ACTA

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Ten rząd co teraz rządzi to byłaby najlepsza rzecz jeżeli by go rozwiązali.No ale to ludzie go wybrali i mamy to co mamy.Tylko że wprowadzając swoje nowe ustawy nie mogą uczyć się na ludziach,powinni wiedzieć na 100procent co chcą zrobić i jaki będzie tego efekt.
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Awatar użytkownika
MadelineFS

Post autor: MadelineFS »

uwielbiam goscia:

ACTA i Kreatywna Rewolucja!
http://www.youtube.com/watch?v=QVxUlLlq ... re=related
Awatar użytkownika
Futro

Post autor: Futro »

Oglądałem wiadomości w których mówili że premier dopiero będzię paczył co podpisał. Po za tym demokracja to władza ludu a lud nie chce A.C.T.A więc czemu je podpisano. Rozumiem, że z piractwem można walczyć gdyż to godzi w naszą gospodarkę ale po co cenzura? Tak czy inaczej kupię moje ulubione albumy jak je znajdę i będę miał na nie kasę.
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

Śmieszne, naprawdę. Często ludzie, którzy ściągali nielegalnie filmy dostają większy wyrok od zwyrodnialców. Np. pewien mężczyzna dostał 50 lat za nielegalnie ściągnięty film, a mężczyzna, który zgwałcił kobietę i coś tam jeszcze, dostał 20. To jakiś żart? Już lepiej krzywdzić innych niż ściągać nielegalnie filmy? Owszem, nie jestem za piractwem, ale też nie jestem za niesprawiedliwością.
Futro pisze:demokracja to władza ludu a lud nie chce A.C.T.A więc czemu je podpisano
Dokładnie. Podpisano bez uwzględniena ludu. Nie wiem co się dzieje w tej Polsce..
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

cocainegirl pisze:50 lat za nielegalnie ściągnięty film
Szczerze wątpię, mimo zdecydowanego sprzeciwu wobec wprowadzenia ACTA.
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Post autor: Omega Supreme »

tu nie tylko chodzi o sciagniety filmik z neta :)

pod pretekstem zamykania i karania piratów chcą połozyć łape na internecie. To jedna strona tego: rząd zamyka nam usta i uniemożliwia nam organizowanie strajków. blokując nas w necie lub nawet moze kiedys karajac za Niby terroryzm ?

Firmy beda mialy prawo zwalczac podróbki co doprowadzi np do.... weżmy ten amerykanski symbol Coca Cola. Teraz masz wybór mozesz kupic rownie dobrą i duzo tansza Cole z biedronki. Prawdopodobnie ta podróbka zniknie. Zostanie tylko orginalna cola ito pewnie 3 razy droższa niz teraz nobo co im szkodzi podniesc cene skoro nie mają konkurencji?

Tak samo leki.

I teraz scenariusz pewnego dnia za kilka najbliższych lat:
Drogie paliwa podatki cholera wie od czego moze nawet od tego ze oddychasz.. ( bo niby rząd albo jakas korporacja zamknela fabryke poto zeby ci nie zatruwac powietrza wiec teraz płać za to ze oddychasz zdrowiej ha! ). zarobki nie rozsna podatki tak.

Nagle jestes chory i nie stac cie na leki bo wszystko poszło na opłaty. Co gorsza to ze przez to szybciej umrzesz tez jest na ręke wladcom.. nie beda ci musieli placic emerytury.

Do tego jeszcze CHIP RFID pod skóre i kamera do łazienki kazdemu zeby kontrolowac czy podcierasz tyłek zgodnie z wymogami UE :)

to chodzi tylko oto zeby nam odebrac jakiekolwiek prawa i wolnosc. kontrolowac nas 24 na dobe.

To z tym pieprzeniem ze chodzi o walke z piractwem mnie śmieszy!
TZN tak.. przy okazji sobie pozwalczają. poniszczą zycia tysiącom biednych ludzi ktorych nie stac na chleb a ktorzy chcieli sobie posluchac chociaz fajnej piosenki w necie. Ale przeciez tak ma byc:
Kowalski ktory liczy złotówki czy starczy mu ejszcze na chleb ma miec zniszczone życie bo posluchał w necie za darmo piosenki.. Bo przeciez twórcy tej pisoenki widocznie nalezy sie dłuższa limuzyna i wiekszy basen przy willi :P

Apropo atakowaniu twórców że sa pazerni.. sory ale są :P
Musze tu napisac tez o MJ :) GDyy ci twórcy chociaz w ćwierci byli tacy genialni jak był MJ ! na plyte MJ invincible nie zalowałem wydac 60zł po pierwsze dlatego ze wiem ze MJ na taka plyte pracuje naprawde solidnie i ze jest to cos Bardzo wartosciowego artystycznie! a nie 1 dobra piosenki i same zapychacze... Po drugie. MJ ratował chore dzieci, MJ tyle kasy ktora dostawał wywalał na biednych ! Nawet jakdo polski przyjechał odrazu chcial by z polaków przestano sie śmiac i chcial nam zafundowac JACKSONLAND. MJ to przyklad artysty na ktorego nie żal żadnej złotówki :) Ciekaw jestem co na temat SOPA i ACTA mówił by teraz MJ :( Jak myslicie?? JEstem pewien popierał by walke z piractwem ale reszty ACTY napewno nie... dobrze wiedzial by co sie za tym kryje: They Don Really Care About Us.

piszcie bo skoro to forum MJ to ciekaw jestem tez jak myslicie co on by mial tu do powiedzenia :)?
triniti

Post autor: triniti »

I tylko proszę, by młodzi ludzi nie dali się wkręcić w politykę…Te wszystkie partie, partyjki już przebierają nóżkami zniecierpliwione, by załapać się na umykający im pociąg, na który się właśnie spóźniły… Nagle wyłonili się z ciemnych zakątków politycy różnej maści, niektórzy dla mnie zupełnie nieznani..Zwietrzylii swoją szansę, 5 minuy i gwiazdorzą na wiecach…

Czytałam trochę o Anonimusach ( no nie wiem, jak ich odmienić, hmm) - bo nie chciałabym być prze kogolwiek manipulowana, przynajmniej staram się. Nie podobała mi się na początku ich retoryka, jednak ich ogólny przekaz i cele - podobają mi się…Przypominają mi trochę "zbiorowego Janosika" . Sami porównują się do lecącej w jednym kierunku gromady ptaków,.
Ostatnio zmieniony śr, 14 lis 2012, 18:58 przez triniti, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gusia_19

Re: ACTA

Post autor: Gusia_19 »

Noemi pisze:Od kilku dni jednym z najgorętszych tematów jest przyszłe podpisanie w naszym kraju ustawy ACTA. Teoretycznie ma ona służyć walce z piractwem, ale jak będzie to wyglądać w praktyce? Oczywiście padną wszelkie strony udostępniające pliki (jedna z najważniejszych - Megaupload już nie istnieje), portale społecznościowe czy serwisy takie jak np. Youtube. Nie będzie mowy o pobraniu czegokolwiek z sieci (podejrzewam, że jakieś 80-90% linków z naszego działu Multimedia jest już kompletnie nieprzydatnych). Cenzura w sieci, monitorowanie przez administratora naszych poczynań na każdym kroku, czyli np. wszelkie przeglądane przez nas strony, a krążą nawet pogłoski o wglądzie w nasze rozmowy, korespondencję... Jednym słowem zafundują nam autentycznego Big Brothera... Tylko jak to się ma do praw człowieka, do prywatności, do zagwarantowanego nam konstytucyjnego prawa do wolności? Przecież to jest najzwyklejsze łamanie naszych podstawowych praw. I co z tą demokracją, kiedy rząd funduje nam takie atrakcje za naszymi plecami?
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Co sądzicie o całej tej sprawie?

Szczerze przyznam, że te wszystkie teorie spiskowe (chemtrails, Codex Alimentarius, HAARP, NWO, Blue Beam itd...) jakoś nie śmieszą mnie już tak, jak kiedyś...
Od początku mnie te "niby" teorie spiskowe nie rozśmieszały. Poczytajcie na googlach lub znjadźcie filmiki na YT o tych kodeksach, illuminatich, są też filmiki od punktu widzenia religijnego (apokalipsa), a także tego co dzieje się w przemyśle filmowym, muzycznym. Wiele się mówi dlaczego przykładowo Michael została zamordowany i także 2pac. Po prostu byli nie wygodni dla "elity", bo sprzeciwiali się takim poglądom jakie reprezentuje przykładowo ACTA. Jest wiele informacji po angielsku ale także po polsku jeśli ktoś ma problem ze zrozumieniem treści.
Według mnie ACTA to jest początek wszystkiego co nam jeszcze będą próbowali wcisnąć. I może będziemy mieć drugi big brother lub Matrix. Parę lat temu czytałam artykuł czy Matrix grodzi nam, czy może się zdarzyć w świecie rzeczywistym, bo wiadomo jak daleko rozwija się technika. Jakiś ekspert stwierdził, że nie. Ja myślałam odwrotnie i miałam rację. Jest wiele filmów gdzie pokazane jest poszukiwanie "idealnego człowieka" i jak tworzy się roboty, które mają zastąpić człowieka. Tylko tutaj oni chcą z prawdziwych ludzi chcą zrobić ciemną masę, zachipowaną, poddaną jakiejś ukrytej jednostce, która pociąga za sznurki, a te "roboty" w ich rozumieniu czyli my ludzie mamy tańczyć jak oni zagrają. Z tym że wystarczy jedno silniejsze pociągniecie za ten sznurek i wszystko leci jak kostki domina i świat i ludzie przestanie istnieć. Jak widać takie SF nam grozi i jest całkiem realne.
Jestem przeciw acta, przeciw cenzurze i wierzę że są inne sposoby ochrony własności intelektualnej, czy znaków towarowych, ale trzeba myśleć o wszystkich a nie tylko o swojej kieszeni. jak na razie zapowiada się na coś większego niż II wojna światowa czy komunizm. Jak Michael powiedział "They don't care about us" i to wyjaśnia wszystko.
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Gusia_19 pisze:jak na razie zapowiada się na coś większego niż II wojna światowa czy komunizm.

o boszsz...
uciekając od manipulacji popadacie w kolejną tylko nakręcaną przez inną grupę. ze skrajności w skrajność.
ostrzegacie przed bezmyślnymi masami, a na przykładzie ostatnich dni widać jak łatwo kierować internetowym tłumem. wystarczy znaleźć wroga, podsycić lęki, a spirala strachu i absurdu sama się nakręci.

trochę rozsądku i trzeźwej oceny.

jasne że ACTA śmierdzi z odległości kilometra, oburza forma w jaki miała zostać wprowadzona, arogancja i lobbing bóg wie kogo i w imię bóg wie jakich interesów. wiadomo że chodzi o kontrole i łatwiejsze sterowanie masami i trzymanie ręki na pulsie światowej opinii publicznej.

ale skoro już spiskujemy (triniti już o tym wspomniała) to czy nikogo nie dziwi, że tylko u nas, jeśli chodzi o Europę, są takie masowe protesty, jakich Polska od lat 80 nie widziała, możemy się łudzić, że jesteśmy "chrystusem narodów", niesiemy kaganek oświaty i jako jedyni widzimy, że król jest nagi...albo zastanowić się czy przypadkiem nie chodzi komuś o rozpętanie burdy w tym kraju i zmianę układu sił.
śledziłam sobie jedno z kont Anonymous na twitterze i podziękowałam takim janosikom z bożego nadania, gdy zaczęli zarzucać linki do stron polskich narodowców...ciekawe nieprawdaż?
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Omega Supreme

moze i tak moze i nie...

Ja wiem jedno... nie mozna pozwolic by odebrano nam wolnosc słowa.. mozliwosc sprzeciwiania sie.
I niewazne czy popre przy tym przy okazji jakas inną niezbyt dobra grupe polityków.. najwazniejsze jest by nie dać sobie odebrac wolnosci słowa.. i nie pozowolic cenzurowac prawdy w internecie.

Ja abstrachuje juz od wszystkiego ale mysle ze kazdy sie zgodzi ze pozwolic by ACTA weszła w zycie to tak jakby Spotkac osobnika ktory odsiedział kare za Morderstwo...i dać mu nóż do ręki , dac sie związać zakelić sobie usta i wierzyć na słowo ze nie wykorzysta tego wszystkiego na co sie zgodzilismy nigdy przeciwko nam :P

Ludzie sprawa jest prosta! Wszystko byle nie cenzura neta.. .. a skad ludzie dowiedzieli sie teraz o ACTA? z neta! Media milczały..!! jak ocenzurują neta nastepnym razem rtzad wymysli sobie zeby nam instalowac kamery w domach i szpiegowac nas nawet w domu 24 h na dobe.. a prawo takie podpisze bez naszej wiedzy.. Znowu 1 dzien przed podpisaniem powie co zamierza zrobić.. i ze szybkop szybko musi to podpisać Bo tak!... a my nie ebdziemy mogli sie nawet wypowiedziec ze tego nie chcemy bo juz przeciez beda caly net cenzurować...

jak ktos nie rozumie zagrozenia to moze nie potrafi logicznie myslec ?
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

jak ktos nie rozumie zagrozenia to moze nie potrafi logicznie myslec ?
rozumiem zagrożenie, ale jeśli ktoś wyolbrzymia zagrożenie do rozmiarów II wojny światowej, to może tu jest jakiś problem z logiką ;p

trzeba bronić własnych interesów, wychodzić na ulice jeśli inne formy rozmowy ze społeczeństwem zostały zignorowane, podpisywać petycje, wnioski o referenda, uczestniczyć w internetowym obrocie informacji.

ale wszystko ma swoje granice, a niektórzy tworzą już nową historie i sieja panikę, co też jest zagrożeniem. bo ogłupiony lud z wyimaginowaną ideą, w obronie, której jest w stanie rzucać cegłami na ulicach, to mało ciekawa wizja.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Omega Supreme

rzucanie cegłami? z tego co mówią wszedzie to strajk mlodych ludzi jest bardziej kulturalny i mniej awanturniczy ze te poprzednie strajki dorosłych i starych ludzi !

a co do tego ze moze by ktoś rzucił jakąs cegłą...

Skoro inne argumenty do wladców nie docierają :P???? no sam sobie odpowiedz.. bo rząd mysli ze znudzi sie nam strajk i sie poddamy.. to teraz jest nasza polityka!
Maverick

Post autor: Maverick »

Chodzi o zachowanie dystansu i odpowiedni czilałt przy tym całym kozaczeniu :] Jak ktoś nie ma tak naprawdę pojęcia o co walczy i wydaje mu się, że "wraca komunizm" to niech lepiej na te ulice nie wchodzi i nie podsyca polskiego warcholstwa i tendencji do machania szabelką, "bo wszyscy machają".

Nie do wiary, że to trzeba tłumaczyć, ale - wszystkie te hasła o I wojnie internetowej i porównania do komunizmu to jest tylko taki zabieg stylistyczny. Jeśli ktoś tego nie rozumie to niech się douczy zamiast siać panikę.

Walczymy o szacunek polityki do ludu-demosu, o jawność i transparentność działań parlamentu. O przytomniejszych posłów i rozgarnięte komisje sejmowe, które paczą co podpisują, żeby uniknąć niedopaczeń ;P I na szczęście większość ludzi z transparentami "nie oddamy redtube'a", "bede grau w gre" itd. o tym wie.
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Ja z kolei nie zdziwię się jeśli to jest początek końca kapitalizmu jako systemu. Coraz częściej dowiaduję się, że ludzie wykrzykują hasła świadczące o tym, że mają dosyć już nie tylko obecnych rządzących i tego kryzysu, ale także tego systemu jako takiego. Na drugą rewolucję "ploretariacką" ani na ujawnienie się "współczesnego Lenina" nie zanosi się - to nie nie tamte czasy, ludzie mają już inną mentalność, ale jak widać znowu odzywają się w nich głosy o równość (cokolwiek to znaczy) i sprawiedliwość. Trudno przewidzieć czym się to skończy, myślę jednak, że nie powrotem do entuzjazmu takiego w jak 89' - tym.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Futro

Post autor: Futro »

Jak wprowadzą acta to idę wyłączyć neta bo przecież kwejka czy wikipedie zablokują, a za podanie linka zewnętrznego na stronie będzie można iść do paki, to po co mi taki net za którego mam jeszcze płacić. Podejrzewam że sam nie będę. Ciekawe czy to będzie szkodliwe dla gospodarki. Uwzrzam że acta to zamach na polską gospodarkę.
ODPOWIEDZ