Michael Jackson - King of Pop (2008)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Czy zamierzasz kupić kolejną składankę Michaela?

Tak, niezależnie co się na niej znajdzie
49
42%
Tak, o ile pojawią się na niej utwory mniej znane lub ciężej dostępne (np. "Got the Hots" czy "Say say say")
51
43%
Nie! Nigdy! W życiu! Nie dam się!
18
15%

Liczba głosów: 118

ABmoonwalker

Post autor: ABmoonwalker »

Xander, te Special Edition dostałeś w tekturkach czy bez?
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

ABmoonwalker pisze:Xander, te Special Edition dostałeś w tekturkach czy bez?
w tekturkach...
Obrazek
lebelle

KING OF POP - DUCTH COLLECTION

Post autor: lebelle »

Właśnie dziś przyszła do mnie płyta (2CD) KING OF POP - THE DUTCH COLLECTION

Po pierwsze mam pytanie czy POLSKA WERSJA tez będzie Opendisciem ??? bo holenderska jest i w sumie miło się zapowiadają te bonusy z Opendiscu

Po drugie co to są te CLEAN VERSION. rozumiem ze czystsze wersje piosnenek, ale preciez Billie Jean by remasterowany już z 1000 razy (poprawiany jakosciowo) a na DUTCH COLLECTION niemal kazda piosenka jest w wersji CLEAN VERSION.

?
Awatar użytkownika
DirtyDiana94

Post autor: DirtyDiana94 »

A i-pod był jeden do wygrania, czy więcej?

Xander, gratulacje. Ja nie mam szczęścia do takich rzeczy :-/
Obrazek

Śpij nocą śnij, niech zły sen Cię nigdy więcej, nie obudzi, teraz śpij.
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

Jak sobie obiecałem, tak zrobiłem i jestem w posiadaniu włoskiego KOP-a.
Opakowanie ma postać rozkładanego kartonika, w którym znajdziemy dwie płytki i cieniutką książeczkę. Książeczka ogranicza się do spisu utworów i paru fotek, nie znajdziemy w niej niestety życzeń włoskich fanów.
Płytka numer 1 jest typu OPENDISC, dzięki czemu po włożeniu do napędu komputera z dostępem do internetu i zarejestrowaniu się, połączymy się z włoską stronką z bonusami. Wygląda ona na razie ubogo: parę teledysków, piosenek, fotek, sklepik z płytami MJ'a i linki. Wspomniane jest o rotacji materiału, no ale nie ma co liczyć na jakieś zaskoczenie dla fanów, wszystko to co już dobrze znamy...

Co do samej tracklisty, jest w moim odczuciu najciekawszą propozycją. Przypomnę, że znajdziemy tu "Got The Hots" i "Carousel", jakby było jeszcze "Say Say Say" to byłby ideał.
Podobnie jak na "Number Ones" dużo utworków jest niestety w wersji radio/single edit.
Największym zaskoczeniem była dla mnie wersja TDCAU. Wg książeczki jest to LP Edit o długości 4:10. Skrócone jest intro i outro chyba też, a cenzura polega nie na "zamazaniu" dźwiękiem, tak jak ma to miejsce na albumie, tylko na powtórzeniu słów z tego wersu typu: "Sue me, sue me", co daje efekt zacinającej się płyty i taka była moja pierwsza reakcja.
Ciekawe są niektóre zestawienia utworów, mi najbardziej przypadła do gustu para Speechless-Morphine...
Nie wiem co myśleć o remasteringu, bo spotkałem się z opinią, że Tabloid Junkie i Morphine są remasterowane, ja tam różnicy nie słyszę...

Poniżej zamieszczam jeszcze trochę fotek, źródło -> MaximumJackson/Mjjforum.it (powiększamy kliknięciem)

płytka:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

włoska strona opendisc:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No to teraz pozostaje mi dorwać "Say Say Say". Albo kupić tanią, lecz nieciekawą wersję polską albo znów zaszaleje i targnę się na tą 3-płytową wersję z UK, albo...

Pojawiło się info odnośnie francuskiego KOP-a:
Ma wyjść 8 grudnia tego roku w dwóch wersjach:
- 2CD z 40 utworami wybranymi na drodze głosowania
- 3CD z bonus dyskiem z rzadkimi utworami
W niektórych opakowaniach mają się pojawić Złote Bilety, dzięki którym wygrywa się iPod'a MJ 50.
Źródło: MJDataBank
ZAQ
Awatar użytkownika
Xander

Znalazłem moje wygrane życzenia dla Michaela. Oto ich treść (są warte całej dyskografii hehe):

Życzę Ci abyś był nadal INVINCIBLE oraz UNBREAKABLE (niezwyciezony i nie do zlamanaia). By Twoje piosenki stawaly sie ANOTHER PART OF you (kolejna czescia Ciebie) - niekiedy DANGEROUS (niebezpieczne) i THRILL (wywolujace strach) - a niekiedy HEEL THE WORLD! (uzdrawiajace świat). Zyczę Ci takze by nowe pokolenie krzyczalo w Twoja strone - YOU ROCK MY WORLD (zakreciles moim swiatem). Wiem ze otwiera sie nowy CHAETER (rozdzial) w Twoim zyciu - wiec pamietaj - WE ARE THE WORLD (my jesteśmy światem) a Ty - YOU ARE NOT ALONE! (nie jesteś sam). Twórz HISTORY (historie) THE WAY YOU MAKE ME FEEL (taka drogą jaka sprawiasz nam) radość! Pamietaj WHATEVER HAPPENS (cokolwiek się stanie) - jesteś najlepszy i DON'T WALK AWAY! (nie odchodż).
Tego właśnie życzy Ci polski fan - Adam!
P.S. BURN THIS DISCO OUT Michael!
Obrazek
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

Gratulacje, a jeśli chodzi o życzenia to bardziej wyszukanych nie czytałam ;-)
Canario

Post autor: Canario »

Xander pisze: moje wygrane życzenia dla Michaela.
No to gratuluje!!

A myslalem ze jednak moje "Wszystkiego najlepszego" wygraja ;-)
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

No spoko życzenia, miałem podobny pomysł, tyle że z samymi nazwami albumów tłumaczonymi na polski, ale jakoś brakło mi chyba fantazji i pomysł spalił na panewce, ale kto wie może moja druga wizja znalazła uznanie i będzie w książeczce...
Dlatego w tym miejscu moja gorąca prośba do osoby, która zdecyduje się kupić polską składankę, aby zamieściła tu skan książeczki. Bo jedynie to mogłoby skłonić mnie do zakupu polskiego KOP-a.
ZAQ
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Xander pisze:Wiem ze otwiera sie nowy CHAETER w twoim zyciu

hehe...dobre

no to ladnie jak sie otworzy przed nim kolejny oszust...bylo juz paru, starczy ;p
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

heal nie heel hehe ale zyczenia ladne.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Szucia

Post autor: Szucia »

Xander, graty, i naprawdę piękne życzenia :)

Może Michael je kiedyś naprawdę przeczyta :happy:
Obrazek
lebelle

Możecie powiedzieć czy te życzenia miały być w booklecie płyty bo właśnie kupiłem KING OF POP - polską edycję i żadnych życzeń nie ma ??

Poza tym chyba najbrzydsza okładka ze wszystkich
Awatar użytkownika
Xander

lebelle pisze:Możecie powiedzieć czy te życzenia miały być w booklecie płyty bo właśnie kupiłem KING OF POP - polską edycję i żadnych życzeń nie ma ??

Poza tym chyba najbrzydsza okładka ze wszystkich
?? Przecież wydadzą ją dopiero 20 października... Jakim cudem miałbyś oryginał?
Obrazek
lebelle

Boże a co Thriller 25 w Empikach nie sprzedawali od piątku, mimo że miał się ukazać 12 lutego w poniedziałek ?????????

Jak co we wrocławskim Megastore Empik już są :) 39,90

Myślałem, że będą dwie wersję, bo na stronach Empiku piszą, że u nich dodatkowo jest (i faktycznie jest) Thriller Megamix 2008 (nawet z tyłu pisze EMPIK.COM Bonu TRACK.

No ale żadnych życzeń nie ma.

A mieli tylko wersję z tym mixem.

Żeby nie było, że kłąmię :)

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ