Mandey pisze:. A te środowiska lubią być w centrum uwagi ze względu na traktowanie ich.
i moim zdaniem to jest błąd....
homesick pisze:kultura homoseksualna u swych zrodel jest kolorowa, stajaca w kontrze do heteronormatywnego spoleczenstwa, postrzegania kobiety i mezczyzny przez pryzmat rol spolecznych itp.
Podzielam to zdanie. Geje to nie kosmici. Każdy z nich przeszedł z nich taką samą drogę dojrzewania jak ludzie hetero. I tak jak oni i ludzie homoseksualni mają różne usposobienia, charatery. A na paradę idą po prostu ci, którzy lubia się wyróżniać, ludzie z buntem w oczach czy ludzie lubiący zabawę. A Ci nieśmiali i wrażliwsi siedza w domu i im po cichu kibicują :] Albo nawet boją się cokowliek pomyśleć na temat swojej orientacji, bo się jej boją nastraszeni przez swoje środowisko. I tak jest, że osoby homoseksualne tak jak inni potrzebują uczucia, dotyku, miłości. Bo człowiekiem jest każdy i każdy ma takie same potrzeby, ale czasami inaczej sformułowane :)akaagnes pisze:Poza tym przy okazji przypomniało mi się coś, co powiedział kiedyś mój kolega (gej), że są geje i geje. Jedni naprawdę tacy są i to nie jest tylko zabawa, lans na gaylife.pl czy w klubach, a dla innych właśnie to, przez co trochę cierpią te poważniejsze osoby i ich związki. Bo przeciwnicy mają bardziej obraz takich lanserów właśnie, może stąd wszystkie uprzedzenia.... nie wiem.
Ja powiem tak. Homoseksualiści przez to, żę zostali wyalienowani ze społeczeństwa, w którym dominuje heteroseksualizm, poczuli się jak subkultura.Saszka pisze:Drażnią mnie takie zachowania..nie rozumiem sensu robienia szopki...
Czy zawsze na takich paradach ludzie muszą być jakoś dziwacznie poprzebierani?
Czy nie da się zrobić to wszystko spokojnie? Bez przegięć?
No tak i tworzy się wtym momencie błędne koło, wąż pożerający swój ogon. I dochodzimy do sedna: kto był pierwszy jajko czy kura? Kto pierwszy rzucił rękawicą: nietolerancyjna większość czy kontrowersyjna mniejszość? Ale na takie pytania niestety nie ma odpowiedzi.Saszka pisze:Wg mnie takie parady jedynie odpychają przeciwników zamiast ich przyciągnąć..zamiast pokazać "Ej my jesteśmy tacy sami jak wy"..
I się dziwić później , że spotykają się z taką niechęcią..
JAKIE DZIWNE RZECZY???Niektorzy geje maja inny akcent ,jak kążdy człowiek ,nawet hetrycy,zdarzaja się ,że mowią bardzo delikatnym głosem!Saszka pisze:Czy ja wiem czy błędne koło?
Ja powtarzam drugi raz nic nie mam przeciwko gejom ,lesbijką, ponieważ są to ludzie jak inni.
Ale czy osoby heteroseksualne też przebierają się, wyprawiają jakieś dziwne rzeczy?
Dam przykład był wywiad w TV z jednym z uczestników.
Nie zrozumiałam nic innego oprócz jakieś dziwnej maniery kobiecego głosu, albo podskakiwania..![]()
Znam osoby homoseksualne zachowują się normalnie ,są sobą nie udają nikogo.