Forest Gump miał swoją teorię zgadzam się z nią po części lecz wielu ludziom pomaga zwalanie winy na kogoś innego :D nie mówię tu o sobie .homesick pisze:shit happens
Kolejne nadużycie w przerabianiu We Are The World
Ostatnio zmieniony śr, 17 mar 2010, 20:07 przez tancerz, łącznie zmieniany 1 raz.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
- Noemi.best
tak samo krzyzacy walczyli w imie religii, rowniez niemieccy zolnierze - ponoc Katolicy, mieli pasy z napisem Gott mit uns, a księża ich błogosławili w bojumoon_song pisze:To w koncu tez czesc jakiejs tam religii, prawda? Walka w imie Pana.

Wolnosc w wierze nie oznacza zezwolenia na zaprzestanie przestrzegania pewnych zasad badz na odbieranie innym zycia w imie religii, nie to mialam na mysli piszac zdanie ktore zacytowalas.
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
- Maruderkis
- DirtyDiana13
-
jakaś banda degeneratów społecznych których życie ukarało.. tzn nie mogą trafić 6 w totka próbują zwalić winę na boga, ale cóż: "Głupota ludzka nie ma granic". W tekście "you are all the part of the devil's family" podchodzi pod satanizm. Ja rozumiem że w Polsce panuje wolność wyznania i słowa, ale to jest obraza katolików i ich wiary.
Kiedyś ludzie nie potrzebowali Boga bo mieli rozumy,
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
I śpiewają tekst pod jego piosenkę.tancerz pisze:4:31 minuta zdjęcia "ZŁYCH" Ludzi a z nimi papież JP II i nasz MJ w piekle ...

To nie jest żart, to jak najbardziej prawdziwe. Oglądałam na BBC Knowledge program o nich. To "wyznanie" jest tak pełne nienawiści do wszystkich, którzy są poza tym wyznaniem, że aż się niedobrze robi. Ponadto, oni mianują się "sędziami Boga", bo te wedle ich oceny "Bóg będzie karał grzeszników". Widziałam ich pikietę. Do Ameryki wróciło samolotem ciało poległego w Afganistanie czy Iraku żołnierza. Na lotnisku była rodzina zmarłego, a zaraz obok oni pikietowali z tablicami i hasłami, że Bóg chciał, więc ukarał żołnierza i teraz smaży się on w piekle.Michaelka111 pisze:Albo to kolejny głupi żart, albo po prostu ukazanie swojego "prawdziwego ja"
To jeszcze nic. Oni czerpią niekłamaną satysfakcję z tego, że ludzie spoza ich wyznania pójdą do piekła. Siebie traktują jako głosicieli "wyroków boskich" i jako jedyną grupę, która dostąpi zbawienia. To naprawdę chorzy z nienawiści ludzie, którzy tę nienawiść głoszą pod przykrywką religii. Ich należy się bać, bo w imię "Boga" zrobią wiele, kiedy pod kopułkami mają jedynie hasła, że ich rękoma przekazywana jest wola karania.
I tutaj wychodzi "genialne" prawo amerykańskie. Tam wiele rzeczy jest dozwolonych, gdy działasz jako "wyznanie". Szerzenie nienawiści jest karalne, ale kiedy jest to elementem rytuałów i wyznania religijnego - guzik im zrobią, bo wtedy wychodzi nierówne traktowanie wyznań.homesick pisze:no tak wszystko pieknie, ale nawolywanie do nienawisci i szerzenie tego typu pogladow, jest nielegalne, mozna pod to i rasizm i faszyzm podciagnac...
Co do piosenki - tak, jest OBRZYDLIWA. Zmienili tekst, muzyka ta sama i z hymnu dla ludzkości, dla zjednoczenia, dla pomocy zrobili okrutnego wilka w owczej skórze. To przebija Auchana na głowę. Niedobrze się robi, kiedy z piosenki z przesaniem miłości, ktoś robi pełne jadu gówno.

Ja zas mialam na mysli konkretnie to co teraz napisalas. Sa muzulmanie i muzulmanie. Jedni zabijaja w imie Allaha inni sie po prostu modla. Chodzi mi wlasnie dokladnie o to - wolnosc wolnoscia, ale tylko do pewnego momentu. Pewnych granic przekraczac sie nie powinno. Nie ma to juz nic wspolnego z jakakolwiek wiara. Nie mylmy wiec wiary z sekta przypadkowo chyba uznana za jakis odlam wiaryNoemi.best pisze:Wolnosc w wierze nie oznacza zezwolenia na zaprzestanie przestrzegania pewnych zasad badz na odbieranie innym zycia w imie religii, nie to mialam na mysli piszac zdanie ktore zacytowalas.

"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
If I saw You in heaven..."
- Erna Shorter
- Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Czysta prowokacja.
Zresztą jacy ludzie to śpiewają.
Te kobiety,które pierwsze pchają się do mikrofonu to jakaś porażka.
Panie w średnim i podeszłym wieku, wyglądają mi na stare dewotki.
Ile ja znam takich kobiet,które mają obsesję na punkcie swojej religii, które specjalnie nie dbają o swój wygląd,bo każde ukazanie swojego kobiecego piękna w postaci makijażu czy jakiejś ładnej fryzury to zagrożenie pokusy, dla każdego napotkanego mężczyzny.
Piosenka nie przetrwa,bo nie dość,że zrobiona jest gorzej niż to badziewie z "Aszana",to klip jest poniżej poziomu...w sumie,jaki klip?
Ludzie nie są ani trochę reprezentatywni, nie mają siły przebicia i wręcz odstraszają swoim wyglądem i fanatyzmem.
naomi.best , pal licho,że wykorzystali muzę z "WATW",sam pomysł na zrobienie czegoś takiego jest już chory i nie "czepiamy" się bez powodu.
Zastanówmy się co Ci ludzie wiedzą na temat Boga?NIC!
Nienawidzę ludzie,którzy narzucają innym sposób myślenia o Bogu i świecie.
Każdy ma prawo do swojej opinii i to czy ja wierzę w Boga czy nie,i jak praktykuję to moja sprawa.
Co oni chcą tak naprawdę nam przekazać i czy im się to udało?
Czy mają taką siłę przebicia,że można ich oskarżyć o o faszyzm i rasizm?
Przecież podobną niechęć do homoseksualistów czy do MTV i tych wszystkich rzeczy ukazanych w klipie, ma co druga babcia ze wsi.
Nie tylko babcia, wyobraźcie sobie,że wasz sąsiad za ścianą jest taki sam,ale okazuje to jedynie w prywatnych wiadomościach do redaktorów portali typu www.wiara.pl, pisząc m.in.,że "Alicja w Krainie Czarów" jest dziełem szatańskim,bo jest w nim magia,a Tim Burton kocha Halloween i jest grzesznikiem z tego powodu!
Nie bronię ich tutaj,ale naprawdę wiele ludzi w naszym kraju ma podobne poglądy,tylko tego nie manifestują w ten sposób.
Najbardziej zszokowało mnie wykorzystanie tej malutkiej dziewczynki do wyśpiewania tych okropnych słów.Pal licho z tą cała bandą hipokrytów zapatrzonych w swojego dyktatora. Po co te biedne dziecko uczyć takich bzdur? Z jej ust brzmi to tragicznie!
Mam jednak nadzieję,że klip zostanie usunięty,bo to tylko niepotrzebny śmieć,którym nic nie zdziałają.
Manifestacja fanatyzmu i niezdrowej ideologii, ot co.
Najlepsze jest o,że śpiewają do melodii utworu napisanej przez Michaela Jacksona,którego wrzucili do piekła.
Hipokryzja na całego!
Zresztą jacy ludzie to śpiewają.
Te kobiety,które pierwsze pchają się do mikrofonu to jakaś porażka.
Panie w średnim i podeszłym wieku, wyglądają mi na stare dewotki.
Ile ja znam takich kobiet,które mają obsesję na punkcie swojej religii, które specjalnie nie dbają o swój wygląd,bo każde ukazanie swojego kobiecego piękna w postaci makijażu czy jakiejś ładnej fryzury to zagrożenie pokusy, dla każdego napotkanego mężczyzny.
Piosenka nie przetrwa,bo nie dość,że zrobiona jest gorzej niż to badziewie z "Aszana",to klip jest poniżej poziomu...w sumie,jaki klip?
Ludzie nie są ani trochę reprezentatywni, nie mają siły przebicia i wręcz odstraszają swoim wyglądem i fanatyzmem.
naomi.best , pal licho,że wykorzystali muzę z "WATW",sam pomysł na zrobienie czegoś takiego jest już chory i nie "czepiamy" się bez powodu.
Zastanówmy się co Ci ludzie wiedzą na temat Boga?NIC!
Nienawidzę ludzie,którzy narzucają innym sposób myślenia o Bogu i świecie.
Każdy ma prawo do swojej opinii i to czy ja wierzę w Boga czy nie,i jak praktykuję to moja sprawa.
Co oni chcą tak naprawdę nam przekazać i czy im się to udało?
Czy mają taką siłę przebicia,że można ich oskarżyć o o faszyzm i rasizm?
Przecież podobną niechęć do homoseksualistów czy do MTV i tych wszystkich rzeczy ukazanych w klipie, ma co druga babcia ze wsi.
Nie tylko babcia, wyobraźcie sobie,że wasz sąsiad za ścianą jest taki sam,ale okazuje to jedynie w prywatnych wiadomościach do redaktorów portali typu www.wiara.pl, pisząc m.in.,że "Alicja w Krainie Czarów" jest dziełem szatańskim,bo jest w nim magia,a Tim Burton kocha Halloween i jest grzesznikiem z tego powodu!
Nie bronię ich tutaj,ale naprawdę wiele ludzi w naszym kraju ma podobne poglądy,tylko tego nie manifestują w ten sposób.
Najbardziej zszokowało mnie wykorzystanie tej malutkiej dziewczynki do wyśpiewania tych okropnych słów.Pal licho z tą cała bandą hipokrytów zapatrzonych w swojego dyktatora. Po co te biedne dziecko uczyć takich bzdur? Z jej ust brzmi to tragicznie!
Mam jednak nadzieję,że klip zostanie usunięty,bo to tylko niepotrzebny śmieć,którym nic nie zdziałają.
Manifestacja fanatyzmu i niezdrowej ideologii, ot co.
Najlepsze jest o,że śpiewają do melodii utworu napisanej przez Michaela Jacksona,którego wrzucili do piekła.
Hipokryzja na całego!

To jest właśnie ich podejście do wyglądu. Tak, jak opisałaś, tak one same o sobie mówiły w reportażu.Erna Shorter pisze:Ile ja znam takich kobiet,które mają obsesję na punkcie swojej religii, które specjalnie nie dbają o swój wygląd,bo każde ukazanie swojego kobiecego piękna w postaci makijażu czy jakiejś ładnej fryzury to zagrożenie pokusy, dla każdego napotkanego mężczyzny.
Dla ścisłości, reportaż ten zrobił Louis Theroux, można go na yt obejrzeć - link do pierwszej części (po angielsku):
http://www.youtube.com/watch?v=bOrz5k0jWdU

- majkelzawszespoko
mnie to śmieszy, a Wy się daliście sprowokować przez chorych ludzi.komentarze z youtuba pisze: FUCKIN EMOS
all of these ppl are ugly, maybe that is why they are pissed off... and WTF, "Ur eat ur KIDS!".... o yeah, I am going to cook my little baby and eat it.... wow
wow these people are pretty good at wrtiing lyrics. too bad theyre batshit crazy
holy shit these guys are some fucked red necks
Damn trolls
wow and that why i don't go to church..¬_¬
how is there not a death metal or hardcore punk cover of this song? itd be pretty awesome
This is why I am going to become a Dictator, and wipe out the idiots
What the fuck? Thank god for 9/11? I hope these people die a fiery death.
Even funnier if they get struck by lightning from one of their hate signs. That would be epic irony
hahahaha this is so funny because theese people are plain idiots
taka dyskusja nic tu nie da, a może spowodować bezsensowne kłótnie na temat religii. Let it go...
- Erna Shorter
- Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Kurcze jak ja nie lubię kiedy ludzie dyskutują,a tu nagle wtrąci się ktoś i rzuca hasłami typu:majkelzawszespoko pisze:mnie to śmieszy, a Wy się daliście sprowokować przez chorych ludzi.
taka dyskusja nic tu nie da, a może spowodować bezsensowne kłótnie na temat religii. Let it go...
"czepiacie się" ,"daliście się sprowokować" , "po co to oglądacie?" potem tacy nazywani są "głosem rozsądku w temacie":surrender: przez tych,którzy wcześniej się nie odzywali,a potem zostaje kwas wśród reszty,bo następuje całkowity zwrot tematu w stronę krytyki tych,którzy już się wypowiedzieli negatywnie.
Kopeć dopóki konwersacja jest na poziomie just let us do it,wyraziłeś zdanie swe,a teraz LET US MOVE ON!

Moich uczuć religijnych oni nie obrażają,bo mnie ich ideologia nie przekonuje,jestem katoliczką,a więc słowa innowierców nie mają na mnie wpływu,ale może inni też chcą coś na ten temat napisać,bo sam przyznasz,że jest to nieco szokujące.
Napisałam co czuję po tym filmiku,ale nie mam zamiaru szykanować baptystów i nie mam zamiaru zagłębiać się w kwestie moralne i religijne.
Tyle ode mnie,koniec,kropka.
- majkelzawszespoko
żaden tam głos rozsądku, po prostu celu nie widzę w kolejnej debacie na temat religii, bo takich tematów, gdzie wyłoniła się podobna dyskusja było już kilka.
poza tym dyskutują tutaj dwie osoby (w tym własnie Ty Erno, co ich masz za idiotów i Cie nie ruszają ;D), a reszta 'docina' się złośliwie bądź też mniej złośliwie, albo offtopuje - łącznie ze mną
no ale jesli tak bardzo tego pragniecie, to ja zamilknę po prostu, niech się dzieje wola Boga, Allaha, Buddy, Shivej, Mulungu, Zeusa i Gluskapa.
poza tym dyskutują tutaj dwie osoby (w tym własnie Ty Erno, co ich masz za idiotów i Cie nie ruszają ;D), a reszta 'docina' się złośliwie bądź też mniej złośliwie, albo offtopuje - łącznie ze mną

no ale jesli tak bardzo tego pragniecie, to ja zamilknę po prostu, niech się dzieje wola Boga, Allaha, Buddy, Shivej, Mulungu, Zeusa i Gluskapa.
Obojętność jest przyzwoleniem. Lepsza taka rozmowa, nawet jeśli część głosów nic lub niewiele wnosi, niż milczenie. Jasne, olewanie jest prostsze. Tyle, że ludzie działają często tak, że dopóki mogą sobie mówić "mnie to nie dotyczy" to łatwo im coś bagatelizować. Kiedy zaczyna to ich dotyczyć to mają wielkie żale, że nikt się tym nie interesuje ;)majkelzawszespoko pisze:
mnie to śmieszy, a Wy się daliście sprowokować przez chorych ludzi.
Przerobienie We Are The World na to coś, nie umiem nawet tego nazwać, jest paskudne. Nie dajmy się jednak sprowokować płytko myślącym ludziom, bez przesady. Mnie tych kobiet żal bo żyją w jakimś świecie pełnym nienawiści i zupełnie bez nadziei. Można im tylko współczuć.
Zapomniałeś o Flying Spaghetti Monstermajkelzawszespoko pisze:no ale jesli tak bardzo tego pragniecie, to ja zamilknę po prostu, niech się dzieje wola Boga, Allaha, Buddy, Shivej, Mulungu, Zeusa i Gluskapa.

Zapewne w PRAWIE każdym wyznaniu znajdują się grupki ludzi chowających pod przykrywką wyznania nienawiść do innych ze względu na ich pochodzenie, rasę, wyznanie czy orientację seksualną. Czy mamy na to patrzeć i stwierdzić "chorzy ludzie, chcą prowokować jedynie"? Czasem tacy ludzie posuwają się o krok dalej, od słów do czynów, a potem jest nieszczęście.Natalia-K pisze:Mnie tych kobiet żal bo żyją w jakimś świecie pełnym nienawiści i zupełnie bez nadziei. Można im tylko współczuć.