Wspólny projekt - książka

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

okussa pisze:czy mozna tylko wysylac zdjecia czy tylko wtedy gdy sie cos napisze? bo
Nie konsultowałam sie z tym z innymi, ale wg mnie można bez problemu.
Kto może, niech wyśle tekst, kto może, zdjęcia, a jak ktoś ma mozliwość jedno i drugie, to tym lepiej:)
To w końcu nasza książka.
Awatar użytkownika
Paulincia91

Post autor: Paulincia91 »

moim zdaniem można,to,że ktoś nie ma do napisania żadnej historii nie oznacza,że ie może uczestniczyć w tworzeniu książki ;)

MJowitek-wysłałam Ci na maila historię ;)
Michael...:*<3
Awatar użytkownika
chrisbern

Post autor: chrisbern »

okussa pisze:a ja mam pytanie... czy mozna tylko wysylac zdjecia czy tylko wtedy gdy sie cos napisze? bo coprawda michael zawsze gdzies tam w momi życiu był, ale nie mam jakiejś konkretnej historii do opisania jak wielu z Was..
a wymyslać na siłe raczej nie bede przeciez.więc jak to wygląda :knuje:
Myślę, ze nie chodzi tylko o pisanie historii związanych z Michaelem, lecz również o opis naszej wewnętrznej relacji do Niego, do muzyki. Takie trochę wolne rozmyślania. Albo opis, jak przeżyliśmy Jego śmierć. Jak ktoś ma konkretna historyjkę, to tez jak najbardziej, ale nie tylko o konkretne historyjki nam chodzi.

Dzięki Paulincia za uwagę o zdjęciach :) Juz otrzymałem dziś od jednej osoby ;) Myślę osobiście, ze i fani bez wkładu do książki mogą nadsyłać swoje fotki, dyć nie będziemy ich dyskryminować z fanostwa (i potrzebujemy duuuuuzo zdjęć, żeby mozaika powstała)
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

Pomysł jest wręcz genialny i ja również przyłączam się do stworzenia tej książki. Jeszcze dzisiaj postaram się, co nieco napisać, a fotki prześle jutro :-)
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Awatar użytkownika
matuch

Re: Wspólny projekt - książka

Post autor: matuch »

KASIA pisze:Inna sprawa, długość i forma tekstu. Myślę, że min. 1 strona A4 (Times New Roman 12) do max. 5 stron A4 na jedną historię będzie optymalnie.[/size]
czy to nie jest zbyt dużo? Chodzi mi o to że ta książka ma raczej marne szanse na powstanie i sukces przy 5 tysiącach stron A4 japrosic

jeśli chodzi o mnie możecie być pewni że coś prześlę,tylko teraz nie mam zbytnio czasu ;-)
Awatar użytkownika
chrisbern

Sek w tym, ze prawdopodobnie (jak znam życie) nie nadejdzie tyle tekstów, ile by wynikało z entuzjastycznych reakcji na forum. Wiec 5000 stron nam raczej nie grozi. Bardziej bym się obawiał, żeby nam z książki licha broszurka nie wyszła ... Gdyby jednak obniżyć limit, to Kasia dostałaby, może i sporo tekścików na ćwierć strony, z którymi nie było by wiadomo, co tak naprawdę zrobić. Pamiętajcie, ze można pisać na różne tematy

(Jak poznałem muzykę Jacksona, osobiste anegdoty, własne recenzje i rozmyślania o Michaelu jako człowieku i o jego muzyce, ewentualne przeżycia z koncertów, własne przeżycia w związku ze śmiercią Michaela, własny stosunek do klasycznych szkalowań Michaela...).

Naprawdę dużo można napisać... Jednym to przyjdzie łatwiej, inni trochę się nagłowią. Ale będzie warto :)

Oczywiście to moje osobiste zdanie jest...
Awatar użytkownika
Adam-__

Post autor: Adam-__ »

Ok , napisane wysłane , jak by co napisz co poprawić ;) , a jakie te zdjęcia mają byc >? , to ma być moje zdjęcie tak ??
Obrazek
(do dalszej obserwacji)
Awatar użytkownika
chrisbern

Tak. Optymalnie powinny to być zdjęcia, na jakich jesteś sam, ewentualnie w towarzystwie osób będących rowiez fanami Michaela. Poza tym wysyłając zdjęcie samego siebie nie ryzykujesz, ze ktoś się będzie pluł, ze dysponujesz publicznie jego fizjonomia, a w tym względzie niektórzy są nadwrażliwi glupija . Zaoferowałem się, ze się zajmie zrobieniem mozaiki, bo poznałem dobrze funkcje tego programu (Z której fotografii Michaela to jeszcze wspólnie podyskutujemy, demokratycznie). Mamy tez koleżankę Morenice - zawodowa graficzkę -, która pomoże nam tez swoja wiedzą. 20 zdjęć albo chociaż paręnaście byłoby super. Wielkość wystarczy jakąś średnia, paręset kilobajtów. Robiłem eksperymenty ze zdjęciem Michaela i wykorzystałem kolekcje moich zdjęć z moja (juz) ex dziewczyną (prawie 900 zdjęć!) i wychodziło dobrze - Nasz album w formie Michaela Jacksona ;-) . Nie zamieszczę tego publicznie, bo na pewno by się jej to nie podobało, ale wyszło fajowo :)
Zdjęcia proszę spakować Winrarem, czy Zipem, nazwać nickiem bądź nazwiskiem i wysłać mi na maila:
chrisbern@wp.pl
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

Okey, mój wkład w ten projekt właśnie się przesłał :-) Teraz jeszcze tylko fotki i gotowe :-)
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
KASIA

Post autor: KASIA »

Dzięki Chrisbern za zaangażowanie :-)
I tak, prosiłabym się trzymać jednak tego limitu min. 1 strony A4, do tej pory dostałam od Was 5 historii z czego 3 są właśnie na tą jedną stronę. Wniosek jest taki..., że to bardzo mało :wariat: I tak jak Chrisbern mówi, 5000 stron nie napiszemy, nie napiszemy nawet 500, myślę jednak, że 50 może damy radę :wariat:

To mi się podoba:
chrisbern pisze:Naprawdę dużo można napisać... Jednym to przyjdzie łatwiej, inni trochę się nagłowią. Ale będzie warto :)

Oczywiście to moje osobiste zdanie jest...
No, bo moje też ;-) :-)

Czasu jest jezcze dość dużo, 30 września stosunkowo daleko. wszystkie te osoby, które odezwały się na moją prośbę o przybliżenie wybranego tematu trzymam za słowo i czekam na teksty :war:
Zresztą można wysyłać taże swoją szeroko pojętą twórczość :-) I zdjęcia (tylko nie te do okładki), ze spotkać z fanami, ze zlotów, zdjęcia kolekcji itp
I wogóle to chciałabym, aby pamiętano o tym, że historie wysyłamy na adres mailowy: fani.dla.mja@gmail.com nie na moje pw :war:

A zdjęcia też obiecuję swoje wysłać, poszukam czegoś odpowiedniego :-) Jest jakiś limit czasowy na wysyłanie tych zdjęć do okładki?
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Awatar użytkownika
Dirty_Diana_

Post autor: Dirty_Diana_ »

Już zaczęłam pisać na brudno ;)
Michael...WRÓĆ DO NAS !

Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

wysłane do poprawki... ;-) zdjęcie doślę później, jak sobie jakieś bardziej Michaelowe walne ;)
pozdro!
:dance:
Obrazek
Awatar użytkownika
chrisbern

KASIA pisze:est jakiś limit czasowy na wysyłanie tych zdjęć do okładki?
Myślę ten sam, co dla tekstów :)
KASIA

Post autor: KASIA »

Mam wiadomość z placu boju :war: Prośbę znaczy.
Apeluję o przysyłanie opisów konkretnych wydarzeń, najlepiej optymistycznych i z humorem. Ja przekonując wydawnictwa, że warto będzie nas wydać twardo twierdzę, że napiszemy książkę, którą czytać będą nie tylko fani. Że ogólnie będzie ona ciekawą, fajną i przyjemną lekturą dla każdego, będzie opisem jak fajnie jest być fanem Michaela Jacksona. Kiedyś i nas już nie będzie po świecie, fajnie by było gdyby i o naszym istnieniu pamiętano. W biografii Michaela będzie pisać, że miał fanów, my możemy sprawić, aby wiadomo było jacy oni byli ;-) Jest taki fajny cytat z Michaela "Unbounded immortality can be yours. Just create it". Fajnie brzmi, prawda? No to do klawiatur marsz, opiszmy jak niezapomnianie było na koncertach, co się działo pod hotelami, sklepami i innymi miejscami spotkać (i wyczekiwań) z Michaelem i jak fajnie jest na zlotach. Łzawym historiom pt. "Jestem fanem Michaela Jacksona i nikt mnie nie rozumie" mówimy STOP :-) Skupmy się na pozytywach i to tak, aby nie ziało nudą. Niech się nas czyta jednym tchem!

Jeszcze raz przypominam, że czekamy także na twórczość fanów, wierszyki, piosenki, obrazy itp. A także zdjęcia :-)

I jeszcze jedno - groźba. Od tej chwili wszystkie historie nieopisane jak należy, bez załączników będą usówane. Teraz jest ich stosunkowo niewiele, ale kiedy będzie ich więcej narażacie korektorów (mnie i MJowitka ;-) ) na żmudną pracę pt. "wytnij i wklej" Chciałoby wam się kilkadziesiąt razy coś kopiować, wklejać i opisywać? Chyba nie, proszę więc, abyście oszczędzili nam nudnej pracy. Dodajemy załącznik nazwany naszymi danymi (imię, nazwisko, miasto, wiek, rok fanowania) i dopiero wysyłamy :-) Wszystkich, którzy do tej pory nadesłali prace bez danych proszę o szybkie uzupełnienie :-) :war:
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Awatar użytkownika
bittersweetlady

Post autor: bittersweetlady »

KASIA pisze:No to do klawiatur marsz, opiszmy jak niezapomnianie było na koncertach, co się działo pod hotelami, sklepami i innymi miejscami spotkać (i wyczekiwań) z Michaelem i jak fajnie jest na zlotach.
a jeśli ktoś nie miał takich przeżyć, bo fanował zbyt krótko żeby jakieś ciekawe wydarzenie miało miejsce ?

a o co chodzi z tym załącznikiem, bo nie bardzo rozumiem?
w emailu ma być załącznik czy jak ;>
Obrazek
ODPOWIEDZ