STYL MODA UBRANIA - Michael Jackson

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
tony308

Post autor: tony308 »

weronika_poznan pisze:nie zdradzę kształtu wykroju :p
No to kicha:)
BaniekMoim zdaniem troche przesadziłeś. Chyba za duzo tego nie sądzisz?? szczerze nie widzialem jeszcze marynarki z tyloma szczegolami, no ale jak Ci się podoba nie wtrącam się:) warto jeszcze zadać sobie pytanie czy napewno bede w tym chodził, czy tylko moje dzieło bedzie wisiec w szafie:)
Obrazek
weronika_poznan

Post autor: weronika_poznan »

Baniek bardzo chciałabym Ci pomóc, ale zupełnie nie umiem obsługiwać maszyny... Obiecałam sobie, że to nadrobię ale i tak dzieli nas 300 km , które trzeba byłoby pokonać w celu zrobienia przymiarki :(. Bankowo masz w pobliżu jakąś zdolną krawcową, która by Ci zwęziła marynarkę. I poszukaj w sklepach typu: C&A, H&M itp. albo w lumpeksach!!! tam są rożne cuda :D
Primum non nocere.
weronika_poznan

viva201 mówisz o tej jakby z BAD? Heh. powiem Ci, ze ostatecznie byłaby bardzo droga taka para. Mówię tu o samych kosztach materiałów. Rękawiczki z black or white sprzedaja sie czasem ale szału nie ma,jak się niektórzy spodziewali. Takie rękawiczki to zbieranina różnych części. grosz do grosza i się uzbiera sumka. takze nie zarabiam na tym jakos wielce ;).

Co do użyteczności tych projektowanych na watku ciuchów - sa dwa nurty - jeden zakłada szycie pół kopii (no bo kogo stać na kamienie szlachetne, złota, srebra, jedwabie i perły :D) , dla drugiego MJ stanowi inspirację. dla kazdego coś miłego. ja swoją marynarkę z h&M noszę non stop. jest pseudo wojskowa, czarna, dokładnie po środku zapinana na haftki , ma symetryczne rzędy gruzłów - guzików. były złote ale przeszyłam je na srebrne. powiem szczerze, ze nic bardziej majkelowego, żadnych złotych sznurów bym nie odważyła się założyć. to niestety nie kraj na taka odwagę. :-/
Primum non nocere.
Baniek

Post autor: Baniek »

tony308 wiesz co jutro idę po materiały i to nie bedzię tak że będzie leżało , będę to nosił i to na rysunku inaczej wygląda więc może ci się wydawać chyba że jak tak będzie że coś za dużo to odejmę coś ale suwaki muszę mieć xD
Obrazek
missi

Post autor: missi »

weronika_poznan, jak ja lubię czytać Twoje posty! :) Zapoznając się z Twoimi przemyśleniami na temat mody, modowych inspiracji itp buzia nie przestaje mi się cieszyć do monitora :D Pewnie dlatego, że mamy bardzo podobny (jeśli nie identyczny?) gust, a jeśli nie gust to z pewnością to samo spojrzenie na kwestie z modą związane.
Co do "Życzenia Śmierci" z 1982r, to niestety nie oglądałam (znam jedynie pierwszą część bodajże z roku 74) ale to nic straconego bo już postanowiłam, że w nadchodzącym tygodniu na pewno się z tym filmem zapoznam :D Uwielbiam czerpać inspiracje właśnie z filmów, jak również teledysków, samych piosenek, książek, okładek płyt, a nawet miejsc :) Innymi słowy: inspiracje czają się wszędzie! ;P
weronika_poznan pisze:(...) cudowny świat gangów ulicznych USA, jakie widać na np. BAD. Kopalnia wiedzy o modzie tamtych środowisk.
Tym jednym zdaniem utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że jak najszybciej muszę ten film obejrzeć :)
weronika_poznan pisze:W Dzeksonie uwielbiam jego syntezę w nowo prezentowanych strojach / wizerunkach.
Nic dodać, nic ująć!
weronika_poznan pisze:Postaram się przygotować kilka fot MJ w strojach , kóre porażają mnie pięknem.
Czekam z niecierpliwością! Ja również w najbliższej przyszłości postaram się dodać coś od siebie :)

Dwa miesiące temu kupiłam w H&M taki oto (znany pewnie większości forumowiczów) żakiet:
Obrazek
Uwielbiam go! Gdy pierwszy raz pojawiłam się w nim pracy, wszyscy natychmiast skojarzyli go z Michaelem. Bardzo przy tym ów żakiecik chwalili :)
BTW, Christophe Decarnin (projektant domu mody Balmain) odwalił kawał dobrej roboty! To właśnie dzięki niemu zapanował szał na stroje w stylu Michaela (w tym na marynarki, o których piszę). I co najważniejsze - jego "MJ-owa kolekcja" powstała na długo przed 25 czerwca. Tym samym, wbrew powszechnym opiniom, w świecie mody swoista MJ-omania zapanowała na długo przed jego śmiercią.
Obrazek Obrazek
Wracając jeszcze do żakietu z H&M, bardzo łatwo jest zrobić samemu takie militarne wdzianko. Pewna dziewczyna na jednym z portali modowych zamieściła zdjęcie tego typu żakietu zrobionego własnoręcznie. Z wyglądu praktycznie nie różnił się od tego z H&M :)
Przy okazji polecam wszystkim tę stronkę:
http://www.bazardekoracji.pl/
Znajdziecie tu całą gamę produktów pasmanteryjnych, jak np taki oto sznur, idealny do żakietu a la MJ:
http://www.bazardekoracji.pl/product-po ... Z-8MM.html
...a także masę innych przydatnych rzeczy, wszelkiego rodzaju haftki itd :)
Zanim bowiem znalazłam wymarzony żakiet w H&M, postanowiłam zrobić go sama. W ten oto sposób znalazłam tę stronkę. Następnego dnia natomiast wstąpiłam do H&M i...zobaczyłam na jednym z wieszaków moje wymarzone wdzianko ;)
Obrazek
Baniek

A byłem dziś jakieś ubrania sobie kupić spodnie koszulki i te inne i szukam szukam i znalazłem w new yorkerze takie cos :D http://img510.imageshack.us/img510/8453/dsc02521.jpg - po polsku to znaczy : w pamięci króla popu jak by ktoś nie wiedzial :D
lene

Post autor: lene »

Ten żakiet z H&M jest po prostu PIĘKNY. Osobiście pracuję teraz nad podobnym, z lumpeksu, który niestety został przez kogoś pozbawiony pagonów i guzików, ale jak skończę go tunningowac, obiecuję, pokażę efekt.
A tak generalnie, to warto chodzic po lumpeksach, naprawdę. Czasem można znaleźc coś absolutnie jednorazowego i to do tego jeszcze w śmiesznie niskiej cenie.
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

Baniek pisze:A byłem dziś jakieś ubrania sobie kupić spodnie koszulki i te inne i szukam szukam i znalazłem w new yorkerze takie cos :D http://img510.imageshack.us/img510/8453/dsc02521.jpg - po polsku to znaczy : w pamięci króla popu jak by ktoś nie wiedzial :D
widziałam ją jeszcze chyba na wakacjach i szczerze mówiąc ta koszulka jest brzydka.jak już chcieli pozarabiać na wszechobecnym szale na MJ'a to mogli się postarać i wyprodukować coś naprawdę fajnego,wtedy może więcej osób przymknęłoby oko na czas produkcji i nabyło po egzemplarzu.ja bym jednak nie wyszła w takiej koszulce.może się to wydać dla niektórych krzywdzące ale ja to często odbieram tak,że jak widzę teraz(a już w lipcu to wogóle...)kogoś w koszulce typu I <3 MJ czy właśnie takiej jak zapodałeś w linku to myslę sobie,że kupił i chce się polansować,bo jest taka moda.wcześniej jakoś wysypu ludzi w takich koszulkach nie widziałam,(a były dostępne,tylko trzeba było się bardziej postarać)więc może dlatego tak do tego podchodzę.

weronika_poznan mówiło ci to już z 1000 osób ale powtórzę,gratuluję talentu,ładnie i starannie wykonujesz to za co się zabierzesz.widziałam na allegro itd.już kilka michaelowych wyrobów wykonanych z naprawdę fajnych elementów,ale jakość wykonania z dupy była i efekt zepsuty.
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

weronika_poznan ile by tak kosztowała ta z bad?:D:D bo qrcze cholernie mi się podoba:D
Obrazek
Baniek

Streetwalker ale ja nawet w niej nie bd chodzić , zostawię ją sobie tak dla bajeru może kiedyś się przyda albo co a z tym lansowaniem to nie chce sie lansować tylko takie psitki się lansuja
Obrazek
weronika_poznan

przyłączam się do apelu, żeby bardzo ostrożnie oglądać wszystko z inicjałami MJ wydane, wyprodukowane po czerwcu. po pierwsze mega ceny, po drugie względna jakość. Mam mieszane odczucia co do mojej działalności na allegro i sprzedaży tych rękawiczek, ale przysięgam, że cena na allegro przekracza wartość materiałów o może 40 zł. to chyba niewiele jak na ponad 6 godzin roboty. Korepetycje kosztują drożej... Bardzo lubię ja wykonywać i robię to z przyjemnością. Zawsze zależy mi na najlepszym wykonaniu, zawsze wkładam w coś max serca. Ale to, że działam po czerwcu wzbudza we mnie mieszane odczucia nadal... I w sumie nie czuję jakby cokolwiek mnie usprawiedliwiało oprócz gorących zachęt fanów z Poznania.

missi - jak zwykle smile! Na "Życzeniu śmierci" leżałam na podłodze ze śmiechu. Te stroje były chwilami tak groteskowe, że ogarniało mnie zdumienie - kto mógł wpaść na takie patenty?!? Wyobraź sobie ciemnoskórego kolesia w ultra krótkich dżinsowych szortach, ultra mini topie (brzuch na wierzchu) i uwaga! na szortach coś w rodzaju stringów z łańcucha. Koniecznie warto zobaczyć szefa gangu - ja umarłam ze śmiechu. To jest lepsze od wszystkich Chucków Norrisów razem wziętych. http://images2.dvdempire.com/gen/movies/4030h.jpg
I znalazłaś mega świetną stronkę z dodatkami, jutro będę eksplorować :)

lene - POKAZUJ!!!
Streetwalker bardzo dziękuję :)... I uwielbiam te piosenkę!
viva201 - to wszystko zależy, w jakim stylu chciałabyś mieć tę rękawiczki. Te zamieszczone tutaj - sama widzisz - są tylko mocno inspirowane. W szybkim rachunku same materiały kosztują ok 80-90 zł. Osobiście posiadam tylko jedna taką. :) Zastanów się :) , może miałabyś ochotę uszyć takie samodzielnie? Masz pewność, że nikt takich nie będzie miał! Nie są trudne do zrobienia. Tylko czasochłonne. Mam jeszcze kilka pomysłów bez użycia tylu elementów (ta moja pierwsza wersja - rękawiczki, guziki, rzepy, aksamitki, taśmy cekinowe, tasiemki inne, gumki.), np z ćwiekami, innymi aplikacjami, może najpierw to narysuję...
Primum non nocere.
weronika_poznan

viva201 chcialabym w sumie teraz wiedzieć jedno - czy mają byc takie same jak na fotach? dobrze zrozumiałam? :)
Primum non nocere.
weronika_poznan

baniek. ta jest lepsza! poszperaj na tej stronce.
http://www.bazardekoracji.pl/product-po ... EBRNA.html
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

weronika_poznan dokładnie jak ta ze str. 8 bardzo proszę o cenę żebym wiedziała co i jak ;P potem powiem na kiedy jeśli dasz rade ;P ;P ;p jestem chora na nią ;P;p
Obrazek
weronika_poznan

hej ho
opracowałam nowa białą rękawiczkę. jest dużo wygodniejsza w montażu. :) nie chce mi się wklejać fot bo to tak długo trwa :p
tu link
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=878588281
i dałam tez srebrną
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=878583038
Primum non nocere.
ODPOWIEDZ