Składam hołd Cyndi Lauper :)
Składam hołd Cyndi Lauper :)
z tego miejsca, jako że jestem zalogowany na ów forum od niedawna, chciałbym powiedzieć że jestem wiernym fanem CynDi, miłośnikiem jej dawnego dziewczęcego image'u, ale tez wiecznego frywolnego stylu bycia, ponadczasowości, wyalienowania przy jednoczesnej bliskości z ludzmi, przesłodkiego wokalu, usposobienia do świata, niezależnosci, wspaniałych niesmiertelnych tracków, wnoszenia w moje życie multum barw, inspiracji i chęci do życia !! :)
Kocham Cię Cynthia !!! :)
Lubi ktoś? jesli tak, to moze opiszcie w jakim stopniu ją cenicie, kochacie... a moze odbieracie ją na zupelnie innej plaszczyznie? ile dla was znaczy jako artystka? a może nic dla was nie znaczy, napiszcie z jakich powodow byc moze jej nie lubicie... co wam slina na jezyk przyniesie.. piszcie o niej to na co tylko macie ochote :)... pozostawiam wolną rekę..
Kocham Cię Cynthia !!! :)
Lubi ktoś? jesli tak, to moze opiszcie w jakim stopniu ją cenicie, kochacie... a moze odbieracie ją na zupelnie innej plaszczyznie? ile dla was znaczy jako artystka? a może nic dla was nie znaczy, napiszcie z jakich powodow byc moze jej nie lubicie... co wam slina na jezyk przyniesie.. piszcie o niej to na co tylko macie ochote :)... pozostawiam wolną rekę..
because GirlllzzZz just wanna have fUn !!
- Stanisław Leon Kazberuk
I ja składam hołd - może nie tak fanatycznie.
Ale jedno pozostaje pewne: uwielbiam Cyndi. Przede wszystkim ze starszych płyt [She's So Unusual czy True Colors], miło zaskoczony jestem też ostatnią Body Acoustic, będącą zbiorem reinkarnacji starych piosenek. Myśle, że obok jej głosu nie można przejść obojętnie. Z tego powodu, że jest taki oryginalny - wyjątkowy, to jest to raczej artystka kochaj-albo-rzuć. Wybieram kochaj.
Ale jedno pozostaje pewne: uwielbiam Cyndi. Przede wszystkim ze starszych płyt [She's So Unusual czy True Colors], miło zaskoczony jestem też ostatnią Body Acoustic, będącą zbiorem reinkarnacji starych piosenek. Myśle, że obok jej głosu nie można przejść obojętnie. Z tego powodu, że jest taki oryginalny - wyjątkowy, to jest to raczej artystka kochaj-albo-rzuć. Wybieram kochaj.
- editt
Jesli chodzi o album "Body Acoustic" to szczerze mówiąc nie jestem do koncy przekonany do tej nowej aranżacji, jednakże nie przeszedlem obojętnie obok niej z racji tego że Cyndi to Cyndi :) kocham jej głos, ale nie do konca moge przyzwyczaic sie do np. nowej wersji "She Bop" to kawalek z charakterem, a jego Specyficzna tematyka kłóci sie z tym powolnym, stonowanym brzmieniem.. no ale cóż, Cynthia 4 Life :)
because GirlllzzZz just wanna have fUn !!
Cyndi powraca z nowym materiałem! Płyta w bluesowych klimatach ukaże się 22 czerwca a pierwszy singiel trafi w eter 18 maja. Będzie to utwór pt. "Just Your Fool", jej fragment można usłyszeć TUTAJ. Na płycie gościnnie będzie można usłyszeć takie legendy muzyki blues i nie tylko, jak B.B. King, Jonny Lang, Allen Toussaint, Ann Peebles, czy Charlie Musselwhite.

ja też się zgadzam ,genialnaadax pisze:wapniak72 napisał:
W "we are the world" wymiata!, cudowny głos!
zgadzam się!

"(...) many people have options about me and they haven't even met me. They don't even know me (...)"
na zawsze w moim sercu <3.!
"Nie sztuką jest kochać konie ,sztuką jest sprawić ,aby one pokochały Ciebie." Pat Parelli
na zawsze w moim sercu <3.!
"Nie sztuką jest kochać konie ,sztuką jest sprawić ,aby one pokochały Ciebie." Pat Parelli