś innego ;D
Awatar użytkownika
chrisbern

Faktycznie czasem więcej osób się pisze na jeden cover. Na "PYT" mam już dwoje chętnych. Podzielicie się razem? :) "The Way You make me feel" jeszcze nie robiłem, ale dwie osoby są tez już chętne.

Pewna osoba pragnie tez anonimowo zaśpiewać "I'll be there", wiec w jej imieniu rezerwuje dla niej ten numer (juz prawie koncze podklad ;)).
Ostatnio zmieniony wt, 21 lip 2009, 23:06 przez chrisbern, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

mnie się marzyło kiedyś zaśpiewać "keep the faith" ale zdaję się, że to się tu nie uda, bo zupełnie pomysłu nie mam, jak sobie z chórkiem poradzić glupija Ale szukam i jak już Głównodowodzącej :) na PW pisałam - tylko się w czymś odnajdę, co jeszcze zajęte nie będzie, się zgłoszę :)
Awatar użytkownika
chrisbern

Derozje, Hope. Wrzuciłem Wam na PW link na mój podkład do P.Y.T.
Myślę, ze motyw Na Na Na mogliby zaśpiewać chętni, co moga miec problem z poważniejszymi partiami. Wrzucę odpowiedni fragment i będziecie mogli nagrywać z podkładem na słuchawkach (tylko głos ma być nagrywany). Przypomnę, ze w oryginale Janet i Latoya Na Na Na śpiewają :)

Oto link na 3 ryzy nagrany z rzędu podkład do Na Na Na z PYT. Zakładam, ze każdy wie, o co chodzi jak fan Michaela. Jeżeli ktoś chce mieć w Na Na Na udział, niech puści sobie ten mój podkład i nagra 3 razy (jak leci) partie Na Na Na (bez prowadzenia Michaela). Nagranie, kto da rade niech zamieni w MP3 i mi przyśle na chrisbern@wp.pl

http://www.sendspace.com/file/3q4vm7
Awatar użytkownika
anula__1994

Post autor: anula__1994 »

hubertous pisze:W razie jakichś problemów technicznych, że np. nie słychać dźwięku po nagraniu lub sygnał jest pełen trzasków lub dźwięków do tego podobnych można pisać do mnie, postaram się pomóc, ponieważ z systemami homerecordingu (tzw. studio domowe jestem związany od około 2 lat i postaram się pomóc w każdej kwestii z tym związanej, włącznie ze śpiewaniem.
No to przydasz mi się hubertous, przydasz... :knuje:
;-)
chrisbern pisze:"The Way You make me feel" jeszcze nie robiłem, ale dwie osoby są tez już chętne.
Mogę odstąpić. I zaśpiewać... 'Fly Away'? Jakoś chodzi mi po głowie ta piosenka ostatnio, a wokalnie dam radę....
speechless26 pisze:Gwarantuję, że wystarczy tu REJESTRATOR DŹWIĘKU
Tak, ale mój rejestrator dźwięku może nagrać tylko 60s.... Chyba, że z zatrzymywaniem, ale to raczej nie wchodzi w grę...
'Wszyscy chcą zmieniać świat, ale nikt nie chce zmienić siebie.'
Lew Tołstoj

I'm gonna make a change.
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

anula__1994 pisze:Tak, ale mój rejestrator dźwięku może nagrać tylko 60s.... Chyba, że z zatrzymywaniem, ale to raczej nie wchodzi w grę...

Polecam darmowy audacity, gdzie można godzinami nagrywać, póki się dysk cały nie zapełni ;-) Tutaj do pobrania-> http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... city+1.2.6 Obsługa banalna, ale w razie problemów z obsługą i innymi pisać na PW ;-)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
Kalyani

Post autor: Kalyani »

Hej :) Ojej ale fajny pomysł :-) Czy mogę sie przyłaczyc :):):) Troche śpiewam ale utwory Majkelka to wyzwaaaanie :) Chciałabym pioseneczkę Heartbreak Hotel o ile mozna :> :-)
Michaelka111

Post autor: Michaelka111 »

Zmienam utwór. Ostatni raz.
Stranger in Moscow.
Dziękuję za uwagę.
When we meet again, I'll ask you how you're doing
And you'll say fine and ask me how I'm doing
And then I'll lie and I'll say ordinary, It's just an ordinary day.
Awatar użytkownika
derozje

Ja chyba też będę musiała zmienić, o ile w ogóle dam rade zaśpiewać bo przez operacje gorzej mi wyciągnąć wyżej głos O.O :(
porażka :-/
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Awatar użytkownika
chrisbern

derozje pisze:Ja chyba też będę musiała zmienić, o ile w ogóle dam rade zaśpiewać bo przez operacje gorzej mi wyciągnąć wyżej głos O.O :(
porażka :-/
Jeżeli rzecz w wysokości, to w pewnych granicach można zmienić tonacje podkładu bez utraty charakteru utworu. Daj znac na PW, to moge zmienic tonacje, jeżeli tylko w tym leży problem
Awatar użytkownika
Paulincia91

Post autor: Paulincia91 »

Chciałabym się przyłączyć-sopran/alt.
niestety brak rejestratora dźwięku i nie umiem j.ang.To znaczy troszeczkę umiem,ale w szkole tylko niemiecki ;(
także z sama wymową byłoby u mnie b.ciężko :(
Ostatnio zmieniony śr, 22 lip 2009, 18:25 przez Paulincia91, łącznie zmieniany 2 razy.
Michael...:*<3
ODPOWIEDZ