F1

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Detox

F1

Post autor: Detox »

W związku z rozpoczętym sezonem F1 zakładam nowy temat.

Interesuje się ktoś F1? Jeżeli tak to zapraszam do pogawędek.

Czy myślicie ,że Schumacher opanuje sterowny bolid i będzie w stanie znowu wygrywać wyścigi?
Czy Renault będzie walczyło o czołowe lokaty w tym sezonie?
Czy podobają wam się zmiany w regulaminie?
Który team będzie walczyć o tytuł mistrza?
Komu kibicujecie oprócz Roberta?

Krótko skomentuje dzisiejsze kwalifikacje. Ogólnie jak na 1 to można uznać za udane. Parę błędów zostało popełnione ale 1 koty za płoty. Jest szansa w wyścigu zyskać pare miejsc ;-) Przed Renault czeka dużo pracy nad zawieszeniem - z silnikiem nie powinni mieć problemów. Świadczy o tym to ,że Vettel ma silnik Renault. Mnie ciekawi jak teraz formuła będzie wyglądać. Zmiany w regulaminie zapowiadają się ciekawie. Szczególnie fakt ,że od teraz tankowanie się nie liczy tylko opony.

Mam nadzieję ,że na 4000 userów parę fanów się znajdzie ;-)

Nie ma nikogo kto się interesuje?? Trudno. Kubica 11. Słaby wynik ale ogólnie ciekawy wyścig - nie wiadomo było co się wydarzy. Gdyby nie ten Sutil na początku to by wszystko mogło być inaczej :surrender:

-> edycja postów!
mav.
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

ja za bardzo F1 się nie interesuję tylko patrze na Roberta Kubice.Bardzo nudzi mnie ten sport nenene Wolę sporty drużynowe
Detox

Kubica 2! Wspaniały wyścig. Świetny start a potem brak błędów! Bolid ma jeszcze gorszy od innych ale nie popełnił żadnego błędu i się udało! ;-)
Awatar użytkownika
DirtyDiana13

Post autor: DirtyDiana13 »

Słyszałam że Travolta dawał nagrodę Kubicy o.O'' szkoda że nie oglądałam :rocky:
Obrazek
aokins

Post autor: aokins »

komicznie to dla mnie wyglądało. Jeżeli dobrze pamiętam, to tylko Kubicy wręczał Travolta talerz. Kubicy, który kompletnie ma dystans do show-biznesu i zapewne to nie zrobiło na nim żadnego wrażenia. Nie zdziwiłabym się, gdyby nawet nie wiedział kim jest ten człowiek.
Smile, though your heart is beating...
Awatar użytkownika
KamilMJ

Post autor: KamilMJ »

Robert to zawodowy kierowca, perfekcjonista lecz on nie chce się mieszać do show-biznesu ;-)
Obrazek
Canario

Re: F1

Post autor: Canario »

Czy myślicie ,że Schumacher opanuje sterowny bolid i będzie w stanie znowu wygrywać wyścigi?
Opanować,opanuje ale wątpie czy mercedesy w tym sezonie bedą wygrywać. A Schumi najpierw musi wygrywać w swoim zespole.
Czy Renault będzie walczyło o czołowe lokaty w tym sezonie?
gdyby to było BMW odpowiedziałbym że nie,ale w tej stajni widać że praca wre,Roberta słuchają i dobrze na tym wychodzą. Myśle że z wyścigu na wyścig powinni robić postępy.To może w drugiej części sezonu przyjdą i zwycięstwa.

Czy podobają wam się zmiany w regulaminie?
Kubica nie musi teraz aż tak zbijać wagi, czyli tak ,podobają
Który team będzie walczyć o tytuł mistrza?
Ferrari,Mclaren i być może też ten zespól o nazwie płynu energetycznego
Komu kibicujecie oprócz Roberta?
nikomu
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Po pierwsze- myśle, że Schumacher z czasem opanuje bolid, choć nie liczyłabym na to, że będzie wygrywał. Team ma niezły, do bolidu nie ma w sumie się o co czepiać, ale to nie wystarczy aby wejść do pierwszej piątki.
Po drugie- Ranault to dobry team, wyraźnie zależy im na zdaniu Roberta,a to jak dla nas duża zmiana ;-) Poza tym, stajnia ta od zawsze charakteryzowała się stabilnymi bolidami, rzadko ulegającymi usterkom.
Po trzecie-Mi się zmiany w F1 nie podobają, jeśli o to idzie jestem konserwatywna. Uważam, że nie wniesie to nic dobrego, choć przyznam szczerze, że ostatni wyśig mnie zadziwił, spodziewałam się większego powiewu nudy.
Po czwarte- stanowczo Ferrari, z tym teamem od zawsze trzeba było się liczyć i wciąż trzeba.
Po piąte-teraz "został mi" tylko Fernando Alonso. Szkoda, że odszedł Kimi Raikkonen :-/
Obrazek
Detox

Kubica 4! Dobry manewr na początku wyścigu a potem równa jazda do końca. Niestety nie spadł deszcz a inni kierowcy tym razem takze nie popelnili błędu więc nie udało się wskoczyć na podium. Ale to i tak bardzo dobry wynik. Kubica jest 7 w generalniej ale ma on 30 punktów - dla porównania pierwszy Massa ma 39 więc 1 dobry wyścig i wszystko może się obrócic do góry nogami. ;-)
Black.Emo.Bad.Girl.

Post autor: Black.Emo.Bad.Girl. »

ja też interesuję się F1 .
to odpowiem na te pytania :
1. Uważam , że szanse są na to niewielkie . Michael zrobił coś takiego , jak Ahonen w skokach narciarskich , czyli 'wielki' come back , a potem wielkie nic ( oddaję szacunek Ahonenowi , bo w końcu w TCS skakał bardzo dobrze ;-) ) . Odszedł jako wielki , teraz te wszystkie sukcesy , ten jeden sezon może zamienić w porażkę . Zepsuje on swoją pozycję w świecie F1 , a bardzo tego szkoda ;( . Ale bolid myślę , że opanuje , bo to w końcu doświadczony kierowca , jakich mało . Ale nie jest jazda po zwycięstwa , chyba że będzie deszcz , a Ross Brawn popisze się kolejną , udaną strategią .
2. Miejmy nadzieję , że tak . Sądzę , że miejsca 2 i 3 są bardzo realne , a zwycięstwo ... przy odrobinie szczęścia i jakiejś dobrej pozycji startowej ... są szanse ,
3. Tak . Wcześniej o losach wyścigu niekiedy decydowało to kiedy zawodnik zjechał do pit stopu . Ale wydaje mi się , że teraz wyścigi stały się o wiele ciekawsze , już sam fakt , że pozycja 11 w kwalifikacjach może być lepsza od 9 i robi się ciekawie ;d .
4. Na pewno McLaren . Jak zwykle świetni i szybcy . Gdyby tylko Hamilton jeździł ostrożniej ;-) . Ale za to Button jeździ jak najbardziej ok technicznie , więc wygrywa . Oprócz tego Ferrari i Red Bull . Tylko sądzę , że Red Bull stawia na kwalifikacje i dobrą pozycję startową . Potem jak pewnie zauważyliście w wyścigu słabnie .
5. Oprócz Roberta to Buttonowi . Jeździ jak to mówią komentatorzy 'elegancko' , szanuje opony . Tylko szkoda , że ten styl nie przydaje się przy wyprzedzaniu ;d .
Pozdrawiam .
Just beat it . ! beat it . !
Canario

Post autor: Canario »

18.06.2010

O Kubicy czasem słyszy się głosy , że to statyczny kierowca , na torze kalkuluje, nie wyprzedza, nie ryzykuje, tylko liczy punkty.
Ale ten : http://www.youtube.com/watch?v=q_lnwgUM3J0 manewr pokazuje , że płynie w nim gorąca, szalona drajwerska krew.

Technika jazdy, dokładność, to COŚ co sprawia że zakręty pokonuje się o milimetry od bandy zykując na tym cenne ułamki sekund. Na torach kretych,technicznych http://www.youtube.com/watch?v=Tazrm6z_ ... re=related , a nie na "lotniskach " wychodzi jakość kierowcy.Nie przypadkiem Robert mimo słabszego bolidu , tak dobrze spisuje się na torach ulicznych.

Najbliższy wyścig w Walencji zapowiada sie bardzo interesująco. Z wielu powodów. Ale głownie datego :

Poza "kanałem F", Renault na GP Europy przygotowuje nowe zawieszenie, które ma znacznie zwiększyć przyczepność bolidu R30. - Dzięki nowemu zawieszeniu można się spodziewać lepszej przyczepności, a to powinno wpłynąć na poprawę prędkości - twierdzi Kubica.

Jeżeli nowe zawieszenie oraz "kanał F" zdadzą egzamin na ulicznym torze w Walencji, to osiągi bolidu R30 powinny zdecydowanie się poprawić. Niedawno szef Mercedes GP, Ross Brawn powiedział o "kanale F": "Uważam, że jeśli działa on poprawnie, to dostajesz dwie rzeczy. Zyskujesz docisk na zakrętach i zmniejszasz opór na prostych. Kiedy kanał F zadziała, to staje się bardzo pożytecznym narzędziem".

Robert Kubica a dziennikarze : http://www.youtube.com/watch?v=FZriBHu8 ... re=related

EDIT:
Bardzo ciekawie się prezentuje nowy bolid Kubicy.
W każdym razie kolorystycznie chyba najładniejszy bolid w stawce.
Oby tylko to nie było jego główną zaletą;].

Obrazek

Odpowiedzialny za przygotowanie projektu graficznego bolidu Lotus Renault Jon Woods zdradza w rozmowie z Jamesem Allenem sekrety kolorystyki nowego samochodu. Złoto-czarne barwy nie tylko pięknie wyglądają. Malowanie i przygotowanie poszycia R31 ma wpływać także na szybkość bolidu.

Ciekawe czy czarny , czy złoty jest szybszy;]

F1 formułą jeden.
Ale starty tego pana: http://www.youtube.com/watch?v=XQM1xb0EIEw w tegorocznym Grand Prix interesują mnie dużo bardziej od F1 i naszej nudnej piłki kopanej.
M - chora z 'Miłości'.
J - Jebus z pseudo mafii.
P - zakompleksiony Psychol/og o tysiącu nickach.
T - użyteczne Tłuki.

-------------------> MJPT <-------------------
Awatar użytkownika
7cialko7

Post autor: 7cialko7 »

http://sport.onet.pl/wiadomosci/wlochy- ... omosc.html

Robert Kubica miał bardzo poważny wypadek podczas rajdu Ronde di Andora. Jest właśnie operowany.
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Wypadek Roberta strasznie mnie przestraszył i zszokował . Miejmy nadzieję , że z Kubicą będzie wszystko w porządku :nerwy: .
Awatar użytkownika
MJkacper

Post autor: MJkacper »

Samochód Roberta-Skoda S2000 stracił przyczepność i wpadł w barierę która pechowo była pęknięta i wbiła się w samochód.Pilot wyszedł z auta o własnych siłach a Roberta zabrano do szpitala, był przytomny.Ma uszkodzoną rękę i nogę.Trwa operacja zatrzymanie krwotoku i poskładania złamanych kości.O 21:00 obędzie się konferencja prasowa dotycząca stanu zdrowia Roberta.Robert jesteśmy z Tobą :mj:
Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
Awatar użytkownika
shamar

Post autor: shamar »

Życze mu powrotu do zdrowia i do F1 ale jesli tak sie nie stanie to tylko przez jego glupote. Przykład zniszczenia sobie kariery na własne zyczenie.
"Jeśli masz odejść, odejdź z uśmiechem na twarzy"
Obrazek
ODPOWIEDZ