Dangerous by Xard

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Xardo

Dangerous by Xard

Post autor: Xardo »

Chciałbym poddać krytyce mój występ w szkole :P Początkowo miałem tańczyć to z dziewczynami, ale jakoś tak wyszło, że sam musiałem. Enjoy
http://www.youtube.com/watch?v=cHI6OMluMg8
Awatar użytkownika
Karottka

Post autor: Karottka »

Powiem krótko - cud, miód i orzeszki!
Szczegóły:

Co mi się podobało?
1. Ty - niesamowicie wczułeś się w swoją rolę, na Twojej twarzy ZERO oznak tremy czy zdenerwowania... Z Ciebie wzorcowy tancerz ;D
2. Układ - bardzo odważny jak na to, że "chwyt za krocze" dzisiaj jest uznawany za "akt zboczeństwa"... Wiadomo, co w dzisiejszym świecie ludzie myślą? :P Bardzo często teraz spotykam się z komentarzami, jaki ten krok - choć niepowtarzalny w osobie Michaela - jest kontrowersyjny...
3. Dynamika - ubóstwiam Twoje dynamiczne ruchy, a zarazem płynność całego układu. Wykonujesz to jak w transie, wczuwasz sięw muzykę i śmigasz na parkiecie ;-)
Szczerze mówiąc mało komu to mówię - naucz mnie tego układu! Będę miała z czym na wakacje do Anglii lecieć :knuje:... Oczywiście zapamiętam o prawach autorskich :-).

Jednak coś mi się nie podobało... A mianowicie - kolego, część kroków Ci się powtarzała. Ale to małe piwo... Dołączysz parę i będzie git :-)
Także tyle z mojej strony...
:mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

więc tak oglądnęłam całość i....
ogólnie koncepcja fajna, ale...momentami za szybko, momentami za wolno...
ale czego najbardziej mi brakowało...
Karottka pisze:ubóstwiam Twoje dynamiczne ruchy, a zarazem płynność całego układu
siła, tej mocy,która jest u Michaela
musisz włożyć w to więcej mocy, wiem że stres itd. ale tego mi brakuje, nie zauważyłam tam dynamiki ;P
ale to tylko moja opinia ;-)
Obrazek
Xardo

popracuje jeszcze nad tym, jeżeli chodzi o dynamike to to już był 3 wystep w jednym dniu, godz 16, a pierwszy był gdzies o 9, miedzy czasie jeszcze jakis teatr, mówili mi koledzy, że już ten nie byl tak dynamiczny jak pierwsze. Ale dzięki za te trafne uwagi ;)
Awatar użytkownika
insomniaof

Post autor: insomniaof »

hmm... trochę mnie oszolomiło :knuje:
tylko taka uwaga: za szybko Za Szybko ZA SZYBKO!!!
z tego co zaobserwowałam, Michael dopieszcza każdy swój ruch, każdy krok, ty się troszkę spieszyłeś.
Jak to mówi moja nauczycielka 'był ogień!' ;-) czułam energię
male niedociągnięcia, ale można zwalić na zmęczenie
popracuj trochę, a będziesz świetny i pojadę na drugi koniec Polski, żeby zobaczyć jak tańczysz ;-)
Obrazek
last.fm
"Cause Billie Jean is waiting there for you"
Maverick

Post autor: Maverick »

Xardo, zmieniasz portki na czarne i wszystko gra ;)

Mnie się podobało, ale zakładając jasne spodnie zrujnowałeś połowę efektów swojej ciężkiej pracy. Białe skarpetki między czarnymi butami a czarnymi spodniami podkreślają pracę nóg, kierują oczy widzów na kostkę. Jest to nie tylko gadżet i znak rozpoznawczy, mają one również swoją rolę, jak wszystkie inne rekwizyty Michaela.
Xardo

No białe spodnie trzeba zlikwidować :D Jeszcze raz to będę tańczył, poprawie się, nagram, może będzie lepiej ^^
Awatar użytkownika
insomniaof

Post autor: insomniaof »

Xardo ja czekam z niecierpliwością ;-) :knuje:
Obrazek
last.fm
"Cause Billie Jean is waiting there for you"
Awatar użytkownika
viva201

Xardo pisze:jeżeli chodzi o dynamike to to już był 3 wystep w jednym dniu
to trochę wyjaśnia ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Karottka

Post autor: Karottka »

To i ja się nie mogę doczekać ;D
Ale i tak - mimo niedogodnień - myślę, że z Ciebie na prawdę obiecujący towarek :knuje: :mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Było nieco niedokładnie, dużo ruchów było "odwalonych', wykonanych, a nie zatańczonych, także były momenty kiedy tańczyłeś nie do rytmu. Nieważne czy tańczysz nago czy w garniturze i który raz w danym dniu - dokładności, dynamiki oraz kontaktu wzrokowego z publicznością trzeba przestrzegać. Ogólnie występ nie był zły, lecz wiele elementów na pewno mi się nie podobało. Na uwagę zasługuje bardzo dobry moonwalk i sidewalk (w sidewalku troszkę za długie pociągnięcia nogami ale i tak było dobrze). Jeśli chodzi o Billie Jean o początek to pozycja w której zaczynasz utwór była trochę niepoprawna i te ruchy które w Billie Jean widziałem były bardzo rozłożone, było trochę chaosu.

Ogólnie gratuluję występu, jak dla mnie na 4- w skali 6 stopniowej (szkolnej) :)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
Marcela9

Post autor: Marcela9 »

Mi się podobało, tylko oczywiście nikt nie zrobi tego tak jak Michael....
Jacko robi to tak płynnie....energicznie....
Jacko is my king <3
Xardo

który jeszcze układ Michaela jest wg was efektowny i w miare łatwy do nauczenia ? Bo muszę coś przygotować jeszcze na 7 czerwca
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Xardo pisze:który jeszcze układ Michaela jest wg was efektowny i w miare łatwy do nauczenia ? Bo muszę coś przygotować jeszcze na 7 czerwca

Spróbuj smooth criminal ;-)

:mj:
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
viva201

tancerz pisze: Spróbuj smooth criminal
to samo pomyślałam ;-)
układ nie jest trudny