Królowa Madonna

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
thewiz

Post autor: thewiz »

Nie ,niestety nie bylam ..... :surrender: :surrender: :surrender: Mialam pojechac na koncert z trasy Re- Invention Tour do Chicago w 2004 roku ,ale.... juz kiedys o tym pisalam.... nie wyszlo. Licze na to,ze w te wakacje sobie to odbije. Gunsi,moze Madonna jesli zdecyduje sie na trase i po cichu licze na Janet.
Awatar użytkownika
isaac

Post autor: isaac »

Madonna wyrusza w trasę o roboczej nazwie Dance AND Sing...w maju chyba tego roku....
A tymczasem już 11go marca w tą sobotę, od godziny 18 tej, jest organizowany zlot fanów Madonny we Wrocławiu w klubie Pink in Side, z okazji wydania singla Sorry......
zapraszam!!!!!

aaha, a skoro już tu jestem to chciałem się 'pochwalić' :) hehe, że byłem dwa razy na koncercie z reinvention tour w Londynie...nie do opisania, tam dopiero Mad daje popisuwę: robi mostek, staje na głowie, wokal też ma niezły....jeżeli ktoś może sobie ściągnąc to polecam....podobnie film dokumentalny powstały podczad trasy: I'm going to tell you a secret...miodzio....nie tylko dla fanów Madonny...
Obrazek
Awatar użytkownika
maartynka

Post autor: maartynka »

Ja chciałam przeprosisc Madonne, ze w nia zwątpiłam i ze myslałam o niej jako o starej babie której sie zachcialo młodosci. Mam jej nowa plyte i moge napisac tylko jedno GENIALNA !!! Wszystkie utwory sa wspaniale i od razu wpadaja w ucho. SSSUUUPERRRRRR EXXYTTTRRRAAAAAAAAAA
blender

hmm

Post autor: blender »

Madonna jak wino, im starsz tym lepsza, zwykłem mysleć. Frozen, potem cudowny koncert "drowned tour" a teraz taka klapa. HUNG UP bardzo mnie pozytywnie nastajało, ale cały album to kicha, a już wogóle nie mogę znieść jej obecnego wizerunku - podstarzałej prostytutki
Awatar użytkownika
Witold

Re: hmm

Post autor: Witold »

kapralek pisze:Madonna jak wino, im starsz tym lepsza, zwykłem mysleć. Frozen, potem cudowny koncert "drowned tour" a teraz taka klapa. HUNG UP bardzo mnie pozytywnie nastajało, ale cały album to kicha, a już wogóle nie mogę znieść jej obecnego wizerunku - podstarzałej prostytutki
Ja się nie zgadzam. No bo co miała nagrać, żeby znowu podbić listy przebojów?
Awatar użytkownika
Witold

maartynka pisze:Ja chciałam przeprosisc Madonne, ze w nia zwątpiłam i ze myslałam o niej jako o starej babie której sie zachcialo młodosci. Mam jej nowa plyte i moge napisac tylko jedno GENIALNA !!! Wszystkie utwory sa wspaniale i od razu wpadaja w ucho. SSSUUUPERRRRRR EXXYTTTRRRAAAAAAAAAA
Wreszcie ktoś przyznał się do błędu. Mnie wkurza, że ludziom przeszkadza, że ona chce być piekna. A co do płyty z oceną byłbym ostrożny. Napewno nie nazwałbym jej "rozczarowaniem roku".
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Fajnie, że skłania do dyskusji. Już dawno żadna płyta nie wzbudziła tylu sprzecznych uczuć. Moim zdaniem płyta jest rewelacyjna w swoim gatunku. Melodyjna, rytmiczna, świeżo wyprodukowana. A że może za 5 lat będzie brzmiała śmiesznie czy wtórnie, to co? True Blue też dziś brzmi anachronicznie, a są tam wciąż melodie, które chce się nucić. Mnie się podoba w Madonnie, że ona szuka i zmienia. Miałbym ochotę w tym miejscu dokopać mojemu 1 idolowi, ale sobie odpuszczę.
A że wygląda Madonna tak, a nie inaczej? Kwestia image'u spójnego z formatem płyty. Nie przejmujcie się. Jedno jest pewne. Madonna nie jest wierna swoim wizerunkom. Jeszcze niedawno była cowboyem, a teraz po nim ani śladu.
blender

hej

pomomo, że HUNG UP nasraja tak, że chce się wtać rano złóżka, cały album nie powalił mnie jakoś. Natomiast moja krytyka tyczy się w szczególności jej obecnemu wizerunkowi
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Trudno odmówić Madonnie pomysłowości i niezwykłego wyczucia w kwestii tego, co nalezy zrobic, zeby się sprzedac. Nowa płyta nie ma pretensji do bycia płytą ambitną, ma byc dyskotekowym hitem i - nie da się ukryć - jest. Będąc w dyskotece nie zwraca sie raczej uwagi na walory artystyczne utworu, wazne żeby wpadał w ucho i żeby sie dało poszalec. "Confession On The Dancefloor" niewątpliwe daje taka możliwośc.Co więc mnie irytuje? Irytuje mnie ten wszechobecny w mediach, krytyce zachwyt nad nowym dziełem Madonny. Wychwala się pod niebiosa "CotD", ktośtam nawet napisał, a był to podobno znany krytyk muzyczny [sic!], ze płyta ta jest o niebo lepsza od ostatnich poczynań Królowej Popu i przewyższa kunsztem nawet "Ray of Light" ! To ja się chciałam zapytac , jakie są kryteria? Dla mnie ta płyta jest typową sieczką disco. Dobrą sieczką, ale jednak tylko sieczką... Na rynku jest teraz tyle tych umcumcsongów, ze się czlowiek nie zdązy obejrzeć ,a już zapodają kolejny hicior roku. Madonny płyta rózni się od nich tylko tym, ze ... zrobiła ja Madonna. To wystarczy? Prawdopodobnie Maddie musiała mocno nadwereżyć swój majątek, wydać niezły bankiet na cześć krytyków wszelkiej maści i kalibru, zeby teraz móc czytać, jaka to ona boska jest... :ziew:
...a tak swoją drogą... moze i Madonna wygląda świetnie jak na swój wiek, moze i faktycznie potrafi załozyc noge za głowę :wariat: (jakby mnie to obchodziło!), ale jak widze niemal piećdziesięcioletnia kobietę o przeszłości artystyczno-erotycznej :glupi: , która - po nagłym nawrocie na "dobrą droge" - znowu zaczyna fikać w stroju gimnastyczno-k**ewskim to mi się watroba wywraca :crazy:

...pzdr
siadeh_the_vampire
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
blender

thanks!

Siadeh! Dokładnie opisałas to, co czuję! Dzięki!
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

Brawo siadeh_ :cool:
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Dobra wiadomość. I'm Going To Tell You A Secret będzie emitowany w polskiej telewizji 27 marca. Zła wiadomość. Mamy palantów w polskiej telewizji. Po raz kolejny ciekawy dokument, który mógłby w dobrej godzinie, przy odpowiedniej reklamie, przyciągnąć wiele osób przed ekran- nie przyciągnie wielu, bo puszczany będzie o północy. I to w 2 częściach.
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

kaem pisze:Dobra wiadomość. I'm Going To Tell You A Secret będzie emitowany w polskiej telewizji 27 marca. Zła wiadomość. Mamy palantów w polskiej telewizji. Po raz kolejny ciekawy dokument, który mógłby w dobrej godzinie, przy odpowiedniej reklamie, przyciągnąć wiele osób przed ekran- nie przyciągnie wielu, bo puszczany będzie o północy. I to w 2 częściach.
Wspaniała nowina ,tylko kur***** żal że w dwóch częsciach bedzie emitowany no i faktycznie szkdoa z etak pózno...
Awatar użytkownika
Witold

kaem pisze:Dobra wiadomość. I'm Going To Tell You A Secret będzie emitowany w polskiej telewizji 27 marca. Zła wiadomość. Mamy palantów w polskiej telewizji. Po raz kolejny ciekawy dokument, który mógłby w dobrej godzinie, przy odpowiedniej reklamie, przyciągnąć wiele osób przed ekran- nie przyciągnie wielu, bo puszczany będzie o północy. I to w 2 częściach.
A konkretnie to na jakim kanale?
Awatar użytkownika
girlfriend

Post autor: girlfriend »

Witold pisze:A konkretnie to na jakim kanale?
Dokładnie na TVP 2
ODPOWIEDZ