Ostatnio obejrzany film

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

a ja dzisiaj oglądnęłam.."Zmierzch" :-) super film, polecam.
a mi poleciła go z kolei koleżanka z klasy, którą ja zainteresowałam naszym boskim Thriller'em ;-) podobne klimaty :-) polecam!
a tu: http://zmierzch.filmweb.pl/ o filmie :-)
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Valkyrie - http://www.filmweb.pl/f424416/Walkiria,2008

Jestem pozytywnie zaskoczony jako emerytowany pasjonat III Rzeszy, bo oprócz kilku nieznacznych dowolności w interpretacji faktów i ich przedstawienia (czytaj podkolorowania), a także pokazania Niemców jako pokrzywdzonych, to film opowiedziany jest świetnie.
Ważne, że trzyma w napięciu do końca. W końcu mamy genialną rolę Toma Cruisa, który wreszcie znormalniał i wziął się do roboty. Trochę za mało było akcentów nazistowskich, ale nie można mieć wszystkiego.
Daję 7/10 i polecam wszystkim tym, którzy nie znają szczegółów zamachu.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
sergi13

Post autor: sergi13 »

A ja obejrzałem po raz kolejny cała serię Nagiej Broni ;-) No ten film jest po prostu zabójczy :smiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
paty092

Post autor: paty092 »

Ja oglądałam całą serie "Godziny Szczytu" wszystkie 3 części nenene
z Chrisem

You Rock My World
Obrazek
Tinkerbell78

Post autor: Tinkerbell78 »

Polecam "Babel", "21 Gram", "Thelma & Louise", "Set it Off" (z Queen Latifah)-bo nie wiem czy i jak zostalo przetlumaczone na polski-podobnie "Changeling" z Angelina Jolie, " Kolor Purpury"-wszystkie nie najnowsze, ale bardzo bardzo madre.
Ha! No i nowy Harry Potter wychodzi w lipcu, byly plotki o pojawieniu sie MJ na premierze, nie znam daty.
Wiem ze nie na temat- ale chodzi mi specyficznie o dotarcie do grupy fanow ktorzy maga wdac sie w ewentualna mila interesujaca konwersacje na tematy inne niz MJ (rowniez)- jesli ktos z odwiedzjacych ten temat wybiera sie na koncerty w Londynie, moze moglabym zaoferowac nocleg u siebie. PM poprosze.
I milego ogladania filmow!!
Awatar użytkownika
onlyKATE

Post autor: onlyKATE »

Obrazek

Niemniej kontrowersyjny niż książka. Dla jednych przełomowa sztuka, dla innych kicz i chaos, rodzący chęć zabicia twórców za zmarnowany czas. Jestem gdzieś po środku, z głową skierowaną jednak ku pierwszej grupie. Zobrazowane cholernie dosłownymi scenami, napisane przerażająco prostym językiem, co paradoksalnie skazuje na ciężki odbiór. Mocno surrealistyczne, a jak na polskie realia surrealizm ten osiągnął chyba apogeum. Odważny, także pod względem gry aktorskiej, szczególnie Szyca i Bohosiewicz. Przede wszystkim jednak przerażający bądź przerażająco niezrozumiały. Film zdecydowanie nie przedstawia zależności przyczynowo-skutkowych, a wszelkie pojawiające się refleksje mogą być skrajnie różne od zamysłu. Zamiast dopatrywania się sensu tam gdzie go być może nie ma, inną opcją jest potraktowanie "Wojny..." lżej i zupełnie dosłownie, reagując jedynie sporadycznym śmiechem na często obrzydliwe, groteskowe sceny. Wówczas z kina można wyjść z poczuciem obejrzenia marnej, niepoukładanej, powstałej na bazie grafomańskiego "dzieła", komedyjki. Warto się zastanowić na co przeznaczyć ten czas projekcji.
Moje odczucia 'na świeżo' są dość chaotyczne, a film muszę chyba przetrawić i jeszcze raz przełknąć. Sama i bez popcornu. Jak prawie zawsze, zresztą.
Jestem ciekawa innych opinii, gdyby ktoś pokusił się o obejrzenie tego wybryku polskiej kinematografii. :]
Obrazek
Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik »

Obrazek
Film - Jabłka AdamaW ramach resocjalizacji, młody neofaszysta Adam trafia do samotnego, wiejskiego kościółka. Na miejscu okazuje się, że pastor owego kościoła - zdziwaczały Ivan, pod swoją opieką ma jeszcze dwóch innych przestępców: Gunnara, kiedyś tenisistę, dziś alkoholika oraz Khalida, arabskiego imigranta, napadającego na stacje benz ...
http://jablka.adama.filmweb.pl/

Niezwykłe zwroty akcji, cięzki temat opowiedziany w sposób niezwykle lekki i dziwny. 8/10

-------------------------------------
Obrazek
Film - Człowiek słońWiktoriańska Anglia. Lekarz Frederick Treves trafia przypadkowo do jarmarcznej budy cyrkowej, w której wystawiono na pokaz istotę nazywaną człowiekiem słoniem. Zaintrygowany jej widokiem, dobija targu z właścicielem i wypożycza dziwną postać, aby dokładniej zbadać tak rzadki przypadek medyczny. Nieszczęśnik nazywa się ...
http://czlowiek.slon.filmweb.pl/

Wzruszającą historia, pokazująca w jaki sposób postrzegamy ten świat i jakie znaczenie ma nasza ocena na innych. 9/10

---------------------------
Obrazek
Film - PsychozaMarion Crane ma dosyć życia jakie prowadzi, dosyć tego, że nie może wyjść za swojego ukochanego Sama z powodu braku pieniędzy. Pewnego dnia, kiedy ma wpłacić do banku 40 tysięcy dolarów należące do jej szefa, Marion wyjeżdza z miasta z pieniędzmi aby rozpocząć nowe życie. Zmęczona długą podróżą zatrzymuje się w The Bat ... więcej
http://psychoza.filmweb.pl/

Wciągająca historia z psychozą w środku. ;) 9/10
Obrazek
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

chciałabym Wam polecić film "Jumper"
opis z filmweb.pl:
Reżyser Tożsamości Bournea i Pana i Pani Smith zrealizował znakomity film akcji za sprawą którego thriller science-fiction osiąga zupełnie nowy wymiar. Jest to pełna rozmachu, podnosząca poziom adrenaliny opowieść przygodowa o człowieku, który odkrywa, że w każdej chwili może się teleportować w dowolne miejsce na Ziemi.
David Rice szybko jednak dostrzega, że jego wolność nie jest całkowita, nie porusza się bowiem sam. Odkrywając własne korzenie, poznaje prawdę o podobnych do niego skoczkach i tajnej organizacji pragnącej ich śmierci. Trafia w sam środek odwiecznej wojny, której celem jest unicestwienie tych, którzy jak on posiadają ten rzadki dar. Teraz tylko niezwykła moc może być dla Davida nadzieją na przetrwanie!
Obrazek

Film na pograniczu sci-fi i filmu przygodowego. Dla fanów tego typu gatunków zdecydowanie polecam. Sądzę że film warto zobaczyć także jako "przewodnik po świecie", pokazuje różne zakątki świata a to wszystko w 1,5 h. Ja jestem jak najbardziej na Tak ;-)
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

okussa pisze: Sądzę że film warto zobaczyć także jako "przewodnik po świecie", pokazuje różne zakątki świata a to wszystko w 1,5 h. Ja jestem jak najbardziej na Tak ;-)
Pomysł był fajny ale realizacja ( chodzi mi o treść bo efekty były fajne) i zakończenie do kitu według mnie ;/. A i za krótki taki film powinien trwać ok 2 godz.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Obrazek

nie mogłem się przemóc, ale w końcu to zrobiłem i nie żałuję.
melodramat w pełnym tego słowa znaczeniu.
kate winslet w niespotykanej, bardzo dobrej roli.
bardzo ciekawa fabuła i poruszany w niej temat indywidualności, samotności i wstydu. polecam gorąco na samotny, deszczowy wieczór.

http://www.filmweb.pl/f439584/Lektor,2008
ObrazekObrazek
Michaelka111

Post autor: Michaelka111 »

Obrazek

Indiański biegacz

No więc ja chciałabym polecic Wam film z roku 91'.
Ostatnio go oglądałam i powiem szczerze ze strasznie podobały mi się emocje jakie aktorzy w nim przedstawili. W szczególności mój ulubiony odtwórca pierwszoplanowej roli - David Morse :)

"Indiański biegacz" to debiut reżyserski dosyć krewkiego aktora, jakim jest Sean Penn. Nakręcony w 1991 roku film jest spojrzeniem na lata siedemdziesiąte Ameryki. Joe Roberts (David Morse) jest gliniarzem w niedużym miasteczku stanu Nebraska, a poznajemy go w sytuacji, gdy w obronie własnej zabija człowieka. Pod przykrywką twardego policjanta kryje się jednak kochający mąż, dla którego najważniejsza w życiu jest najbliższa rodzina. Frank (Viggo Mortenson), brat Joe'a, wraca właśnie z wojny w Wietnamie, która odcisnęła na nim swoje piętno. Wpada na chwilę do domu swojego brata i nie odwiedzając nawet mieszkających niedaleko rodziców wyjeżdża z miasteczka. Joe stwierdza, że Frank nie jest już tym samym dzieciakiem z którym bawił się przed wyjazdem na wojnę. Niedługo potem Frank ląduje w więzieniu za rozbój. W dniu wyjścia na wolność na Franka, oprócz jego dziewczyny, czeka także Joe, który proponuje mu, żeby zamieszkał przez jakiś czas z jego rodziną. Joe chciałby ponownie zbliżyć się do brata, a dodatkowo wierzy, że Frank ma szansę ponownie stać się pełnoprawnym członkiem społeczności miasteczka - ten jednak nie ma zamiaru zmieniać swojego trybu życia. Niedługo potem zjawia się ze swoją dziewczyną w miasteczku Joe'a.
Film nie jest najłatwiejszy w odbiorze, ciekawie analizuje zachowania ludzkie i stara się je pokazać w wielu różnych sytuacjach. Film jest ciekawy także z faktu ciekawej swojej obsady. W rolach głównych występują David Morse oraz Viggo Mortenson.
Film nie wydaje się być przeznaczonym dla szerokiej publiczności - powinni po niego sięgnąć te osoby dla których wykładanie treści filmu kawa na ławę nie sprawia żadnej przyjemności oglądania. Nie znajdziemy w filmie taniego moralizatorstwa, ale naprawdę ciekawą charakterystykę zachowań międzyludzkich...
When we meet again, I'll ask you how you're doing
And you'll say fine and ask me how I'm doing
And then I'll lie and I'll say ordinary, It's just an ordinary day.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Obrazek

przykład na to, jak tanim kosztem i mądrą głową zrobić komediowy przebój.
sprzedawcy zawartością i jakością humoru biją niejeden kasowy pseudo-nibyhit (tytułów nie wymieniam celowo, coby sie nie narazić).
jak ktoś jest zainteresowany humorem sakrum, i chciałby odpocząć od bena stillera i steve'a martina, to zapraszam do obejrzenia.
jeden z niewielu filmów, na których płakałem ze śmiechu, oglądając całość z polskim lektorem( ! ).
indżoj.
http://www.filmweb.pl/f512/Clerks+-+Sprzedawcy,1994

ps. kevin spejsi to kajzer soze! huhuhaha.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
dangerous_girl

Post autor: dangerous_girl »

dla miłośników komedii romantycznych ;-)

Obrazek

"Lucy Kelson pracuje w organizacji broniącej burzenia budynków, które mają wartość dla społeczeństwa, np. teatrów. Walczy z takimi ludźmi jak George Wade - właściciel Wade Corporation. Lucy wydaje mu się idealną kandydatką na pracownicę jego korporacji. Zatrudnia ją obiecując w zamian ocalenie Ośrodka Kultury, na którym szczególnie zależy Lucy. Staje się ona dla Wade'a niezbędną kompanką. Jednak panna Kelson jest już zmęczona pracą u Gorge'a. Składa dwutygodniowe wypowiedzenie. Jednak gdy dzień rozstania zbliża się nieodwołalnie, Lucy i Georg zdają sobie sprawę, że łączy ich coś więcej niż koleżeński układ w pracy..."

więcej o filmie

tak mi się podobał ten film, że obejrzałam go 3 razy w ciągu 3 dni :-)
Ostatnio zmieniony śr, 24 cze 2009, 9:30 przez dangerous_girl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
hope

Post autor: hope »

Obrazek
http://www.filmweb.pl/f459974/Siedem+dusz,2008

"Film Siedem dusz to pełna tajemnic zaskakująca historia miłosna, która zadaje prowokacyjne pytania na temat życia i śmierci, żalu i przebaczenia, przyjaźni, miłości i odkupienia. Opowiada o związkach, które w bardzo nieoczekiwany sposób łączą ze sobą ludzkie losy. To poruszającą opowieść o człowieku nękanym pewną tajemnicą, który decyduje się odkupić swoje winy drastycznie zmieniając życie siedmiu zupełnie obcych sobie osób. Kiedy już wprowadza swój plan w czyn, nic nie jest w stanie zmienić jego postanowienia."

Wspaniały film. Do osób, które się łatwo wzruszają: proszę przygotować kontener chusteczek!
Jeden z najlepszych filmów, które obejrzałam w swoim życiu.
Zdecydowanie polecam!
Obrazek
Awatar użytkownika
dangerous_girl

Post autor: dangerous_girl »

ponownie Hugh Grant w polecanym przeze mnie filmie ;-) tym razem w:

Obrazek

"Bohaterem filmu "Był sobie chłopiec" jest 36-letni londyńczyk, Will Freeman. Will nigdy nie musiał pracować - wygodne życie zapewniają mu tantiemy za popularną kolędę, przed laty skomponowaną przez ojca. Nie mając rodziny ani kłopotów finansowych, Will umila sobie czas zakupami, telewizją i niezobowiązującymi randkami. Pewnego dnia odkrywa, jak fantastycznymi kobietami są młode matki, samotnie wychowujące dzieci. Wymyśla więc sobie fikcyjnego synka, którego musi sam wychowywać. Will sądzi, że udając odpowiedzialnego tatusia łatwiej nawiąże interesujące go znajomości. Jednak zbieg okoliczności sprawia, że zamiast atrakcyjnej trzydziestolatki w jego życie wkracza dwunastoletni Marcus - dziecko z problemami. W szkole dokuczają Marcusowi koledzy, a w domu mama wydaje się być coraz smutniejsza. Marcus uważa, że Will znajdzie na wszystko radę. Will, który zwykł starannie unikać życiowych problemów, nie zamierza zmieniać swojego beztroskiego życia na luzie, zwłaszcza, że poznaje uroczą Rachel. Czy nowa znajomość okaże się ważniejsza od przyjaźni z Marcusem?"

więcej o filmie

ciekawostka: w pewnej scenie jest nawet drobny akcencik MJowy :-)
Ostatnio zmieniony śr, 24 cze 2009, 9:29 przez dangerous_girl, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ