Ostatnio obejrzany film

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Jagi0012

Post autor: Jagi0012 »

Zdecydowanie również polecam film "1408".Oglądałam go dwa dni temu.Efekty i zwroty akcji rzeczywiście dość szybkie.Polecam !
Widzisz ... życie to ja i ty .
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

"Shooting Dogs"
Wstrząsające.
Obrazek
Awatar użytkownika
nikolka

Post autor: nikolka »

malakonserwa pisze:Wstrząsające.
Oj tak Malakonserwo,też miałam okazje zobaczyć ten film i jest on naprawde poruszający.Również polecam
Obrazek
Awatar użytkownika
malakonserwa

Oj tak Malakonserwo,też miałam okazje zobaczyć ten film i jest on naprawde poruszający
Fakt. A najbardziej mnie denerwuje ta bezsilność, jawna niesprawiedliwość i brak zarazem możliwości zmienienia tego stanu rzeczy. Światem rządzą pojedynczy ludzie.
"Shooting Dogs" - lektura obowiązkowa.

Polecam także "Taśmę prawdy". Dawno nie oglądałam tak dobrego, inteligentnego filmu. Polecam!
Obrazek
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Klass - to film który miałem przyjemność a może nawet bardziej pasowałoby tu użyć słowa nieprzyjemność oglądać dzisiejszego wieczoru. Film estońskiego reżysera Ilmar Raaga, opowiada historię szesnastolatka który jest ofiarą swoich klasowych kolegów "liderów". Cichy ,zamknięty w sobie chłopak który każdego dnia w szkole na nowo przezywa ten sam koszmar. Koszmar który tak naprawdę przeżywa wiele młodych ludzi chodzących do szkoły. Bo czy ktoś z Nas nie miał w klasie "liderów" ?? A może sami byliśmy takimi liderami ?? Ja na to pytanie mogę odpowiedzieć tak ,że zawsze znajdowałem się gdzieś tak po środku. Własne zdanie i przebojowość zawsze działały na moją korzyść. Sympatia jaka darzyła mnie klasa i liczenie się z tym co mam do powiedzenia były moimi głównymi atutami. Tymczasem filmowy bohater Joosep jest absolutnym przeciwieństwem tych cech. Jak tragiczny wpływ może mieć sytuacja przedstawiona w filmie przekonacie się sami oglądając film.

Napiszę tylko tyle ,że nie pamiętam kiedy ostatni raz oglądałem film który wstrząsnął by mną tak jak Klass. Maximum nerwów przeżywałem od samego początku aż do końca filmu. Żeby smaczek był większy dodam iż Klass jest filmem opartym na faktach.

Pozdrawiam i mimo wszystko życzę spokojnego seansu.
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

A ja ostatnio zrobiłam sobie wieczór z Predatorem. Obejrzałam wszystkie części. :P Lubię te filmy, a co.
thewiz

Post autor: thewiz »

Kobiety.
Dobre, madre kino o problemasz wszystkich z nas ;-). Film o klase lepszy od przereklamowanego Seksu w Wielkim miescie. Ponoc mialo byc studium rewanzu, ale ja nie zauwazylam zadnych objaw zemsty. Raczej blyskotliwy komentarz do rzeczywistosci, z ktora wiele z nas bedzie musialo sie zderzyc. Plus duzo komedii, ciete riposty i sporo fajnych ciuchow i torebek. Panowie moga obejrzec, moze choc troche lepiej pojma ponoc tak bardzo dla nich niezrozumiala nature przedstawicielek piekniejszej plci. Polecam.
Awatar użytkownika
onlyKATE

Post autor: onlyKATE »

thewiz pisze:Polecam.
A ja na przekór odradzam.
Film nie przypadł mi do gustu do tego stopnia, że przed końcem opuściłam kino.
Nie wiem, może miałam zły dzień, jednak to nie było jedynie moje odczucie.
Obok mnie siedziało dwóch panów i na zmianę sobie narzekaliśmy.
Podobno mam bardziej 'męski gust' jeśli chodzi o różne produkcje, a już na pewno bardziej polski.
W każdym razie jak dla mnie nic odkrywczego. A owe Kobiety troszkę męczące.

To tylko tak moim zdaniem.
Obrazek
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

ja dzisiaj znalazłam tytuł Brokeback Mountain w swoich płytach.. a o posiadaniu takiego nagrania nawet nie wiedziałam.. pierwszy raz mam takie odczucia do filmu: z jednej strony: wstrząsający i okropny. z drugiej:piękny. Tak czy inaczej-polecam.. A widoki są wprost przepiękne..jeśli ktoś lubi góry Ameryki ;-) A poza tym od siebie polecam film Filadelfia z 93go i uwielbiam też Dziennik Bridget Jones ;-) ;-) Do tego można dodać Hannibal, Milczenie owiec.. i Szczęki (ale te najstarsze) ;-) ;-)
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Mandey

Post autor: Mandey »

Sąsiedzi moi zakupili sobie TV full HD...
Zaprosili mnie wraz z małżonką na seans filmowy...
Film nosił nazwę "8 Części Prawdy" w oryginale "Vantage Point"

Obrazek
FilmWeb pisze:„Inteligentny i trzymający w napięciu thriller! 8 części prawdy to pierwszorzędny film akcji." - Sahawn Edwards, FOX-TV

Podczas odbywającego się w Hiszpanii historycznego spotkania na szczycie, poświęconego globalnej walce z terroryzmem, raniony kulą zostaje Prezydent Stanów Zjednoczonych. Osiem zupełnie obcych sobie osób było bezpośrednimi świadkami zamachu. Teraz każda z nich przedstawiając swój punkt widzenia stara się odkryć prawdę. Kiedy z szeregu zeznań zaczyna wyłaniać się rysopis strzelca, wydarzenia przyjmują nieoczekiwany obrót...

8 części prawdy to zaskakujący i pełen napięcia, znakomity thriller polityczny, w którym brawurowo zagrali Dennis Quaid, Matthew Fox, laureat Nagrody Akademii® Forest Whitaker (Najlepszy aktor 2006, Ostatni król Szkocji), Sigourney Weaver (Obcy) i zdobywca Nagrody Akademii® William Hurt (Najlepszy Aktor 1985, Pocałunek kobiety pająka).
Od siebie mogę napisać tylko tyle że film trzyma w napięciu jak cholera! Dobra obsada... Zwroty akcji są niesamowite a zakończenie jest wyborne. Film dostępny jest w sieci a także w wypożyczalniach DVD. Na jesienny wieczór pasuje jak ulał. Polecam.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
malakonserwa

Bullet Boy - smutna prawda o czarnych przedmieściach Londynu.
Obrazek
thewiz

Post autor: thewiz »

"Vantage Point". Pomysl na film fajny, choc i to juz bylo. Niestety jak dla mnie film trzymal w napieciu jedynie do polowy,a koncowka to standardowe zabili go i uciekl. Zabieg "rewoluvcyjny" polega na pokazaniu jednej historii z perspektywy roznych uczestnikow wydarzenia - zamachu na prezydenta USA. Niestety tak jak nie rozumiem tlumaczenia polskiego (szczegolnie ze punktow widzenia naliczylam sie chyba 6ciu, na pewno nie 8miu), tak samo nie rozumiem jak mozna tak splaszczyc koncowki fajnie zapowiadajacego sie filmu. Osobiscie polecam jedynie na (bardzo) nudne wieczory.
Mandey

Post autor: Mandey »

thewiz pisze:koncowka to standardowe zabili go i uciekl
Można i tak.
Jednak sprawę dlaczego a zwłaszcza przez kogo tak się stało, uważam za rewelacyjny pomysł.
Ja doliczyłem się ośmiu odsłon pokazania tego wydarzenia.
W 2 przypadkach pokazane są one za jednym razem oczyma dwojga bohaterów.
Mniejsza jednak o to. ;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Jagi0012

Post autor: Jagi0012 »

Oglądałam dzisiaj film "Nie mów nikomu".Jest to francuska produkcja zresztą bardzo dobra.Film psychologiczny , trzymający w napięciu.Nie mozna się domysleć co będzie na końcu ... Zdecydowanie polecam.

Film jest o zamordowanej kobiecie , która po 8 latach znowu się pojawia.Głownym bohaterem jest jej mąż ,który był podejrzany o jej zabójstwo.

Muzyka dobrana praktycznie osobno do każdej sceny widać ,że film był bardzo starannie kręcony.
Widzisz ... życie to ja i ty .
Awatar użytkownika
blackrose1107

Post autor: blackrose1107 »

"Tajne przez poufne"- obejrzane dosłownie przed chwilą w kinie. Obsada dobra ale film kiepski. Nie polecam.
Willy Wonka, Willy Wonka to geniusz jest i tyle!
ODPOWIEDZ