ACTA

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
triniti

Post autor: triniti »

Z całym szacunkiem, ale myślę, że należy zachować nieco dystansu i starć się nie wpaść z deszczu pod rynnę..Jestem tak jak wszyscy wk..na, ...ale nie mam zamiaru obalać rządu…
Kto ma być w zamian? Pis też głosowało za ACTA..Zresztą oni wszyscy są siebie warci..Więc kto? Anonymous?
Czy wiemy, kto to jest Anonymous? Możliwe, komuś zależy, by w Polsce zrobić rozpierduchę….? I co potem?
Uważam, że Nnależy działać konstruktywnie, a nie destrukcyjnie..Bacznie obserwować poczynania włodarzy, ale nie dać się wciągać w nie naszą być może wojenkę… Świadomość - to istota sprawy..

Dlaczego Anonymous są za chronieniem danych osobowych, a ujawniają dane bogu ducha winnych osób? Słyszałam, że włamali się na konto Politechniki i ujawnili dane osobowe, co to ma być? Dlaczego dziwne rzeczy dzieją się z moim netem od dwóch dni, odkąd zaczęłam wchodzić na ich konta. Chcę zgłosić do banku podejrzenie o próbie włamania na moje konto bankowe.., bo mam podstawy do niepokoju..

Wystarczy iskra, by to wszystko poszło z dymem…
Ostatnio zmieniony czw, 26 sty 2012, 14:13 przez triniti, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

Dla mnie PO to jest największe przekleństwo ostatnich lat. A na naszego premiera (MC) Donalda Tuska nie mogę już patrzeć. A najgorsze, ze ludzie na nich głosują, są jak marionetki, którymi dowodzi "nasz" wódz.
No po prostu 2 Korea północna, ja w to nadal nie mogę uwierzyć to za duży szok...
A Tusk niczym Jaruzelski 13 XII 1981 r. ogłosi stan wojenny w Internecie... Koniec świata bliski, Nostradamus zapowiedział II wojnę światową, zaś Długa Rachuba.....
PS Na koniec coś na otarcie łez.
Pani Basia, królowa internetu wygłosiła odezwę do narodu
http://www.youtube.com/watch?v=QKAH3Xj1bQc
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
daria3891

Post autor: daria3891 »

Jaja sobie z nas robią, tyle powiem.
Obrazek
cut that out!
Awatar użytkownika
MJkacper

Post autor: MJkacper »

Nasz kraj to jeden wielki pier***nik...
Co to ma być za wolność za którą ludzie oddawali życie?! Chcą nas kontrolować jak komuniści, tak jak MacJack50 uważam że szykuje nam się druga Korea Północna...Gdy to wszystko czytam to mam skojarzenie ze słynnym tekstem "rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana"...
Myślę że gdyby naprawdę masa ludzi się zebrała to można by było walczyć w trybunale praw człowieka bo ACTA to nie tylko walka z piractwem ale także ingerencja w wolność słowa i prywatność obywateli.
Co to za demokratyczny kraj w którym dowiadujemy się o ustawie na tydzień przed jej podpisaniem...
Powoli odechciewa mi się żyć w takim kraju...
Ostatnio zmieniony czw, 26 sty 2012, 18:37 przez MJkacper, łącznie zmieniany 1 raz.
Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
Awatar użytkownika
TheMajkeL

Post autor: TheMajkeL »

MacJack50 pisze:Pani Basia, królowa internetu wygłosiła odezwę do narodu
Już bez przesady. To akurat przykład idiotyzmu ludzkiego.
Co do tematu. Wybraliście, macie. ;-) Zobaczymy jak będzie z ratyfikacją. Tak na marginesie. Rządu obywatele odwołać nie mogą, lecz jest coś takiego jak referendum...
Obrazek
Awatar użytkownika
yourlovelystar

Post autor: yourlovelystar »

TheMajkeL pisze:MacJack50 napisał:
Pani Basia, królowa internetu wygłosiła odezwę do narodu

Już bez przesady. To akurat przykład idiotyzmu ludzkiego.
W tej całej chorej sytuacji, to akurat przyda się odrobinę (u)śmiechu. ;)
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Post autor: Omega Supreme »

Słuchajcie :)
PIS złozył wniosek o referendum w sprawie ACTA :)
Ale to ejszcze nic.. np wczoraj na samym tylko strajku i w samym tylko Wrocławiu przeciwko ACTA zebrano 6 tyś podpisów o te referendum.
Ja sam wydrukuje wniosek i gdzie sie da pozbieram podpisy i wysel gdzie trzeba.

PROSZE! kazdego kto moze i chcialby pomóc. prosze o wejscie tutaj:

http://www.referendumacta.pl/

Tutaj mozecie sobie wydrukowac z tej strony Wniosek. zrobic kopie dla znajomych.

Dla tych co niezbyt wiedza w czym rzecz napisze ze im wiecej tych wniosków trafi do sejmu tym wieksza szansa ze odbedzie sie głosowanie. Jesli w glosowaniu wezmie udzial conajmniej 50% polaków wtedy wynik glosowania bedzie musial być brany pod uwage ( nie wiem czy moze nawet nie uznany) przez Rząd.

A więc teraz skupmy sie na walce oto by odbylo sie referendum. reklamujmy to wszystkim na gg i w domu i na ulicy :)

Ponieważ: "They dont really care about us :( "
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Omega Supreme ma rację, jeszcze wszystko możemy zmienić: wystarczy 500 tysięcy podpisów osób pełnoletnich i mamy niemal pewne referendum!

Pamiętajcie, żeby
1. Wpisywać swoje dane WYRAŹNIE (najważniejszy jest PESEL)
2. Podać w rubryce "miejsce zamieszkania" miasto - niektórzy zapominają

Sprawa jest warta zachodu wycieczki na pocztę po znaczek.
Link jak w poście Omega Supreme.

EDIT: widzieliście? http://nutafm.pl/index.php/newsy/info/1 ... ie-ukarany
Ostatnio zmieniony czw, 26 sty 2012, 20:08 przez zu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Post autor: Omega Supreme »

http://www.youtube.com/watch?v=13gGgUap ... re=related

zobaczcie dla przykladu co sie działo we wroclawiu :)
Teraz dopiero widze ze jednak polacy nie są głupcami :) jak sie widzi takie tłymy na ulicach w slusznej sprawie aż wraca czlowiekowi wiara w lepsze jutro :) I to glownie zasluga czego? Internetu! jak dopuscimy do tego zeby nam ocenzurowali internet to jak w przyszlosci bedziemy sie komunikowac i wogole organizowac takie dobre prostesty ?
triniti

Post autor: triniti »

A tu relacja z Lublina, nieco skromniejsza od wrocławskiej..

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... otostory14

…nie ufam Anonymous, ale to już inna bajka… o tym, innym razem..

Trzeba zawalczyć o referendum…
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

A ja to się nie dziwię tak silnym emocjom ze strony ludzi. Mam także nadzieję, że to wyleczy ludzi jeszcze więcej ludzi z resztek zaufania dla władzy. Ja w każdym razie należę już do tych "wyleczonych".
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Generalnie to nie wiem po co wydawać kasę na referendum, ale lepsze to niż nic :)

Przedwczorajszy protest w Stolicy zaliczony, czekam na kolejne
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

Mówią, że Anonymous to illuminati... Nowa teoria spiskowa gotowa. Ale skoro rzekomo mają oni doprowadzić do rewolucji w PL i do obalenia jej rządu to jestem jak najbardziej za. No i uwielbiam teorie spiskowe. :D

Teraz PiS złożyło wniosek o referendum, zniesienia acta domagają się też RP, SP i SLD(?). Pytanie - czy przedstawiciele tych partii działają w interesie narodu czy swoim? W końcu na mieście mówią, że za 4 lata platforma nie będzie tworzyła rządu naszego kraju. Jestem w takim razie skłonna poprzeć PiS. :O Obiło mi się też o uszy, że acta jest niezgodna z prawem europejskim i będą prowadzone rozmowy na ten temat. Dla mnie przede wszystkim skandalem jest podpisanie takiego dokumentu w demokratycznym państwie, gdzie spełnia się wolę narodu, w którym setki tysięcy się takim reformom sprzeciwiają. Czy naprawdę o taką Polskę walczono 100 lat temu...

Ogólnie mam nadzieję, że ludzie się ockną i zobaczą, jak wiele ich kochany premier "zrobił". Afera z lekami, kierowcy załamani cenami paliwa, (...) i teraz acta. Chociaż obiło mi się o uszy, że parlament europejski będzie prowadził rozmowy na temat acty (niezgodność z prawem europejskim). Poza tym te zmiany nie wejdą od razu - mówiono nawet o wejściu ich w życie po 2 latach (ale o tym mówiono w tv), a biorąc to na logikę - państwo rzeczywiscie potrzebuje czasu na przygotowanie tego całego totalitaryzmu. I znowu nasze podatki będą dbały o rozwój techniki odpowiedzialnej za to wszystko.
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

juz nie chodzi o ta cala idee ACTA ale ludzie wychodza na ulice zglaszaja swoj sprzeciw w rzadzie poszczegolne partie apeluja zeby nie podpisywac ACTA osoby publiczne tez a "wladza" co?.... MA TO GDZIES jak w tym panstwie jest taka demokracja to ja nie chce tu zyc. Polska zostaje powoli sprzedawana ceny drozeja wiek emerytalny sie podnosi.. i co ? Nikt nic z tym nie ma zamiaru zrobic wszyscy sie patrza na ten glupkowaty usmieszek i nie walcza o swoja przyszlosc. PO mialo cos zmienic - racja zmienilo ale na gorsze. Czy tylko mi sie zdaje ze prawo demokratyczne zostalo zlamane?
Ja sie tylko zastanawiam czy to ACTA to nie przykrywka, a tak naprawde zbliza sie cos o wiele gorszego.
Jak tak dalej pojdzie to wszystkie sprawy beda zalatwiane za naszymi plecami. Korea Polnocna od razu mi sie przedstawia. Gdyby nie WikiLeaks to nikt by sie o tym nie dowiedzial, a same zalozenia w spisie byly gdzies w ustawach rolnych wiec raczej nie bylo im to na reke zeby ktokolwiek sie dowiedzial, ze takie cos jak ACTA istnieje. Co ciekawe inne panstwa maja czas na podpisanie do 31 marca 2013 roku!
Jestem totalnie poirytowana i zmeczona ta cala sytuacja... to tak na prawde juz nie chodzi o ten internet tylko o to, ze robia znami co chca i udaja ze nie widza sprzeciwu. Co lepsze w czerwcu wchodzi takie cos ze rzad bedzie mogl sciagac informacje np o orientacji seksualnej, stanie zdrowia, upodobaniach. Tez nikt nas sie nie zapytal nas o zdanie... no pewnie bo kto by sie na to zgodzil.. niech na chipy najepiej wprowadza.
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
crescendo

Post autor: crescendo »

Jeanne pisze:Mówią, że Anonymous to illuminati... Nowa teoria spiskowa gotowa. Ale skoro rzekomo mają oni doprowadzić do rewolucji w PL i do obalenia jej rządu to jestem jak najbardziej za. No i uwielbiam teorie spiskowe. :D
To wygląda jak niewinna zabawa, ale w tej chwili obalenie rządu to najgorsze co mogłoby się wydarzyć w kraju. To naprawdę jest niebezpieczna gra.
ODPOWIEDZ