So 90s

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

viva201 pisze:No i nieśmiertelne pochodzące z filmu "Psy": "Nie chce mi się z Tobą gadać" "Za co? Za jajco!"
tak... pamiętam

viva201 pisze:spódniczki lambadówki, dziewczyny pamietacie?
oj lambada rządziła jakoś na początku mojej podstawówki, "szorabusifoj" i te sprawy ...
tak samo jak później Macarena - każdy wiedział jak to się tańczy :D
Smooth jazz pisze:Dziewczyny podkochiwały się w Patricku Swayzie.
Ja się podkochiwałam w Jessem z Pełnej Chaty, a blondynów nigdy nie lubiłam, Swayze,czy Brad Pitt - to nie to. ;-)
John Stamos (owy Jesse), Richie Sambora z Bon Jovi, AJ z Backstreet Boys, SLASH, Prince, Kingsley z MN8 - między innymi w nich się podkochiwałam .No i w MJ. :-)
Awatar użytkownika
AgnetaMJ

Post autor: AgnetaMJ »

Obrazek

zdjęcie zrobiłam przed chwilą ;)
kiedys grałam na tym oczywiście w TETRIS ;-)
Love Is A Feeling... Quench My Desire
Give It When I Want It... Takin’ Me Higher
Awatar użytkownika
akaagnes

http://www.youtube.com/watch?v=vhCjHG1MN5o

WILD THING pamiętacie? Ale jazda....;D
Smooth jazz

Post autor: Smooth jazz »

Co to było to Kuku-Ruku? Za Chiny nie mogę sobie przypomnieć.
Awatar użytkownika
akaagnes

Co to było to Kuku-Ruku? Za Chiny nie mogę sobie przypomnieć.
Obrazek
też tego nie pamiętam jakoś... ;-)

Mandey..?
Awatar użytkownika
Aisha

Post autor: Aisha »

Smooth jazz pisze:Co to było to Kuku-Ruku?
Kuku-ruku to jest nowe
ciastko w masie kakaowej
najsmaczniejsze jest na ziemi
może zmieścić się w kieszeni

Reklma Kuku - ruku

Guma do żucia "Turbo"
Obrazek
"Sam tylko umysł siłą swą
Może uczynić niebo z Piekła i piekło z Nieba"

Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

AgnetaMJ ja najbardziej lubiłam grę w samochodziki...tylko niestety jakoś szybko mi się psuły te gierki a baterie padały w niemożliwym tempie :D, gumy turbo...po dzisiaj czuję ich smak, i pamietam jak odgryzało sie po małym kawałeczku...(nie wiem dlaczego ale tak właśnie robiłam) a jaka radocha była z tych naklejek, jak sie wymieniało między sobą wiem,że miałam pełny album tych naklejek...nie wiem co się potem z nimi stało
akaagnes pisze:AJ z Backstreet Boys
akaagnes pisze:w Jessem z Pełnej Chaty
tiaaa....też ich "kochałam"
wiem,że gdzies mam jeszcze autograf od BSB bo pisałam z przyjaciółką list do nich i dostałyśmy autograf....przypomniała mi sie jeszcze Calista Flockhart z Ally McBeal...
EDIT:
przypomniało mi się Kris Kross i ich słynne http://www.pp2g.tv/vZXt9ZnI_.aspx
a czy pamiętacie polskie LO27 i ich http://www.youtube.com/watch?v=ZkOVt34EsTQ w sumie nie rozumiem po dzisiaj dlaczego kuzynka się podkochiwała w tym chłopaku...
Obrazek
Awatar użytkownika
dangerous_girl

Post autor: dangerous_girl »

akaagnes pisze:A pamietacie serial naukowy dla dzieci - BYŁO SOBIE ŻYCIE? ......... super sprawa. :)
taaa, oglądałam :-)

i był jeszcze jeden program, matematyczny taki: "Sigma i Pi" ( dwóch [czy dwoje] ich było, mieli takie śmieszne napompowane kosmiczne ubranka i latali jakimś dziwnym statkiem kosmicznym chyba :smiech: ) pamiętacie? ;-)
Awatar użytkownika
akaagnes

dangerous_girl pisze:i był jeszcze jeden program, matematyczny taki: "Sigma i Pi" ( dwóch [czy dwoje] ich było, mieli takie śmieszne napompowane kosmiczne ubranka i latali jakimś dziwnym statkiem kosmicznym chyba Buhahahaha ) pamiętacie?
właśnie miałam te ludki od początku przed oczami,ale nie mogłam sobie przypomnieć nazwy programu ;-) dzięki dangerous_girl

a Piątek z Pankracym pamiętacie? :smiech:
albo:
która godzina pyta rodzina
jak kraj jest wielki w szerz i wzdłuż?
wszyscy gotowi? można zaczynać?
zatem otwieram nasz program już!
tik-tak, tik-tak, tik-tak, tik-taak!

:smiech:

albo bajki, dobranocki:
Reksio, Bolek i Lolek, Wróbelek Ćwirek..? potem pojawił się Miś Koralgol, Kubuś Puchatek, Smerfy, a w niedzielę WALT DISNEY PRZEDSTAWIA i była Myszka Miki, Pluto, Gooffy itd. ;-) Miałam w dziecińtwie różne gadżety z Walta Disney'a, bo wujek przywoził z Niemiec, tak samo jak Nutellę, batony Bounty i Mars. :happy:

ja oglądałam też czasami Stawiam na Tolka Banana, Wojna Domowa - mimo że to były starsze produkcje,bo tato mi mówił,że to w czasach jego późnej młodości leciało
albo Karino, Czterdziestolatek ;D

w jesienne, zimowe popołudnia i wieczory naprawdę było co oglądać w tv. :-)
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Czytam sobie Wasze wypowiedzi i buźka sama mi się cieszy, bo wszystko mi się przypomina. Lata 90-te to chyba najfajniejszy okres w życiu większości osób na tym forum :dance:
Pamietam, jak miałam może z 11 lat i zauważyłam kiedyś na bazarze takie 'cudne' buty na koturnie, miały chyba z 15 cm i tak bardzo chciałam je mieć glupija teraz bym czegos takiego nie włożyła.
Było fajnie... Z dzieciakami z sąsiedztwa latało się o dachach garaży, bawilismy się w wojnę lub jakis agentów służb specjalnych, robiło się pikniki nad rzeką, lub ogniska z połową sąsiadów z ulicy; łaziliśmy po drzewach, robiliśmy sobie tzw. 'bazy' :-) :-) .Łezka się w oku kręci, bo już tego nie ma.
Było jakoś tak inaczej, teraz wszyscy się tak spieszą. A co bedą dzisiejsze dzieciaki wspominać za 10-15 lat?
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

no właśnie, editt, bo przy trzepakach dziś siedzą żule i piją piwo albo śmierdzi ze śmietnika i żadne dziecko już tam nie chce łazić, gry w zbijaka i w chowanego zastąpiły gry komputerowe, dzieci z osiedla znają się tylko ze szkoły i owszem - w lecie się bawią na dworze troche, bo słychać wrzaski, ale już mniej niż kiedyś. w szkołach nie chwalą się nowymi naklejkami z gum,, tylko telefonami komórkowymi najnowszych technologi, google phone, ipod i innymi gadżetami tego typu.
jak byłam starsza (naście lat), to schodziłyśmy się z kilkoma koleżankami raz u jednej ,raz u drugiej, słuchałyśmy razem muzyki albo audycji w radiu, śmiałyśmy się, rozmawiałyśmy. żadna mama się nie martwiła, wszystko było ok. dziś nastolatki bujają się po galeriach handlowych albo siedzą w pubie. ponieważ rodzice bardziej się martwią ,muszą być w domu wcześniej. albo w ogóle siedzą sami w domu, przed komputerem gadając przez... gadu gadu.

doceniam wszystkie te wynalazki ostatniego wieku i nowe technologie, sama korzystam z internetu i tel.kom na potęgę. dziś już tak jest. informacje różne ze wsząd i w ogóle... dlatego też media się zepsuły. ale gdybym miała wybrać w której epoce miałabym żyć, to wybrałabym lata 90-te. ciekawiej było. radośniej,no nie potrafię ot tak opisać. tęsknię za tamtymi czasami, nawet za "modą", a co... ;-) ;-)
Awatar użytkownika
dangerous_girl

Post autor: dangerous_girl »

editt pisze:łaziliśmy po drzewach, robiliśmy sobie tzw. 'bazy' :-) :-)
my tez tak robiliśmy, z tym że u nas to były "kluby" i znajdowały się w każdych krzaczkach i drzewkach przy bloku :-)

akaagnes pisze:w szkołach nie chwalą się nowymi naklejkami z gum,, tylko telefonami komórkowymi
no właśnie, otóż to, świat idzie na przód...postęp technologi i w ogóle...
tak jak kiedyś na Komunię Świętą dostawało się rowery, rolki czy tradycyjne zegarki (i to był szczyt marzeń każdego dziecka) tak teraz ich miejsce zajęły właśnie telefony komórkowe....quady jakieś i inne rzeczy o których nam się kiedyś nie śniło...Dziś jakby dziecko zamiast komórki dostało zegarek to chyba normalnie by się rozpłakało z tego rozczarowania, a ja pamiętam jak ja swojego nowego, białego zegarka nie chciałam nigdy z ręki zdejmować to go lubiłam ;-)

a dziś właśnie...tylko te komputery i komórki....nikt już nie pamięta tak prymitywnych zabaw jak berek czy chowanego itp, szkoda wielka :smutek:
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

Mi się bardzo mocno kojarzy z wiekiem przed przedszkolnym jeszcze robienie namiotów na dworze z koców ;-) Tamagotchi też pamiętam, każdy to chciał mieć w przedszkolu... Tak samo było z grami telewizyjnymi na te kasety... Najlepsze to było to strzelanie tym karabinem w talerze i kaczki :P Pamiętam jeszcze, że często wynosiło się z domu różne scyzorki i potem rwało się wszelkie rośliny i robiło się różne "sałatki" :D
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Daaaaajcie mi Wehikuł Czasu ja chcę wrócić do tamtych lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
akaagnes

Daaaaajcie mi Wehikuł Czasu ja chcę wrócić do tamtych lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zabieram się z Tobą, tancerz !!!!! :happy:
ODPOWIEDZ