Papillon dołącza...
-
Ba jak nie pamiętać cała rodzina była zaangażowana i jedyny program Telewizja satelitarna która leciala w niedzielę była sznasa na zobaczenie Michaela......madzia6122 pisze:lleytonowa
czy pamiętasz jak się zbierało plakaty z takich gazet jak Na Przełaj lub Dziennik Ludowy? (pani w kiosku odkładała po znajomości lub trzeba było lecieć o 6 rano!!
I siedzenie z palcem na magnetowidzie bo może w videotece puszczą teledysk? i nagranie na VHS? Ile wspomnień!!
Mieszkam w Krakowie i jeżdziłam o 4 rano na giełde po wycinki z niemieckich czasopim zebyć byc pierwsza w kolejce.......kurde w tamtych czasch wycinki plakaty z zachodnich gazet to był wyczyn jak ktoś nie miał rodziny zagranicą............Do tej pory mam wszystko i 20 kaset VHS kazdy najmniejszy news nagrany......chetnie bym to przegrała na CD niektóre perełki po prostu:)
pamietam jak leciała w piatek wzrokowa lista przebojów Marka Niedzwieckiego. Często gęsto na wagarach byłam bo gdyby teledysk Michaela leciał to chyba bym nie przezyła
Ostatnio zmieniony ndz, 05 lip 2009, 21:06 przez old_fan, łącznie zmieniany 1 raz.
nooo pewnie ze pamietam
i jeszcze Razem - tam tez byly plakaty
a Jarmark pamietasz?
to oni pierwsi puscili Thrillera - w specjalnym wydaniu o polnocy
i BRAVOo przywozone z zagranicy
i wymienianie sie na plakaty
pamietam ze za caly plik plakatów z Michaelem,
zgodzilam sie chodzic z takim jednym Jackiem ; )
no inaczej nie chcial dac, a ja je przeciez MUSIALAM miec
i jeszcze Razem - tam tez byly plakaty
a Jarmark pamietasz?
to oni pierwsi puscili Thrillera - w specjalnym wydaniu o polnocy
i BRAVOo przywozone z zagranicy
i wymienianie sie na plakaty
pamietam ze za caly plik plakatów z Michaelem,
zgodzilam sie chodzic z takim jednym Jackiem ; )
no inaczej nie chcial dac, a ja je przeciez MUSIALAM miec
ain't no sunshine when he's gone...
1958-2009
1958-2009
-
Faktycznie, przecież w Jarmarku zobaczyłam Thriller po raz pierwszy!! strasznie żałuję że całe moje zbiory przekazałam młodszej fance. Miałam taki plakat naturalnej wielkości (rodzina z zagranicy się zlitowała) Boże jaka ja byłam dumna!!Kasety VHS zdarte od ciągłego oglądania!!
Fajnie jest powspominać choć wolałabym w innych okolicznościach.
Taak , miłość do idola wymagała wtedy poświęceń!! A czy fani z Krakowa pamietają ze na ulicy Floriańskiej był taki punkt, gdzie się zanosiło kasetę magnetofonową kupioną najczęściej w Pewexie i tam nagrywali ci płytę? miałam dzięki temu zbiór starszych nagrań MJ.
Rany, jak mi Go będzie brakować!!
Fajnie jest powspominać choć wolałabym w innych okolicznościach.
Taak , miłość do idola wymagała wtedy poświęceń!! A czy fani z Krakowa pamietają ze na ulicy Floriańskiej był taki punkt, gdzie się zanosiło kasetę magnetofonową kupioną najczęściej w Pewexie i tam nagrywali ci płytę? miałam dzięki temu zbiór starszych nagrań MJ.
Rany, jak mi Go będzie brakować!!
A ja mam wszystko cała kolekcję z takim trudem zdobytą.... nawt tekturkę Michaela taką 160 cm, ale nie jestem w stanie tego oglądać nie teraz..... dziękuje Bogu ze nic nie oddałam z tego co mam to bezcenna pamiatka.
Przegrywalni na Floriańskiej nie pamiętam
przynajmniej tam nie trafiłam ale giełda pod Halą Targową to był obowiazkowy punkt programu przez ładnych kilka lat w każdą niedzielę bladym świtem......
Przegrywalni na Floriańskiej nie pamiętam

-
no old_fan, to chyba się wproszę na oglądanie tych zbiorów i wspólne pewnie płakanie:)
zastanawiam się dlaczego jest tak w życiu, że nie ma nic za darmo. Za swój geniusz musiał zapłacić straszliwie wysoka cenę!! Wszyscy wielcy geniusze odchodzili zbyt szybko i nigdy,nigdy nie byli szczęśliwi.
Przepraszam za patos ale dalej przeżywam Jego odejście.

zastanawiam się dlaczego jest tak w życiu, że nie ma nic za darmo. Za swój geniusz musiał zapłacić straszliwie wysoka cenę!! Wszyscy wielcy geniusze odchodzili zbyt szybko i nigdy,nigdy nie byli szczęśliwi.
Przepraszam za patos ale dalej przeżywam Jego odejście.
[quote="madzia6122"]no old_fan, to chyba się wproszę na oglądanie tych zbiorów i wspólne pewnie płakanie:)
madzia zapraszam serdecznie. zaczynam własnie wszystko wyciągać z zakamarków dopóki nie ogladam jakos funkcjonuje ale jak zaczne szczególnie zdjecia z koncertów itp to masakra
tyle przeżyłam cudownych chwil nie moge i tak w to wszystko uwierzyć!
madzia zapraszam serdecznie. zaczynam własnie wszystko wyciągać z zakamarków dopóki nie ogladam jakos funkcjonuje ale jak zaczne szczególnie zdjecia z koncertów itp to masakra

-
Papillon.. witaj...
..Myślę,że większość z nas ma podobne odczucia związane z odejściem Michaela...
byłam w podobnej sytuacji.. nikt z mojego otoczenia nie słuchał tej muzyki... a jeśli rozpoczynałam jakiś temat związany z MJ... atakowano nie tylko Jego,ale również mnie...
dowiadywałam się,że jestem bez gustu ,a oszczerstw pod Jego adresem nawet nie pamiętam..
Więc ..kiedy odszedł nawet nie poruszałam takiego tematu.. Jedynie moi rodzice interesowali się/ interesują Jego życiem i twórczością.. jedyni ludzie z licznego otoczenia z którymi mogłam zamienić parę słów na ten temat..
Pozdrawiam bardzo serdecznie i jeszcze raz WITAM..
..Myślę,że większość z nas ma podobne odczucia związane z odejściem Michaela...
byłam w podobnej sytuacji.. nikt z mojego otoczenia nie słuchał tej muzyki... a jeśli rozpoczynałam jakiś temat związany z MJ... atakowano nie tylko Jego,ale również mnie...
dowiadywałam się,że jestem bez gustu ,a oszczerstw pod Jego adresem nawet nie pamiętam..
Więc ..kiedy odszedł nawet nie poruszałam takiego tematu.. Jedynie moi rodzice interesowali się/ interesują Jego życiem i twórczością.. jedyni ludzie z licznego otoczenia z którymi mogłam zamienić parę słów na ten temat..
Pozdrawiam bardzo serdecznie i jeszcze raz WITAM..

Witam gorąco na forum 

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 121#220121
za wszystko co mi dałeś i dajesz <3
za wszystko co mi dałeś i dajesz <3
- Paulinaaa15F
Ktoś opisywał żeby porozmawiać z przyjaciółmi... ale ja niemam takowych z którymi jakikolwiek sens miałaby rozmowa na ten temat - w swoim otoczeniu tylko ja zwracam uwagę na niezwyczajną osobowość okraszoną talentem i geniuszem muzycznym, okupioną trudnościami w przetrwaniu każdego dnia jakie miał Michael...
Witaj!!!
ja wprawdzie mam jedną kolerzankę ( jeszcze do niedawna była to moja przyjaciółka), która też jest fanką Michaela, ale teraz mnie olewa i nie mam okazji z nia o tym porozmawiać .. także wiem co czujesz.
Serdecznie Cię witam i pozdrawiam:)
Witaj!!!

ja wprawdzie mam jedną kolerzankę ( jeszcze do niedawna była to moja przyjaciółka), która też jest fanką Michaela, ale teraz mnie olewa i nie mam okazji z nia o tym porozmawiać .. także wiem co czujesz.
Serdecznie Cię witam i pozdrawiam:)