Wspólny projekt - książka

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

nat88 pisze:Coś w tym stylu?
a jest jakiś inny styl?
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

majkelzawszespoko pisze:a jest jakiś inny styl?
:smiech: :smiech: Twoje wypowiedzi kłócą się z Twoim awatarem...
:smiech:
Obrazek
Garcia0

Post autor: Garcia0 »

Liberian Girl pisze:hmm a może by tak spróbować zrobić jedno, wielkie wspólne zdjęcie
fanów z całej polski.
Brzmi trochę jak wielkie wyzwanie, ale jak podejmujemy się tego projektu
to może i nad tym warto pomyśleć.
Może dobrą okazją bedzie zlot w Warszawie
MJ forever
maryska17

Post autor: maryska17 »

A może jakieś propozycje na tytuł książki??

Poźniej proponowałabym zamieścić sondę.

Moja propozycja jak już wcześniej pisałam: "Nasz Moonwalk- opowieść o Królu"
Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*

I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...

FOREVER! Thank You My King!
Buszmen

Post autor: Buszmen »

To da się zrobić, ale trzeba by mieć naprawdę duuuużo zdjęć. Bawiłem się już w takie rzeczy, znam program, tylko pewie najlepiej by było, gdyby wykorzystał on wszystkie zdjęcia (tzn żeby wszyscy byli na tym dużym zdjęciu) co już chyba nie jest wykonalne.
Awatar użytkownika
LiLkaa23

Post autor: LiLkaa23 »

hej.. pomysł jest ciekawy.. chętnie dołączę, dorzucając wspomnienia i rysunki...
Obrazek
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Ja też się przyłączę, zresztą mam już taki tekst, pisany tamtego dnia. I myślę, że najlepiej będzie stworzyć coś teraz, nie czekając aż emocje opadną.

Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

nat88 pisze:Coś w tym stylu? << zdjęcie >>
Tak, cos takiego.
Z duzej ilości naszych małych zdjęć "poskladana" twarz Michaela.

Zdjęcia mozna by wysyłac Kasi na skrzynkę, wiem, że ich trzeba duzo, ale to chyba nie problem.. Najwyzej mozna by podsylac więcej swoich zdjęć, z różnych okresów zycia, tak dla urozmaicenia.

Nie wiem czy kazdy by miał podesłac juz malutka fotkę /wwielkości 1/4 avatarka?/ czy ktoś by zbierał "normalne" zdjęcia a potem je poobrabiał, ale to chyba najmniejszy problem. Nawet ja bym sie z tym uporała, gdyby mi ktoś powiedział skąd program ściagnąć. mój komp dośc dziewiczy jest... ;)
Michaelka111

Post autor: Michaelka111 »

Ja podrzucę zdjecie.
Mam też kilka treści dotyczących zmiany mojego życia dzięki Michaelowi.
When we meet again, I'll ask you how you're doing
And you'll say fine and ask me how I'm doing
And then I'll lie and I'll say ordinary, It's just an ordinary day.
Awatar użytkownika
chrisbern

Post autor: chrisbern »

Pomysł z twarzą Michaela ze zdjęć fanów jest bardzo fajny (poza tym, ze przy formacie książki nie będzie widać indywidualnych zdjęć, ale chodzi o symbol). Ma kto software do tworzenia czegoś takiego? Jak sie nazywa?
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

no nawet nie pomyślałam o takiej mozajce ale to naprawdę fajnie
wygląda. Pomyślałam o czymś innym ale to lepszy pomysł :D

no to jak zaczynamy zbierać zdjęcia?
Awatar użytkownika
chrisbern

Post autor: chrisbern »

OK, ja już mój tekst Kasi wysłałem :)

PS. Link na program do robienia mozaiki ze zdjęć

http://www.itlocation.com/en/software/prd62225,,.htm

Eksperymentowałem z programem i sprawia się znakomicie :). Warunek: Duuuuuuuuuuuzo zdjęć. To daje programowi możliwość optymalnego doboru odcieni poszczególnych zdjęć. Ja eksperymentowałem dając programowi do dyspozycji prawie 1000 zdjęć mojej (ex)dziewczyny i mnie i spisał się świetnie.
Widze, ze do pisania książki będzie nas sporo. Jeżeli każdy podeśle kolekcje ... ca. 20 swoich fotek, to może coś z tego być. Jednak muszę dodać, ze w formie wydrukowanej, będzie ta mozajka raczej symbolem, bo raczej sie nikt swoich zdjęć nie dopatrzy w tak małym formacie. Cyfrowo, to co innego :)
Proponuje wysłać fotki na podany na poprzedniej stronie mail fani.dla.mja@gmail.com , najlepiej włożone do foldera i spakowane ZIP-em, bo wysyłanie i odbieranie pojedynczych zdjęć jest mocno upierdliwe.
Awatar użytkownika
Kaarolcia

Post autor: Kaarolcia »

Kasiu gratuluję pomysłu, a Wam wszystkim zapału i chęci do pracy. Ja również pragnę się przyłączyć jak tylko będę dała radę. Właśnie ściągnęłam ten program i wrzucam jakieś zdjęcia na próbę, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jackofanka

Post autor: Jackofanka »

Jestem za napisaniem ksiażki,MJ zasługuje na to! MJ is alive.
KASIA

Post autor: KASIA »

Z radością informuję, że dostałam już pierwsze historie, znaczy się, jest dobrze ;-)
Jeśli natomiast chodzi o okładkę, to wolałabym, aby najpierw powstała treść, później opakowanie, a nie odwrotnie. Tak, czy inaczej pomysł jest fajny. Prosiłabym jednak, aby zdjęcia na ten cel przesyłać docelowo do osoby, która będzie się zajmować tworzeniem okładki :-) przesyłanie ich do mnie spowoduje tylko bałagan, bo będę je musiała pooddzielać od zdjęć przeznaczonych do ksiązki i później wysłać je twórcy okładki i wydaje mi się to stratą czasu. Także apeluję: do mnie tylko te zdjęcia, które mają trafić do środka książki, zdjęcia na okładkę do jej autora japrosic

No i przyponimam, spisujemy swoje wspomnienia związane z Michaelem i do 30.09 wysyłamy je na adres fani.dla.mja@gmail.com
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
ODPOWIEDZ