Fullspeed's videos

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

7cialko7 pisze:tylko momentami tekst innej piosenki po prostu nie za bardzo pasował do rytmu i melodii innej, ale to tylko momentami takie coś się pojawiało, więc ogólnie mogę powiedzieć, że filmik jest mistrzowski
Myślę podobnie. Jak się zabierasz do megamixów to postaraj się, żeby wokal pasował do melodii. Znajdź dwie różne piosenki MJ'a, w których aranżacja wokali jest podobna do linii melodycznej i odpowiednio je zmiksuj. Ale filmik ogólnie super. Jako przykład masz ten oto megamix.
http://www.youtube.com/watch?v=C2QUWQG894Y
Obrazek
Awatar użytkownika
fullspeed

Post autor: fullspeed »

Wiem, wiem, jednak głównym problemem było to, że nie miałem odpowiedniego programu do komponowania muzyki. Miałem tylko edytor wideo i bez automatycznej synchronizacji bitów czasami trzeba było się sporo namęczyć, żeby coś w miarę do siebie pasowało. Generalnie to robiłem najpierw same audio, a później dopiero wideo. Pamiętam, że zajęło mi to sporo czasu, a jak wrzuciłem to na youtube i się okazało, że $ony zablokowało film dla większości krajów na świecie to się załamałem, że tyle pracy poszło na marne, bo prawie nikt nie mógł tego zobaczyć. Teraz ostatnio odblokowali jakimś cudem i mogę wam go pokazać. Głównie koncentrowałem się na stronie graficznej, bo jeśli chodzi o dźwięk to niewiele potrafię. Ale dzięki za pozytywne komentarze i krytykę, bo ta się przyda w następnych filmikach ;-)
Awatar użytkownika
7cialko7

Post autor: 7cialko7 »

Nie gadaj, że zrobiłeś to tylko i wyłącznie przy użyciu jakiegoś edytora video o_O Znaczy może od programu zależy jak ciężko jest coś takiego zrobić, ale mimo wszystko... ogień!
Mogę Ci polecić znany przez wszystkich Audacity, którego używam do mixowania utworów na występy. Z początku kompletnie go nie ogarniałem, ale potem przełamałem się i w akcie desperacji usiadłem, pokombinowałem i coś wyczaiłem :D Więc jak coś to warto skorzystać z tego programiku :)
ODPOWIEDZ