POGRZEB - Wyjątkowe Spotkanie [komentarze]
- calineczka
W podziemiach jest kwiaciarnia, poza tym zawsze stoi kilka pań, które kwiaty sprzedają.akaagnes pisze:Czy ktoś wie,czy w niedziele stoją obok Rotundy sprzedawcy? Żeby można było kupić kwiaty na przykład... albo gdzieś w podziemiach dworca..? Bo nie mam pewności.
[*] Forever, Michael
25 czerwca
Słowik podleciał w górę, na lipie zaśpiewał,
zdjął motyla z powietrza,
zniknął ze zdobyczą...
Drzewo szumi, w powietrzu poszukuje zbiega
i zapachem powtarza
melodię słowiczą.
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
25 czerwca
Słowik podleciał w górę, na lipie zaśpiewał,
zdjął motyla z powietrza,
zniknął ze zdobyczą...
Drzewo szumi, w powietrzu poszukuje zbiega
i zapachem powtarza
melodię słowiczą.
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
http://www.tvnwarszawa.pl/1608119,warsz ... awsie.html
az mi slabo... chyba kazdy wie ze takei rzeczy robi sie w porozumieniu z fan clubem bo inaczej to nei ma sensu.. fan cluby zrzeszaja duza liczbe zagorzalych fanow.. poza tym trzeba rozreklamowac itd.... po co robic drugiew wielkie pozegnanie Michaela :/ heh
a to wyglada tak jakby chcial zablysnac w tv...
bez sensu..
az mi slabo... chyba kazdy wie ze takei rzeczy robi sie w porozumieniu z fan clubem bo inaczej to nei ma sensu.. fan cluby zrzeszaja duza liczbe zagorzalych fanow.. poza tym trzeba rozreklamowac itd.... po co robic drugiew wielkie pozegnanie Michaela :/ heh
a to wyglada tak jakby chcial zablysnac w tv...
bez sensu..
Agatta
Zanim MJPT ustalił termin niedzielny (zapewne zakładając, ze pogrzeb będzie w niedziele) to każdy z innych miast niż Warszawa pisał o wyjeździe w dniu pogrzebu. Tosin i inni fani, którzy przyszli w piątek na pierwsze spotkanie od razu zapowiedzieli, że drugie spotkanie odbędzie się w dniu pogrzebu. Przez kilka dni była to ruchoma data, bo dopiero dzisiaj na 100 % można powiedzieć, że wypadnie to we wtorek.
Z tego co Tosin pisał w serwisie Grono.net, został wysłany jakiś email do MJPT, ponoć bez odzewu. Ja też zwracałem uwagę na potrzebę porozumienia się, bo jednak lepiej zorganizować jedno wspólne spotkanie a nie dzielić je na dwie części.
O telebimie było już wiadomo od kilku dni.
Rozumiem, że dla wielu fanów niedziela jest lepszym dniem, bo jak ktoś mieszka daleko od Warszawy to w tygodniu musiałby brać urlop, ale obiektywnie trzeba przyznać, ze już wcześniej były głosy, że spotkanie ma być w dniu pogrzebu...
Zdaje sobie sprawę, że społeczność MJPT jako największe polskie forum zrzeszające fanów Michaela Jacksona poczuło się odpowiedzialne do zorganizowania takowego spotkania, ale jest tez wielu wielbicieli muzyki MJ, którzy nie rejestrują sie tutaj. Szkoda, że 'szefostwo' tego forum nie porozmawiało z Tosinem i nie ustaliło wspólnego stanowiska. Wiem, że nie każdy korzysta z serwisu Grono.net, ale na pewno jest część osób, która ma konto i tu i tam.
;/
Z tego co Tosin pisał w serwisie Grono.net, został wysłany jakiś email do MJPT, ponoć bez odzewu. Ja też zwracałem uwagę na potrzebę porozumienia się, bo jednak lepiej zorganizować jedno wspólne spotkanie a nie dzielić je na dwie części.
O telebimie było już wiadomo od kilku dni.
Rozumiem, że dla wielu fanów niedziela jest lepszym dniem, bo jak ktoś mieszka daleko od Warszawy to w tygodniu musiałby brać urlop, ale obiektywnie trzeba przyznać, ze już wcześniej były głosy, że spotkanie ma być w dniu pogrzebu...
Zdaje sobie sprawę, że społeczność MJPT jako największe polskie forum zrzeszające fanów Michaela Jacksona poczuło się odpowiedzialne do zorganizowania takowego spotkania, ale jest tez wielu wielbicieli muzyki MJ, którzy nie rejestrują sie tutaj. Szkoda, że 'szefostwo' tego forum nie porozmawiało z Tosinem i nie ustaliło wspólnego stanowiska. Wiem, że nie każdy korzysta z serwisu Grono.net, ale na pewno jest część osób, która ma konto i tu i tam.
;/
I tak najwięcej osób będzie w niedzielę i to też będzie nagłośnione bardziej, Jutro jeszcze raz ślę email do p. Hołdysa,by poinformować go o tym co załatwiły dziewczyny - czyli że będzie nas chronić policja, że mamy zgodę itd. Nie wiem nic o formie, ale p. Hołdys powiedział,że może wpadnie.
To w niedzielę zjeżdża się pół Polski i będzie oficjalna uroczystość.
Poza tym co to znaczy "baw się" jak jest w linku i temacie artykułu tvn Warszawa? Pogrzeb Michaela i baw się? Co ma być na tych telebimach? Teledyski czy co?
Myślę,że we wtorek każdy będzie chciał we własnym zaciszu przeżyć Jego pogrzeb , z pewnością będzie relacja na CNN Live. To lepsze, niż stać pół nocy na dworze przed telebimem. A to na pewno będzie mniejsza jeszcze grupka ludzi niż wtedy w piątek ,bo ludzie jednak pracują ci co są z Warszawy, a inni przecież w tygodniu nie przyjadą właśnie z tego jak i z innych powodów!
Może, Siadeh, czy inne organizatorki, napiszcie Wy do nich,żeby w niedzielę się przyłączyli. Bo we wtorek żenada wyjdzie i znowu potem w prasie będą cyrki robić... no nie wiem...............
To w niedzielę zjeżdża się pół Polski i będzie oficjalna uroczystość.
Poza tym co to znaczy "baw się" jak jest w linku i temacie artykułu tvn Warszawa? Pogrzeb Michaela i baw się? Co ma być na tych telebimach? Teledyski czy co?
Myślę,że we wtorek każdy będzie chciał we własnym zaciszu przeżyć Jego pogrzeb , z pewnością będzie relacja na CNN Live. To lepsze, niż stać pół nocy na dworze przed telebimem. A to na pewno będzie mniejsza jeszcze grupka ludzi niż wtedy w piątek ,bo ludzie jednak pracują ci co są z Warszawy, a inni przecież w tygodniu nie przyjadą właśnie z tego jak i z innych powodów!
Może, Siadeh, czy inne organizatorki, napiszcie Wy do nich,żeby w niedzielę się przyłączyli. Bo we wtorek żenada wyjdzie i znowu potem w prasie będą cyrki robić... no nie wiem...............
piszesz jakby chodziło o jakąś rywalizacje kto zorganizuje większe spotkanie i sprowadzi więcej 'celebrities'...
Ja myślę, że skoro wyszło tak, że odbędą się dwa spotkania to trzeba o obu informować gdzie się da. Być może jeśli ktoś nie będzie mógł pojawić się w niedziele to przyjdzie we wtorek i odwrotnie. Przecież oba wydarzenia sprowadzają się do tej samej idei.......
p.s. nie ma co teraz odwoływać czy przekładać. Wiadomość o niedzielnym spotkaniu poszła do mediów, to samo z wtorkiem. O drugim spotkaniu jak widać nakręcono nawet krótki materiał filmowy. Po prostu kto może niech przyjdzie i tyle. Ludzie...
Ja myślę, że skoro wyszło tak, że odbędą się dwa spotkania to trzeba o obu informować gdzie się da. Być może jeśli ktoś nie będzie mógł pojawić się w niedziele to przyjdzie we wtorek i odwrotnie. Przecież oba wydarzenia sprowadzają się do tej samej idei.......
p.s. nie ma co teraz odwoływać czy przekładać. Wiadomość o niedzielnym spotkaniu poszła do mediów, to samo z wtorkiem. O drugim spotkaniu jak widać nakręcono nawet krótki materiał filmowy. Po prostu kto może niech przyjdzie i tyle. Ludzie...
zgodzę się z Mentalem, jednak tak jak zaznaczyła akaagnes, większość z nas będzie wolała obejrzeć relację w domu... z drugiej strony przeżywać to razem we wtorek po 19 również jest dość ciekawe. Zamiast rozważać takie dylematy czy niedziela czy wtorek, wypadało by sobie pomóc nawzajem, przecież nic nie zaszkodzi jak będą dwa spotkania.
Moi Drodzy, nie ma powodu, by ktokolwiek teraz zmienial swoje ustalenia. MJ PT zbiera sie w niedzielę, mamy zgodę Biura Bezpieczeństwa, bedzie policja, będzie muzyka i księga kondolencyjna. O naszym spotkaniu pisze prasa, mówila i bedzie mówiC TV i wiedza zaprzyjaźnione strony. Nie znaczy to jednak, ze fani powinni miec dylemat gdzie być. Jesli wtorkowe spotkanie również bedzie nagłosnione - tym lepiej. Niech prasa widzi ze fani polscy sa i sa wstanie zebrac sie kilka dni niemal pod rząd byleby uczcic pamiec Michaela.
Jesli ktos może być w niedzielę i chce z MJ PT pożegnac MJa - niech przyjedzie w niedzielę. Jesli ktoś nie moze być w niedzielę, a chce pozegnac Michaela z fanami - niech pojawi sie we wtorek. Można byc tez tu i tu, albo ani tu ani tu, jesli ktos nie odczuwa potzreby wyrazania wlasnie w taki sposób swego smutku.
Mi tylko strasznie żal, ze kiedy organizowaliśmy zloty czy manifestacje, czyli gdy MJ żył i potzrebowal nas najbardziej - wiekszości osób, ktore się uaktywniły teraz nie było z nami... :(
...pzdr
siadeh_
Jesli ktos może być w niedzielę i chce z MJ PT pożegnac MJa - niech przyjedzie w niedzielę. Jesli ktoś nie moze być w niedzielę, a chce pozegnac Michaela z fanami - niech pojawi sie we wtorek. Można byc tez tu i tu, albo ani tu ani tu, jesli ktos nie odczuwa potzreby wyrazania wlasnie w taki sposób swego smutku.
Mi tylko strasznie żal, ze kiedy organizowaliśmy zloty czy manifestacje, czyli gdy MJ żył i potzrebowal nas najbardziej - wiekszości osób, ktore się uaktywniły teraz nie było z nami... :(
...pzdr
siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Faktycznie tak jest ale nie znaczy to, że wszyscy Ci którzy uaktywnili sie dopiero teraz mniej kochali Majkela, niż Ci którzy pisali tu regularnie od kilku lat. Oczywiście chwali się Wam to, że organizujecie spotkania, jesteście siłą napędową tej strony. Wielkie ukłony i podziękowania w Waszą stronę, ale są ludzie, którzy kochają Go od równie dawna, ale wcześniej nie czuli potrzeby dzielenia się tym z innymi. Ludzie są różni. Chociaż dużo wczesniej zaglądałam na forum, zarejestrowałam się na tu w kwietniu tego roku. Wtedy nie miałam pojęcia, że Majkel niedługo umrze. Chociaż nie uczestniczyłam w manifestacjach, możecie być pewni, że byłam z nim zawsze, nigdy nie wierząc w stawiane mu zarzuty i przekonując ludzi wokół siebie, że to nieprawda. Pzatym jest masa nastolatków, którym rodzice nie pozwalali i nie pozwalają wyjeżdżać na MJowiska, czy manifestacje...W sumie to do niedawna byłam jedną z nich. Takze nie oceniajmy bardzo proszę:) Trzeba sie cieszyć, ze mimo wszystko jest bardzo bardzo wielu ludzi, na całym świecie, którzy chcą pożegnać Majkela.siadeh_ pisze:
...pzdr
siadeh_
My spotkamy się z Warszawie:)
Whatever Happens...we love you MJ, we do.