WK MJPT - komentarze

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
anula__1994

Post autor: anula__1994 »

Kurcze!
Chyba porywam się z motyką na słońce...
Za każdym coś innego jest źle i gdy to koryguję, spie***am z radości co innego... :smiech:
Do tej pory zaśpiewałam ten utwór chyba w pięćdziesięciu różnych wersjach i teraz daleko mi już do oryginału glupija A to jeszcze nie koniec! :smiech:
No ale cóż... Zobaczymy ;-)

EDIT:
Aaaa, dobra, walić to ;D
Przecież to tylko konkurs wokalny na forum...
Teraz zrobimy wyliczankę, którą wersje by tu wybrać... ;-)
Tak czy siak zawsze będą fałsze i zawsze będzie źle.
Wybaczcie, ale po trzech i pół godzinach nagrywania i darcia się mam już dosyć, i po prostu nie chce mi się ćwiczyć tego do perfekcji...

Xander, jak ja Ci mam to wysłać? Podać linka, gdzie to nagranie umieściłam?
'Wszyscy chcą zmieniać świat, ale nikt nie chce zmienić siebie.'
Lew Tołstoj

I'm gonna make a change.
Awatar użytkownika
Badder

Post autor: Badder »

Mógłby ktoś podać linka do strony gdzie można posłuchać osoby,

która wygrała pierwszą edycję tego Wokalnego Konkursu MJPT??
Obrazek
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Xander pisze:
Obrazek

Lista utworów* na Singlu:

1. Hope - Stop [4:36]
2. Hope feat Sam Brown - Stop [5:20]
3. Stop - Instrumental version [4:58]

*zremastrowane cyfrowo

Singiel do pobrania: http://www.mediafire.com/?tim0ytvqzqw

Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Gratuluję przede wszystkim odwagi. Pierwsze koty za płoty, pierwszy krok za Wami. :piwo:
Przesłuchałem wszystkie konkursowe utwory dopiero teraz. Poza jednym wyjątkiem wszyscy wybraliście ballady. Czemu? Rozumiem korespondowanie z tytułem projektu, ale miłość można wyrażać też żywiołowo.
Jeśli chodzi o moje typy, mam cztery. Najsolidniej wokalnie brzmi dla mnie mariurzka w She's Out Of My Life. Laureatka Michaelka111 zaś brzmi soczyście, nie dziwię się że wygrała. Brawo!
Fajnie zabrzmiała dreamfor2 w Beautiful Girl, ale najbardziej zaintrygowało mnie wykonanie Whatever Happens jennywren. Jest coś oryginalnego w Twojej manierze wokalnej.
No proszę, jak na czysto amatorskie nagrania jest w czym przebierać. :-)
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Tak, jest w czym przebierać. Dlatego właśnie III edycja konkursu musi być jeszcze bardziej owocna niż pozostałe. Czy to nie wspaniałe, posłuchać sobie waszych wykonań, z których można wybrać takie perły jak "Stop" w wykonaniu Hope czy "Childhood" w wykonaniu Michaelki? Dwie edycje pokazują, że wśród naszej społeczności znajduje się wiele doskonałych wokalistów. Chciałbym jednak, żeby następna edycja miała jeszcze większą ilość zgłoszeń. Dlatego za jakiś czas zorganizuje się coś by pomóc wam w wyborze repertuaru - być może nie macie podkładów. Je też w jakiś sposób da się załatwić. Wszystko w swoim czasie - wystarczy wam dobry głos i mikrofon. Tymczasem Konkurs wokalny znika na jakiś czas. Być może czas na III edycje to okres poświąteczny? Styczeń/Luty gdy mamy ferie lub po sesyjny Marzec. Nastawcie się pozytywnie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Proponuję żeby w następnym konkursie można było zaśpiewać nie tylko piosenki MJ, ale również jego braci, sióstr i zespołu. Tak żeby dodać trochę urozmaicenia i będzie ciekawiej.
Co wy na to?
Ja mam już upatrzoną piosenkę.
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

A ja proponuję zrobić konkurs nagrań dowolnego utworu przekraczającego 2 minuty, lecz nie dłuższego niż np. 5 czy 6 zupełnie A'Capella! By każdy miał szansę pokazania swojego wokalu w pełnej gracji, niezależenie od posiadanego sprzętu, ponieważ zazwyczaj problem tkwi w poprawnym zmixowaniu wokalu z podkładem. Natomiast A'Capella można siebie nagrać chociażby telefonem komórkowym. A, i żeby było sprawiedliwie, każde profesjonalne studyjne nagranie będziemy obniżać do jakości najsłabszego jakościowo nadesłanego nagrania, by mieć właściwe porównanie wszystkich utworów. To głupie, żeby jakość nagrania decydowała o wygranej. Ja tym obniżaniem jakości mógłbym się zająć.

Co Wy na to? ;-)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
ODPOWIEDZ