Strona www.billieJean.pl / billiejean.fora.pl

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

chcieć chcecie...ale czasu nie za bardzo... przydałoby sie jeszcze polskie tłumaczenie piosenek.. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Xander

billieJean.pl / billiejean.fora.pl

Post autor: Xander »

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... sc&start=0

Wystartowała niedawno testowa strona o Michaelu Jacksonie, dzięki naszemu nowemu użytkownikowi, który udostępnił specjalnie dla króla domene billiejean.

Razem z nią rusza forum, na którym będą pojawiać sie faktyczne informacje o wszystkim.

Z racji tego że temat jest nie zauważany w innym dziale - proponuje go tu :)

Zwróćcie uwage na strone 2 (adres furum), 3 (adres forum). Być może znajdziecie tam cenne informacje odnosnie albumów i powstawania singli - czy wiedzieliscie że Michael był zakochany w Debbie Rowe już za czasów Dangerous? A czy zdajecie sobie sprawę że Remenber The time powstało właśnie o niej?
Wiecej smaczków na stronie i forum!

Pomagajcie rozwijać strone. Jest wiele działów które możecie prowadzić na forum!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

jeśli to coś pomoże to na tej stronie http://www.tekstowo.pl/piosenki_artysty ... ckson.html znajduje sie duużo tekstów MJa i duża część z nich ma tłumaczenia :)
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

A ja mam delikatną prośbę od siebie i od wielu innych....
To że nie reagujemy na promocję konkurencyjnego forum to jedno- uważamy, że konkurencja to dobra rzecz.
Ale bylibyśmy wdzięczni za nie nadużywanie naszej gościnności i nie wtykanie reklamy swojego forum wszędzie gdzie się da- jeden temat wystarczy.
Prośba do uprawnionego Moderatora "Twórczości Fanów" o doklejenie tematu do tematu podanego przez Xander'a. Dzięki!
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

Jakie konkurencujne forum?
To jest tylko forum na potrzeby strony, a potem chyba zostanie usunięte :-)
Awatar użytkownika
Xander

Moscan pisze:Jakie konkurencujne forum?
To jest tylko forum na potrzeby strony, a potem chyba zostanie usunięte :-)
No właśnie to jest jakby podforum MJ POLISH TEAM - tworzą go jego użytkownicy tylko i wyłącznie na potrzeby strony Michaela. Tam nie będzie żadnego biadolenia o tym gdzie i co i kiedy robił Michael. Zero pogadanek o tworczościach fanów, o zainteresowaniach ludzi, o wydarzeniach Michaelowych.

Tam będzie można znaleźć faktyczne powtarzam informacje chociażby o każdej piosence - co tutaj by nie moglo mieć miejsca - jedni stwierdziliby, że nie ma sensu zakladać nowych tematów dla 100 piosenek Michaela - a tam własnie tak będziemy robić. Szukamy jeszcze ludzi to postowania tych ciekawych informacji...

A tak po za tym:

Początkowo nagrywając utwór KEEP THE FAITH Michael próbował zaśpiewać pierwszy i drugi wers piosenki według złego klucza tekstu - wtedy zniknął...

Co stało sie z Michaelem? Co zrobil? Gdzie go znaleźli? To wszystko znajdziemy właśnie na forum BillieJean - pod nadzorem MJ Polish Team - na potrzeby strony interenotwej - która będzie codziennie aktualizowana!
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

A pytaliście o zgodę właścicieli, autorów i sponsorów tej strony (MJPT i forum)?
Może zanim zacznie się komuś przestawiać meble w domu, wypada zapytać gospodarza o zgodę?

Odnośnie ciekawych i wiarygodnych informacji- swego czasu, doskonałą robotę wykonał Speed Demon na Wikipedii.
Jest też na forum dział poświęcony dyskografii Michael'a- wiele szczegółów można tam znaleźć.
Uczulam jednak przed kopiowaniem informacji bez zgody autorów, bo nie każdy z Użytkowników może sobie tego życzyć.

....nie zmienia to jednak faktu, że nie rozumiem, po co robić coś co już zostało zrobione, a wymaga jedynie dodatkowych czasu oraz chęci do pracy, których jak widać również i u Was nie ma w nadmiarze.
Nie warto porozmawiać z Piotrem (Buszmenem) w sprawie pracy nad istniejącą już stroną?
Dla zainteresowanych: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... highlight=
.... lub z którymkolwiek z autorów już istniejących polskich stron o Michael'u, których też jest co najmniej kilku, a wiem że chyba wszyscy z nich cierpią na braki czasowe i pewnie nie mieliby nic przeciwko pomocy w prowadzeniu ich stron....? :wariat:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Jest otwarta propozycja do rozszerzania działu Dyskografia. Tam, pomimo i tak dużej pracy, jest sporo braków. Zachęcam.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
SHADOWangel

Post autor: SHADOWangel »

M.Dż.* pisze:A ja mam delikatną prośbę od siebie i od wielu innych....
To że nie reagujemy na promocję konkurencyjnego forum to jedno- uważamy, że konkurencja to dobra rzecz.
Ale bylibyśmy wdzięczni za nie nadużywanie naszej gościnności i nie wtykanie reklamy swojego forum wszędzie gdzie się da- jeden temat wystarczy.
Prośba do uprawnionego Moderatora "Twórczości Fanów" o doklejenie tematu do tematu podanego przez Xander'a. Dzięki!
Rozbawiłaś mnie...heh dobre.konkurencja?????co rozumiesz przez to???masz z twgo jakieś pieniądze????czy co??Wszyscy jesterśmy fanami Michaela,i każde nowe forum ,blog o nim .powinno być dla nas radością....Cieszmy sie,ze kolejne osoby chcą promować Mikea ..robią coś w tym kierunku.Ty od dawna byłąs taka zawistna..nie pojmuje dlaczego...
Awatar użytkownika
billiejean.pl

Post autor: billiejean.pl »

Aj widzę, że zrobił się mały szum wokół billiejean.pl.

Więc tak.... co do forum stworzonego prze Moscana, to prawdopodobnie zostanie ono usunięte po starcie strony. Nie ma mowy o żadnej konkurencji dla MJPT, a wszystkie zamieszczone tam informacje służą tylko do popmocy przy tworzeniu strony!

Jeśli chce ktoś poznać szczegóły sensu powstawania mojej strony to zapraszam na miłą rozmowę poprzez gg. Sam zresztą pisałem do kilku użytkowników MJPT w tej sprawie.

Uczulam jednak przed kopiowaniem informacji bez zgody autorów, bo nie każdy z Użytkowników może sobie tego życzyć.
Nie ma mowy o żadnych kopiach bez zgody autorów.
Awatar użytkownika
Xander

1) Ja nie zakładałem tego forum, ale bardzo chętnie rozwijam dział o singlach.
2) Tu nigdy nie pojawiła się informacja o takiej potrzebie.
3) Równie chętnie mógłbym to robić tutaj.
4)Forum billiejean zbiera tylko wszystkie ważne inf - ze wszystkich źródeł dla strony Michaela. Moskan chciał żebyście podzielili się swoją wiedzą bez robienia szumu tutaj.
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

billiejean.pl, Xander, Moscan, przekopcie to forum- tu jest naprawdę SKARBNICA wiedzy o Michael'u.
Często autorzy niektórych wątków spędzili godziny, a nawet dni na poszukiwaniu informacji i pisaniu swoich postów- myślę, że zwyczajnie nie będzie im się chciało ponownie tego pisać gdzie indziej.
Często są to informacje naprawdę unikalne zapodane przez fanów z kilkunastoletnim stażem, a więc często pamiętających coś czego już w mediach nie znajdziemy.
SHADOWangel pisze:Ty od dawna byłąs taka zawistna..
Mógłbyś rozwinąć swoją złotą myśl?
I może warto najpierw kogoś poznać, zanim się oceni, bo nie sądzę, abyś chciał żebym ja napisała tutaj to, co o Tobie myślę przeczytawszy jedynie Twoje posty z tego forum.
Uwierz mi- nie warto.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
billiejean.pl

Post autor: billiejean.pl »

Strona (demo) jest juz dostępna pod adresem www.billiejean.pl
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

zauważyłem jeden błąd ortograficzny... "teksty orginalne"
Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

Uwaga!
Jeśli komuś nie przyszedł e-mail z aktywacja i przez to nie mogliście się zalogować to Wasze konta są już aktywowane :-)
ODPOWIEDZ