Dance team'owanie w Łodzi :)

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
weronika_poznan

Post autor: weronika_poznan »

ja jestem za zatańczeniem obu układów. Na pewno będą momenty trudne do zsynchronizowania - ale ostatecznie czy to źle? Drill co prawda to choreografia żołnierzy - klonów, ale w tym gronie spotkamy się po raz pierwszy i nie widzę nic złego w takich drobnych odrębnościach w tańcu. Jeśli pojawi się jeden filmik instruktażowy - zaczną się uwagi dotyczące poprawności i licytacja pomysłów. Ja osobiście nie będę miała problemu z tym, że może nam nie wyjść jak na TII. Jednakowy strój obędzie trudnością ale czy my chcemy za to dostać Oskara :D? Każdy tam będzie jakoś czarno-biało-czerwono cekinowy i to wydaje mi się fajne, może mieć urok takiego flashmoba.

JUŻ NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ!!!! :dance:
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
Klaud

Post autor: Klaud »

Jeanny100 pisze:Jeżeli chodzi zaś o "Thrillera" układ jest równie pokazowy pod warunkiem że oprócz strojów w grę wchodzi charakteryzacja makijażem.
No nie wiem.Makijaż przy takiej liczbie osób ? :-/
To może sprawić małe problemy i zamieszanie.
A twarz kiepsko będzie malować zwykłą plakatówką więc trzeba by było zakupić specjalną farbę to twarzy. A tyle takich farbek patrząc na liczbę osób to wydatki. I wątpię żeby ktoś wziął wszystkie koszty na siebie,ponieważ nie uda nam się złożyć przed pokazem i trzeba jeszcze wiedzieć gdzie takie farbki kupić.
Ze strojem będziemy mieli fajny look i to według mnie wystarczy.
Nie wiem jak kto inny,to tylko moje gadanie (w tym przypadku pisanie) glupija
weronika_poznan pisze:Jednakowy strój obędzie trudnością ale czy my chcemy za to dostać Oskara :D? Każdy tam będzie jakoś czarno-biało-czerwono cekinowy i to wydaje mi się fajne, może mieć urok takiego flashmoba.
A co do stroju to w sumie ja tam stawiam na czerń,biel lub czerń i biel.
To by robiło fajne wrażenie.
Chociaż jest to wojskowy układ to przecież nie każdy ma na składzie ubranka moro. :war:

Może,że ktoś zaproponuje inną kombinację kolorów. :-)

kaem-> połączyłem oba posty, bo napisałaś jeden pod drugim. Nast. razem proszę edytuj poprzedniego i dopisz coś jak chcesz, nie twórz kolejnego.
Awatar użytkownika
DirtyDiana13

Post autor: DirtyDiana13 »

A ja mam takie pytanie ;-)
Skoro ktoś nie należy do żadnego z dance team'ów, to czy będzie mozliwość przyłączenia się do Was?
To ma mieć miejsce na MJowisku tak? ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Ja jestem za radosnym, fanowskim, krzywym (bo tak wyjdzie, zobaczycie, widziałam filmiki z różnych dancetamowych i zombie-walkowych i innych fanwoskich thrillerów i każdy zespół tańczy inaczej) Thrillerem.
Awatar użytkownika
Klaud

Post autor: Klaud »

give_in_to_me pisze:Ja jestem za radosnym, fanowskim, krzywym (bo tak wyjdzie, zobaczycie, widziałam filmiki z różnych dancetamowych i zombie-walkowych i innych fanwoskich thrillerów i każdy zespół tańczy inaczej) Thrillerem.
Heh,krzywy czy nie ale ważne że nasz. ;-)
Stwierdziłam,że bez sensu robić zamieszanie dwoma układami.
Być może Drill to dla niektórych przysłowiowa bułka z masłem ale moim zdaniem najlepiej będzie skupić się na jednym układzie.
Thriller'owe krzywe kroki zatuszuje nasz ubiór.
A teraz najlepiej byłoby wyskrobać jakiś ładny filmik obrazujący naszą
układ.
Chodzi o to,żeby było ładnie i przejrzyście i by każdy wiedział czego ma się uczyć. Jestem w trakcie szukania. Jak coś znajdę to podam linka. ;-)
Obrazek
weronika_poznan

Post autor: weronika_poznan »

DirtyDiana13 pisze:Skoro ktoś nie należy do żadnego z dance team'ów, to czy będzie możliwość przyłączenia się do Was?
WIADOMKA! Każdy kto czuje się na siłach dołącza do układu :)

poznań uczył się od Zoe Desmond:

http://www.youtube.com/watch?v=iz88lyHy6Q8
http://www.youtube.com/watch?v=BYesvG6Er0I
http://www.youtube.com/watch?v=5-eN-0tl ... re=related

może być Thriller, i tak będzie zajebiście :P

Tancerzu - potrzebny nam frontMajkel w czerwonej kurtce! :D Myślisz, że to dobry pomysł?
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

moni pisze:
tancerz pisze:Ale to chyba na dworze co nie ;)?
na polu nenene
Nauczcie się mówić po łódzku: na dworzu :smiech:

Sorry, łodzianie, ale zawsze mam z tego polewkę. Z pola zresztą też :smiech:

Proponuję, żeby odtańczyć Thrillera/Drill w trakcie pochodu, w którymś miejscu na Piotrkowskiej. Bo będzie pochód, prawda? Ewentualnie czy istnieje możliwość zablokowania Narutowicza pod kinem np. na 15-20 min (np. pod koniec pochodu)? To pytanie chyba do Kingi.
weronika_poznan pisze:Jednakowy strój obędzie trudnością ale czy my chcemy za to dostać Oskara :D?
Wystarczy 8 Grammy :smiech:

Jeśli chodzi o układ to głosuję za Thrillerem. Przynajmniej jego się już kiedyś uczyłam (co nie znaczy oczywiście, że go umiem) :smiech:

A tutaj jakby ktoś jeszcze nie widział ;)

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=10760
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

właśnie ioreta nauczcie się mówić po mojemu :D ekhm... po naszemu :DJeśli chodzi o zablokowanie ulicy... raczej nie. Przed TVP mogloby być tylko wtedy ochroniarze mogliby się przyczepić. Z drugiej strony może by nas pan z kamerą jakis odwiedził!!;)

A tak na poważnie: najlepiej byłoby na deptaku na ul. Piotrkowskiej to zrobić, bo tam przed kinem nikt by tańca nie zobaczył oprócz fanów. Trzeba się troszkę popisać przed narodem ;) Uważam, że Thriller byłby "bezpieczniejszy", znaczy się łatwiejszy do wykonania. No, ale znowu kwestia charakteryzacji i kto będzie czerwono-kurtkowym MJ'em. ;-) Jeśli The Drill'a każdy będzie się uczył od tej samej osoby( albo z tego samego filmiku na yt) to wtedy wyjdzie inaczej mogą być problemy drobne z synchronem, bo każda "szkoła" jest inna.
Nie wiem jak to wyjdzie, ale ja bym jednak chciała zobaczyć oba układy. :dance: :mj: :dance: ;-)
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

weronika_poznan pisze:Tancerzu - potrzebny nam frontMajkel w czerwonej kurtce!
Jeśli ktoś ma czerwoną kurtkę to się będzie nadawać ;) czemu nie ;) MJ jest potrzebny w takim układzie ;).
La_Pantera_Rosa pisze: Trzeba się troszkę popisać przed narodem
zadzwonić do TV na pewno przyjdą tak jak rok temu TVN czy TPV Łódź. Nagrac na YT itd itd itd.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
Eta

Post autor: Eta »

To ja piszę w imieniu szczecińskiego dance teamu, wprawdzie w nazwie słowa "dance" nie mamy, ale próbujemy tańczyć (z jakim skutkiem- nie nam to oceniać :-) ) Tutaj liczą się przede wszystkim nasze chęci, pasja oraz to, że chcemy pokazać jak świetnie można się przy tym bawić. MJ Szczecin Team zgłasza swoją chęć i gotowość do wspólnego zatańczenia z pozostałymi grupami i osobami nie związanymi z żadnymi grupami.
Drill, Thriller, czy też Beat It - jesteśmy gotowi ! :dance:

Od siebie dodam, że to z pewnością będzie niesamowite przeżycie- zatańczyć wszyscy razem- fani (i nie tylko) z różnych części kraju. Wiem jaką energię i radość przekazujemy sobie wzajemnie tańcząc w kilkuosobowej grupie, więc jeszcze większa ilość osób tańczących razem da nam wiele emocji. Nie mogę się doczekać !
:mj:

Pozdrawiam
Eta
[*][*][*] na zawsze w moim sercu
Awatar użytkownika
megi1013

Post autor: megi1013 »

Mam takie pytanie czy za rok też będzie coś takiego organizowane? :nerwy:
Obrazek
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

megi1013 pewnie tak ;) :mj: :dance:
Awatar użytkownika
ROXIMJ

Post autor: ROXIMJ »

megi1013 pisze:Mam takie pytanie czy za rok też będzie coś takiego organizowane? :nerwy:
Zapewne tak- jak co roku ;-)

MJ Szczecin Team pobierał nauki Thrillera od tej Pani-
http://www.youtube.com/watch?v=RuHFna5mcpo

Natomiast Beat It z następującego flashmoba
http://www.youtube.com/watch?v=je1KOcBYGjM

No a Drilla oczywiście od Travisa ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=9awyYESUm78

Nie ważne, co będziemy tańczyć- wspólnie na pewno damy czadu, cokolwiek by to nie było :mj: :mj: :mj: :mj: ;-)

A może wszystkie 3 zatańczymy?? Hmm?? nenene
Obrazek

L.O.V.E.*
Awatar użytkownika
Kama

Post autor: Kama »

ROXIMJ pisze:Natomiast Beat It z następującego flashmoba
http://www.youtube.com/watch?v=je1KOcBYGjM

proponuję jednak Beat It będzie najłatwiej się zgrać
w dużo osób ciężko o synchron bo każdy trochę inaczej tańczy a Beat It jest dobre raczej każdy to zna :dance:

dokładnie damy radę zatańczymy
możemy wszystkie 3
:mj:
Ostatnio zmieniony śr, 04 sie 2010, 21:42 przez Kama, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
"You are not alone I am here with you Though we're far apart You're always in my heart"
Zawsze będziesz w sercu mym...
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Powiedzcie ile osób najlepiej będzie ;) Wtedy zobacze czy jest sens się tego uczyć. ;-) Beat It jest banalne w sumie dlatego kazdy by mogl sprobowac zatańczyc nie tylko osoby z grup tanecznych :) można tak zrobić ze po dany ukladzie by sie osoby odłączały ;) ;-)
ODPOWIEDZ