[POZNAŃ] Michael Jackson Dance Team ;)
Weronika ma racje! Dance Team to nasza inicjatywa, inicjatywa fanów, którzy chcą się spotykać i razem miło spędzać czas, robiąc to co kochają! Jakoś nie wyobrażam sobie chmary obcych ludzi, którzy z Michaelem mają tyle co nic wspólnego na naszych zajęciach.
Jeśli z tych naszych spotkań zrobi się jakaś huczna i głośna szkoła tańców MJ to straci to cały swój urok, a to chyba o zabawę i miłą tmosferę wśród ludzi, których się kocha chodzi! :)
Jeśli z tych naszych spotkań zrobi się jakaś huczna i głośna szkoła tańców MJ to straci to cały swój urok, a to chyba o zabawę i miłą tmosferę wśród ludzi, których się kocha chodzi! :)
"When you're down and out
There seems no hope at all
But if you just believe
There's no way we can fall.."
There seems no hope at all
But if you just believe
There's no way we can fall.."
-
ej słuchajcie, myślę nad tym tekstem i on w tej formie.... no ja sie z tym nie umiem zgodzić.... ja ciągle nie rozumiem jaką my ideę szerzymy. piszemy tu jakies górnolotne hasła jak: "uświadomienie" "idea szerzona przez MJ"...? Z tego tekstu wynika,ze tańczymy bo chemy na imprezach zabawiac dzieciaków? Następne zdanie - czy my poprzez taniec chcemy zwrócić uwagę na szacunek, równość? Czy dlatego tańczymy? nie zauważyłam,żeby ktokolwiek o tym wczesniej mówił....
Jestem starą gderliwą zołzą
- WIEM!- ale ten fragment jest jak z przemówienia Obamy - tryskający idelizmem i plastikiem, do którego europejczyk podchodzi nieufnie...
"uświadomienie przesłania We Are The World." - sory Dzozefa, ale co masz na myśli?
Jestem starą gderliwą zołzą

"uświadomienie przesłania We Are The World." - sory Dzozefa, ale co masz na myśli?
Primum non nocere.
-
To ułóż coś innego.Bardzo chętnie zajmę się wtedy oceną. 
p.s.przypominam że na ułożenie tekstu były dwa tygodnie-a od tygodnia jest o tym mowa-i jak dotąd nikt się tego nie podjął.A ja do żadnego bractwa wierszokletów nie należę

p.s.przypominam że na ułożenie tekstu były dwa tygodnie-a od tygodnia jest o tym mowa-i jak dotąd nikt się tego nie podjął.A ja do żadnego bractwa wierszokletów nie należę

dzozefa - jako jedna z 3 osób podjęłaś się wreszcie sformułowania tego tekstu. gadamy o nim od 2 tygodni! Przepraszam, jeśli Cię wkurzyłam, nikt nie miał nic złego na myśli. ten drugi akapit wydawał mi się za długi, skomplikowany, zbyt wielokrotnie złożony. ALE! Ostatecznie przypomniałam sobie sposób formułowania myśli samego MJ - mówił bardzo podobnie...
Problem w tym, ze w równym stopniu mnie to irytowało... Mimo,ze to sam MJ
żeby nie było, że tylko krytykuję chciałabym zaproponować taki tekst:
Grupa taneczna „MJ_poznan_dance_team” powstała w styczniu 2010 roku z inicjatywy polskich fanów Michaela Jacksona. Pomysł założenia grupy powstał na forum poświęconemu Królowi Popu – "MJ polish team" – skupiającemu polskich fanów z całego świata. Jesteśmy jedną z równolegle rozwijających się grup tanecznych zorganizowanych m in. we Wrocławiu, Krakowie czy Łodzi.
Spotkaliśmy się z ogromnej chęci wspólnego zgłębiania tajników legendarnych i zapierających dech w piersiach choreografii jednego z najwybitniejszych tancerzy świata. [Bo kto z nas nie chciał kiedyś powtórzyć kultowego Thrillera?]
[wersja rozszerzona na ulotkę – tu możemy wstawić kilka akapitów więcej + cytaty] [od stycznia nieprzerwanie odkrywamy jak cenne stają się nasze sobotnie spotkania – bo oprócz ekspresji ciała uczymy się współpracy na zasadach równości, szacunku i wzajemnego wspierania.]
MJDTpoznań jest dla nas wyrazem ogromnego szacunku wobec niedoścignionego mistrzostwa stylu Michaela Jacksona. Nie chcemy nikogo udawać ani z nikim konkurować – tańczymy dla siebie, dla wspólnej zabawy i dla chęci sprawiania radości innym.
Zapraszamy na nasz występ!

żeby nie było, że tylko krytykuję chciałabym zaproponować taki tekst:
Grupa taneczna „MJ_poznan_dance_team” powstała w styczniu 2010 roku z inicjatywy polskich fanów Michaela Jacksona. Pomysł założenia grupy powstał na forum poświęconemu Królowi Popu – "MJ polish team" – skupiającemu polskich fanów z całego świata. Jesteśmy jedną z równolegle rozwijających się grup tanecznych zorganizowanych m in. we Wrocławiu, Krakowie czy Łodzi.
Spotkaliśmy się z ogromnej chęci wspólnego zgłębiania tajników legendarnych i zapierających dech w piersiach choreografii jednego z najwybitniejszych tancerzy świata. [Bo kto z nas nie chciał kiedyś powtórzyć kultowego Thrillera?]
[wersja rozszerzona na ulotkę – tu możemy wstawić kilka akapitów więcej + cytaty] [od stycznia nieprzerwanie odkrywamy jak cenne stają się nasze sobotnie spotkania – bo oprócz ekspresji ciała uczymy się współpracy na zasadach równości, szacunku i wzajemnego wspierania.]
MJDTpoznań jest dla nas wyrazem ogromnego szacunku wobec niedoścignionego mistrzostwa stylu Michaela Jacksona. Nie chcemy nikogo udawać ani z nikim konkurować – tańczymy dla siebie, dla wspólnej zabawy i dla chęci sprawiania radości innym.
Zapraszamy na nasz występ!
Primum non nocere.
dostałam maila z tymi całymi zabawami i wybuchłam śmiechem czytając jeden z podpunktów a mianowicie : 4. konkurs na narysowanie MJ (z głowy – nie wiem skąd wziąć wydruki, bo są drogie)
pytanie- czy trzeba specjalnie drukowac specjalne zdjęcie na specjalnym papierze za specjalną cene?! otóż rozwiązanie jest proste- chyba każdy z nas ma jakiś plakat nad łóżkiem z głupiej gazety "BRAVO" czy "POPCORN" albo samą przez własna drukarkę wydrukowana fote MJa? po co dodatkowe koszty skoro każdy z nas może na te pare godzin zdjąć swoj plakat ze ściany i pokazać dzieciakom żeby odrysowały jak najlepiej porafia hmm?
tyle ode mnie, wyłączam się z dalszych dyskusji, to tylko taka moja mała sugestia ;) buźka MJówki i miłego dalszego kminienia ;)
pytanie- czy trzeba specjalnie drukowac specjalne zdjęcie na specjalnym papierze za specjalną cene?! otóż rozwiązanie jest proste- chyba każdy z nas ma jakiś plakat nad łóżkiem z głupiej gazety "BRAVO" czy "POPCORN" albo samą przez własna drukarkę wydrukowana fote MJa? po co dodatkowe koszty skoro każdy z nas może na te pare godzin zdjąć swoj plakat ze ściany i pokazać dzieciakom żeby odrysowały jak najlepiej porafia hmm?
tyle ode mnie, wyłączam się z dalszych dyskusji, to tylko taka moja mała sugestia ;) buźka MJówki i miłego dalszego kminienia ;)

-
Zespół zainspirowany tańcem Króla Popu, szerzy te indywidualne kroki występując publicznie. Osoby te świetnie się bawiąc, emanują specyficzną "majkelową" energią, sprawiając, że patrzy się na nich z uśmiechem.Jeanny100 pisze:Zespól michael jackson poznań dance team powstał w styczniu 2010 roku z inicjatywy polskich fanów Michaela Jacksona jako równoległy projekt w miastch takich jak:Kraków,Wrocław,Warszawa oraz Lódz.Pomysł założenia grupy powstał na forum poświęconemu Królowi Popu-MJpolish team skupiającemu fanów z naszego kraju.

może niekoniecznie plakaty zasugerowane przez MJ_Angel, ale np zdjęcia ;)konkurs na narysowanie MJ (z głowy – nie wiem skąd wziąć wydruki, bo są drogie)
ja mam kilka wywołanych fot Michaela więc mogłabym przynieść i na pewno ktoś jeszcze ma, więc możemy się obyć bez dodatkowych wydatków, a dzieciakom zaoszczędzić stresu.
A może po prostu zamiast kazać dzieciakom kopiować Michaela z plakatu po prostu pozwolimy im poruszyć wyobraźnię i niech każde dziecko przedstawi Michaela swoimi oczami.Myślę że interpretacje dzieciaków mogą nas miło zaskoczyć a im przynieść zabawę o którą nam chodzi.
Mnie by zirytował fakt odrysowywania od plakatu a co dopiero małe dziecko.
Mnie by zirytował fakt odrysowywania od plakatu a co dopiero małe dziecko.

kochani, rozmawiamy o pierdołach? jak zauważyliście - wiele jeszcze trzeba sprawdzić, ustalić, zadeklarować. sprawę zdjęć rozstrzygniemy później. plis - skupmy się :)
wolałabym, żebyście sami zgłaszali się do zadań :)
natalia kupuje bańki mydlane
wilhelm kupuje dymwnice
monika sprawdza kompresor powietrza - prosze, pomóżcie jej
iskierka - krzyżówka
dzozefa, monika - kolorowanki
weronika - logo, tablica wspomnieniowa
ulotki - ?
muzyka - ? (nadal potrzebne jest przygotowanie utworów audio - refreny największych hitów do konkursu, przygotowanie końcówki trhillera)
janet, annie, czy załatwiony jest już flashmob? jak idzie organizacja? możemy przeciez info dac na naszych ulotkach!
wolałabym, żebyście sami zgłaszali się do zadań :)
natalia kupuje bańki mydlane
wilhelm kupuje dymwnice
monika sprawdza kompresor powietrza - prosze, pomóżcie jej
iskierka - krzyżówka
dzozefa, monika - kolorowanki
weronika - logo, tablica wspomnieniowa
ulotki - ?
muzyka - ? (nadal potrzebne jest przygotowanie utworów audio - refreny największych hitów do konkursu, przygotowanie końcówki trhillera)
janet, annie, czy załatwiony jest już flashmob? jak idzie organizacja? możemy przeciez info dac na naszych ulotkach!
Primum non nocere.
- wilchelm111
-
Jeśli chodzi o flashmoba to znalazłam emaila i telefon do pktu obsługi klienta oraz do dyrekcji. Napisze im maila z zapytaniem, czy bedzie możliwość zorganizowania flashmobu w starym browarze 25 czerwca br w rocznicę śmierci Michaela, tak jak było wstepnie ustalane. opisze im po krótce jak to bedzie wygladać no i mam nadzieje że nie beda mili zastrzezen i sie zgodza
Bede was na bierzaco informować jak stoimy z tym flashmobem. I pamietajmy że Stary Browar to nie jedyne miejsce w którym możemy zrobić show, warto też spróbować np na Starym Rynku albo w innych miejscach miasta na świeżym powietrzu, ogolnie dostepnych, i czesto uczeszczanych przez poznaniaków
Bo kto powiedział żeby nie wystapić kilka razy w różnych miejscach w tym dniu
Jeśli chodzi o sprawy co tańczymy (ja osobiście zakochałam sie w drillu i uważam, że fajnie byłoby go zatańczyć w całości) jak zbierzemy ludzi itd-wydaje mi sie za odpowiedni temat do obgadania na sobotnim spotkaniu
Maila napisze jutro bo o tej godzinie juz nie mam do tego głowy, wiec jak macie jakieś sugestie to piszcie na forum albo na pw

Jeśli chodzi o sprawy co tańczymy (ja osobiście zakochałam sie w drillu i uważam, że fajnie byłoby go zatańczyć w całości) jak zbierzemy ludzi itd-wydaje mi sie za odpowiedni temat do obgadania na sobotnim spotkaniu
Maila napisze jutro bo o tej godzinie juz nie mam do tego głowy, wiec jak macie jakieś sugestie to piszcie na forum albo na pw