Przegląda ktoś stronkę www.mjpolishteam.pl pod Firefoxem?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

Majkel pisze:interfejs itp. - nie mogę po prostu... czuję się jakbym korzystał z systemu dla debili... 100 razy się wszystko pyta, wszędzie dymki z opisem, wszystko kolorowe i z pieskami merdającymi ogonkiem podczas wyszukiwania itp...
z tego właśnie powodu mój romans z win XP był krótki i burzliwy - wytrzymaliśmy z sobą 1 dzień :)
do XP kompletnie nie mam zaufania - on chce jak najwięcej zrobić za mnie... a ja muszę zawsze wiedzieć co się dzieje
Lubię win2k. Nie zawiesza się, jest ładne, spokojne, klasyczne... :]
Awatar użytkownika
gilbert3

Post autor: gilbert3 »

Przestańcie, w ciągu 10 minut zrobię wam z XP prawie 2000. Bez dymków, bez wodotryskowatego interfejsu, bez tych wszystkich rzeczy, których ludzie nie lubią w XP. Plus "bezpieczniejszego" IE niż jest 2000 (jak ktoś zapomniał najnowsze poprawki dostępne są już tylko dla XPSP2) Jeśli chodzi o wyszukiwanie to i tak korzystam z Total Commandera, a nie z tego pieska, więc to mi wszystko równo (Eksplorator jest pod każdym względem ubogi w funkcje zaawansowanego szukania i to zarówno pod 2000 jak i XP). Po pewnym czasie uzywania nawet nowe menu start jest lepsze, choć również można włączyć stare. Jeśli ktoś zmienia sprzęt, instaluje mnóstwo różnego oprogramowania, to doceni również przywracanie systemu.
No ale taki system kupiłem i taki mam, dostosowałem do moich potrzeb, używam go i jestem zadowolony. I wiecie czego nie rozumiem? Szczególnie do Ciebie Majkel: Jak można chwalić IE bez odpowiednich mechanizmów bezpieczeństwa, bez blokady wyskakujących okienek, bez zakładek, bez blokady reklam we Flashu, z niezabezpieczonym ActiveX, kiedy to jest Firefox na wyciągnięcie ręki... Masochizm. Świat się zmienia, trzeba iść do przodu. MSIE jest dobrą przeglądarką, ale są już lepsze...
Pozdrawiam serdecznie i chcę jaknajszybciej skończyć tą dyskusję, bo widzę, że Majkel nie ma ochoty przyznać racji, że FF jest lepszą przeglądarką internetową "at this moment" ;-)
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

Gilbercie... ja wiem, że bardzo wiele można nazmieniać w XP, ale jednak nie tyle co bym chciał.

Ja nigdzie nie powiedziałem, że FF jest gorszy... możliwe, iż jest lepszy... ale ja go uruchamiam raz na jakieś 2 miesiace ażeby coś sprawdzić i tyle... może raz na miesiąc.

Nie czuję się masochistą, a blokowanie pop-up'ów wystarczy mi w zupełności poprzez doinstalowany Google Toolbar. A znów chyba nie ma pod FF Toolbara Google - dla mnie wystarczający powód. Kolejny - wiele stron (i jakiś ciekawych rzeczy) działa jak należy właśnie dobrze tylko pod IE. Po 3 - po co zmieniać jak wszystko jest dobrze.
...
Awatar użytkownika
gilbert3

Majkel pisze:Gilbercie... ja wiem, że bardzo wiele można nazmieniać w XP, ale jednak nie tyle co bym chciał.
Nie wierzysz we mnie, a to błąd.
Majkel pisze:Nie czuję się masochistą, a blokowanie pop-up'ów wystarczy mi w zupełności poprzez doinstalowany Google Toolbar. A znów chyba nie ma pod FF Toolbara Google - dla mnie wystarczający powód. Kolejny - wiele stron (i jakiś ciekawych rzeczy) działa jak należy właśnie dobrze tylko pod IE. Po 3 - po co zmieniać jak wszystko jest dobrze.
Tyle twoich wyjaśnień mi wystarczy. Nie używasz, bo nie chcesz, na nic moje tłumaczenia, statystyki (http://tinyurl.com/56kp) i racjonalne argumenty. Stwierdzasz, że możliwe, że jest lepszy, ale chcesz przez to powiedzieć, że uważasz, że jest gorszy, bo go nie używasz i nie używa go większość ludzi. Pozostając w większości, która się topi, przypominasz już tą bezkształtną masę ludzi, których opinie kształtuje się na podstawie większościowych argumentów. Zobacz na sprawę z Jacksonem: większość ludzi jest przeciw niemu. Bo co? Bo media tak kreują tą sprawę. Bo dziennikarze lubią interpretować sprawę tak jak chcą. Tak samo jest z IE i FF. IE jest z systemem i wszyscy używają. Pozostając w większości designerzy stron po prostu uważają IE to standard, a przecież do jasnej małej, nie IE to standard, tylko W3C. Rozumiem, że nie posłuchałbyś rad jakiegoś usera, dlatego nie będę ciebie przekonywał do FF, bo w/g ciebie jest dobrze. Tak się zastanawiam w ogóle po co MS wydaje te biuletyny bezpieczeństwa i w pośpiechu przygotowuje IE7 z panelami, RSS i rzekomo poprawionym bezpieczeństwm... Nie wiem po co, wystarczyłby im Google Toolbar przecież, hi hi...
Dobra, koniec dyskusji. Zróbmy sobie :rocky: Przyjdzie czas na ciebie kiedyś... Jak to mówił mój dziadek: wspomnisz moje słowa, wszystko, co dzisiaj jest białe jutro może być czarne i vice versa.
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Ja tak trochę z innej beczki ale nie do końca.
A więc mam pytanie.
Microsoft po problemach z urzędem walki z konkurencją ustąpił i dokonał zmian między innymi w sprawie Media Player. Obiło mi się o uszy że oznacza to iż w przyszłych edycjach Windows owego playera nie będzie. Tak więc czy jest to prawda że znika WMP jako integralna część Windowsa i czy będzie możliwość zakupienia go jako osobnej aplikacji? Może świadczy to o lamerstwie ale przyznam się bez bicia że mi media player najbardziej odpowiada. Jest po prostu zawsze pod ręką a nie widzę w nim żadnych poważniejszych niedomagań. To że jest pożeraczem pamięci akurat mi najmniej przeszkadza :)
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Gilbert... tak, dla mnie Google Toolbar jest wystarczającym argumentem za :] no może gdybym miał taką sieczkę z powodu jak IE jak opisujesz to rzeczywiście byłby problem... ale poważnie, że mój komputer ani ja na tym nie cierpię.

Poważnie, że uważam, iż np. FF może działa szybciej, jest 10 rayz bezpieczniejszy, ma masę fajnych (zazwyczaj zbędnych) opcji, a z miesiąca na miesiąc dużo więcej fascynatów... stających zawsze w obronie swej przeglądarki... w świętej wojnie IE vs reszta ;]
Ogólnie jest prezciw monopolowi na cokolwiek... ale litości... czemu każda z tych cudnych i mniej cudnych przeglądarek wyświetla strony jak im się tylko podoba i każda inaczej? Nie mówię o stronach z prawie czystym tekstem, ale ciut bardziej złożonych... no dlaczego!?!? Ja bym, powiem Ci teraz, zapewne i się przestawił na Operę, z której trochę korzystałęm czy na FF - ale np. Opera ma dla mnie za dużo głupich bajerów... już nie mówiąc o tym, że conajmniej połowa stron w sieci wyświetlała by mi się inaczej niż było to w zamierzeniu autorów, czy nawet wcale by się ich nie dało obejrzeć...

Standardy... trzymają się ich na prawdę raczej zazwyczaj tylko "maniacy". Spójrz nawet na tak prostą stronę jak Google (pierwsza strona), może bardziej rozbudowaną, ala jaka marka - Onet i tak mnożyć standardy...

Swięta wojna... wieczna krucjata... dobrze, że tylko słowna :]
...
Awatar użytkownika
gilbert3

Majkel pisze:Swięta wojna... wieczna krucjata... dobrze, że tylko słowna :]
Próbowałem tylko racjonalnych argumentów, nie chcę być postrzegany jako zwolennik Świętego Firefoxa, bo ani on święty, ani ze mnie zwolennik. Piszę tylko, żebyś sobie nie myślał, że mając ostatnie słowo masz rację. Po prostu Lindowe: 'Nie chce mi się z Tobą...' :P IMHO Nie dajesz sobie nawet nic powiedzieć, choćby było to najbardziej konstruktywną rzeczą na świecie... HOWGH
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

dziękuję za uwagę, zmienię menu.
...
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

no i niech mi powie ktoś, że to nie są maniacy opanowani przez jakąś dziwną manię prześladowczą... jak widzę takie rzeczy to mnie krew zalewa i się zastanawiam po co Ci ludzie prowadzą ta kampanię... i dochodzę do wniosku, że taka chyba moda...
np. www.zyxist.com/img/iefree.gif
...
Awatar użytkownika
gilbert3

Majkel pisze:no i niech mi powie ktoś, że to nie są maniacy opanowani przez jakąś dziwną manię prześladowczą... jak widzę takie rzeczy to mnie krew zalewa i się zastanawiam po co Ci ludzie prowadzą ta kampanię... i dochodzę do wniosku, że taka chyba moda...
np. www.zyxist.com/img/iefree.gif
Maniacy są, zarówno IE jak i FF. A Ty jesteś maniakiem IE, bo menu nadal nie zmieniłeś.
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

Ja mam zainstalowane i IE i FF, ale przeważnie korzystam z tego drugiego.
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

gilbert3 pisze:Maniacy są, zarówno IE jak i FF. A Ty jesteś maniakiem IE, bo menu nadal nie zmieniłeś.
nie osądzaj nie znając faktów - maniakiem nie jestem, nie umieszczam nigdzie bannerów tego typu, ani tekstów, a nie zmieniłe,b o dopiero co skończyłem w zeszłą niedzielę sesję, a teraz właśnie z godzinę temu wróciłem z wyjazdu kilkudniowego. Tyle.
...
ODPOWIEDZ