WK MJPT - komentarze

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
Xander

WK MJPT - komentarze

Post autor: Xander »

Tu możecie komentować wydarzenie!
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Maro teraz mamy szansę zaśpiewać "The Girl Is Mine".
Ja robię za Paula, Ty za Michaela? Kwestię z fajterem i loverem możesz przemilczeć... Wymieciemy towarzycho, wszystkie głosy dla nas! :wariat:

A takie pytanie do ojca prowadzącego:
Czy tylko Jacksona trzeba zaśpiewać? Bo ja jak łyknę parę kieliszków mleka
super wykonuję "Czerwonego Jak Cegłę" ;-) nawet chwieję się jak Rysiek. :-) Wehikuł też mogę zaśpiewać... żart! choć na karaoke było nieźle.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Xander

Mandey pisze:Maro teraz mamy szansę zaśpiewać "The Girl Is Mine".
Ja robię za Paula, Ty za Michaela? Kwestię z fajterem i loverem możesz przemilczeć... Wymieciemy towarzycho, wszystkie głosy dla nas! :wariat:

A takie pytanie do ojca prowadzącego:
Czy tylko Jacksona trzeba zaśpiewać? Bo ja jak łyknę parę kieliszków mleka
super wykonuję "Czerwonego Jak Cegłę" ;-) nawet chwieję się jak Rysiek. :-) Wehikuł też mogę zaśpiewać... żart! choć na karaoke było nieźle.
Repertuar jest dowolny :) Chociaż Jackson mile widziany z wiadomego powodu :D
Obrazek
doniu3

Post autor: doniu3 »

ja nawet nie wiem czy don 15 stycznia zdaze kupic ten mikrofon ale sie postaram aha i nie mam pojecia w jakim formacie mi nagra ten mikrofon

ok juz wiem ze zdaze nagranie wysle w srode wieczorem lub w czwartek popoludniu
Ostatnio zmieniony ndz, 04 sty 2009, 15:17 przez doniu3, łącznie zmieniany 2 razy.
Michael Jackson is biggest
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

doniu3 pisze:ja nawet nie wiem czy don 15 stycznia zdaze kupic ten mikrofon ale sie postaram aha i nie mam pojecia w jakim formacie mi nagra ten mikrofon
To raczej nie jest kwestia mikrofonu, tylko tego w jakim formacie zapiszesz plik;)
doniu3

ok to sie przygotujcie na moj wspanialy wokal mam nadzieje ze wam sie spodoba
Awatar użytkownika
Xander

Jak Doniu nie bedziesz mógł wokalu mieć w mp3 to powiesz nam jaki bedziesz mial format to znajdziemy Ci konwertera na mp3. Ewntualnie w wav moze byc :)
Obrazek
doniu3

ok dzieki xander przynajmniej raz na zawsze bedzie wiadomo kto umie spiewac a kto nie
Awatar użytkownika
Bartuu

Post autor: Bartuu »

Doniu trzymam za Ciebie mocno kciuki :)
Obrazek
doniu3

dzieki Bartuu za wsparcie obecnie mam bardzo chore gardło i je lecze żeby zdążyć na ten konkurs bo zależy mi na tym żeby się dowiedzieć czy jest ktoś kto zaśpiewa lepiej ode mnie
Awatar użytkownika
Lucasso

Post autor: Lucasso »

doniu3 pisze:ok to sie przygotujcie na moj wspanialy wokal mam nadzieje ze wam sie spodoba
Nie mogę się wręcz doczekać! Myślę, że nie tylko ja oczekuję w ogromnym napięciu aby usłyszeć twój boski, rewelacyjny, bezkonkurencyjny, rzucający na kolana, intergalaktyczny, czysty, donośny, wzruszający, niesamowity i przyprawiający o dreszcze głos!

Chryste Panie ... Stary naprawdę się naucz skromności! Jak dla mnie to naprawdę możesz być hybrydą Michael'a, Mercury'ego, Eltona John'a, George'a Michael'a, Pavarottiego, Elvisa, Roberta Planta i Bruce'a Springsteen'a ... i to dalej nic nie zmienia! I tak żadnej kariery nie zrobisz i pieniędzy na utrzymanie się ze śpiewu mieć nie będziesz, nawet jeśli jesteś rewelacyjny (gdybyś faktycznie był takim talentem, to byś nie siedział na jakimiś forum nie wykłócał się o to, kto jest lepszym wokalistą) a wymądrzasz się, jakbyś miał lada chwila osiągnąć rekordy sprzedaży ... Pieprzenie głupot i wymądrzanie się jeszcze z nikogo nie zrobiło wielkiego artysty - jeśli faktycznie jesteś geniuszem wokalnym za jakiego się podajesz, to zgłoś się do pierwszego lepszego producenta, wybłagaj lub zapłać jakoś za nagranie 2 minutowego dema i jeśli zaproponują ci kontrakt i pokryją koszty nagrania płyty to wtedy będziesz mógł o sobie mówić "jestem piosenkarzem/artystą". O tym czy wielkim, wspaniałym, rewelacyjnym itd wokalistą się staniesz decyduje niestety opinia innych, a nie własne napompowane ego ;) Gdybym miał wyznawać twoją filozofię - "na sylwestra wszyscy bili mi brawo, mam zajebisty głos itp itd", to też w sumie mógłbym się uznać za gwiazdę rock'a jakby nie patrzeć ... Przecież mogę sam siebie uznać za super śpiewaka, a jeśli chodzi o bicie braw ... Cóż - w przedszkolu kiedys śpiewałem piosenkę jakoś i też mi bili brawa ... Więc spełniam wszystkie warunki! Jestem wielkim artystą, padnijcie na kolana ... A jeśli tego nie zrobicie, to "zmusi" was do tego mój boski, rewelacyjny, bezkonkurencyjny, rzucający na kolana, intergalaktyczny, czysty, donośny, wzruszający, niesamowity i przyprawiający o dreszcze głos!

Drżyjcie!
Obrazek
doniu3

tak sie sklada ze mam juz jedna propozycje nagrania plyty ale nie chce tego robic za wczesnie poniewaz wiem ze ludzie ktorzy sa teraz w branzy muzycznej sa na prawde zajefajni w tym co robia wiec daj mi sie chlopie porzadnie nauczyc spiewac po 2 miesiacach lekcji spiewu nie wydaje sie plyty
Awatar użytkownika
Lucasso

Post autor: Lucasso »

"po dwóch miesiącach nie wydaje się płyty" ... ale "masz już propozycję nagranie"... No stary to żeś istna perełka w takim razie ... Sam mówisz, że nie umiesz jeszcze PORZĄDNIE ŚPIEWAĆ a już producenci się do ciebie zlatują? Wow. Naprawdę szacun ;) Z łaski swojej - mógłbyś mi powiedzieć co to za wytwórnia i jaki nakład gwarantują? Wiesz ... Mam paru znajomych, którzy mają głos itd ... I żeby cokolwiek nagrać w profesjonalnym studio (bez znajomości, mając do dyspozycji jedynie talent) musieli się czołgać przed producentami po kilka miesięcy ... Dla głupich 5 minut przed mikrofonem - a gwarancji na to, że się spodoba wcale nikt im nie dawał przecież! A ty już masz możliwość nagrywania płyt ... Poprostu raj dla domorosłych wokalistów - śpiewać, nie umierać ;)

Skoro sam już przyznałeś, że nie potrafisz jeszcze porządnie śpiewać, bo w końcu dopiero 2 miesiące się uczysz ... To na jaką cholerę tak siebie samego ciągle zachwalasz i się wykłócasz z innymi?

BTW - jeśli uważasz, że obecna polska branża muzyczna jest wysokiej klasy to życzę ci powodzenia ... Feel, Doda, Ich Troje i Gosia Andrzejewicz. To są "artyści" którzy obecnie brylują na polskich listach ... A co najdziwniejsze, każdy krytyk muzyczny i szanujący się dziennikarz uważa ich za artystów absolutnie tandetnych, bez większego talentu, mało ambitnych i nastawionych na komercję, których jedyną zaletą jest to, że potrafią się "sprzedać" w masowym społeczeństwie ...
Obrazek
Awatar użytkownika
hope

Post autor: hope »

Mam pytanie. Czy nagrania muszą być w mp3 ?
Mam nagranie video z koncertu, nie mogło by być ...

nie chciałam brać udziału, ale może jednak się skuszę żeby pokonkurować z bogiem wokalu Doniem...
Obrazek
Awatar użytkownika
Xander

hope pisze:Mam pytanie. Czy nagrania muszą być w mp3 ?
Mam nagranie video z koncertu, nie mogło by być ...

nie chciałam brać udziału, ale może jednak się skuszę żeby pokonkurować z bogiem wokalu Doniem...
Niestety tylko w formacie mp3 lub wav :D Chyba ze uzyjesz jakiegoś konwertera i zrobisz z tego dźwięk. Tylko zeby był czytelny!

A co do Donia - wiedziałem odrazu że jesteś zwykłym prowokatorem - za daleko zabrnąłeś i teraz nie możesz z tego wyjść. Siedzisz w swych wyimaginowanym świecie... Słyszałem jak śpiewasz i płyty bym z tobą nie nagrał. Chyba ze na podwórkowym studio nagrań :)
Obrazek
ODPOWIEDZ