Przeciętny fan: słucha "Billie Jean" i Madonny ;-)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Pank

Przeciętny fan: słucha "Billie Jean" i Madonny ;-)

Post autor: Pank »

Od pewnego czasu pojawiła się u mnie stopka z linkiem do Last FM... Ale dopiero dziś odnalazłem stronę o tym, co kto u Michaela lubi najbardziej. Czyli statystyka przeciętnego fana ;-)

http://www.last.fm/music/Michael+Jackson

I tak przeciętnie króluje Michael lat 80., z wyjątkiem "Black or white" na miejscu 5. Zwycięzcą jest niezaprzeczalnie "Billie Jean" (część osób zapisuje jeszcze "Billy Jean"). Niewiele dalej "Thriller" i "Beat it". Z "Off the wall" króluje "Rock with You", z "Bad" - "Smooth Criminal", z "HIStory" - "You are not alone" (ale dopiero miejsce 13.), z "Invincible" - "You rock my world".

W rankingu "Top Fans", w którym jest m.in. Willy :-) , przebojów na najwyższych miejscach jest stosunkowo mało - często w czołówkach jest jednak n.p. "We've had enough".

Osoby słuchające Michaela słuchają najczęściej Madonny, Prince'a, Janet Jackson, George'a Michaela, Marvin Gaye, R.E.M., Alice & Battiato i Jamesa Brown'a. Można ich najczęściej znaleźć na forach: Extensive Musical Taste, Vegans and Vegetarians, ilXor, Funky Music, The Music Chain, G-A-Y (no proszę... :wariat: ) i Eclecstasy.

W tagach z kolei Michael ma najczęściej gatunek 'pop', potem '80s', ale i, na 5. miejscu, metal (!) :]

Na liście ogólnej Michael jest chyba po za setką... Ale możemy pomóc statystyce, więc... :]
Awatar użytkownika
Willy

Re: Przeciętny fan: słucha "Billie Jean" i Madonny

Post autor: Willy »

Pank pisze: W rankingu "Top Fans", w którym jest m.in. Willy :-) , przebojów na najwyższych miejscach jest stosunkowo mało - często w czołówkach jest jednak n.p. "We've had enough".
A no jestem ,jestem. :-) Kiedyś sie rejestrowałem na Audioscrobblerze ale to było w zeszłym roku(troche się od tego czasu tam zmieniło), dawałem nawet linka do tego serwisu jeszcze na starym forum. Już dawno nie mam plugina w odtwarzaczu ale może znowu sobie zamontuje. :mj:
Awatar użytkownika
lunatyczka

Post autor: lunatyczka »

Pank pisze:
Osoby słuchające Michaela słuchają najczęściej Madonny, Prince'a, Janet Jackson, George'a Michaela, Marvin Gaye, R.E.M., Alice & Battiato i Jamesa Brown'a. Można ich najczęściej znaleźć na forach: Extensive Musical Taste, Vegans and Vegetarians, ilXor, Funky Music, The Music Chain, G-A-Y (no proszę... :wariat: ) i Eclecstasy.

Bzdura :wariat:
Ja slucham zupelnie innej muzyki poza MJ. :ziew:
Ale może wyjatek potwierdza regułę. ;-)
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obrazek
Michael is a beautiful soul.
Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek »

Pank pisze:Osoby słuchające Michaela słuchają najczęściej Madonny, Prince'a, Janet Jackson, George'a Michaela, Marvin Gaye, R.E.M., Alice & Battiato i Jamesa Brown'a.
Skad to wziales? To nie wynika ze statystyk przeciez. To jest propozycja artystow tworzacych podobna muzyke, a nie ze sa sluchani przez osoby sluchajace Michaela.

Moj profil http://last.fm/user/piospi/.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

A może lepiej zalogujcie się i zacznijmy pomagać MJ'owi :-) Wystarczy parę minut ;-)
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

lunatyczka pisze:Bzdura :wariat:
Ja slucham zupelnie innej muzyki poza MJ. :ziew:
Ale może wyjatek potwierdza regułę. ;-)
Osoby słuchające popu, nie będące jednak fanami MJa, słuchają Michaela Jacksona obok Madonny, Prince'a i R.E.M. Tak wynika z czystej statystyki, a nie na podstawie wyjątków.
Piotrek pisze:Skad to wziales? To nie wynika ze statystyk przeciez. To jest propozycja artystow tworzacych podobna muzyke, a nie ze sa sluchani przez osoby sluchajace Michaela.
Wziąłem to ze strony: http://www.last.fm/music/Michael+Jackson/+similar - jest tam setka artystów rzekomo podobnych do Michaela. Jeżeli komuś się chciało układać listę artystów podobnych do Michaela to gratuluję mu... :wariat:
Kate pisze:A może lepiej zalogujcie się i zacznijmy pomagać MJ'owi. Wystarczy parę minut.
No... ale po co? Kasiu, trzeba najpierw zwrócić komuś uwagę... :wariat:
Awatar użytkownika
kate

Pank pisze:No... ale po co? Kasiu, trzeba najpierw zwrócić komuś uwagę... :wariat:
A no tak, wybacz glupija . Zapomniałam, że ostatnio taka moda na tym forum panuje :wariat:
Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek »

Pank pisze:Jeżeli komuś się chciało układać listę artystów podobnych do Michaela to gratuluję mu... :wariat:
Za pewne skrypt tworzy te liste na podstawie tagow typu "80s, pop, funk etc" : ]
Awatar użytkownika
Natalia

Post autor: Natalia »

Ja właśnie się zarejestrowałam:)
last.fm

miało być:
24 lipca B1
1 września B1

jest:
This Is It - Multikino Gdynia
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
Awatar użytkownika
kate

A możesz podać swojego nicka na last.fm? :party:
Awatar użytkownika
Natalia

kate pisze:A możesz podać swojego nicka na last.fm? :party:
Moi?Iron_Natalia:)
[link w sygu]:)
last.fm

miało być:
24 lipca B1
1 września B1

jest:
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
Awatar użytkownika
kate

Dziękuję. Już Cię dodałam :party:
Awatar użytkownika
Natalia

Dziekuję:D
W sumie fajna zabawa na tej stronie:)
last.fm

miało być:
24 lipca B1
1 września B1

jest:
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
maximus

Post autor: maximus »

Niektórzy słuchają jeszcze EMINEMA!!
Awatar użytkownika
Fanka MJ

Post autor: Fanka MJ »

maximus pisze:Niektórzy słuchają jeszcze EMINEMA!!
Heh no nie wątpię :wariat: Ale nie wiem czy akurat jest się czym chwalić
Obrazek

Expect the Unexpected....
Do not look for the Obvious....
Look between the lines....

I'm believer ...:)
ODPOWIEDZ