Przekleństwa w piosenkach Michaela

O Michaelu rozmowy luźne.
Awatar użytkownika
Michael.

Przekleństwa w piosenkach Michaela

Post autor: Michael. »

Każdy fan w piosenkach Mikea na pewno słyszał jakies przekleństwo...xD
Moi rodzice nic do tego nie mają, może dlatego, że się w piosenki Michaela nie wsłuchują xD nenene
Ja myślę, że jest to usprawiedliwione, każdego ponoszą emocje jak śpiewa na takie tematy, lub pisze do nich teksty :muzyka: ;P Nic do tego nie mam.
Mam pytanie, co o tym myślicie. Ja mam do tego stosunek neautralny, ale pewnie są ludzie którzy myslą inaczej...
Obrazek
Love The Cure! :banan:
lebelle

Post autor: lebelle »

w SCREAM jest "stop fucking with me" (zreszta na teledysku kiedy to spiewaja to Janet pokazuje FUCK OFF).

w THEY DON'T CARE ABOUT US Michael śpiewa:

JEW ME, sue me, everybody do me
Kick me, KIKE ME, don't you black or white me

Co mniej więcej można odnieść (kike me) do polskiego wyrażenia : "Ty żydzie", czasami "Ty jeba...y żydzie"

Kike me - ma niezaprzeczalnie negatywne znaczenie

Oczywiście nie ma w tym antysemickich przekonań Jackson'a. PO prostu trzeba się wsluchac w tekst i zrozumiec czemu tak spiewa :)
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

This Time Around jeszcze i "But this time around I'm taking no shit"

ale no co z tego?
sam dużo przeklinam, co zrobić : )
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

no trzymta mnie, zeby u Jacksona sie wulgaryzmow czepiac ...

w swojej karierze z 2 razy uzyl slowa fuck i tylez samo shit, moze jescze jakas bitch sie znajdzie....co mnie wkurza, bo bardzo lubie jak w agresywnym kawalku, w ktorym az prosi sie o o wyraz zlosci ktos sobie ulzy, a ten tak sie ugrzecznia.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Michael śpiewa: Stop Fuckin' with me.

Można to zobaczyć i usłyszeć na nie ocenzurowanej wersji teledysku.Ja ją mam na DVD z Making of Scream oczywiście robione przez fana.Teledysk pojawił się na jakimś DVD reżysera teledysku Marka Romanka.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

Była żona Lisa Marie Presley i znajomi twierdzili, że Michael prywatnie przeklina: fuck, shit... (Lisie spodobało się, że Michael prywatnie jest "normalny".)
Obrazek
Maverick

Post autor: Maverick »

Jak nie znałam angielskiego, byłam pewna, że piosenki Michaela na pewno składają się przynajmniej w połowie z przekleństw. Jak miałam 7 lat ukazał się "Dangerous" i byłam pewna, że skoro żadna inna płyta nie pozwala tak się wyładować i wyrzucić z siebie wszystkich złych emocji, to na pewno musi stanowić taki sam wentyl dla twórcy, również werbalny. A tu nie...

Podobnie z "HIStory". Wiele piosenek brzmi jakby się wyłącznie z przekleństw składały. I znowu - nie jest tak...

How genius is that...?

To jest po prostu niesamowite. Przekleństwa są super i inni wykonawcy wiele by stracili nie używając ich. Jestem fanką przeklinania w tekstach. A Michael tego totalnie nie potrzebuje, a osiąga piorunujący efekt... wow...
marcia654

Post autor: marcia654 »

Maverick pisze:Jestem fanką przeklinania w tekstach

ja też :diabel: Ja tam w jego piosenkach przekleństw nie słyszę... a szkoda...Heh bo by mi to nie przeszkadzało :diabel:
Obrazek
Maverick

Post autor: Maverick »

To nie jest kwestia słuchu tylko wiedzy gdzie one są... wiadomo jak bywa z dykcją Michaela.
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Przekleństwa przekleństwami, ale dykcja Michaela też pozostawia wiele do życzenia ;) Często myślałam, że zaklął w jakiejś piosence a czytając tekst okazało się, że to tylko podobne w brzmieniu słowo. Jak chociażby Black or White - myślałam że śpiewa "shits" a to było "sheets" nenene Chociaż tutaj to jest podobne brzmienie a nie dykcja ;-)
[*]
Awatar użytkownika
Trinity

Post autor: Trinity »

w piosence Monkey Business pod sam koniec jest "Mother Fuckin' kids baby!"

xD oczywiscie tego nie ma już w żadnym nawet najlepszym tekście tej piosenki, ale słychać, że jest.

-> Pank: zaraz zacznę pisać bardzo brzydkie słowa, jak ktoś odświeży kolejny mało intrygujący wątek. Wyczyszczony temat zostawiam w Hyde Parku, a z uwagi na jego wyczerpanie i obawę przed postami spamującymi tutaj użytkowników - zamykam.
Zablokowany