ten pomysl mi sie bardzo podoba - chociaż w doświadczenia po takich akcjach wiem że dzieci w domach dziecka mają bardzo duzo zabawek, pluszaków i bardziej (prócz miłości oczywiście) potrzebują przyborów szkolnych, pisaków, zeszytów, książek, itp. Ale Szpital myslę że byłbym dobrym pomysłem :DMadziaLenka pisze:ja myslałam też o tym by tego zrobic akcje pt. zbierać zabawki i rozdać je dzieciom np. w domu/ach dziecka (w zalezności ile udało by się zebrać).
25.06.2010 - co robimy?
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
- Piotrusia Pani
Nie miałam wczoraj wieczorem dostępu do internetu, a wiedzę, że ślicznie się rozpisałyście :), więc może po kolei, mam nadzieję, że o niczym nie zapomnę, to będzie dłuuuugi post, przygotujcie się
I szukaj pomysłów Amelia, ja jestem otwarta na Wasze wszelkie pomysły :)
Mary naprawdę wspaniale, że pomyślałaś o tym aby każdy coś napisał od siebie o Michaelu. Więc do dzieła, jak już coś będziecie mieć to wysyłajcie do Mary. Później dopasuje się to wszystko do scenariusza, żeby utrzymać w miarę jednolitą konwencję.
Tak, możemy też spróbować w teatrach popytać, może akurat się uda. Dorosłym też trzeba przypomnieć, że byli kiedyś dziećmi, jeśli zechcieliby przyjść. Może znów uwierzą we wróżki...mmm...
Na obecny moment jest 9 osób, bo zadeklarowała się Dzwoneczek. Nie wiem czy Gusia i MadziaLenka też chcą występować czy tylko zaangażować się w przygotowania, jak to jest z Wami dziewczyny?
Wspominałam już, że mam jeszcze inne pomysły, więc jak już piszecie o swoich to ja też, a co tam (ten post będzie chyba nie zmieści się na całej stronie!!!
)
To co napisałam wyżej to jest właśnie jeden z nich. Inny to wieczór poezji oczywiście poświęcony poezji Michaela, lub dodatkowo twórczości fanów na temat Michaela, gdyby ktoś chciał przedstawić swoje wiersze. Na takim wieczorku także można urządzić zbiórkę pieniędzy dla dzieci. (Tak na marginesie możemy do takiej kwesty mieć także coś związanego z Mike'm do czego będziemy te pieniądze zbierać, np. kapelusze, fedory z jakimś elementem dziecięcym, aby było jasne że to dla dzieci :)))
Inny mój upragniony pomysł, bardzo chciałabym pokazać ludziom na ulicach teledysk Earth song, aby się na chwilę zatrzymali, przystanęli, żeby im nieźle dowalić tym teledyskiem, wiecie sami jaki on jest, prawda!!! To co Michael zrobił w tym teledysku i w tej piosence, całe to przesłanie, to trzeba pokazywać światu, a kto ma to teraz robić jeśli nie my, kochani!!! A ta rocznica w czerwcu jest do tego idealną okazją! Możemy zrobić niezłą "propagandę" ekologiczną także innymi środkami, rozdawać jakieś materiały lub opowiadać o czymś nie wiem, możliwości jest mnóstwo. Może to być całe przedsięwzięcie, bo sam teledysk jest stosunkowo krótki. Aha, jeszcze miejsce. W Krakowie jest teatr Bagatela, a na nim ten telebim, na którym zresztą było wyświetlane pożegnanie w Staples center. Może i tym razem udałoby się to załatwić?
To są moje propozycje jak na razie. Czekam na Wasz odzew
P.s. Pewnie już zasypiacie przy tym przydługim poście, wybaczcie ;)

Pomoc na pewno się przyda, tym bardziej, że nie chciałabym robić czegoś istotnego bez konsultacji z Wami, zapytać jak Wy to czy tamto widzicie, żeby to był nasz wspólny projektAmelia pisze:Piotrusia Pani jeśli będzie potrzebna jakakolwiek pomoc to śmiało daj znać. A ja za ten czas będę poszukiwała w głowie jakiś w miare realnych pomysłów

Taak, ta scena jest przepiękna (zawsze przy niej się wzruszam) i muzyka z tej sceny musi być w naszym przedstawieniu koniecznie!m_ary_jane pisze:W ogóle w 'Marzycielu' jest taka piękna scena, gdy Sylvia odchodzi do 'Neverland'...możemy, to wykorzystać. (...)Ale teraz każdy z was, tworzy czy to w głowie czy to na kartce papieru coś co chciałby powiedzieć światu o Michaelu, coś co wywarło na was największy wpływ, coś co sprawiło ze tak bardzo Go pokochaliście
Mary naprawdę wspaniale, że pomyślałaś o tym aby każdy coś napisał od siebie o Michaelu. Więc do dzieła, jak już coś będziecie mieć to wysyłajcie do Mary. Później dopasuje się to wszystko do scenariusza, żeby utrzymać w miarę jednolitą konwencję.
No kochana, cieszymy się zapewne wszystkie! A te rekwizyty to może uda Ci się jeszcze "podprowadzić" dla nas?Dzwoneczek MJJ pisze:Ja się piszę na bank, może jakbym wiedziała wcześniej to dałabym rade "ukraść" jakieś rekwizyty ode mnie z teatru? Mwahah!

Cudeńko!!! :)))Astarte pisze:"Marzenia się spełniają, wystarczy tylko odpowiednio długo i mocno czegoś pragnąć..." :)
Myślałam o tym także, już nawet w głowie widziałam tę scenę z "Marzyciela" jak dzieci siadają między dorosłymi. Ale tak jak pisałam przede wszystkim chciałabym pójść do dzieci w tych ośrodkach.Podałyście dziewczyny (Astarte i m_ary_jane) wspaniałe argumenty dlaczego, zrozumiałyście idealnie o co mi chodzi.Gusia_19 pisze: Mam takie pytanie, a nie lepiej iść pogadać z którymś z teatrów w Krakowie i tam coś zorganizować adresowanego do dzieci?
Musiałaś to napisać? (tę pierwszą część) Płakałam po przeczytaniu tego przez połowę ranka, co za początek dnia...m_ary_jane pisze:Tylko, że nam w tej całej akcji z 'Piotrusiem Panem' chodzi o to żeby uczcić dzieło Michaela w sposób który On sam najbardziej kochał. Pomagając dzieciom. Dlatego my chcieliśmy wystąpić w szpitalu, domu dziecka. Żeby rozradować zgnębione duszyczki, żeby wywołać uśmiech na ich twarzach. W szpitalu, to mógłby być np. oddział onkologii...Żeby dać im nadzieję.
Ale jak już wszystko będziemy mięli gotowe, to jeśli uda się załatwić występ w teatrze lub innym miejscu, to tez możemy spróbować. W ogóle wydaje mi się, ze im więcej osób zobaczy nasz występ, tym więcej osób 'uwierzy we wróżki' ;))

Tak, możemy też spróbować w teatrach popytać, może akurat się uda. Dorosłym też trzeba przypomnieć, że byli kiedyś dziećmi, jeśli zechcieliby przyjść. Może znów uwierzą we wróżki...mmm...

To już chyba nieuniknione, przeżarła nam się wyobraźnia, ja widziałam Go w nim przez cały filmmadisson pisze:btw dziś przez przypadek natrafiłam w TV na film o,którym pisała Piotrusia :) i jak zobaczyłam głównego bohatera to od razu na myśl nasunął mi się Majkel

Scenografii myślę nie będziemy robić zbyt trudnej, ważne żeby była i żeby nie było problemu z jej ustawieniem. Najlepsza sala byłaby taka, w której jest najwięcej dzieci niezdolnych do wstania z łóżka, inne dzieci może mogłyby do niej przyjść lub zostać przewiezione...Amelia pisze:Też się nad tym zastanawiałam. Sale są niewielkie. Moglibyśmy dać pokaz w jakimś głównym pomieszczeniu (świetlica), lecz jak już ktoś napisał- nie zobaczą nas dzieci chore najciężej, przykute do łóżka.
Choć jeśli będzie nas niewiele, a scenografia będzie "skąpa" to chociaż z tym nie będzie problemu. Apropo wie ktoś jaka jest liczba chętnych na ten moment?
Na obecny moment jest 9 osób, bo zadeklarowała się Dzwoneczek. Nie wiem czy Gusia i MadziaLenka też chcą występować czy tylko zaangażować się w przygotowania, jak to jest z Wami dziewczyny?
To działaj kochana, masz moje pełne poparcie :)MadziaLenka pisze:jeżeli chodzi o wystep w jakis teatrze to mysle, że mogła bym cos załatwić w teatrze "u mnie" - Łaźnia Nowa.
Aaaaa to już jest osobna kwestia. Też o tym myślałam, ale raczej o tym, żeby zebrać pieniądze na ten cel, aby właśnie zakupić zabawki lub coś innego dla dzieci (to o czym też pisała moni), np. podczas flash mobu gdyby był lub jeszcze innych okazji, bo ludzie mają pieniądze przy sobie a zabawki nie :(, chyba ze wiedzieliby o takiej akcji wcześniej i mieliby czas je zakupić, ale w takich wypadkach i tak nie każdemu się chce iść do sklepu. Robiąc taką kwestę moglibyśmy dawać jakąś wizytówkę lub ulotkę np. z adresem na którym mogliby potem zobaczyć zdjęcia jak dawaliśmy dzieciom zabawki zakupione z ich pieniędzy. Myślę, że ludzie mają prawo wiedzieć co się dzieje z ich pieniędzmi, i to mogłoby im też przynieść radość gdyby zobaczyli takie zdjęcia.MadziaLenka pisze:ja myslałam też o tym by tego zrobic akcje pt. zbierać zabawki i rozdać je dzieciom np. w domu/ach dziecka (w zalezności ile udało by się zebrać).
Wspominałam już, że mam jeszcze inne pomysły, więc jak już piszecie o swoich to ja też, a co tam (ten post będzie chyba nie zmieści się na całej stronie!!!

To co napisałam wyżej to jest właśnie jeden z nich. Inny to wieczór poezji oczywiście poświęcony poezji Michaela, lub dodatkowo twórczości fanów na temat Michaela, gdyby ktoś chciał przedstawić swoje wiersze. Na takim wieczorku także można urządzić zbiórkę pieniędzy dla dzieci. (Tak na marginesie możemy do takiej kwesty mieć także coś związanego z Mike'm do czego będziemy te pieniądze zbierać, np. kapelusze, fedory z jakimś elementem dziecięcym, aby było jasne że to dla dzieci :)))
Inny mój upragniony pomysł, bardzo chciałabym pokazać ludziom na ulicach teledysk Earth song, aby się na chwilę zatrzymali, przystanęli, żeby im nieźle dowalić tym teledyskiem, wiecie sami jaki on jest, prawda!!! To co Michael zrobił w tym teledysku i w tej piosence, całe to przesłanie, to trzeba pokazywać światu, a kto ma to teraz robić jeśli nie my, kochani!!! A ta rocznica w czerwcu jest do tego idealną okazją! Możemy zrobić niezłą "propagandę" ekologiczną także innymi środkami, rozdawać jakieś materiały lub opowiadać o czymś nie wiem, możliwości jest mnóstwo. Może to być całe przedsięwzięcie, bo sam teledysk jest stosunkowo krótki. Aha, jeszcze miejsce. W Krakowie jest teatr Bagatela, a na nim ten telebim, na którym zresztą było wyświetlane pożegnanie w Staples center. Może i tym razem udałoby się to załatwić?
To są moje propozycje jak na razie. Czekam na Wasz odzew

P.s. Pewnie już zasypiacie przy tym przydługim poście, wybaczcie ;)
Love lives forever
- Piotrusia Pani
Albo, albo, teraz tak pomyślałam z tym Earth song, że niekoniecznie trzeba go puścić tylko jeden raz, gdyby się udało załatwić ten telebim na dłużej, to można byłoby co kwadrans np. przez pewien czas, przecież ludzie się zmieniają, jedni przychodzą, inni odchodzą.
A tak w ogóle to jest propozycja też dla innych miast. Gdyby ktoś znał takie miejsce, taki ekran gdzie można byłoby pokazać ludziom na ulicach, i miałby ochotę to zorganizować...

A tak w ogóle to jest propozycja też dla innych miast. Gdyby ktoś znał takie miejsce, taki ekran gdzie można byłoby pokazać ludziom na ulicach, i miałby ochotę to zorganizować...

Love lives forever
- Piotrusia Pani
- Dzwoneczek MJJ
- Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?
No pewnie, że pewnie tylko jakie... xD Generalnie zawsze można wyrzulić coś od TVN-u, ale to już hardcore i musiałabym wiedzieć co i jak troche podzwonić, no i też się zastanawiam, czy tak za free by Nam pożyczyli.Piotrusia Pani pisze:Dzwoneczek MJJ napisał:
Ja się piszę na bank, może jakbym wiedziała wcześniej to dałabym rade "ukraść" jakieś rekwizyty ode mnie z teatru? Mwahah!
No kochana, cieszymy się zapewne wszystkie! A te rekwizyty to może uda Ci się jeszcze "podprowadzić" dla nas?

Cytat mi wchodzi jak najbardziej! - Jest taki Dzwoneczkowy

A jakby zbojkotować ten ekran pod Bagatelą? Hę?

One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...
PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...
PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
- MadziaLenka
super:) moge im tam nadmienic, że cos kombinujemy - jaki jest pomysl, tematyka przedstawinia i czy byli by zainteresowni wspólpraca, promocją itd może sami beda mieli jakis pomysl:PPiotrusia Pani pisze:MadziaLenka napisał:
jeżeli chodzi o wystep w jakis teatrze to mysle, że mogła bym cos załatwić w teatrze "u mnie" - Łaźnia Nowa.
To działaj kochana, masz moje pełne poparcie :)
Ja myslałam raczej o ty zebysmy same zebrały zabawki, pokupowały przybory szkolne tak jak pisała moni i inne potrzebne rzeczy. Zaangarzowały w to np. naszych znajomych - np. ja znam kilka takich rodzin u których w domu zabawi sie wysypują z szaf a dzieci sie nimi nawet nie interesuja. co do zbierania pieniedzy to nie jestem przekonana;/ nie wydaje mi sie to najlepszy pomysl... pozatym uważam też, że flash mob to flash mob i nie łczyła bym tego ze zbieraniem pieniedzy...Piotrusia Pani pisze:Aaaaa to już jest osobna kwestia. Też o tym myślałam, ale raczej o tym, żeby zebrać pieniądze na ten cel, aby właśnie zakupić zabawki lub coś innego dla dzieci (to o czym też pisała moni), np. podczas flash mobu gdyby był lub jeszcze innych okazji, bo ludzie mają pieniądze przy sobie a zabawki nie :(, chyba ze wiedzieliby o takiej akcji wcześniej i mieliby czas je zakupić, ale w takich wypadkach i tak nie każdemu się chce iść do sklepu. Robiąc taką kwestę moglibyśmy dawać jakąś wizytówkę lub ulotkę np. z adresem na którym mogliby potem zobaczyć zdjęcia jak dawaliśmy dzieciom zabawki zakupione z ich pieniędzy. Myślę, że ludzie mają prawo wiedzieć co się dzieje z ich pieniędzmi, i to mogłoby im też przynieść radość gdyby zobaczyli takie zdjęcia.
co do tego telebimu to myslałam, że mogli by jeszcze raz wyemitować jeszcze pognanie w Staples Center:(...Piotrusia Pani pisze:W Krakowie jest teatr Bagatela, a na nim ten telebim, na którym zresztą było wyświetlane pożegnanie w Staples center. Może i tym razem udałoby się to załatwić?
wogole uważam, że 26.06. powinni cały dzień emitować filmiki z Michaelem, teledyski itd.
tak wogole to o 23:26 chciałabym spotkac sie z fanami pod gwiazdą, gdzie uczcilibysmy pamięć krola minuta ciszy następnie zaśpiewali We are the world, Will you be there i wile wiele innych przebojów naszego Michaela. Chce ten dzień, wieczor i noc spedzic z wami na wspominaniu Michaela i robieniu czegos dobrego dla innych...:(
HE'S not coming back
Because he's SLEEPING WITH ME !!!!!
Because he's SLEEPING WITH ME !!!!!
-
Piotrusia Pani wieczór poezji, teledysk, występ, gwiazda, flash mob- coś mi się wydaje, że TEN dzień będzie baaaardzo długi. 25.06 wypada w piątek. Można to wszystko rozciągnąć na cały weekend.( pewnie już ten bardzo odkrywczy pomysł padł wcześniej ;]) Sam piątek uczcić w atmosferze zadumy- choćby wieczorkiem poetyckim- uważam, że to wspaniały pomysł. Trzeba tylko załatwić jakiś lokal, rozwiesić pare plakatów, powiadomić ludzi.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
- Weronika22
Nie, dlaczego w Krakowie? Pomysł z kinami dotyczy całej Polski, inne to lokalne inicjatywy - ale jak ktos wymyśli cos fajnego, to nie ma przeszkód, żeby tego nie skopiować w innym mieście.
Dobrze byłoby ustalać miejsca na wspólne spotkania w każdym mieście, bo pewnie 23.26 to będzie właśnie czas na nasze spotkania, gdziekolwiek będziemy...
Dobrze byłoby ustalać miejsca na wspólne spotkania w każdym mieście, bo pewnie 23.26 to będzie właśnie czas na nasze spotkania, gdziekolwiek będziemy...
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
- Piotrusia Pani
Weronika, dzięki za bardzo miłe słowa :) Wygląda na to, że większość w Krakowie. Choć powiem, że jak zbierzecie grupę w swoich miastach i zabierzecie się za organizację, to jaki problem? Może ktoś będzie chętny zabrać się za to. Nie tylko za kino, flash mob, ale nawet przedstawienie jak chcecie zrobić dla dzieci. Mogę Wam nawet ten scenariusz przesłać jak będzie gotowy. Podstawową rzecz będziecie mieć, więc tylko zebrać się w garść i do przodu!!!Weronika22 pisze:Mam pytanie. Wszystko w Krakowie?

Wieczorek poetycki też możecie urządzić, jeśli nie w jakimś lokalu, to we własnym gronie.
Ja bardzo chciałabym taki wieczorek urządzić, dzięki Amelia za poparcie :))). Jakby znalazło się jeszcze kilka osób, to zaczynam niedługo szukać lokalu

MadziaLenka wiem o co Ci chodzi, żeby wyświetlić jeszcze raz pożegnanie na telebimie, ale ja byłam pod Bagatelą w lipcu, i tak naprawdę zainteresowanych tym była tylko garstka fanów, a reszta ludzi przechodziła obojętnie. A teraz po roku tym bardziej. Mi chodzi o to, żeby zrobić coś nie tylko dla fanów, ale żeby "przekazać" Michaela innym ludziom. Jego przesłanie do świata... On chciał zmieniać świat, a teraz zostaliśmy my, żeby to robić...To jest jakby pewne zadanie dla nas...Pamiętacie co Michael powiedział w "This is it" przy okazji Earth song? Że za kilka lat dla świata będzie za późno...I chyba to, że sam nie jest w stanie nic zrobić...Wspominanie w gronie fanów jest wspaniałe, ale to jest tylko dla nas...To coś wspaniałego co dostaliśmy od Michela, i to co zawiązało się między nami, fanami, powinniśmy przekazywać dalej, tak mi się wydaje... Ale może jestem niepoprawną idealistką, to wybaczcie.
Tak samo z tą zbiórką pieniędzy dla dzieci... Możemy dać ludziom możliwość uczestniczyć w czymś dobrym, zrobić coś dobrego, ale więcej niż tylko wrzucić "pieniążek do puszki". Jeśli damy im odczuć, że naprawdę robią coś dobrego, to może to też mieć wpływ i na nich samych. Więc chodzi tu nie tylko o dzieci. O wszystkich. Sprawa polega na tym jakich metod użyć, żeby jak najwięcej ludzi doświadczyło DOBRA.
Jestem jak najbardziej za spotkaniem pod Gwiazdą o godzinie 23:26. Ten moment akurat chcę spędzić tylko z Wami

Aha, Dzwoneczku, co masz na myśli pisząc o bojkotowaniu Bagateli?

Love lives forever
- Piotrusia Pani
Cieszę się, że chcesz się przyłączyć :). Może znajdzie się jakaś rola... W każdym razie szykuje się dużo postaci ;) Jest nas już chyba 11 osób (!) Jesteście wspaniali, dziękuję Wam! :*maartuula pisze: Piotrusiu, jeśli jest jeszcze jakaś wolna rola w przedstawieniu to ja chętnie ;)
a do jakiej piosenki flashmob w Krakowie?
Co do flash mobu, to jest to luźna propozycja, poza tym słyszałam już coś wcześniej o tym, że może będzie zorganizowany. A piosenka myślę, że jest do ustalenia.
Chyba że zrobimy taki performance do Earth song ???!!! I wystąpimy z tym przy okazji emisji teledysku, gdyby się udało załatwić???

Love lives forever