weronika_poznan, jak ja lubię czytać Twoje posty! :) Zapoznając się z Twoimi przemyśleniami na temat mody, modowych inspiracji itp buzia nie przestaje mi się cieszyć do monitora :D Pewnie dlatego, że mamy bardzo podobny (jeśli nie identyczny?) gust, a jeśli nie gust to z pewnością to samo spojrzenie na kwestie z modą związane.
Co do "Życzenia Śmierci" z 1982r, to niestety nie oglądałam (znam jedynie pierwszą część bodajże z roku 74) ale to nic straconego bo już postanowiłam, że w nadchodzącym tygodniu na pewno się z tym filmem zapoznam :D Uwielbiam czerpać inspiracje właśnie z filmów, jak również teledysków, samych piosenek, książek, okładek płyt, a nawet miejsc :) Innymi słowy: inspiracje czają się wszędzie! ;P
weronika_poznan pisze:(...) cudowny świat gangów ulicznych USA, jakie widać na np. BAD. Kopalnia wiedzy o modzie tamtych środowisk.
Tym jednym zdaniem utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że jak najszybciej muszę ten film obejrzeć :)
weronika_poznan pisze:W Dzeksonie uwielbiam jego syntezę w nowo prezentowanych strojach / wizerunkach.
Nic dodać, nic ująć!
weronika_poznan pisze:Postaram się przygotować kilka fot MJ w strojach , kóre porażają mnie pięknem.
Czekam z niecierpliwością! Ja również w najbliższej przyszłości postaram się dodać coś od siebie :)
Dwa miesiące temu kupiłam w H&M taki oto (znany pewnie większości forumowiczów) żakiet:

Uwielbiam go! Gdy pierwszy raz pojawiłam się w nim pracy, wszyscy natychmiast skojarzyli go z Michaelem. Bardzo przy tym ów żakiecik chwalili :)
BTW, Christophe Decarnin (projektant domu mody Balmain) odwalił kawał dobrej roboty! To właśnie dzięki niemu zapanował szał na stroje w stylu Michaela (w tym na marynarki, o których piszę). I co najważniejsze - jego "MJ-owa kolekcja" powstała na długo przed 25 czerwca. Tym samym, wbrew powszechnym opiniom, w świecie mody swoista MJ-omania zapanowała na długo przed jego śmiercią.

Wracając jeszcze do żakietu z H&M, bardzo łatwo jest zrobić samemu takie militarne wdzianko. Pewna dziewczyna na jednym z portali modowych zamieściła zdjęcie tego typu żakietu zrobionego własnoręcznie. Z wyglądu praktycznie nie różnił się od tego z H&M :)
Przy okazji polecam wszystkim tę stronkę:
http://www.bazardekoracji.pl/
Znajdziecie tu całą gamę produktów pasmanteryjnych, jak np taki oto sznur, idealny do żakietu a la MJ:
http://www.bazardekoracji.pl/product-po ... Z-8MM.html
...a także masę innych przydatnych rzeczy, wszelkiego rodzaju haftki itd :)
Zanim bowiem znalazłam wymarzony żakiet w H&M, postanowiłam zrobić go sama. W ten oto sposób znalazłam tę stronkę. Następnego dnia natomiast wstąpiłam do H&M i...zobaczyłam na jednym z wieszaków moje wymarzone wdzianko ;)