Thrill the world 2010

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.

"Thrill the world 2009" w Krakowie?

Czas głosowania minął pt, 25 wrz 2009, 17:10

Głupi pomysł, kolejny FM, na pewno nie wezmę w tym udziału
1
3%
Pomysł ok, jeśli mi się uda - będę
28
70%
I'm in!
11
28%

Liczba głosów: 40

kasiahp

Post autor: kasiahp »

Próbował ktoś może zrobić tą sztuczną krew? Bo ja tak i muszę przyznać, że efekt końcowy był raczej żenujący :-/ Użyłam soku z wiśni, potem z malin, potem ich razem - i cały czas coś było nie tak :surrender: spróbuję jeszcze raz, ale nie wiem czy to mi wyjdzie tak jakbym chciała.
Jakby się komuś udało zrobić tą sztuczną krew z dobrym skutkiem, to może mógłby się podzielić dokładnym przepisem?
Awatar użytkownika
m_ary_jane

Post autor: m_ary_jane »

http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zro ... uczna-krew

To jest świetne, tylko kurcze nie wiem czy da rade kupić te odczynniki i nie wiadomo ile to kosztuje....ale dowiem się.
Bo to wygląda świetnie;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gusia_19

Post autor: Gusia_19 »

MadziaLenka pisze:aktualnie jestem na etapie tworzenia kreacji:d a wam jak idzie:D??
Do kitu, ja nic nie mam i nie wiem co zrobić, w co się przebrać :zly:
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

m_ary_jane pisze:http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zro ... uczna-krew

To jest świetne, tylko kurcze nie wiem czy da rade kupić te odczynniki i nie wiadomo ile to kosztuje....ale dowiem się.
Bo to wygląda świetnie;)
http://allegro.pl/item789150807_kapsulk ... _krew.html

moze zdazy dojsc:)
Awatar użytkownika
m_ary_jane

Post autor: m_ary_jane »

Z całą pewnością, nie zdąży. Gdybym wiedziała o tym wcześniej, to bym zamówiła...
Nie wiecie czy gdzieś w Krakowie jest sklep z śmiesznymi rzeczami? Bo niestety na mojej wsi nie ma...
Gdyby taki był, to na pewno znajdzie się tam sztuczna krew...
MadziaLenka pisze:aktualnie jestem na etapie tworzenia kreacji:d a wam jak idzie:D??
Ja jestem zadowolona, bo dzisiaj wreszcie przytachałam do domu tą spódnicę i tylko jedynym problemem są buty, przydałyby się na obcasie, ale w takich się źle tańczy (to jakoś bym przeżyła), ale kurcze chyba nigdzie nie mam takich co by były odpowiednie...ale się nie poddaję. Na pewno coś wymyślę.
Gusia_19 pisze:Do kitu, ja nic nie mam i nie wiem co zrobić, w co się przebrać
Niczym się nie przejmuj. Wygrzeb jakieś stare nie potrzebne jeansy, zrób w nim dużo dziur, albo nawet utnij jedną nogawkę przed kolanem resztę spodni potargaj, poszarp.
Wygrzeb tez jakąś nie potrzebną bluzkę albo koszulę i tez ją trochę podniszcz. A potem można na bluzkę albo koszulę dodać trochę sztucznej krwi i tylko makijaż i już jesteś zombie;)
Obrazek
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

m_ary_jane pisze:Z całą pewnością, nie zdąży. Gdybym wiedziała o tym wcześniej, to bym zamówiła...
Nie wiecie czy gdzieś w Krakowie jest sklep z śmiesznymi rzeczami? Bo niestety na mojej wsi nie ma..

http://allegro.pl/item785731975_sztuczn ... mniku.html

http://allegro.pl/item773965531_hallowe ... mpira.html

to w KrK i napisane odbiór osobisty:) zawsze mozna zadzwonic:)
Awatar użytkownika
Gusia_19

Post autor: Gusia_19 »

m_ary_jane pisze:przytachałam do domu tą spódnicę
Też się zastanawiałam nad spódnicą, ale czy to będzie wygodne? nenene
Chciałam coś zrobić na kobietę gotha, wampa, czyli całkiem na czarno i mikijarz na blado itp. Ale to raczej nie odpowida na zombi :/ Co myślisz o tym? A ty za co się przebierasz ? ;-)
to w KrK i napisane odbiór osobisty:) zawsze mozna zadzwonic:)
A jakieś sklepy w Krakowie są z takimi artykułami żeby nie przez neta zamawiać?
Awatar użytkownika
Marie

Post autor: Marie »

Lumpeks-poszukiwania starej czarnej sukni, która wyglądem będzie straszyć-poszarpać jej końce i starczy :D
Ja w szafie babcinej znalazłam straszną(:D), ciemną suknię. Uciełam ją w połowie i poszarpałam.

A macie jakieś buty czy tańczycie bez?:>
Awatar użytkownika
MadziaLenka

Post autor: MadziaLenka »

co do stroju to ja w końcu siedziałam wczoraj do 3 w nocy i kombinowałam:d cos wymodziłam, ale nie jestem z tego w 100% zadowolona - może jak zrobimy odpowiedni make up i włosy no i dodatkowo to jeszcze potne i wybrudze to bedzie lepiej:D
aktualnie to mam czarna koszulke która potraktowałam dość ostro - cała w dziury:d pod spód założe biała bluzkę by nie świecic tym i tamtym mam jeszcze zamiar podpalic ja na chwilke:D
mam czarna spódnice do kolana, ale jej nie zamierzam targac bo jest nowa - co najwyzej ja troche upapram:d
do tego zakładam rajtki oczywiscie potargam je odpowiednio - porobie dziury itd. na to założe ubrudzone czarne bawełniane podkalanówki - jedna wyżej druga niżej no i kwesita butów - zastanawiam sie jak bedzie wygodnziej na bosaka, w adidasach, w jednym w dwóch:D to sie jeszcze dopracuje:)

co do mojego poprzedniego pytania,\ które zostało bez odpwiedzi:( czy na próbe generalna w sobote przynosimy nasze stroje i zatańczymy w nich:DD??
Ostatnio zmieniony śr, 21 paź 2009, 22:09 przez MadziaLenka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

rozwalają mnie Wasze pomysły, jesteście niesamowite!:) Gusia_19, jeśli się nie uda strój zombie, ważne żeby strasznie było, więc wamp/gothic jest jak najbardziej ok. Ja wciąż nad strojem pracuję... raczej będę też make-upem nadrabiać, bo wybitnie brakuje mi strasznego zmysłu do strasznych strojów:)
Dostałam dziś masę maili/pm'sów. Są jakieś obawy, że 5 min to za długo, że nam nie wystarczy energii, że ludzie będą się nudzić... Też tak uważacie? Niby możemy tańczyć wersję 3-minutową, ale wydaje mi się, że jak włożymy w to odpowiednio dużo energii i serca, nikt tam się nudził nie będzie, jak myślicie? Oczywiście ważne tu będą osoby towarzyszące, żeby pokazać innym, jak im się podoba;) Jak już mówiłam wielokrotnie, ja tu żadnych decyzji nie podejmuję, więc czekam na Wasze zdanie.
To, co robimy tylko u nas jakoś mało popularne jest, na świecie zainteresowanie TTW jest ogromne... Ale spoko, zbudujemy przyszłość imprezy w Polsce;) Z tego, co wyczytałam sam MJ oglądał w zeszłym roku (ze śmigłowca) TTW z Los Angeles, w tym roku Jego uwaga będzie wybitnie podzielna, więc musimy się jak najlepiej pokazać:) A, i Quincy Jones ostatnio nawet twittował, że podoba mu się ta idea, która udowadnia, że to, co razem z MJem tak wiele lat temu, jest wciąż żywe i popularne i że ludzie to czują wciąż:)
Pani menadżerki nie udało mi się dziś złapać... Będę jutro próbowała, jak nie, to kogoś do obstawy w piątek poproszę i przejdziemy się tam:)
dziś w esce i vox'ie była zapowiedź imprezy
kasiahp

Post autor: kasiahp »

Jak dla mnie to lepiej by było zatańczyć 5 - minutową wersję. A to że ludzie będą się nudzić (w co wątpię bo na pewno wyjdzie świetnie) to przecież jest nie ważne. Tańczymy dla MJ'a. :mj:
W ogóle, wydaje mi się, że TTW jest po to, żeby uczcić zarówno jego osobę jak i jego pracę, dokonania, sukcesy.
No i oczywiście, to my mamy się przy tym dobrze bawić :dance:
aokins

Post autor: aokins »

Ee tam , anialim, nam braknie energii?
Nie zmienajmy już nic, ćwiczmy i będzie git.
Ludziska tańczyć, a nie myśleć.
to taka parafraza słów Mika nenene
Smile, though your heart is beating...
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

co do mojego poprzedniego pytania,\ które zostało bez odpwiedzi:( czy na próbe generalna w sobote przynosimy nasze stroje i zatańczymy w nich:DD??[/quote]

MadziaLenka ja jestem za! Dobrze będzie zatańczyć na próbie w grupie już w strojach, żeby się troche już z tym oswoić, a nie wyskoczyć dopiero w godzinie zero, w stresie i w ogóle, jeszcze rajtki pogubimy albo co... ;-)

Co do mojego pytania które pozostało bez odpowiedzi, to mam nadzieje że ktoś mi opowie jak się spotkamy. Pytałam o MJ Crocow Dance Team :smutek:
Love lives forever
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

A ok, widze że jest osobny temat o tym. Wiecie jak to jest, brak czasu i kocioł w głowie, człowiek nie widzi tego co ma pod nosem... glupija
Love lives forever
Awatar użytkownika
madzia06

Post autor: madzia06 »

anialim- oczywiście,ze tanczymy 5minutowa wersje:p my mamy sie porządnie przy tym bawic i a wiec lepiej jak bedzie dluzej,po 2gie cwiczymy te wersje wiec juz lepiej by bylo nic nie zmieniac:] a po 3cie jasne ze nie braknie nam energii- jak ktos wystepował nieraz na scenie czy cos w tym stulu (tak jak ja) to wie,ze jak juz przychodzi 'ten moment' ciałko jest tak podniecone- a zarazem zestresowane ze ma sie wiecej energii nic zwykle na probach i w ogole- wiec mozna dac z siebie wszystko:) przynajmniej ja tak mam:p

kasiahp pisze:Próbował ktoś może zrobić tą sztuczną krew?
ja nie probowalam bo nie mam skladinkow, zamierzam zrobic zwykla plakatowka- pomazac rajty i reszte ciuszkow:]:)

Marie pisze:A macie jakieś buty czy tańczycie bez?:>
-ja tancze w starych zdziadziałych adidaskach,ale zamierzam 'naciagnąc' na nie jeszcze potargane rajtki lub skarpetki jakies stare podziurawione ,albo po czesci wymaze je czarna pastą (bo sa biale) -zobacze...

anialim- co z tą miejscowka na przebiorke? :>:)

Piotrusia Pani pisze:co do mojego poprzedniego pytania,\ które zostało bez odpwiedzi:( czy na próbe generalna w sobote przynosimy nasze stroje i zatańczymy w nich:DD??
sama nie wiem:p nie wiem czy zdaze je zdewastowac na rano na sobote.. hmm -zobacze -ale w sumie fajnie by tak bylo:)

sprawy organizacyjne:

1) kupilam dzis 3 farbki do twarzy (biala,czarna,czerwona) na ul.Asnyka 6 (wysiasc na przystanku Basztowa LOT:) zaplacilam 23zł. puszczam te informacje gdyby ktos jeszcze nie mial farbek a chcialby miec czy cos- nie sa takie małe a jedna po 7,50zł wiec chyba sie opłaca nenene

2) pytalam sie dzis o sale w mojej szk.balet. zeby ja zalatwic na sobote -ale niestety sekret. narazie nie mogla mi potwierdzic w 100% czy bede mogla .. ALE powiedziala ze jak na te chwile to spoko (na 80% ) ,ale musze jeszcze do niej przedzwonic w tej sprawie w piatek po poludniu -wiec tak zrobie. i mysle ze wszystko sie uda i bedziemy miec sale.
kwestia tylko ktora godzine reflektujecie- tak jak bylo ustalone- 11:00? czy jakas inna ( wole sie spytac gdybym miala podjac jakas decyzje na szybkiego jak bede dzwonic:)

3)
niestety nikt w moim otoczeniu ani dyrekcja szk.balet. nie maja starej spodniczki baletowej (chcialam miec taki stroj na thrillera) :(( wiec jestem zmuszona miec zwykla- czarna krotka spodniczke, biale rajtki, na to czarne rajtki , biala bluzka 3/4 rekaw na to czarna bluzka na ramiaczkach , na rekach kabaretki- WSZYSTKO POTARGANE, UBRUDZONE,POKRWAWIONE, POTLAMSZONE itd, :)
na włosach tapir, popruszone gdzieniegdzie Alantanem:p

4) aha i przypomnialam sobie o sztucznych pazurach jakich niegdys uzylam do jednego wystepu -takie fluorescencyjne co sie swieca w ciemnosci - hehe -wiec sobie je zaloze:p
"Człowiek, który nie ma pasji, w moim prywatnym rankingu, jest trochę jak inwalida drugiej grupy." Kuba Wojewódzki

Obrazek
ODPOWIEDZ