Eurowizja

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Isabell__

Post autor: Isabell__ »

Dangerous_Dominika pisze:ja znalazlam pomysl na reprezentanta Polski za rok zespol blog 27
Albo Dodę, bo - jak zauważyłam choćby i w tym roku - piosenkarki na jej poziomie w tym "konkursie" przeważają...

Ja osobiście uważam, że Isis nawet dobrze zaśpiewała. Szczerze mówiąc to wśród kobiet poradziła sobie najlepiej. Ale cóż, tutaj nie ma znaczenia muzyka, tylko polityka (o czym z resztą już pisaliście)...
"If you care enough
For the living
Make a little space
Make a better place... "
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

A co do Dimy- skończył szkołę muzyczną, w klasie wokalu klasycznego, więc coś musi umieć.
Skończenie szkoły muzycznej nie gwarantuje dokładnie niczego :-) Ani tego, że takowy "delikwent" dobrze słyszy, ani że ma poczucie rytmu, ani - tym bardziej - że potrafi dobrze grać na jakimś instrumencie lub śpiewać.
O tym, że Marton jest światowej klasy skrzypkiem nie ja pierwsza powiedziałam.
Znasz takie powiedzenie, że "większość się zawsze myli"? ;-)

Pozdrawiam.
Obrazek
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Dla mnie ta Eurowizja to kompletne dno. Nie wiem czemu ten goguś co ją wygrał, wogóle ja wygrał.Kompletna beznadzieja (podobno Putin postarał się o to...) Uważam, że świetne piosenki/wykonawcy byli m.in. z Izraela, Portugalii,z Azerbejdżanu (ci dwaj goście byli świetni), Turcji, Norwegii. Nasza Isis tez była bardzo dobra, bo ma głos, piosenka była godna prawdziwej divy i wyglądała świetnie. Ciekawe co będzie za rok.... :-/
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
DirtyDiana94

Post autor: DirtyDiana94 »

Euowizja była konkursem dla ludzi z talentem.
Była, juz nie jest. kilkanaście lat temu, kiedy występ oceniało jury było oceniane wykonanie, a nie stosunki sąsiedzkie.
A teraz? Teraz dajemy punkty tym co nam dają i tym którzy mieszkają blisko.
Co z tego, ze "nasza" Isis miała świetny głos, jak najbardziej kiczowate występy na tym konkursie (np ci piraci, czy ten facet z hiszpanii) zajęli wyższe miejsca.

Gdyby było tak jak kiedyś- jury zamiast komórek - przypuszczam ze wyniki byłyby zupełnie inne.
Obrazek

Śpij nocą śnij, niech zły sen Cię nigdy więcej, nie obudzi, teraz śpij.
Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

No nie!
Właśnie minął półfinał. Nie wiem co powiedzieć... tak dobre piosenki odpadły!
Mówię o:
Kristina – Horehronie (Słowacja)
Aisha – What For? (Łotwa)

Myślałem, że spokojnie przejdą przez półfinał i zajmą w finale wysokie miejsce. Szkoda gadać... :surrender:
Nie rozumiem jak do finału mogły przejść Serbia, czy też Grecja.
Ich piosenki nie dorastają takiemu Horehronie, czy What For? do stóp!
Miałem nadzieję, że naszemu Marcinowi uda się przejść, niestety...
Na szczęście moja główna faworytka ma zapewnione miejsce w finale nenene
Ostatnio zmieniony wt, 25 maja 2010, 23:42 przez Moscan, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Zgadzam sie lotwa :surrender:

Pierwszy Półfinał....

ach jestem zły.....

Ładna kompozycja obok Albanii i Belgi najlesza i nie przeszłą......
Ciesze się, ze albanska Madonna dałą rade, bede na nia glosować...

Kompozycja serbska wołałą o pomste do nieba, miałem wrazenie,ze to serbska Lady Gaga.....

Islandia jestem pod wrazeniem glosu i wokalu tej kobiety:)

Białoruś ach motylki znowu nie lubie .....

Malta .... czemu nie przeszla o_O taki fajny antyczny nastroj!

Grecja... oprócz show nic cieekawego...

Mołdawia fajna grupa i piosenka podoba mi się...

Łotwa szkoda Aiszy była oryginalna super piosenka wielka szkoada...

Portugalia o boze zgadzam sie to bylo rodem z Disneya i, ze europa dala sie na to kupić o_O

Polska........ uważam, ze po Ich Troje najlepsza kompozycja szkoda:(

Mam nadzieje, ze nie byli na ....11m.
Awatar użytkownika
Moscan

Man in the mirror pisze:ompozycja serbska wołałą o pomste do nieba, miałem wrazenie,ze to serbska Lady Gaga.....
Ha! Bardzo trafne porównanie :smiech:
Tego to ja już kompletnie nie rozumiem, to jest chyba najgorsza piosenka w tym konkursie, jak ona mogła przejść?
Nie wspominając o wyglądzie tego gościa :wariat:
Man in the mirror pisze:Polska........ uważam, ze po Ich Troje najlepsza kompozycja szkoda:(
Najlepszą polską propozycją na Eurowizję było To nie ja Edyty Górniak i uważam, że już nic tego nie przebije.
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Moscan pisze:
Man in the mirror pisze::
Man in the mirror pisze:Polska........ uważam, ze po Ich Troje najlepsza kompozycja szkoda:(
Najlepszą polską propozycją na Eurowizję było To nie ja Edyty Górniak i uważam, że już nic tego nie przebije.
Tak tak ale od Edyty bo od niej wielki przestuj piasek, sixtteen czy Isis Gee mieli słąbe utwory
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Wg mnie najlepszy był ten chłopak z Belgii.Podobał mi się zespół z Estonii, z Bośni tez fajnie wyszło. Rosyjska piosenka była zabawna. Ta dziewczynka z Portugalii, owszem głos dobry, ale piosenka jak z Disney'a. Nasza piosenka była ciekawa kompozycyjnie, miła dla uszu i miała wg mnie szanse. Jedyny mankament w tym, ze drażni mnie akcent Mrozińskiego, bo jak się chce śpiewac w innym języku, to trzeba miec dobrą wymowę. Z Islandii byłaby fajna, gdyby muzykę zmienili. Ogólnie porażka. Co roku te same dźwięki, nawet jak piosenka mogłaby byc ciekawa to te disco podkłady są wkurzające. Większośc choreografii poziomem jak z disco-polo.
Obrazek Obrazek Obrazek
Apsiek

Post autor: Apsiek »

Man in the mirror pisze:Białoruś ach motylki znowu nie lubie .....
Też nie lubię motyli ale akurat ta piosenka była jedyną, która do mnie trafiła i która mi się naprawdę spodobała ;-) Reszta, to dla mnie nic ciekawego, wszystko klecone na jedno kopyto niczym szczególnym się od siebie nie różniące jak zresztą od paru ładnych lat. To wszystko powoduje że Eurowizji również nie oglądałam od kilku lat, teraz jedynak było inaczej z racji braku innych ciekawszych zajęć i z czystej ciekawości czy poziom Eurowizji powrócił do lat 90 czy też dalej jest tak żenująco niski. Jak się spodziewałam szału nie ma, to już nie te czasy gdy zarywało się noce aby oglądnąć występy nawet w czasach gdy Polskę reprezentowali wykonawcy którzy nie mieli najmniejszych szans (Piasek etc.). Wtedy liczyło się coś więcej niż umiejętność zwrócenia na siebie uwagi - talent - wystarczy tutaj spojrzeć chociażby na występ Edyty Górniak i jej 2 miejsce. Osobiście nie pamiętam tego występu na żywo jednak na youtube można bez problemu obejrzeć. Nie było fajerwerków, migoczących światełek, niczego szczególnego tylko Edyta, mikrofon i jej głos i to wystarczyło aby wzbić się tak wysoko. Później wiadomo - Ich Troje, "Keine Grenzen" i również znakomite (7?) miejsce i super występ, moim zdaniem, dużo lepszy niż ten drugi z 2006r z piosenką "Follow My Heart" - choć i ten jest według mnie na 3 miejscu jeśli chodzi o polskie występy na tym konkursie. Poza tymi, wyżej wymienionymi występami trudno wyszukiwać historii Polski jakiś znaczących występów na Eurowizji. Co zaś do tegorocznego to uważam tak samo, jak dla mnie nie odbiegał niczym szczególnym od poprzednich występów ani nie wyróżniał się spośród innych piosenek w półfinale zatem nie dziwi mnie iż nie przeszliśmy dalej, choć się tego spodziewałam to mimo wszystko w głębi serca im kibicowałam, jak chyba każdy Polak ;-) No cóż tym razem nie wyszło może za rok będzie lepiej... ;-)
Awatar użytkownika
Moscan

No i po drugim półfinale. Generalnie ta grupa była o wiele lepsza o pierwszej. Tutaj jest naprawdę sporo dobrych utworów.
Dziś nie było na szczęście takiej sytuacji jak ostatnio i odpadły utwory naprawdę słabe, z jednym wyjątkiem. Mówię tu o Anna Bergendahl - This Is My Life to naprawdę piękny utwór. Typowałem go na wysokie miejsce w finale, szkoda że odpadł...
Do wyjątków mógłbym jeszcze zaliczyć Michael von der Heide - Il Pleut de L'Or piosenka naprawdę fajna, jednak dostaje trochę poziomem od pozostałych.
Jednak najbardziej szkoda mi Szwecji...

Mam propozycję może zabawimy się w obstawianie?
Piszcie swoje propozycje TOP 10, albo całej 25 ;-)
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Masz racje szkoda ..Szwecja była swietna.

Moje typy!'

1.Belgia
2.Islandia
3.Albania
4.Dania
5.Niemcy
6.Irlandia
7.Bosna i Harzegovina xD
8.Norwegia
9.Mołdawia
10.Izrael

Moje typy:

1. Niemcy
2. Azerbejdżan
3. Ukraina
4. Dania
5. Turcja
6. Rumunia
7. Izrael
8. Gruzja
9. Cypr
10. Rosja
Man in the mirror pisze:1.Belgia
Mnie jakoś nie przekonuje ta kopia Jamesa Blunta :-/
Awatar użytkownika
Man in the mirror

A ja myśle, że moze wygrać bo jest inna taka kamerlna tylko on i jego gitara..

Mam nadzieje, że rosjanie nie bedą wysoko i, ze sąsiedzie im nie pomogą.

Sephora spiewa tak sobie wiec nie za wysoka pozycja dla Azerebejdzanu?
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Super w końcu ktoś wygrał z moich faworytó:)
Mysłąłęm, że po Paporizu i piosence Number One nikt nie bedzie mial dobrago miejsca z faworytów, ale było swietnie

Dania i Belgia wysoko!

Ach super konkurs:) !
1.Belgia
2.Islandia
3.Albania
4.Dania
5.Niemcy
6.Irlandia
7.Bosna i Harzegovina xD
8.Norwegia
9.Mołdawia
10.Izrael