Mnie też! :)Smooth_b pisze:Mi sie podoba gdy artysta jest dla słuchacza momentami czuły, poświeca kilka taktów na czułość w swoim indywidualnym wydaniu.
Lepiej bym nawet tego nie ujęła.
Mnie też! :)Smooth_b pisze:Mi sie podoba gdy artysta jest dla słuchacza momentami czuły, poświeca kilka taktów na czułość w swoim indywidualnym wydaniu.
wiesz, różnie na to można patrzeć. ale zgadzam się.Smooth_b pisze:Paktofonika to wysoki poziom.
z tym się nie zgodzę, ponieważ Mezo raperem jest dobrym. posiada technikę, którą się wyróżnia. niestety poszedł w trochę inną stronę, niż reszta dobrych raperów, więc napędziło to machinę nietolerancji wobec jego muzyki, głównie przez fanów rapu ulicznego.Smooth_b pisze:A dwa lata temu to w ogóle ludziom się coś pomieszało bo zaczęto hiphopem nazywać cos nie hiphopowego, np mezo.
Tak, chetnie. Z tytułami i autorami poproszemajkelzawszespoko pisze:jak byś była ciekawa, to wyślę Ci na PW pare kawałków na śmiesznych bitach, jednocześnie będące dobrym rapem.
Swoja droga fajna nazwa.majkelzawszespoko pisze:tekst "nawinięty" do bitu
Ehh...Dla mnie jego teksty są NAJPRAWDZIWSZE jakie słyszałam. Może i jest wulgarny, ale w ten sposób tez wyraża swoja złośćale nie gada takich głupot jak 50 cent, nie rapuje o dziwkach itp. To naprawde porzadny gość. Gdyby każdy dzieciak go słuchał mielibysmy samych porzadych ludzi w polsce. i nawet jeżeli ktos nie wierzy że jego teksty są prawdziwe to niech wie że przynajmniej są MĄDRE. Mimo tych przekleństw.Smooth_b pisze: Niestety nie potwierdze tego co napisałaś bo w moich oczach w tekstach prawdziwa jest tylko interpunkcja, a niekoniecznie treść. Wg mnie jest wyjątkowo wulgarny.
I to mi sie podobaSmooth_b pisze:U niego słyszę jak złość goni złość, i co utwór to bardziej.
nie? proszę, kawałek pt. Materialna dziwka oraz Materialna dziwka IImarcia654 pisze:nie rapuje o dziwkach itp.
gdyby więcej ludzi słuchało rycha i próbowało go naśladować, to w ciągu 2 lat mielibyśmy poważny regres intelektualny. i nie mówię o czymś, o czym nie wiem, bo słuchałem go za małolata, ale NA SZCZĘŚCIE się z tego wyrwałem.marcia654 pisze:Gdyby każdy dzieciak go słuchał mielibysmy samych porzadych ludzi w polsce. i
przekleństwa to nieodłączny element rapu i do tego trzeba się przyzwyczaić. oprócz Meza, który przeklnął tylko raz w beefie z Mesem, to każdy dobry raper przeklina w kawałkach. i nie mam tu na myśli poziomu gryzącego glebe, czytaj Verba, Jeden Osiem L, czy Trzeci Wymiar, bo to jest śmiechu warte wszystko.marcia654 pisze:że przynajmniej są MĄDRE. Mimo tych przekleństw.
Nie rapuje o dziwkach w tym dobrym znaczeniu. Wyśmiewa je i dobrze! Np. "Brudne myśli" to za**bista piosenka w których własnie wyśmiewa zachowanie pań lekkich obyczajów!majkelzawszespoko pisze:marcia654 napisał:
nie rapuje o dziwkach itp.
nie? proszę, kawałek pt. Materialna dziwka oraz Materialna dziwka II
cytuję:
"Yo, lanca twój osprzęt towar jest pierwszej czystości,
wyjmujesz podajesz przy tym mruczysz "mała, possij",
ona sie wzbrania, stroi fochy tym cie złości,
w poczuciu bezsilności nie pomorze tekst litosci,
naprężony fallus tak sterczy w bezczynności,
lepiej kontaktują słysząc tekst o zależności
a więc płacisz takiej dziwce teraz jesteś w siódmym niebie,
dotknij gdzie chcesz po raz drugi cie wyjebie,
lirycznie możesz tańczyc to co robisz mnie nie rusza
pytasz po co to nagrywam bo kurwo nie mam wyczucia,
materialna dziwka która chciałaby pouczać,
przy lepszej okazji nogi na plecy zarzucać,
o każdy prezent godzinami sie wykłócać"
i tak dalej...
Chociaż w tym sie zgadzamymajkelzawszespoko pisze:przekleństwa to nieodłączny element rapu i do tego trzeba się przyzwyczaić. oprócz Meza, który przeklnął tylko raz w beefie z Mesem, to każdy dobry raper przeklina w kawałkach. i nie mam tu na myśli poziomu gryzącego glebe, czytaj Verba, Jeden Osiem L, czy Trzeci Wymiar, bo to jest śmiechu warte wszystko.
Mądrośc przyziemna...Taka też sie przydajemajkelzawszespoko pisze:co do mądrości tekstów Peji, to jest to mądrość łopatologiczna, mądrość przyziemna i uliczna. Ten gość nie może mieć tekstów mądrych, w dzisiejszym rozumieniu, bo po prostu nie miał jak zdobyć innej mądrości.
oczywiście przez trudne dzieciństwo, które może być usprawiedliwieniem, ale nie musi.
Jeśli chcesz być kimś w życiu, a jesteś nasączona jedynie mądrościami Peji, to trochę to za mało nie uważasz?