Oficjalne i nieoficjalne kalendarze

O Michaelu rozmowy luźne.
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

THRILLER pisze:eeee, to nie to samo co oryginał, jak już to ja drukuje tylko pieniądze :]
Po za tym jak bym miał go drukować to bym więcej wydał na tusze niż na kalendarz oficjalny.
Kochani, ten kalendarz, rzekomo oryginalny, o którym było tak głośno, NIE JEST i nigdy nie był oficjalnym "item'em" sygnowanym przez Michael'a. :-/
A co do tego na 2006 roku.... :knuje:
Wątpię, ale się dowiem ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

M.Dż.* pisze:Kochani, ten kalendarz, rzekomo oryginalny, o którym było tak głośno, NIE JEST i nigdy nie był oficjalnym "item'em" sygnowanym przez Michael'a. :-/
A co do tego na 2006 roku.... :knuje:
Wątpię, ale się dowiem ;-)
No, to ja już znam odpowiedź.... :-/
Ten kalendarz NIE jest oficjalnym wydawnictwem sygnowanym przez Michael'a i Jego ludzi.
Smutne, że znów jakiś pseudo-fan próbuje nieuczciwie zarobić na dorobku Michael'a.... :surrender:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
MJPOWER

Post autor: MJPOWER »

Powiem tak. Mam już dwa kalendarze na 2007. Ten oficjalny oraz "niezależny". Ten drugi jest dosyć kiszkowaty. Zdjęcia kiepskiej jakości i w dodatku w wiekszości były juz publikowane nawet po kilka razy w innych kalendarzach, tudzież prasie. Nowością jest jednak ostatnia strona, na której jak zwykle są miniaturki wszystkich miesięcy, tyle że... w formie naklejek.
Co się tyczy kalendarza oficjalnego: Jest ciężki. wynika to z bardzo grubego papieru, na którym został wykonany, co jest bardzo ważne, bo po latach te kartki mogą się łatwo uszkodzić w miescu łączenia kalendarza. Sztywny papier zmniejsza to ryzyko.
Zdjęcia dobrej jakości. Głównie koncertowe. Oczywiście, jak ktoś się mocno interesuje MJ, to pewnie wszystkie gdzieś tam widział albo podobne ale tak jak wspomniałem, te są w dobrej jakosci i w większości nie były wcześniej drukowane w kalendarzach.
Generalnie jestem bardzo z niego zadowolony.
Nie wiem, czy to jest standard ale ja bynajmniej dostałem do niego 9 różnych plakatów identycznych jak w kalendarzu.
Polecam
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Dostałem wczoraj kalendarz z Michaelem. Wydaje mi się taki sam jak ten z aukcji do której linka wkleiłem wcześniej. Jest tak zwane "An Independent Publication" czyli nie wydane przez ludzi MJ'a. Ogólnie kalendarz zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie - jakość i wielkość zdjęć. Zdjęcia są na całą stronę, a "kalednarz" zajmuje tylko wąski pasek na dole kartki ;-)
Na prawdę polecam jako ozdobę na ścianę :-)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJPOWER

Domyślam się, że to Twój pierwszy kalendarz, więc pewnie nie masz porównania. Więc po pierwsze: jeszcze by tego brakowało, żeby zdjęcia nie były na całą stronę. Po drugie, większość tych zdjęć już była w poprzednich kalendarzach a po trzecie ich jakość pozostawia trochę do życzenia
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

MJPOWER pisze:Domyślam się, że to Twój pierwszy kalendarz, więc pewnie nie masz porównania.
No zgadza się. Pierwszy, ale na pewno nie ostatni ;-)
MJPOWER pisze:Po drugie, większość tych zdjęć już była w poprzednich kalendarzach a po trzecie ich jakość pozostawia trochę do życzenia
No niby już były w innych kalendarzach, ale to mój pierwszy więc nie miałem okazji "obcować" z jakimś zdjęciem przez cały miesiąc. Na dwanaście zdjęć niepodoba mi się tylko jedno, a reszta jest spoko. Co do jakości: Eeee tam ;-) "Obleci" - jak to się mówi.

Dzięki MJPOWER za info. Za rok postaram się znaleźć oryginał od Michaela nenene

Pozdr ;-)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Czy ktoś coś o tym sklepie i tym kalendarzu wie?

Obrazek

http://mjjshop.com/shop/product_info.ph ... ucts_id=45

? :wariat: ?

BTW

Tu u mnie w Perth jest sklep z oficjalnymi i nie oficjalnymi kalendarzami,są Justiny,Williamsy i inni Królowie Popu nenene ale Michaela niema :-),jak nie dostane MJ to kupie Justina,tóż to prawie jak Michael :-)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
MJPOWER

A mnie ciekawe zaskoczenie spotkało wczoraj w EMPIKU w Galerii Bałtyckiej. Wchodzę a tam dwie sterty kalendarzy na 2008 po nie całe 20 zł. Madonna, George Michael, Bruce Lee i dziesiątki innych. Nie chciało mi się tego wszystkiego przezucać, więc zapytałem panią o Michaela Jacksona. Odpowiedziała, że właśnie dzwoniła już żeby przywieźli Michaela Jacksona, bo nie było a jest "ogromne zainteresowanie i wszyscy pytają".
Awatar użytkownika
Maro

Jak sami wiecie,nie ma na ten rok oficjalnego i nie oficjalnego kalendarzu,nie wiem jak z tamtym limitowanym z mjjshop,ale...

no właśnie ale z nudów szperam po necie i natknąłem się na fajny blog,oczywiście o Michael'u,gdzie znalazłem kalendarz wersji amatorskiej ale za to jak świetnie zrobiony :-)

Więc teraz pobierać i do introligatorni i zrobić sobie świetny kalendarz!

http://mjmedia.blog.onet.pl/2,ID2782444 ... index.html

Piszcie co o tym sądzicie?:)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
speechless26

Kalendarz 2008 :)

Post autor: speechless26 »

Na razie tylko styczeń, luty i marzec :) Ale po kolei będę dodawać kolejne miesiące... :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gość

Post autor: Gość »

Tu macie kalendarz na cały rok...choć np fotka ze Stycznia średnio mi sie podoba.
http://mjmedia.blog.onet.pl/2,ID2782444 ... index.html
Awatar użytkownika
Maro

Michael Jackson 2009 Calendar: Thriller 25th Anniversary

Można kupić tu:

napiszę więcej jak wrócę do Szkocji.

opis po angielsku:

http://lesliemjhu.blogspot.com/2008/04/ ... -2009.html
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Czy planujemy jakieś zbiorowe zamówienie z forum?
można by było jestem jak najbardziej za japrosic
Obrazek
Maverick

Post autor: Maverick »

Oficjalny kalendarz 2010.
Będzie kolportowany przez Danilo, firmę która zajmowała się oficjalnymi kalendarzami z Michaelem w latach 90.

Wstępny projekt okładki, niestety zdjęcie złej jakości:

Obrazek

Amazon: http://sk9.pl/504c1e.html

Strona firmy: http://www.danilo.com/

Kalendarz ma być dostępny od listopada.
ODPOWIEDZ