Moje MJowe tańce

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

DirtyDiana13 pisze:Dangerous(...) nawet trochę trudny..
Nie powiedziałbym, że tylko TROCHĘ !!!
Ostatnio zmieniony czw, 28 sty 2010, 11:40 przez tancerz, łącznie zmieniany 1 raz.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

Wydaje sie ze myslisz nad nastepnym elementem w choreografii jak sie na to patrzy..
Mimo to fajnie , ale choreografia to nie wszystko.. trzeba cos jeszcze od siebie dodac :)
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Awatar użytkownika
Maruderkis

Post autor: Maruderkis »

Ja dałem 4 :)

Trochę ten taniec jest "bez życia" :)
Więcej energii! Pokaż swoją osobowość w tym tańcu! Jakieś emocje!!!
Awatar użytkownika
ManInTheMirror23

Post autor: ManInTheMirror23 »

Biorąc pod uwagę wszystkie filmiki wydaje mi się, że masz potencjał i świetnie sobie radzisz z każdą choreografią, jednak fajnie by było jak byś dodał coś "MJowego" od siebie.
Maruderkis pisze:Trochę ten taniec jest "bez życia" :)
Myślę, że wtedy będzie ci łatwiej pokazać to co powyżej.
Awatar użytkownika
KAcpeross

Post autor: KAcpeross »

Trochę ten taniec jest "bez życia" :)
Hm. Mam krzyczeć, machać do publiczności, czy tańczyć do układu?
Mimo to fajnie , ale choreografia to nie wszystko.. trzeba cos jeszcze od siebie dodac :)
To znaczy?
wybacz ale dla mnie jakiś sztuczny jesteś ;/ bez obrazy ....
Jak mogę być dla Ciebie sztuczny, skoro nic o mnie nie wiesz i mnie nie znasz. :P
w trillerze na łatwiznę poszedłeś wykonałeś ruch z Billie Jean ten zaraz co jest po tym klaskaniu ;)
Jeśli to było pójście na łatwiznę to gratki. Wyobrażasz sobie trzech gości idących do tyłu w ten sposób, co MJ z trupiakami na teledysku. Jakoś trzeba było się cofnąć.

Wytłumaczcie mi proszę, co macie na myśli pisząc coś od siebie.

I szczerze, polegam jedynie na zdaniu tych osób, które same tańczą i mają jakieś pojęcie o tej dziedzinie. I Wy nie rozumiecie tego, że nie da się po prostu tego wszystkiego idealnie naśladować? Mistrz był jeden.
Obrazek
Xicor

Post autor: Xicor »

Ja sam tańczę od roku :) a to że jeszcze nie umieściłem filmiku oznacza że nie jestem gotowy. Zrozum w tańcu jak aktor musisz pokazywać emocje jak w Thrillerze jak jesteś zombie to mimiką twarzy pokaż jaki jesteś groźny zmarszcz oczy czy coś jak MJ w teledysku robił, a ty masz po prostu kamienną twarz.
Wyobrażasz sobie trzech gości idących do tyłu w ten sposób, co MJ z trupiakami na teledysku. Jakoś trzeba było się cofnąć.
Tak wyobrażam sobie. I trzeba było wykonać ten ruch.
firefenix18

Post autor: firefenix18 »

KAcpeross pisze:
I szczerze, polegam jedynie na zdaniu tych osób, które same tańczą i mają jakieś pojęcie o tej dziedzinie. I Wy nie rozumiecie tego, że nie da się po prostu tego wszystkiego idealnie naśladować? Mistrz był jeden.
Od dłuższego czasu oglądam to forum i nie widzę raczej prawdziwego tancerza, tylko naśladowców Michaela. Tancerzem się nie staniesz oglądając filmy na YT ponieważ są tam tylko części choreografii lub pojedyncze ruchy MJ. Jeśli chcesz go ładnie naśladować, to naucz się "grać" to co mówi Ci muzyka, np. twarz zombie kiedy tańczysz do thrillera, twarz gangstera z dangerous :D nie powinieneś w tańcu np smooth criminal umieszczać części horeografii z Black Of White itp(taka rada na przyszłość).
Jeśli natomiast chcesz stać się tancerzem, polecam zapisać się na kurs tańca "hip hop, itp" i tam nauczysz się izolacji, poppingi, lockingu, liquigu.
Dodasz to potem do horeografii MJ i wyjdzie Ci cud miód i orzeszki :P
Kiedyś ludzie nie potrzebowali Boga bo mieli rozumy,
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
Awatar użytkownika
JuliaM

Post autor: JuliaM »

Obejrzałam wszystkie filmiki i przeczytałam wszystkie posty. Zrozumiałam innych jeśli chodzi o te emocje. Uważam, że (bez obrazy) robisz to troszkę sztywno i może o to chodzi. W ostatnim, oczekiwałeś dłuższą chwilę, aby dojść do pewnego momentu w piosence. Jest to (z mojej strony) błąd. Może jest to tylko 5 sek. ale równie dobrze przez te 5 sek. mógłbyś wykonać 2 ruchy.
Druga sprawa to moonwalk. Jest troszkę niedopracowany i za krótki. Można dłużej, ale lepiej.
Trzecia sprawa to pytanie. Od jakiego czasu tańczysz? Zadaję to pytanie bo może tańczysz krótko i niedokładnie. Nie chcę Cię krytykować, lecz też nie chcę Cię smucić, gdyż czytając te posty mogło Ci się zrobić przykro. Popracuj nad ruchami i mimiką. Taniec ma sprawiać przyjemność, a nie wyzwanie! Każdy tańczy jak chce, ale jeśli chce za wszelką cenę tańczyć jak MJ to musi się postarać.
I jeszcze jedno. Coś od siebie oznacza, że nie musisz wykonywać wszystkich ruchów MJ (tak to rozumiem ;-)). Jeśli chodzisz lub chodziłeś na tańce to możesz wykorzystać jakiś motyw. Sama tańczę, ale nie uznaję się za MISTRZA w tej dziedzinie. MISTRZEM BYŁ,JEST I BĘDZIE MICHAEL JACKSON. On jedyny zna rozwiązanie na wszystkie zagadki dotyczące jego tańca.

Pozdrawiam i ćwicz dalej :)
:mj:
Obrazek
I'm starting with the man in the mirror!
Xicor

Tak chodzi o to że takie sztywne są a coś od siebie to emocje gdyż do MJ Style nie wypada dodawać coś swojego bo to już nie będzie MJ style - jeszcze zależy czy chcesz być naśladowcą MJ'a czy ogólnie tancerzem.
hubert9999

Post autor: hubert9999 »

W tej sztuczności chodzi tylko o mimike i kontakt z widzem. Ja też mam z tym problemy i nad tym pracuje. Dokladanie czegoś od siebie w przypadku naśladowania jest bez sensu, bo potem wychodzi tak jak tańce Diany, która rzekomo tak utożsamia się z Michaelem, a jej taniec ma niewiele wspólnego z jego stylem. I tym się rozni taniec od nasladownictwa. Jak chcesz naśladować Michaela to uczenie się kroków na pamięć to normalne.
Awatar użytkownika
janetj

Post autor: janetj »

KAcpeross pisze: I Wy nie rozumiecie tego, że nie da się po prostu tego wszystkiego idealnie naśladować? Mistrz był jeden.
i to chyba własnie twój problem.. chyba za bardzo skupiasz się na tym żeby być taki jak Michael, a sam jakby tego nie czujesz.. Spróbuj zamknąc oczy i nie myślec o tym co tanczysz tlyko po prostu tancz.. i taka jest moja rada ;) pzdr

ps: warunki masz super, samego załapania kroków gratuluję ;)
Obrazek
Xicor

Może poznaj dobrze piosenki zarówno melodię i jak tekst
Awatar użytkownika
JuliaM

Post autor: JuliaM »

KAcpeross pisze: I Wy nie rozumiecie tego, że nie da się po prostu tego wszystkiego idealnie naśladować? Mistrz był jeden.
janetj pisze: i to chyba własnie twój problem.. chyba za bardzo skupiasz się na tym żeby być taki jak Michael, a sam jakby tego nie czujesz..[guote]

Zgadzam się z tym doskonale. Nikt nie będzie lepszy od MJ, a ty za wszelką cenę chcesz być taki jak On. Tańczysz bardzo dobrze, tylko trochę za sztywno i za wolno. Jesteś już blisko celu tylko coś jest nie tak, coś Cię zatrzymuje...
Co do drugiego Dangerous - bardzo mi się spodobało. Lepiej to zatańczyłeś niż poprzednio i są efekty. Pracuj dalej, a będą postępy. I muszę Cię pochwalić za pamięć do wszystkich ruchów. Pamiętasz wszystko i starasz się nie powtarzać. Sama często zapominam i próbuje zastąpić to szybkimi obrotami (piruet) i to jest błąd z mojej strony.
Wielki szacun dla Ciebie :D

PS na przyszłość (tak jak napisał kolega) zamknij oczy pomyśl o czymś miłym i wczuj się w piosenkę. To Ci da większą satysfakcję z tego tańca.
Obrazek
I'm starting with the man in the mirror!
Awatar użytkownika
janetj

Post autor: janetj »

JuliaM pisze: PS na przyszłość (tak jak napisał kolega) zamknij oczy pomyśl o czymś miłym i wczuj się w piosenkę. To Ci da większą satysfakcję z tego tańca.
kolezanka xD
Obrazek
Awatar użytkownika
KAcpeross

Post autor: KAcpeross »

Tylko jedna prośba, odnoście się jedynie do tych ostatnich dwóch filmików :P Nie do tych sprzed pół roku. Tamte filmiki, to jedyne których nie mogę obejrzeć na YT :P To już było, jest nowe i lepsze. Niech tamto padnie w niepamięć :D
Obrazek
ODPOWIEDZ