Ciekawostki i nowostki z królestwa fanów..

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.

Jak oceniasz stronę główną MJTEAM.PL?

Najlepsza w sieci!
13
21%
Super.
19
31%
Lepsza od poprzedniej.
8
13%
Taka sobie.
16
26%
Beznadzieja.
6
10%

Liczba głosów: 62

Detox

Post autor: Detox »

thewiz pisze:Podsumuję to tylko tak: trzeba jeszcze wiedzieć, czym jest piractwo, a nie uzależniać tę kwestię od dobrego smaku, Twojego czy kogokolwiek innego. Szkoda, że nie odniosłeś się do tego co napisałam, ponieważ kwestia nie jest tak jednoznaczna jakby mogło się wydawać. Dalej brniesz w zaparte, twierdząc, że mój brat kogoś okrada, a to jest wierutna bzdura, ponieważ tego nie robi. Detox nikogo nie okrada i nie jest piratem. Proszę, zeedytuj swojego posta, nie pisz publicznie że ktoś jest złodziejem, chyba czujesz że jest to nie na miejscu.

Co do ostrzeżenia to moim zdaniem wystarczyło porozmawiać, poprosić o usunięcie kontentu, a nie od razu wlepiać kolejne, tym bardziej w kwestii co najmniej dyskusyjnej, co myślę że rzeczowo wywiodłam powyżej. Takie błyskawiczne działanie bez próby choćby rzeczowej dyskusji jest niestety ostatnio częste na forum, a ja do tej pory totalnie milczałam - po części dlatego, że mnie coś nie dotyczyło i nie chciałam się mieszać.

Twój moim zdaniem bardzo arogancki komentarz dotknął mnie do żywego i miał prawo mnie dotknąć z uwagi na treść tego co napisałeś. Tymczasem zamiast dialogu i współpracy, próby wypracowania wspólnie akceptowalnych ścieżek otrzymujemy napięcie. Tym bardziej, że ostrzeżenie zostało dane wraz z postem świadczącym o braku ustosunkowania się do tego, co napisałam. Czyli jak, zrobiłam to bez celu, nikt nawet nie spróbował zrozumieć? Czy w sumie bez znaczenia by było, co bym tam zamieściła? I tak będziesz twierdził swoje, że w Twojej opinii coś jest piractwem i tyle?

Oskarżanie kogoś o cokolwiek moim zdaniem również może być niesmaczne. Z tego wynika, że na poziom braku smaku mamy się licytować? Naprawdę wolałabym w takie dyskusje nie wchodzić, to forum dla mnie zawsze było synonimem prowadzenia dyskusji na poziomie, a nie na zasadzie - tak bo tak, bez znaczenia co Ty powiesz tudzież napiszesz.

Swoją drogą tych linków z tego co wiem nie było na forum. Kolejna sprawa, która zasługuje na sprostowanie. Po trzecie mój brat potrafi idealnie odpowiedzieć. Być może robię to w tym miejscu z uwagi na pokrewieństwo, a być może z uwagi na wybrany zawód. Nie można mi tego prawa odebrać.
Otóż to. Rozmawiałem z paroma użytkownikami MJPT i spotkałem się z bardzo negatywnymi komentarzami dot. waszego zagrania.. Nawet nie będę cytować..

Nazywając mnie złodziejem naprawde przesadziliście.. I nic wam już nie da edytowanie postów bo wszysciutko mam zapisane w screenach i innych formach dokumentacji..

Uwierzcie mi - naprawde nie chcecie kłótni ze mną.. Chociaż wrazie czego mam już plan jak was ośmieszyć.. ;-)

Oczywiscie nie mówie tu o całej władzy MJPT tylko o jej części ;-)
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Post autor: Dama Kameliowa »

Groźby internetowe są w 100% karalne. Tajniacy już po ciebie jadą.
thewiz

Post autor: thewiz »

Proszę jeszcze o wykasowanie tematu, by historii stało się zadość.

Przecieram oczy ze zdumienia. Szczerze to płaczę :surrender:.

Nie mieliście racji, podjudziliście młodego chłopaka, jesteśmy na wspólnym forum ale część osób jest starsza, powinna wiedzieć lepiej.
Detox

thewiz pisze:Proszę jeszcze o wykasowanie tematu, by historii stało się zadość.

Przecieram oczy ze zdumienia. Szczerze to płaczę :surrender:.

Nie mieliście racji, podjudziliście młodego chłopaka, jesteśmy na wspólnym forum ale część osób jest starsza, powinna wiedzieć lepiej.
Ja też mam dosłownie łzy w oczach.. :surrender:
Że przez taką głupotę i to jeszcze sprowokowaną przez jednego z moderatorów mam bana :surrender:

3 ostrzeżenie jak najbardziej rozumiem.. (chociaż było sprokokowane przez was) Ale 2?? Wyłumaczcie mi.. Za co? Sami macie to samo w Multimediach.. Może nie to samo ale według prawa macie to samo..

Choć analogicznie gdyby nie było 2 nie byłoby też 3..
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Drogi Jacku, nosiłam się z zamiarem odpisania Ci na Twojego PW- niestety czasu mam, jak na lekarstwo.
W zasadzie to stwierdziłam, że odpiszę Ci, bo miałam wrażenie, że naprawdę nie rozumiesz, o co mam żal....
No i Twoją siostrę lubię i cenię, więc stwierdziłam, że również dla niej usiądę te parę chwil i naskrobię co nieco.
Ale....
Po przeczytaniu tego:
Detox pisze:Może Ci przyblize zupełnie inną sprawę..
Rafał - założyciel MJPT wyszedł jakieś 2 tygodnie temu z propozycją... uwaga - połączenia się MJPT z MJTEAM.
...stwierdziłam, że chyba mi się już nie chce i nawet sympatia do Twojej siostry mi nie pomoże.
Jacku, przecież Ty zwyczajnie kłamiesz....
Kłamiesz tą wypowiedzią, kłamałeś również kilkoma innymi.
Kiedy ktoś pokazuje Ci palcem Twoje przekręcone wypowiedzi, natychmiast zasłaniasz się niezręcznym sformułowaniem lub młodym wiekiem bagatelizując problem.
O to właśnie miałam żal. I kropka.

W kwestii prawa autorskiego....
Cóż temat maglowany był wielokrotnie- wiele lat temu również w konsultacji z MJJSource, czyli oficjalnym Team'em Michael'a.
Nie jestem ekspertem od prawa autorskiego, jednak od ludzi z MJJSource dowiedzieliśmy się, że ani oni, ani Michael nie widzą przeciwwskazań w dzieleniu się na MJPT plikami, które nie zostały Michael'owi wykradzione.

Inną zupełnie kwestią jest etyczna strona ściągania plików przez fanów Michael'a. Tu w zupełności zgadzam się z punktem widzenia Mandey'a- nie godzi się odzierać z pieniędzy Artystę, a swojego Idola w szczególności.
Że Michael nie żyje? Argument dla mnie jakiś kosmiczny.
Michael nie żyje, ale ma spadkobierców, których kochał, o których dbał i byłby również wściekły wiedząc, że my, Jego fani, okradamy Jego dzieci.
Że wszyscy ściągają? My nie.
I chyba tyle w tej kwestii...

Szkoda, że Twoja kariera na tym Forum dobiegła końca, ale czytając Twoje wypowiedzi takie jak tak np:
Detox pisze:Uwierzcie mi - naprawde nie chcecie kłótni ze mną.. Chociaż wrazie czego mam już plan jak was ośmieszyć.. ;-)
Nie wyobrażam sobie, abyś mógł tu pozostać.
Smutne, że w tak młodym wieku, tak smętnie zaczynasz....
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Detox

W końcu widzę jakiś konkretny post w tej sprawie bo do tej pory ,kiedy poruszałem kwestie praw autorskich pozostali po prostu zmieniali temat..
...stwierdziłam, że chyba mi się już nie chce i nawet sympatia do Twojej siostry mi nie pomoże.
Jacku, przecież Ty zwyczajnie kłamiesz....
Kłamiesz tą wypowiedzią, kłamałeś również kilkoma innymi.
Kiedy ktoś pokazuje Ci palcem Twoje przekręcone wypowiedzi, natychmiast zasłaniasz się niezręcznym sformułowaniem lub młodym wiekiem bagatelizując problem.
O to właśnie miałam żal. I kropka.
W czym niby kłamie?? To może niech sam Rafał sie wypowie jak to było?? Może to wy zostaliście źle poinformowane?? Nie mam pojęcia.. Co jak co ale w tej sprawie nie kłamałem.. Co najwyżej mnie źle zrozumieliście..

Co do prawa autorskiego.. Owszem - część plików w Multimediach jest legalna i są to głównie amatorskie nagrania.. Ale nie wszystko.. Chociażby jak wyciekła nowa piosenka - Another Day to odrazu wszystko było na MJPT - oczywistym jest ,że jest to nielegalne. Mogę podawać wiele wiecej przykładów.. Ale wyliczanie w tym momencie nie ma sensu..

A co do muzyki mojej.. Cóż.. Zależało mi jedynie na tym aby osoby ,nie będące fanami Michaela i nie posiadające płyt w domu mogły sobie posłuchać.. Chociaż był to błąd bo wystarczy sobie wejść na jakikolwiek inny portal typu youtube i by to znalazły.. Nie miałem złych intencji - naprwde.. Oczywistym jest ,że jak sie ma szacunek do artysty to się kupuje płyte.. A to miała być pewna forma promocji Michaela ,która była błędem.. Już miałem wcześniej chęc to usunąć ale napewno jakbyście zwrócili mi tylko uwage raz to bym to usunął.. Wystarczyło troche spokoju.. Mogliście najpierw poczekać jak sie zachowam a później sypać ostrzeżeniem jakbym tego nie usunął..

A co do mojej wypowiedzi.. Była głupia co prawda.. Ale była sprowokowana przez WAS. I wcale nie miałem myśli szkodzenie jakiekolwiek MJPT tylko zwyczajne ośmieszenie Madneya w jego hipokryzji..

Naprawde.. Nigdy nie miałem złych intencji.. Czasami lepiej zwrócić uwagę zanim się coś zrobi na stałe.. Wtedy by do tego wszystkiego nie doszło..

Dalej jestem zdania ,że 2 ostrzeżenie dostałem za nic a 3 dostałem zgodnie z regulaminem ale to było napisane w zwykłych nerwach ,które z kolei powstały w wyniku niezasłużonego 2..

Amen. Madney postąpił zbyt nerwowo i tyle mam do powiedzenia.. Gdyby tą sprawą zajął się kaem czy ktos inny to napewno by mi dał najpierw szanse usunięcia.. Ja takiej nie dostałem..
thewiz

Post autor: thewiz »

Ech, cała ta kwestia strony dla MJPT od samego początku mogła doprowadzić tylko do tego. Doszło do nieporozumienia, nie zostało ono wyjaśnione, czy naprawdę jest sens tutaj to wywlekać? Kto co komu powiedział można sobie prywatnie wyjaśnić. Z tego co ja wiem Detox nie chciał jedynie oddawać swojej pracy wakacyjnej w całości dla MJPT. A kto komu co proponował i jak na opak to zostało zrozumiane to już inna kwestia.

Mnie poruszył nie tyle post w sprawie materiałów na stronie mjteam tylko siła jego wyrazu i jednoznaczne oskarżenie o piractwo, a potem o kradzież. Tym bardziej, że konsultacje z MJJSource to jedno a kontrola Mafii nad wszystkim, co jest de facto na stronie i forum to zupełnie inna rzecz. Żeby była również jasność, Jacek nie ściągał nielegalnie płyt Michaela, ponieważ ma ich dostatek. Samo podanie linka do strony, z której można ściągnąć album również nie musi oznaczać znaku równości ze ściągnięciem przez osobę trzecią nagrania, którego kopii ta osoba nie ma prawa posiadać. Przykładowo jeśli ja, mając dobre kilka egzemplarzy płyt Thriller zamiast rippować jedną z nich, ściągnęłabym pliki ze strony jako kopie zapasowe - to nie ma w tym działaniu naruszenia przepisów. Nie ma kradzieży. Że nikt tu na forum nie ściąga - jego wybór. Gdyby ściągnął mając oryginalny nośnik, nie byłoby to naruszeniem prawa autorskiego. Ja wiem że fani MJa mają specyficzne podejście...np. nie słuchają jego płyt z kompa ponieważ czują wewnętrzny opór itd. Ale Internet rozwija się, wszystko idzie do przodu. Coś co dla nas jest niedopuszczalne obiektywnie może okazać się już być akceptowalne.

Końcowe wypowiedzi obu stron są tylko efektem nakręcenia spirali.

Kilka komentarzy naprawdę mnie powaliło, żeby była jasność. Oprócz tego Mandeya, zaszokował mnie post Maverick.
Ostatnio zmieniony pt, 17 wrz 2010, 13:28 przez thewiz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Ludzie, czy wy widzicie, co dzieje się z tym forum?
Cągłe wyzwiska, obrzucanie się za przeproszeniem gównem, bo mięsem bym tego nie nazwała, dzielenie się na [M.Dż.*--> wykasowane przez Moderatora] , a od kiedy się to zaczęło? Odkąd był napływ nowych użytkowników. To forum istnieje wiele lat, był na nim jeszcze mój wujek, na tym pierwszym MJPT...Nigdy nie było przecież aż takich podziałów, awantur...Najpierw tablica, teraz to...Jak mamy się ze sobą integrować, rozmawiać, skoro coś takiego się dzieje? Jesteś za tamtym? To cię nie lubię. Forum nie będzie już chyba nigdy funkcjonowało tak, jak przed śmiercią Michaela. To mi się kojarzy z żałosnymi kłótniami polityków.
Rozważam odejściez forum, może za mną płakać nie będziecie, ale wiele osób jest gotowych na podjęcie podobnych działań. Powoli zaczniemy się wykruszać i tyle zostanie z MJPT...
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Dama Kameliowa, w Twoim wieku, pisanie publicznie takich wiązanek?
Dziecko, weź proszę na wstrzymanie.
Każdemu mogą puścić nerwy, każdy może mieć swoje zdanie, ale na chamstwo przyzwolenia nie ma i nie będzie- przynajmniej z mojej strony.
Następnym razem ostrzeżenie, co w Twoim przypadku oznaczałoby ban.
Nie rozumiem po co się z nami tak męczysz, ale to już osobna kwestia.
Pozdrawiam.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Gusia_19

Post autor: Gusia_19 »

Parę uwag o piractwie ode mnie, gdyż miałam o tym nie dawno na studiach. To prawda że nielegalne ściąganie jest przestępstwem, ale jest jakieś zaznaczenie że można ściągać coś dla użytku tylko własnego, bez rozpowszechniania dla innych. A jeśli ktoś rozpowszechnia coś na dużą skalę i pobiera opłaty, czyli rozpowszechnia w celu uzyskania korzyści majątkowych dla siebie, to jest przestepstwo. Mandey to prawda że płyty są ogólno dostępne, ale zapewniam cię że nie każdy od tak może wydać 40, 50zł lub więcej kasy na płytę. Dobrze że dzieciaki są spadkobiercami, tylko że $ony też zarabia na tym. A jak wiadomo wiele osób jest zbuntowanych na tą firme, bo w oczach mają $$$, a nie Michaela jako człowieka. Pomijając fakt blokowania teledysków na YT, wcześniej były dostępne i nikomu nie wadziło, a teraz chcą sie nachapać to blokują. I z tego co wiem prawo autorskie nie jest tak idealnie skonstruowane dlatego niektóre rzeczy są dostępne, inne nie. Teraz mają być robione zmiany w ustawach i zobaczymy jak wyjdzie ta nowelizacja.
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

M.Dż.*, proszę o bana. Tutaj i teraz.
MJKing Club

Post autor: MJKing Club »

Przeczytałem cały temat i jestem zdziwiony.. Może mieliście racje w pewnym sensie bo jeśli ktoś udostępnia linki do plików na stronie to może zostać oskarżony o pomoc w piractwie ale.. proszę Was.. Zajrzyjcie w dział multimedia na MJPT i jest to samo.. Po za tym to strona Detoxa i MJPT nie powinno obchodzić co on tam ma bo to jego sprawa. Niepotrzebnie się mieszacie mym skromnym zdaniem a MJTEAM i MJPT to dwie osobne strony i dwa osobne fora. A tu dajecie ostrzeżenie komuś za to co sami macie.. Detox przesadził ale każdemu z was napewno zdaża sie wyjść z równowagi..
thewiz pisze:Nie mieliście racji, podjudziliście młodego chłopaka, jesteśmy na wspólnym forum ale część osób jest starsza, powinna wiedzieć lepiej.
Otóż to. To tylko MOJA opinia w tej sprawie - nie musicie jej słuchać.. Ale jak już mówiłem na początku.. Jestem tym wszystkim zdziwiony..
Awatar użytkownika
MJ-fanka

Post autor: MJ-fanka »

Co się dzieje z tym MJPT? :surrender:
Popatrzcie obiektywnie jak to było. Detox miał piosenki na stronie już od ponad roku a wy nagle się tutaj obudziliście i odrazu sypiecie ostrzeżeniem - nawet nie daliście mu czasu na usunięcie.. Nie wspominając już o tym ,że dział Multimedia też posiada nielegalne materiały i jakoś nikt się o nic nie czepia. Wytłumaczycie może dlaczego WAM wolno a jemu nie?? Ponadto macie tyle jadu w swoich wypowiedziach... Nic dziwnego ,że Detoxowi padły nerwy..
Mandey pisze: Sprawę trzeba obgadać z resztą moderatorów, bo MJPT nie toleruje piractwa.
:smiech:
M.Dż.* pisze:Smutne, że w tak młodym wieku, tak smętnie zaczynasz....
Dla mnie jest smutne ,że osobę ponad 2 razy młodszą od was dołujecie mimo ,że racji nie macie.. Zastanowiliście się w ogóle przez chwile, że może nie macie do końca racji? Bo mam wrażenie ,że nawet nie zamierzacie nad tym myśleć..
Maverick pisze:Dziecko, ban nad Tobą wisiał od kwietnia. Ostatnie pół roku na tym forum miałeś gratis. Wyloguj się i daj nam i sobie spokój.
Madney pisze:Lech zremisował 3-3 z Juve i jestem szczęśliwy. Dobranoc.
Bez komentarza.. I to ma być poziom dyskusji moderatorów największego forum Michaela Jacksona w Polsce? Detox to Detox - jest moim rówieśnikiem i czasami zdarza mu się napisać głupotę, której żałuje do dzisiaj. Wyobraźcie sobie ,że ktoś w sądzie odwołuje się od Kary Śmierci a sędzia mówi: Kara Śmierci wisiała nad tobą od kwietnia. Ostatni pół roku życia miałeś gratis. Daj się w końcu zabić i daj nam i sobie spokój.. To tak mniej więcej się prezentuje..

Pozdrawiam serdecznie.

I liczę ,że się zastanowicie dokładnie nad tą sprawą...
Michael FOREVER.
Obrazek

www.MJteam.pl
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

MJ-fanka pisze:Multimedia też posiada nielegalne materiały i jakoś nikt się o nic nie czepia.
Możesz wymienić?
Mandey

Post autor: Mandey »

MJ-fanka pisze:I liczę ,że się zastanowicie dokładnie nad tą sprawą...