MKK pisze:Jesteś genialna! Nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym mieć taką! Sprzedajesz może jeszcze takie? Jak tak to proszę o cenę około... Pozdrawiam i kłaniam przed tobą xD
hej. tej nie sprzedawałam, w ogóle tego nie dopracowałam, powstała tylko ta jedna , jesli masz na myśli te kolorową, migoczącą. Jest jeszcze jeden problem. Musiałybyśmy się spotkać, zebym mogła zaznaczyć linię przyszycia rzepu idacego przez całą długość rękawiczki, nie umiem tego zunifikować :(. rozwiązanie jest chyba proste - mogłabym Ci uszyć ją bez rzepu, myślę, że te zewnętrzne paski z powodzeniem przymocują ją do ręki.
missi WŁAŚNIE! WŁAŚNIE! WŁAŚNIE! I co do inspiracji z HIStory, i do każdego innego zdania. Jak to czytałam skakała mi adrenalina z radości. Mam dokładnie te same upodobania modowe. Dokładnie. Nie wiem, czy widziałaś film z 1982 - "Życzenie Śmierci" z Charlsem Bronsonem. Film durny do granic. Absurd doprowadzający do łez. Ale jeśli pominiemy fabułe - pozostaje Ci cudowny świat gangów ulicznych USA, jakie widać na np. BAD. Kopalnia wiedzy o modzie tamtych środowisk. No prawie karykatura! Polecam gorąco.
Mogłabym powiedzieć, ze siedzi we mnie taki kobiecy zbójnik z BAD tęskniący za perłami Grety Garbo. Uwielbiam minimalizm. Nie cierpię nieprzemyślanych i przypadkowych dekoracji. Lubię, kiedy ciuchy sa szczere, kiedy czuć zamysł projektanta. Kiedy zaczynam projektować zawsze pojawia się pytanie co jest piekne, co warto pokazać, co ukryć. Bardzo uważam na to gdzie i ile się dzieje.
W Dzeksonie uwielbiam jego syntezę w nowo prezentowanych strojach / wizerunkach. W This Is It projektanci przygotowywali stroje ze świecących tkanin, chcieli wykorzystać specjalne systemy diodowe z Holandii - stolicy artystycznego światła na świecie. To by zaparło wszystkim dech! W sierpniu byłam w Chorzowie na koncercie U2. Działa się tam taka grafika, że nie mogłam słowa wykrztusić z wrażenia. Jeśli Dzekson zawsze musiał wszystko robic lepiej - to chwała Bogu nie miałam biletu, bo transport zwłok jest drogi :).Jego koszule z plastyku (ja to nazywam ceratą :p) - extra!!! Tak jak GAGA facet chciał wykorzystać najnowsze materiały, tworzywa sztuczne - cienkie jak papier monitory komputerowe itd. KOSMOS!!!
Postaram się przygotować kilka fot MJ w strojach , kóre porażają mnie pięknem.
Miał w swoich zestawach kilka elementów, o których nigdy by nikt ine powiedział,że kosztowały fortunę - np czarne spodnie, białe t-shirty, mokasyny (nie moge się przekonać), kapelusz. Powalały mnie jego mega misterne marynarki. Niecierpiałam tego jego złotego body na History. Wg mnie mężczyzna wygląda w czyms takim niekorzystnie niestety... :( Jego talent do łączenia jakśći był niesamowity. Facet miał prawdziwą intuicję.
Jest coś co mnie zastanawia. MJ szczerze wierzył w słuszność każdego zestawu, a my wierzymy, że czegokolwiek nie założył - był super. Bo nam się naprawdę podoba czy zwyczajnie - nie ukształtowały tych myśli w nas jego zastępy marketingowców? Wiecie co mam na mysli? Kto mi tu przysięgnie, że zawsze zakłada białe skarpety do czarnych butów? Kto sam z siebie paraduje w cekinowej rękawiczce? Kto w Polsce chodzi w kapeluszu fedora? I myślimy, że to jest super bo on nas przyzwyczaił do tej magii wiecznego i totalnego sukcesu. Co myślicie?
A tu wklejam moja zupełnie pierwsza pracę. Chciałam zrobić kopie BAD, potem stwierdziłam, że absolutnie nie chce nic powtarzać, zrobiłam jedną używając materiałów, które po prostu najbardziej kojarzyły mi się z MJ - cekiny, aksamit, drogie kamienie, satyna. Wszystkie elementy totalnie czarne. BO TAK! Wyszła rękawiczka bardzo kobieca, glamour. Koleżanka koniecznie chciała mieć BAD, więc zrobiłam, znalazłam jakieś gotowe elementy w pasmanterii i uszyłam, ale zdjęcia nie wkleję, bo ona ja zgubiła... A przy okazji szycia odpad okazął się zajebistym elementem stroju. Wygląda to tak, jakby ktoś zanurzył dłoń w farbie...
wercia pasmanteria na alejach marcinkowskiego 20, po schodach w dół, bardzo niepozorne wejście, obok na narożniku jest plac budowy ogrodzony blachą - trzeba iśc wzdłuż niej i wejśc w bramę kamienicy - drewniane drzwiczki zaraz po prawej stronie.
http://maps.google.pl/maps?hl=pl&source ... CA0Q8gEwAA
szczypce do nitów są na allegro :)
tony308 - nie zdradzę kształtu wykroju :p. Nie odbiorę Wam radochy jej projektowania. Wklejam archiwalną fotę moich zmagań z wiązaniami w rękawiczce

Primum non nocere.