Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
4 głosy akceptacji dla mojej propozycji TOP to za mało. Szkoda bo już miałem rozpisane co i jak. Ogólnie nie było sprawy. Pozostaje nam siedzenie i czytanie o trasie-widmo MJ itp. Homesick kiedy zaczynasz? Bom ostatnio bez humoru a czuję że tu (w twojej propozycji) może być full śmiechu. Poczytałbym sobie.
Marta, daję Ci zielone światło w drugiej rozgrywce, bo na pierwszą pomysł już jest. Jak chcesz wybrać forumowiczów do nominacji, bo chyba nie wszystkich?
Zastrzegam sobie prawo do interwencji, gdy będzie coś ponad dowcip i dobrą zabawę.
Co do pomysłów, podobają mi się duety czy najlepsza choreografia live i jeszcze parę innych. I pomimo kilku głosów na nie, nie zrezygnuję ze starszych płyt. Takie głosowania w przeszłości, nawet jak nie cieszyły się potężną frekwencją, powodowały później zwiększenie zainteresowania Michaelem sprzed Off The Wall. Warto więc. Nie będzie to jednak lawinowo, płyta J5 po płycie J5 czy The Jacksons, stąd potrzebne kolejne pomysły.
I na pewno na pierwszy ogień nie pójdą najbardziej nośne pomysły w stylu najlepszy teledysk. Każdy forumowicz przecież wie, że napięcie należy potęgować.
Zachęcam jeszcze do kolejncyh pomysłów. Temat wciąż otwarty.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
kaem pisze:Marta, daję Ci zielone światło w drugiej rozgrywce, bo na pierwszą pomysł już jest. Jak chcesz wybrać forumowiczów do nominacji, bo chyba nie wszystkich?
Zastrzegam sobie prawo do interwencji, gdy będzie coś ponad dowcip i dobrą zabawę.
ojej brzmi to powaznie, a ja nie chce by powaznie bylo. bo jak zwykle bedzie na mnie jak sie zrobi dym :D
pomysle jeszcze nad troszke inna konwencja i z deka innymi zasadami.
nie boj zaby kaem nie podkrade ci fuchy, co najwyzje na 1/4 etatu bede dorabiac ;p
kaem się nie boi, a nawet wręcz przeciwnie. Zresztą, sama zobaczysz.
A tak na poważnie to najsłabszym ogniwie na temat Michaela to można by zrobić:
-Najlepszy tekst piosenki napisany wyłącznie przez Michael'a
-Najlepsza choregrafia koncertowa lub videoclip'owa
-Najlepsza z najlepszych piosenek solowych wybrana w NO wcześniej.
-Najlepszy klip
-Najlepsza okładka albumów
-itp. tak aby trochę to rozjaśnić co według nas jest "naj aj aj aj"
ps.Krzysiek piszesz że nie zrezygnujesz z dalszych molestacji J5 to może chociaż skróć długość głosowania z 3 na dwa dni...
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Postanowione. Od teraz prowadzenie NO jest przechodnie. I nie będę to ja. Osoby mogą same zgłaszać się do kolejnych NO poprzez pw do mnie.
By jednak nie doprowadzić do tego, by najbardziej emocjonujące kategorie poszły na pierwszy ogień, a później by nie zrobiły się same rogrywki dla wybranych, pozostawiam sobie prawo decydowania, co wcześniej, a co później- z jakiej grupy kategorii.
Dla chętnych do prowadzenia- nie będzie wskazania na album- wybór tu pozostawiam ochotnikom.
Tymczasem, takie kategorie wyłoniłem, opierajac sie o Wasze propozycje:
The Jacksons:
The Jacksons
Goin' Places
Victory
2300 Jackson Street
Michael Jackson:
Got To Be There
Ben
Forever, Michael
Farewell My Summer Love
Jackson 5:
Diana Ross presents J5
ABC
Maybe Tomorrow
Looking Through The Windows
Skywriter
Get It Together
Dancing Machine
Moving Violation
Joyful Jukebox Music
pozostałe kat.:
ulubiony teledysk,
ulubiona choreografia,
ulubiony tekst z całej dyskografii,
ulubiony utwór napisany w całości przez MJ,
ulubiony duet,
najlepsza okładka z całej dyskografii,
piosenki- bonusy ze specjalnych edycji+ b-sidy+ utwory nie wydane a krążące po sieci,
best of the best z NO od Off The Wall do Invincible,
best of the best z J5,
best of the best z MJ z okresu Motown,
best of the best z The Jacksons,
najfajniejszy forumowicz,
najlepszy strój sceniczny mj,
najlepsza trasa solowa MJ,
ulubiony artysta fanów MJ, poza MJ (świat),
ulubiona artystka fanów MJ (świat),
ulubiony zespół fanów MJ, poza J5 i The Jacksons (świat),
ulubiony artysta fanów MJ (PL),
ulubiona artystka fanów MJ (PL),
ulubiony zespół fanów MJ (PL).
Można jeszcze przeprowadzić głosowanie na najlepszy tekst z Dancing The Dream. Ale myślę, że dobrze by było wcześniej przetłumaczyć wszystkie teksty w nowo otwartym temacie na MJPT.
Pierwsze dwa głosowania już obstawione. Już niedługo Smooth_b będzie prowadziła NO z płyty Triumph. Po niej Homesick wybiera NO z nas- forumowiczów.
Mam nadzieję, że prowadzenie tej zabawy, na co każdy ma szansę, wzbogaci NO. Później będziemy mogli wybrać najfajniejszego prowadzącego, jak będziecie tego chcieć. Prowadzenie, znaczy pilnowanie zasad zabawy, podsumowywanie każdej z rund, rozstrzyganie sporów, podsumowanie całej zabawy w postaci tworzenia "Best of NO", zmiana zasad głosowania w danym NO, itd.
Zachęcam do zgłaszania sie do trzeciego głosowania- można sobie wybrać dowolną z wyżej wymienionych płyt J5 lub MJ solo. Może Ty, Maro? Otwarta okazja na skrócenie czasu głosowania do 2 dni...
W przypadku braku chętnych do poszczególnych głosowań, ja biorę na siebie prowadzenie albo komuś to zaproponuję. z kolei gdy bedzie więcej chętnych, możemy urządzić głosowanie.
Mam nadzieję, że będzie fajnie. Temat wciąż otwarty, gdyby komuś jeszcze wpadł jakiś pomysł co do prowadzenia lub nowych kategorii.
Każdy może zostać moderatorem wątku!