Kylie Minogue

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Lady_Malkavian

Post autor: Lady_Malkavian »

M.Dż.* pisze:
Lady_Malkavian pisze:Ale fakt faktem, jedyną piosenką, która jej się naprawdę udała w sensie wokalnym raczej, to When the wild roses grow- choć to główna zasługa Nicka, bo utwór jest utrzymany raczej w jego tonacji i stylistyce
Błagam, nie rozpoczynajmy dyskusji nt. tego czy Kylie potrafi śpiewać, czy nie, czy nagrała coś fajngo czy nie etc. ;-)
a czemu mamy nie rozpoczynać dyskusji?? dyskusje są dobre :-)
KOBIETA JEST CUDEM BOSKIM, SZCZEGÓLNIE JEŚLI MA DIABŁA ZA SKÓRĄ
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Lady_Malkavian pisze:
M.Dż.* pisze:
Lady_Malkavian pisze:Ale fakt faktem, jedyną piosenką, która jej się naprawdę udała w sensie wokalnym raczej, to When the wild roses grow- choć to główna zasługa Nicka, bo utwór jest utrzymany raczej w jego tonacji i stylistyce
Błagam, nie rozpoczynajmy dyskusji nt. tego czy Kylie potrafi śpiewać, czy nie, czy nagrała coś fajngo czy nie etc. ;-)
a czemu mamy nie rozpoczynać dyskusji?? dyskusje są dobre :-)
Bo o gustach się nie dyskutuje- tym bardziej w gronie, w którym niektórzy nie potrafią utrzymać swojego temperamentu na wodzy.
Zaufaj mi- pisanie "jedyną piosenką, która jej się naprawdę udałą" nie doprowadzi tutaj do konstruktywnej wymiany zdań ;-)
Wystarczy, że wspomnę dyskusję o talencie lub jego brak u: Britney, Cristiny, Mandaryny itp. itd.... Zwarzywszy na burzliwą historię tego forum, długo by wymieniać :-)
Większość tych dyskusji, w najlepszym wypadku, kończyło się przyznaniem komuś ostrzeżenia :wariat:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Osiagnięcia osiagnieciami a tymczasem dzis miała premiera nowej piosenki kylie oraz nowego videoklipu do piosenki 2 hearts. Jak dla mnie niestety piosenka jak narazie całkowicie przeciętna. Zapowiadano iz bedzie to hicior na miare cant get you out of my head a tymczasem wydaje mi sie ,że utwór nawet w połowie nie będzie tak przebojowy.

Tu macie kawałek refrenu 2 hearts http://www.youtube.com/watch?v=X3P-reRUlK4
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Kylie Minogue zadebiutowała pod koniec lat 80tych i udało się jej przetrwać do dziś.
Ja osobiście nie przepadam za jej „nowymi” piosenkami, uwielbiam natomiast, m.in., wspomniane wcześniej utwory :
M.Dż.* pisze:"Locomotion", "I should be so lucky", "Especially for you".... to były w tamtych latach hiciory!
Tak, to było naprawdę coś, zwłaszcza „Especially for you” ,który zaśpiewała w duecie z Jasonem Donovanem.

Z tych „nowszych” hitów, podobają mi się 3 piosenki z płyty Light years są to: „Kids”- zaśpiewała ją w duecie z Robbiem Williams’em, "Spinning around" i "On a night like this".

Kiedy ona debiutowała, ja tak naprawdę dopiero raczkowałam...

Obrazek hihi

...ale miałam okazję ją poznać później i uważam, że jej twórczość miała bardzo ważny wkład w muzykę lat 80tych. i na miano jednej z ikon tamtych czasów, zasługuje jak najbardziej. ;-)

p.s. Mam ogromny sentyment do złotych przebojów!:muzyka:
Ostatnio zmieniony śr, 10 paź 2007, 20:15 przez Erna Shorter, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Stanisław Leon Kazberuk

Post autor: Stanisław Leon Kazberuk »

Ja nigdy nie traktuję Locomoction jako przeboju Kylie Minogue. Jak tak można! To przecież przebój Little Evy - gwiazd z lat sześćdziesiątych. Zreszą wresja Little Evy to jest dopiero coś. Nie przepadam za Kylie Minogue - w szczególności w wersji z lat osiemdziesiątych [co dziwne, bo większość artystek popowych wolę właśnie z tej dekady]. Ale rzeczywiście Where The Wild Roses Grow u boku Nicka Cave to jest dobra rzecz. Poza tym - wiem, że to głupie - ale najbardziej zawsze lubię niczym się nie wyróżniające, dyskotekowe In Your Eyes, i basta.
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

A skoro już mamy wątek o Kylie, to może również połączmy tematy o tej samej osobie. Nóż widelec znajdą się fani, co będą rozprawiać o wszystkich niuansach Jej życia (nie tylko zawodowego). :knuje:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=352
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Dobry pomysł :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Canario

Post autor: Canario »

Ja to potrafie kopac co? No ale jak nic ciekawego sie nie dzieje to trzeba sie brac za skamieliny.

O czym ja chcialem, aha o Kylie.

Otoz chcialem przedstawic jedna piosenke ktora na moj wtedy jeszcze niedojrzaly organizm wywarla spore wrazenie. To ta:
http://pl.youtube.com/watch?v=ywd00tNiB20
To jednak byla spora odmiana od wczesniejszego wizerunku tej pani
disco-plastiko. Moze uznacie to za herezje ale dla mnie to jest taki pierwowzor "Frozen" Madonny. I wlasnie to jest prawdziwa rywalka Madonny ,pod wzgledem zdolnosci wokalnych obie sa na podobnym poziomie zreszta nieukrywaja tego ze inspiruja sie wzajemnie.Drazni mnie ze niektorzy wywyzszaja jedna deptajac druga.

Obie dzieli kosmos pod wzgledem talentu muzycznego,wokalnego do Michaela
Ale w wielu innych rzeczach przewyzszaja go znacznie.
Awatar użytkownika
Ola2003

Post autor: Ola2003 »

Dnia 01.03.2011 r. w Berlinie (O2 World Arena) odbył się jeden z serii koncentów Kylie Minogue w ramach trasy Aphrodite: Les Folies Tour

ObrazekObrazek

Uploaded with ImageShack.us

Wydarzenie warte odnotowania chociażby z racji spektakulatnej antycznej scenografii, rewelacyjnych układów choreograficznych oraz pięknych kostiumów autorstwa Dolce & Gabbana. Wielbiciele talentu piosenkarki uraczeni zostali profesjonalnie przygotowanym show, natomiast ci, którzy przybyli do hali O2 powodowani czystą ciekawością zmuszeni byli przyznać, iż artystka postawiła tym razem poprzeczkę wyjątkowo wysoko. Pomimo braku powalajacych warunków głosowych śpiewała bez udziału playbacku, a choreografia do takich hitów, jak Slow czy też finałowe All the lovers była żywą reminiscencją najlepszych układów kina złotej ery Hollywood.
Polecam wszystkim, lubiącym wysmakowane, pełne harmonii show na najwyższym poziomie.
Poniżej spektakl od strony wizualnej
http://img844.imageshack.us/g/img2215z.jpg/
http://img21.imageshack.us/g/img2309un.jpg/
Obrazek
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Ola2003 pisze:Wydarzenie warte odnotowania chociażby z racji spektakulatnej antycznej scenografii, rewelacyjnych układów choreograficznych oraz pięknych kostiumów autorstwa Dolce & Gabbana.
Panowie Dolce & Gabbana zaprojektowali dla Kylie wszystkie kostiumy i dodatki na trasę Aphrodite: Les Folies Tour. Otwarcie miało miejsce w Mediolanie na samym początku marca i powstał taki oto klip Little Princess
http://www.youtube.com/watch?v=Hw2z6ksG ... ideo_title

coś wspaniałego /wg mnie :)
ODPOWIEDZ