Papillon dołącza...

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
madzia6122

Post autor: madzia6122 »

lleytonowa

czy pamiętasz jak się zbierało plakaty z takich gazet jak Na Przełaj lub Dziennik Ludowy? (pani w kiosku odkładała po znajomości lub trzeba było lecieć o 6 rano!!
I siedzenie z palcem na magnetowidzie bo może w videotece puszczą teledysk? i nagranie na VHS? Ile wspomnień!!
old_fan

Post autor: old_fan »

madzia6122 pisze:lleytonowa

czy pamiętasz jak się zbierało plakaty z takich gazet jak Na Przełaj lub Dziennik Ludowy? (pani w kiosku odkładała po znajomości lub trzeba było lecieć o 6 rano!!
I siedzenie z palcem na magnetowidzie bo może w videotece puszczą teledysk? i nagranie na VHS? Ile wspomnień!!
Ba jak nie pamiętać cała rodzina była zaangażowana i jedyny program Telewizja satelitarna która leciala w niedzielę była sznasa na zobaczenie Michaela......
Mieszkam w Krakowie i jeżdziłam o 4 rano na giełde po wycinki z niemieckich czasopim zebyć byc pierwsza w kolejce.......kurde w tamtych czasch wycinki plakaty z zachodnich gazet to był wyczyn jak ktoś nie miał rodziny zagranicą............Do tej pory mam wszystko i 20 kaset VHS kazdy najmniejszy news nagrany......chetnie bym to przegrała na CD niektóre perełki po prostu:)

pamietam jak leciała w piatek wzrokowa lista przebojów Marka Niedzwieckiego. Często gęsto na wagarach byłam bo gdyby teledysk Michaela leciał to chyba bym nie przezyła
Ostatnio zmieniony ndz, 05 lip 2009, 21:06 przez old_fan, łącznie zmieniany 1 raz.
Karioka

Post autor: Karioka »

nooo pewnie ze pamietam
i jeszcze Razem - tam tez byly plakaty

a Jarmark pamietasz?
to oni pierwsi puscili Thrillera - w specjalnym wydaniu o polnocy

i BRAVOo przywozone z zagranicy
i wymienianie sie na plakaty
pamietam ze za caly plik plakatów z Michaelem,
zgodzilam sie chodzic z takim jednym Jackiem ; )
no inaczej nie chcial dac, a ja je przeciez MUSIALAM miec
ain't no sunshine when he's gone...
1958-2009
madzia6122

Faktycznie, przecież w Jarmarku zobaczyłam Thriller po raz pierwszy!! strasznie żałuję że całe moje zbiory przekazałam młodszej fance. Miałam taki plakat naturalnej wielkości (rodzina z zagranicy się zlitowała) Boże jaka ja byłam dumna!!Kasety VHS zdarte od ciągłego oglądania!!
Fajnie jest powspominać choć wolałabym w innych okolicznościach.
Taak , miłość do idola wymagała wtedy poświęceń!! A czy fani z Krakowa pamietają ze na ulicy Floriańskiej był taki punkt, gdzie się zanosiło kasetę magnetofonową kupioną najczęściej w Pewexie i tam nagrywali ci płytę? miałam dzięki temu zbiór starszych nagrań MJ.
Rany, jak mi Go będzie brakować!!
Karioka

Post autor: Karioka »

ja tez mialam taki cudny wielki plakat nie z zadnej gazety
tylko prawdziwy najprawdziwszy
musze zeskanowac zdjecie,
ktore mi ktos zrobil na jego tle i Wam pokaze ;)

ja do dzis mam cala teczke ze zdjeciami Michaela i artykulami o nim
ain't no sunshine when he's gone...
1958-2009
old_fan

A ja mam wszystko cała kolekcję z takim trudem zdobytą.... nawt tekturkę Michaela taką 160 cm, ale nie jestem w stanie tego oglądać nie teraz..... dziękuje Bogu ze nic nie oddałam z tego co mam to bezcenna pamiatka.

Przegrywalni na Floriańskiej nie pamiętam :-) przynajmniej tam nie trafiłam ale giełda pod Halą Targową to był obowiazkowy punkt programu przez ładnych kilka lat w każdą niedzielę bladym świtem......
madzia6122

no old_fan, to chyba się wproszę na oglądanie tych zbiorów i wspólne pewnie płakanie:)
:mj:
zastanawiam się dlaczego jest tak w życiu, że nie ma nic za darmo. Za swój geniusz musiał zapłacić straszliwie wysoka cenę!! Wszyscy wielcy geniusze odchodzili zbyt szybko i nigdy,nigdy nie byli szczęśliwi.
Przepraszam za patos ale dalej przeżywam Jego odejście.
old_fan

[quote="madzia6122"]no old_fan, to chyba się wproszę na oglądanie tych zbiorów i wspólne pewnie płakanie:)

madzia zapraszam serdecznie. zaczynam własnie wszystko wyciągać z zakamarków dopóki nie ogladam jakos funkcjonuje ale jak zaczne szczególnie zdjecia z koncertów itp to masakra :beksa: tyle przeżyłam cudownych chwil nie moge i tak w to wszystko uwierzyć!
madzia6122

dziękuję wam kochani że jesteście, bo gdybym nie mogła chociaż o tym pisać to nie wiem jak bym to zniosła. nie mam w moim otoczeniu nawet odrobiny zrozumienia.
A jak będzie z transmisją uroczystości pogrzebowych, jest szansa że będzie w TV np TVN 24? Nic o tym nie mówią!!
old_fan

Nic o tym nie wiem. Moze przyjdziesz we wtorek o 18 po kosciół Mariacki bedzie chyba kilka osób ja równiez mogłybysmy sie poznać.
Awatar użytkownika
LiLkaa23

Post autor: LiLkaa23 »

Papillon.. witaj...

..Myślę,że większość z nas ma podobne odczucia związane z odejściem Michaela...
byłam w podobnej sytuacji.. nikt z mojego otoczenia nie słuchał tej muzyki... a jeśli rozpoczynałam jakiś temat związany z MJ... atakowano nie tylko Jego,ale również mnie...
dowiadywałam się,że jestem bez gustu ,a oszczerstw pod Jego adresem nawet nie pamiętam..

Więc ..kiedy odszedł nawet nie poruszałam takiego tematu.. Jedynie moi rodzice interesowali się/ interesują Jego życiem i twórczością.. jedyni ludzie z licznego otoczenia z którymi mogłam zamienić parę słów na ten temat..

Pozdrawiam bardzo serdecznie i jeszcze raz WITAM..
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Witam na forum.
Obrazek

Post autor: Bi-chan »

Witam gorąco na forum :mj:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 121#220121
za wszystko co mi dałeś i dajesz <3
Awatar użytkownika
Paulinaaa15F

Post autor: Paulinaaa15F »

Ktoś opisywał żeby porozmawiać z przyjaciółmi... ale ja niemam takowych z którymi jakikolwiek sens miałaby rozmowa na ten temat - w swoim otoczeniu tylko ja zwracam uwagę na niezwyczajną osobowość okraszoną talentem i geniuszem muzycznym, okupioną trudnościami w przetrwaniu każdego dnia jakie miał Michael...

Witaj!!! :mj:
ja wprawdzie mam jedną kolerzankę ( jeszcze do niedawna była to moja przyjaciółka), która też jest fanką Michaela, ale teraz mnie olewa i nie mam okazji z nia o tym porozmawiać .. także wiem co czujesz.
Serdecznie Cię witam i pozdrawiam:)
ODPOWIEDZ