włąśnie teraz, Eurowizja znów nabierze rozmachu. pierwszy półinał jest pełen dobrych piosenek. Magda powinna awansować. Piosenka cieszy się (dziwne, jak na piosenkę śpiewaną po polsku) dobrą opinią.
Moje typy:
Eurowizja 2011.
I półfinał
1.Serbia 10/10
(Nina ma styl i urok osobisty, ach brak słów. Piosenka porywa lekkością wykonania. Perfekcja.)
2.Azerbejdżan 10/10
(Bardzo fajny duet, Running Scared słucha się z wielką przyjemnością)
3.San Marino 10/10
(Bardzo podoba mi się tekst piosenki i wokal, naprawdę dobra piosenka)
4.Szwajcaria 10/10
(Anna jest dla mnie odkryciem porównywalnym do Leny w zeszłorocznej edycji, czarny koń preselekcji.Bardzo emocjonalnie śpiewa Anna, czym chwyta za serce.)
5.Malta 9,5/10
(Glen jest bardzo żywiołowy i spontaniczny piosenkarz, myślę, że gdyby nie układy i układziki, których cały czas dużo, mieliby wysoką pozycję)
6.Polska (9/10)
(Jedna z lepszych polskich propozycji, Autorska propozycja Magdy, zasłużenie wygrała polską Eurowizją. Wszystko jest dobre tekst, muzyka, chórki. Magda ma naprawdę dobrą piosenkę i powinna awansować do finału, cieszy mnie fakt, że z nami w półfinale są Litwini, Rosjanie, Węgrzy, Wielka Brytania (tylko głosuję) i ,,obiektywni" Skandynawowie więc można na finał liczyć.
7.Węgry 9/10
(taka węgierska Celine Dion, mi bardzo pasują takie klimaty)
8.Finlandia 9/10
(Taki fiński James Blunt, propozycja podobna do zeszłorocznej propozycji z Belgii)
9.Norwegia 8,5/10
(Haba Haba czy Waka Waka :D, żadna różnica.Piosenka porywa swoim rytmem)
10.Gruzja 7/10
(mam słabość do Gruzji, choć opinie zbiera kiepskie.)
11.Armenia
( Boom Boom , może porwać Europę, chwytliwy i szybko wpadający w ucho kawałek.)
12.Litwa 6.5/10
(Choć piosenka mnie nie porywa, to bardzo chciałbym aby Ewelina się zakwalifikowała, jakby ktoś nie wiedział pochodzi z Polski)
13.Islandia 6,5
( przyznam się, że nie wiem , która piosenka z Islandii startuje, czy Coming Home czy ta druga, tak czy siak, słabo. Edycje wcześniej Islandia byłą moim faworytem :D)
14.Chorwacja 6/10
(taka wpadająca w ucho piosenka, chwytliwa, nie dziwie się, że Chorwaci ją wybrali, piosenka eurowizyjna musi zapaść w ucho, po pierwszym występie)
15.Turcja 6/10
(Turecki Pop ,,Yeah"! A tak an poważne przeciętna piosenka.)
16.Albania 6/10
(Aurela ma bardzo seksowny głos, ale piosenka nie porywa, choć bałkańskie klimaty bardzo lubię)
17.Rosja 3/10
(Tandeta, totalna porażka, jedna z gorszych rosyjskich propozycji od lat, takie słabsze ,,Celebrate' Chorwacji, słaba masówka.Jego barwa brzmi niczym podróbka Enrique Iglesiasa )
18.Grecja 3/10
(zawiodłem się na Grecji, co rok mieli naprawdę dobre piosenki, tęskni mi się za My Number One pięknej Paparizou.Nudzi im bardziej słuchasz, nie spodziewałem się tak marnej greckiej propozycji.Plus za nawiązanie do greckiej muzyki:))
19.Portugalia 2/10
(wielki plus, że jadą z ojczystą piosenką, a innych zalet nie widzę, nie trafia to do mnie )
wszytko rozstrzygnie się 10 Maja