Lady GaGa

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Powtarzam po raz -enty, nie odbieram Gadze talentu.
Kobita daje radę, osiągnęła meeeeeeega sukces,
w meeeeega krótkim czasie.
jest rozpoznawana na całym świecie.
Ma rzesze fanów i wielbicieli,
robi show, które porywa
<tak przynajmniej piszą ;)> i szacun!

Ja mówię tylko o tej konkretnej sytuacji,
o tej "kreacji" z piekła rodem.
O przesłaniu, którego kompletnie nie rozumiem.
Może jestem 'miękka' ale jest to dla mnie okrutne,
cóż mam więcej powiedzieć? Jak Ci mam to wytłumaczyć?
Nieważne czy to prawdziwe czy nie, znajdzie się jakiś naśladowca,
który obierze skórę z psa, żeby być jak Gaga.
( a w Stanach np. takich ludzi nie brakuje)
To prowokacja, która może przynieść większą szkodę niż korzyść..
Mam prawo tak uważać.

yarek Ty się tak nie stresuj, i proponuję przestać obrażać tych, którzy mają odmienne zdanie niż Ty.
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

majkelzawszespoko pisze:typowa polska mentalność.
Typowo polska prasa zagraniczna w sporej części również prezentuje krytyczne zdanie ;-)
I nie wiem, czy zauważyliście, ale większość osób wypowiadających się tu od wczoraj nie twierdzi, że kobieta nie ma talentu - wręcz przeciwnie, wszyscy ją chwalą. Nie mam tu na myśli radykalizującej Evy, bo uważam, że wyzywanie kogokolwiek od bezmózgich istot nie przystoi. Ale nie odmawiałabym nikomu prawa do skrytykowania kobiety ubranej w kawałki mięsa. Pozostaję przy swoim zdaniu, że i w innym stroju byłaby równie utalentowana i godna uwagi krytyków i oraz fanów.

Wszystko o mięsnej sukni, by MTV
dziękuję DuranDuran z mjjc za przypomnienie
Nie zupełnie offtop, w związku z kreatywizmem ;-)
Obrazek Obrazek
z pomysłu się wycofano
Ostatnio zmieniony wt, 14 wrz 2010, 12:56 przez anialim, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

A ja gadze talentu muszę odmówić. Jak dla mnie ma całkiem niezły głos, ale nie na tyle dobry, żeby istnieć w show biznesie bez swoich dziwacznych kreacji i autopromocji.
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

nie chcę wdawać się za bardzo w tę dyskusję i rozwijać też za bardzo, myślę, że niektórzy wiedzą jakie jest moje zdanie na temat GaGi.
dużo wcześniej konstruktywna debata toczyła się o tym, gdzie wraz z inną koleżanką (sorry, nie pamiętam jak raz z kim dokładnie) usiłowałyśmy "wyjaśnić" na czym polega GaGa, od podstaw. (...)

zatem:
~ może nie chodzi TYLKO o muzykę? może takie było jej założenie od początku ? świadome.
~ dlaczego artysta śpiewający, z dobrym głosem musi skupiać się tylko na tym głosie, dobrej kreacji muzycznej, a nie innej też?
~ "w sztuce nie należy lękać się przesady" - A. Schopenhauer - nie do końca się z tym zgadzam, ale
~ moda, choćby najbardziej awangardowa i przesadna, to też SZTUKA. McQueen był jednym z większych kreatorów owej awangardy w świecie mody, tak samo jak kiedyś kiedyś był Van Gogh w sztuce malarstwa i inni, na tamte czasy nie do przyjęcia, czy choćby Niemen kilkadziesiąt lat temu.
~ skoro zarzuca się Gadze, że kopiuje inne gwiazdy, które kiedyś zrobiły już to,co ona robi teraz, to dlaczego cała negatywna krytyka skupia się tylko na niej?
~ szokowanie na miarę czasu jest inne - kiedyś to były kolorowe skarpetki Niemena, długie włosy i kapelusz, dziś są buty kosmity, asysta militarna zwolnionych z armii żołnierzy (polecam poczytać więcej dlaczego) i bikini z mięsa (też w jakimś celu i też polecam przeczytać więcej)
~ szokowanie ma zawsze swój cel - głupszy lub mądrzejszy, ale zawsze jest w tym ukryty cel i prowokacja do MYŚLENIA, do analizy i dyskusji.czyli tak, pobudźcie swój umysł do działania. nie akceptujcie nie bierzcie wszystkiego na ślepo.
~ mimo, że uważam się za fankę GaGi nie przyklaskuję wszystkiemu co robi. np. nie podoba mi się video do Alejandro, pisałam o tym dużo wcześniej. ale może o to chodzi...

to tyle ode mnie. pozdrawiam.

edit:
majkelzawszespoko - dzięki za post na stronie 30. czasami pozytywnie mnie zaskakujesz i masz trafne riposty. <---- musiałam to dopisać.
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

akaagnes to bardzo dobre i obiektywne podsumowanie wątku mięsnego w sztuce muzycznej, że tak powiem.
Ja tam nie chcę za bardzo debatować nad tą jej kreacją zwierzęcą, mało to takich różnych było szoków? ... a ile jeszcze przed nami. Fakt, że to takie niesmaczne było. Mnie to tam jednak, że tak powiem ni ziębi, ni parzy, .. choć Gagę pewnie przyjemnie chłodziło haha! Nie uraziło to też moich uczuć religijnych, ani żadnych innych. Domniemam, że nie ona mordowała te zwierzęta, ale wykorzystała tylko ów surowiec, surowy surowiec jakby nie patrzeć hih ( mam nadzieje, że to mięcho przebadane chociaż było ;)). Życie nie jest nudne, jest o czym rozprawiać potem i powspominać: „o, a pamiętacie Gage co to sobie zrobiła publicznie okład z kotletów?” hah.
Może to właśnie o to chodzi.
O pani Gadze chyba się już wypowiadałam wcześniej w tym temacie. Nadal nie neguję jej talentu ( na tle bezdźwięcznych pojękiwań innych panienek, tudzież chłopczyków ona wypada jakby lepiej) i wierzę, że nastanie czas, kiedy się kobita ogarnie, wyszumi, odstawi steki, ubierze się jakoś inaczej - chociaż pozakrywa tę goliznę, bo gdzie nie spojrzeć to gołe połacie kobiecych i niekobiecych ciał. To już męczy, przynajmniej mnie. Mogłaby wymyślić coś szokującego inaczej, jeśli chce zwrócić uwagę na coś lub na coś, bo jak widać i golizna, i mięcho już były ;p
... ale jeśli tak się nie stanie, to też się nic nie stanie hahaha, poza tym wszystko OK glupija

There's a place in your heart
And I know that it is love
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Dziewczyno (kobieto??), wyluzuj trochę, wpadasz w jakąś manię. Co ci ta GaGa zrobiła???
Eva pisze:Natura stworzyła nas do polowania i jedzenia mięsa a nie zabijania zwierząt dla swoich ekscentrycznych pomysłów.
Dzięki tej naturze nie jesteśmy też tylko zwierzętami, których głównym celem jest przeżyć i spłodzić jak najwięcej potomstwa. To tak BTW

A może Gaga zjadła to mięso później??? Może było to mięso nie nadające się do spożycia??? A może w ogóle to nie było mięso.

Skończmy już tą dyskusją zmierzającą donikąd
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Xscape pisze:
Man in the mirror pisze:i nadal są utwierdzani przez nią, że się nie mylą, i że ona nie powinna być na scenie i jej kariera to jeden wielki żart.
A tutaj to bez urazy,ale kłania się Nam typowa mentalność Polaków. Jeśli,ktoś osiągnie sukces,to trzeba za wszelką cenę zgnoić taką osobę. Chciałbym zauważyc,że mimo kontrowersji jakie niewątpliwie Pani gaga wzbudza,posiada również cos co jest jak dla mnie najważniejsze. Ona najzwyczajniej w świecie ma talent i tego nie odbierze jej nikt :)
Uważam,że jest świetna.
http://www.youtube.com/watch?v=IHJYEWhecMg
Talent, że ładnie wygląda jako schabowy, o czym ty mówisz?
Jaka tu się dyskusja zaczełą ja odkąd ją zobaczyłem / posłuchałem
nie przypadła mi do gustu [czytaj: kilka stron wcześniej, i to ,że ,,szokuje" utwierdza mnie w tym, że dobrze ją oceniłem, dla mnie zbyt wiele ,,show" za mało śpiewania.Może i talent ma ale go nie wykorzystuje. Amen! [doriseq, znów się zgadzamy ;-) ]

Post Marie i podpis Endki zamykają rozmowe:
O pani Gadze chyba się już wypowiadałam wcześniej w tym temacie. Nadal nie neguję jej talentu ( na tle bezdźwięcznych pojękiwań innych panienek, tudzież chłopczyków ona wypada jakby lepiej) i wierzę, że nastanie czas, kiedy się kobita ogarnie, wyszumi, odstawi steki, ubierze się jakoś inaczej - chociaż pozakrywa tę goliznę, bo gdzie nie spojrzeć to gołe połacie kobiecych i niekobiecych ciał. To już męczy, przynajmniej mnie. Mogłaby wymyślić coś szokującego inaczej, jeśli chce zwrócić uwagę na coś lub na coś, bo jak widać i golizna, i mięcho już były ;p
zgadzam się w 100# ;-)

Endka ma w Podpisie:

..bo gdy odszedł Król,umarła tez muzyka..

Tyle ode mnie....

Adrian__alejandro_von_roberto :smiech:

I'ts all for l.o.v.e

Edit:

Man in the mirror napisał:
czyja wiem, ludzie stwierdzają to, co zauwazyli od całkiem dawna, i nadal są utwierdzani przez nią, że się nie mylą, i że ona nie powinna być na scenie i jej kariera to jeden wielki żart.Zresztą czym ona szokuje? Ona jest cholernie przewidywalna jak jej każdy teledysk tym samym złym smaku.
yarek napisał
Zazdrość.
Co.. :wariat: ..?

czego mam zazdrościć..wygląd.? No boginią dla mine nie jest!Głos? Nie rozumiem go i uważam go za nie wart uwagi, [nawet nie mój styl]

Nie rozumiem Cię , napiszesz jeden wyraz i nie wiem czujesz się jakos wybitnym mówcą?

Nevermind

Man in the mirror napisał:
Muzyka Pop umarłą razem z królem.

yarek napisał
Fanatyzm
Stwierdzam fakty... .

Król umarł pozostało bezkrólewie, same tandety jak dla mnie.
No ale cóz poradze, że nie trawie hitów z eski ?
Wybacz mi, nie wiem co czynie :smutek:

Majkelzawszespoko napisał:

,,Geniusz."

Jak to słowo straciło na znaczeniu.... :knuje: :surrender:
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

Man in the mirror jest coś jeszcze pomiędzy hitami z eski i michaelem,wiesz?Nie umiesz szukać człowieku.A MJ to co?Nie hity z radia?Patrząc na MJ'a tylko pod względem muzycznym;kompozycje fajne,teksty nie wszystkie dobre i coś poza tym? Ściągnij klapki z oczu,MJ się nie popłacze.Gaga to zupełnie inny styl,inna osoba więc porównywanie ją do MJ'a muzycznie jest głupie.
Man in the mirror pisze:dla mnie zbyt wiele ,,show" za mało śpiewania.
A widziałeś/słuchałeś coś poza teledyskami w telewizji?Widać,że jesteś nie w temacie i takie ocenianie po pozorach jest po prostu idiotyczne,nie chcesz żeby MJ był tak oceniany a innych zlewasz i robisz dokładnie to samo.Poza tym,czy MJ stał podczas koncertu jak słup na środku sceny?Też robił show mój drogi.
Man in the mirror pisze:Może i talent ma ale go nie wykorzystuje.
W takim razie co według ciebie Gaga powinna jeszcze zrobić?Wystrzelić się w kosmos i tam zaśpiewać?Czy to będzie w pełni wykorzystany talent?Czy dla ciebie dalej za mało? 0_o Masz do Gagi uprzedzenia,nie trawisz jej-okej masz prawo,ale bądź sprawiedliwy i obiektywny;to,że masz inną wrażliwość estetyczną nie znaczy,że Gaga jest kiepską artystką.Do ciebie po prostu nie trafia.
Teksty w stylu;kiedy umarł MJ umarła muzyka,są płytkie.No chyba,że chcesz się ograniczać do jednego artysty to dla ciebie faktycznie umarła.

peace.
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Pisze o muzyce POP

To po pierwsze i osobiście dla mnie z nim skończył się POP.
Może inaczej prawdziwa muzyka dla mnie to lata 80 i 90 nawet wcześniejsze.
Co ma dla mnie zrobić.....?
napisać hit, który będzie historyczny? No nie wiem coś totalniego ponad czasowego, bo dla mnie to co nagrałą/nakręciłą jest wszystko w jednym marnym stylu

Wybacz ale mnie nie grzeje.

Czy ja nie chce by M.J był oceniany? Show na scenie robi świetne, Gagi [musze przyznac oglądałem, dzięki Magdzie] nie zrobiło na mniewielkiego wrażenia, jest tak bezbarwna, że jej nie widze dziękuje.

Street. przepraszam, że Cię uraziłem, ale nie zachwyca mnie Ona trudno wielbijcie ją jak chcecie, dla mnie pozostanie zawsze no nie wiem..? Napewno nie artystą.Coś czuje, że razem z hitami wyleci mi za dzień.
Ściągnij klapki z oczu,MJ się nie popłacze.Gaga to zupełnie inny styl,inna osoba więc porównywanie ją do MJ'a muzycznie jest głupie..
Dla mnie ona wypada blado i przy madonnie, bo takie ,,frozen" to dla mnie geniusz, a jej bad romance? hmmmmm jest marne to samo alejandro.

No ale to akurat kwestia gustu.

Pisałem też kiedys by zrzuciła ten badziewny Image i siadłą do fortepianu i zaśpiewałą tak by się mury zatrzęsły.

ps:Tak sobie myśle, że bardziej cenie dode, choć tez jest skandalistką, ale wydaje się, że doda przy niej widocznie odznacza się wiekszym IQ

pora konczyc i do lekcji wróćić, a nie o lady (z) Gadze rozmawiać, bo co nie którym krew skoczy..
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

SuperFlyB. pisze:Eva napisał:
Natura stworzyła nas do polowania i jedzenia mięsa a nie zabijania zwierząt dla swoich ekscentrycznych pomysłów.

Dzięki tej naturze nie jesteśmy też tylko zwierzętami, których głównym celem jest przeżyć i spłodzić jak najwięcej potomstwa. To tak BTW
Ale te instynkty gdzieś tam przetrwały, ponieważ nadal płodzimy to potomstwo.

SuperFlyB. pisze:wyluzuj trochę, wpadasz w jakąś manię. Co ci ta GaGa zrobiła???
Dla mnie to niech robi co chce, ale ja mam prawo mówić co o tym myslę ;)
Obrazek
Talitha

Post autor: Talitha »

Biedna GaGa nie miała w co się ubrać na galę VMA, to znalazła materiał na kreację w hotelowej lodówce.
akaagnes pisze:właśnie na gali VMA wystąpiła też w niesamowicie pięknej kreacji Alexandra McQueen i butach kosmity, a tego raczej nie znajduje się w przypadkowej lodówce Smile
http://idolator.com/wp-content/uploads/ ... 00x750.jpg
Wiem, wiem, że miała wiele kreacji, ale w pewnym momencie zabrakło jej pomysłu. :-)
Ostatnio zmieniony wt, 14 wrz 2010, 22:36 przez Talitha, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

chwila. poza tym, że chyba rzeczowa dyskusja wysmyknęła się spod kontroli (proszę modów o posprzątanie), to argumenty są coraz głupsze, sorry, ale to było pierwsze skojarzenie, gdy tu weszłam ponownie.

poza tym chciałam postawić kontrę
- zarzucacie Gadze goliznę i te sprawy, że się rozbiera, ktoś zrobił nawet demota, że muzyka umarła, bo teraz gołe d... bardziej się liczą - zlinczowany jest każdy kto porówna Gagę do MJa, bo to ziemia a niebo itd. - że na scenie i w teledyskach niecenzuralne akty i w ogóle...
a przepraszam Michael się nie rozbierał? nie prowokował: zachowaniem, strojem itd.? głowę dam, że większość ignorantów (Michaelowych, muzycznych) bardziej przekona się do obscenicznych ruchów Gagi niż Michaela łapania się za krocze nawet (choćby ostatnio mam aż nadmiar słuchania podobnych opinii). bardziej dziwi ich złote body Michaela na Dangerous tour czy noszenie maski niż buty kosmity czy bikini z mięsa Gagi. bardziej szokuje ich koncertowa choreografia Dangerous czy rozbierany teledysk YANA niż zamglona(ocenzurowana) pipka Gagi na Telephone czy Bad Romance.

poza tym rozbieranie się w teledyskach pop, rock, dance czy innych nie zaczęło się teraz, czy jak "umarł król". pierwszy przykład z brzegu to Cher i jej skandaliczne (przynajmniej jak na tamte czasy) kostiumy sceniczne, nie mówiąc już o skandaliście lat 90-tych Marilynie Mansonie, który lubił występować w najdziwniejszych kostiumach, stringach też itd., że wszystko mu latało. Ozzy Osbourne kilkadziesiąt lat temu, czy Alice Cooper nosili zabite zwierzęta jako peleryny, jeszcze łeb wisiał z tyłu albo Madonna - to było przecież w latach 80-90 kiedy miała nagą sesję ze złotymi nakładkami na sutkach tylko i tym podobne. ha, no i nawet nasz kochany i wspaniały Freddie Mercury, jakby zapomniano o jego kostiumach i prowokacjach... ;-) a głos miał jak dzwon, najlepszy na świecie, więc też nie musiał zakładać body z lycry, by zwrócić na siebie uwagę :D
no więc dlaczego nagle wszystkich i aż w takim stopniu szokuje GaGa dziś, skoro i tak niektórzy twierdzą, że kopiuje to, co kiedys zrobił już ktoś inny?
czegoś tu nie rozumiem.

:)
Talitha pisze:Biedna GaGa nie miała w co się ubrać na galę VMA, to znalazła materiał na kreację w hotelowej lodówce.
właśnie na gali VMA wystąpiła też w niesamowicie pięknej kreacji Alexandra McQueen i butach kosmity, a tego raczej nie znajduje się w przypadkowej lodówce :-)
http://idolator.com/wp-content/uploads/ ... 00x750.jpg
Ostatnio zmieniony wt, 14 wrz 2010, 22:11 przez akaagnes, łącznie zmieniany 3 razy.
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

akaagnes pisze:bardziej dziwi ich złote body Michaela na Dangerous tour czy noszenie maski niż buty kosmity czy bikini z mięsa Gagi. bardziej szokuje ich koncertowa choreografia Dangerous czy rozbierany teledysk YANA niż zamglona(ocenzurowana) pipka Gagi na Telephone czy Bad Romance.
No chyba raczysz żartować........ :wariat:
Nie sądzę, aby komuś się mniej podobał strój Michaela niż mięso na gadze, agnes litości!
I nie mogę czytać takich bzdur - "przejrzyjcie na oczy", "zdejmijcie klapki" itp, sami weźcie przejrzyjcie na oczy...

Ja nic nie mam do gagi śpiewania, nawet mi się podobało, ale to co ona ostatnio wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Jestem tolerancyjna, naprawdę. Ale ubieraniu się w padlinę mówię stanowcze nie!
Trzeba wiedzieć, kiedy powiedzieć stop. Gaga nie wie i ja już jej dziękuję, jest u mnie skreślona.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

akaagnes pisze:zarzucacie Gadze goliznę i te sprawy, że się rozbiera, ktoś zrobił nawet demota, że muzyka umarła, bo teraz gołe d... bardziej się liczą - zlinczowany jest każdy kto porówna Gagę do MJa, bo to ziemia a niebo itd. - że na scenie i w teledyskach niecenzuralne akty i w ogóle...
a przepraszam Michael się nie rozbierał? nie prowokował: zachowaniem, strojem itd.? głowę dam, że większość ignorantów (Michaelowych, muzycznych) bardziej przekona się do obscenicznych ruchów Gagi niż Michaela łapania się za krocze nawet (choćby ostatnio mam aż nadmiar słuchania podobnych opinii). bardziej dziwi ich złote body Michaela na Dangerous tour czy noszenie maski niż buty kosmity czy bikini z mięsa Gagi. bardziej szokuje ich koncertowa choreografia Dangerous czy rozbierany teledysk YANA niż zamglona(ocenzurowana) pipka Gagi na Telephone czy Bad Romance.
Też już chciałem to napisać.
Z drugiej strony MJ miał(ma) też swoją druga naturę, spokojnego i lekko nieśmiałego faceta. A GaGa jest taka na okągło. Ale każdy się zmienia, vide Madonna (no, może nie do końca).

Eva pisze:Dla mnie to niech robi co chce, ale ja mam prawo mówić co o tym myslę ;)
No, tym argumentem to można zabić każdą dyskusję :rocky:

Jak myślicie, nowy krążek LG będzie bardziej disco czy może rock??
Według mnie, sadząc po ostatnio prezentowanych piosenkach, bardziej to drugie. jednak jak wiadomo wykonania live różnią się nieco od studyjnych.
Obrazek
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

gagaface.pl donosi
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ