Nowy album Michaela w stylu urban
- Moon_Walk_Er
- LittleDevil
- Site Admin
-
Hmmmm. Trochę się tego albumu zaczynam bać. Jakoś mi nie pasuje to zestawienie Król popu + styl urban. Uważam, że Michael powinien wrócić do Quncy Jonsa, który zna Michaela i umie trafić w jego styl no i wydobyć z niego to co najlepsze. Zaczyna mi tu nie grać ten producent, Aikon i jeszcze styl urban. Oj żeby się tylko z naszego Michaela nie zrobiła jakaś tandetna, komercyjna gwiazdka.

- Moon_Walk_Er
Czy Ty uważasz, że Michaela dotychczasowe albumy były wiochą? Oooj...!Moon_Walk_Er pisze:Jeśli koniec z wiochą - to spoko;) Ale co miałaś na myśli mówiąc industrialny???
Kto nagrywa jeszcze w tym stylu???
Troszkę was nie pojuję, przecież styl urbanowski to o kilka bądź kilka nascie decybeli lepsze bity itd. wiec Np. Bille Jean miała by deko mocniejszy bit. Wiecie, co najpierw zapoznajcie się ze znaczeniem danego pojęcia a potem debatujcie.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson

http://www.youtube.com/user/ktossomeone

- Moon_Walk_Er
Nie, ja nic takiego nie powiedziałem. Sparafrazowałem tylko w żartach słowa LittleDevil. Na prawdę nie ma się czego buntować.Czy Ty uważasz, że Michaela dotychczasowe albumy były wiochą? Oooj...!
W którymś moiim poście właśnie zadałem pytanie o to. Razem próbujemy znaleźć jakieś konkrety na ten temat.Wiecie, co najpierw zapoznajcie się ze znaczeniem danego pojęcia a potem debatujcie.
P.S: Mike naprawdę nie masz się czego irytować

- LittleDevil
- Site Admin
uproszczona definicja:
"Urban pop" albo "urban contemporary" to wspolczesny R&B, wywodzi sie z muzy afroamerykanskiej (to juz wiemy) i posluguje sie elementami soul, punk'u i tradycyjnego pop'u. Charakterystyczne sa szybkie rytmy, synthetizer, wyrafinowyny i bogaty wokal, drum machine (czyli elekroniczne imitowanie perkusji). Czesto uzywa elementow hip hopu, ale jest o wiele mniej szorstki niz tradycyjny hip hop.
Nazwa pochodzi od formatu radiowego grajacego tego typu muze.
... czyli to, co MJ robi juz od lat.
"Urban pop" albo "urban contemporary" to wspolczesny R&B, wywodzi sie z muzy afroamerykanskiej (to juz wiemy) i posluguje sie elementami soul, punk'u i tradycyjnego pop'u. Charakterystyczne sa szybkie rytmy, synthetizer, wyrafinowyny i bogaty wokal, drum machine (czyli elekroniczne imitowanie perkusji). Czesto uzywa elementow hip hopu, ale jest o wiele mniej szorstki niz tradycyjny hip hop.
Nazwa pochodzi od formatu radiowego grajacego tego typu muze.
... czyli to, co MJ robi juz od lat.
Ja się nie irytuję, ani nie buntuje, tylko pytałemMoon_Walk_Er pisze:Nie, ja nic takiego nie powiedziałem. Sparafrazowałem tylko w żartach słowa LittleDevil. Na prawdę nie ma się czego buntować.Czy Ty uważasz, że Michaela dotychczasowe albumy były wiochą? Oooj...!
W którymś moiim poście właśnie zadałem pytanie o to. Razem próbujemy znaleźć jakieś konkrety na ten temat.Wiecie, co najpierw zapoznajcie się ze znaczeniem danego pojęcia a potem debatujcie.
P.S: Mike naprawdę nie masz się czego irytować

"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson

-
- Moon_Walk_Er
Spoko;) Tylko poprostu zabolało mnie, że ktoś tak myśli, że ja myślę, że albumy Michaela to wiochaJa się nie irytuję, ani nie buntuje, tylko pytałem![]()

Łoo kurde! Jeszcze większa paplanina

- LittleDevil
- Site Admin
thewiz pisze:Chocby album Dangerous to czarno na bialym w 3/4 styl urban.
Wlasnie. To wszystko przez muzycznych krytykow-samozwancow, ktorzy na sile wymyslaja jakies nowe definicje, poniewaz nie sa wstanie analizowac na podstawie juz istniejacych pojec. Dla kazdego bekniecia musi sie na sile wymyslac jakis nowy kierunek, tylko zeby wszystko zagmatwac.

- Moon_Walk_Er
-