Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

@neta

Post by @neta »

:smiech: :smiech: :smiech: :smiech:

Założyłam specjalnie folder na pulpicie aby uczciwie obejrzeć wszystkie te DZIEŁA
Jeszcze się jąkam powalona artyzmem i bliźniaczym wręcz podobieństwem.Ja się nie dziwie Michaelowi że się poprawiał.

Nr 4 przypomina mi Katarine Witt
Nr 10 ściągnęli chyba głównego bohatera z "Ucieczki z planety małp"
Nr 7 mój faworyt na podium !!-łysina, oczy spaniela, wygląda jakby miał zaraz popełnić samobójstwo w ostatnim stadium depresji.Jemu rzuciłabym ostatni grosz do kapelusza.
Nr 8 James Brown przebrany za Michaela?? glupija
Nr 1 za kurtkę ze skaju i spodnie z lateksu OSKAR modowy!!

Oddaje głos na Nr 5- zdecydowanie za wierne oddanie od pasa w dół :smiech: bo rozumiem, że głosujemy na najładniejszego z maszkaronów?
notabene ręce wszyscy mają całkiem całkiem :party:
świetny pomysł!
Last edited by @neta on Fri, 18 Nov 2011, 23:20, edited 1 time in total.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Pank

Post by Pank »

Kandydat nr 14 wyglądał bardzo znajomo... kto? kto? Przecież nie Michael, bo nie miał wyglądać jako Michael... Waldku? Czemuż posmutniały i wychudzony? Albo to za duży przepływ informacji bieżących w mojej głowie i dlatego wszystko kojarzy mi się.

W gruncie rzeczy, w obliczu powyższych straszności, najmniej zrobił mi kandydat nr 8. Noo, takie tam. Ot, nawet powiedziałbym - całkiem normalnie, nie raczej inaczej. Nieudane i po prostu nieudane. Reszta ma przynajmniej punkt zaczepienia a co ma kandydat nr 8?

PS. Sugeruję jeszcze NO of manekiny Michaela Jacksona. :>
Na dobranoc, coś równie absurdalnego.
homesick

Post by homesick »

poczytalałam sobie wpisy i warto przypomnieć, bo można się zamotać w tych oparach absurdu i spiętrzonym turpizmie...

ODDAJEMY GŁOSY NA NAJLEPSZĄ FIGURĘ, ŻEBY DROGĄ TAKIEJ ELIMINACJI WYBRAĆ OSTATECZNIE TĘ NAJGORSZĄ Z NAJGORSZYCH.
'the road's gonna end on me.'
bj

Post by bj »

Tak patrzę, że na 11 to jest chyba Nergal!
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
triniti

Post by triniti »

I znowu mam kolejny dowód na to, co łączy naszego papieża JPII z Michaelem (bo intuicyjnie czuję, że coś ich łączy). Pastwienie się nad ich wizerunkiem, no i ta pasja w kreowaniu kolejnych kukieł.?

Papież to chociaż miał spokój za życia, a Michael …pozował z kukłami do zdjęć.

Och, trudny wybór.

Kilka chcrakterystyk:

kandytat nr 1 - dobrze zakonserwowana 40-stka

Kandydat nr 2 - pani z z pobliskiej garmażerki? Szeroka, mocna szczęka i zaciśnięta usta świadczą o sile charakteru. Jak huknie, to nie ma przeproś, musisz kupić kilogram śląskich.

kandytat nr 4 - najbardziej bez śladu IQ .

kandydat nr 5 - dostrzegam napięcie w twarzy, co chyba poskutkowało wybrzuszeniem na dole

kandydat nr 7 - tu mamy potwierdzenie, że Michael zażywał…

kandydat nr 11 - no jak tu nie mieć skojarzeń

i ostatecznie stawiam na kandydata nr 13… - jest bezczasowy i o nieokreślonej płci…i artysta był wierny materiałowi, w którym tworzył.
Last edited by triniti on Sat, 19 Nov 2011, 0:10, edited 1 time in total.
@neta

Post by @neta »

uzupełniając uzasadnienie za radą pewnej mjówki

5 Najładniejszy normalnie ze wszystkich.Z nim chcę zdjęcie....oczywiście klęczące:)
Last edited by @neta on Sat, 19 Nov 2011, 0:10, edited 1 time in total.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
SuperFlyB.

Post by SuperFlyB. »

Kandydat nr 4

Czemu... wydaje się w mych oczach najmniej zniekształcony (w każdym razie nie wygląda jak drag queen -> nr 12). I jest taki pełen życia, energii, nie tak zmarnowany ja reszta (7 :wariat: )
.
.
.
no może trochę 'drag' w nim jest, ale trochę
Image
triniti

Post by triniti »

ach, to mamy wybrać najładniejszego….?

No to niech będzie 5…za przykładem koleżanki - Nety…

Mój ci on...
Noemi

Post by Noemi »

Całą noc ;-) zastanawiałam się, na kogo mam oddać głos w tej rundzie i szczerze mówiąc nadal waham się między numerem 5 a 11.

Za pierwszym przemawia do mnie coś w oku ocenianego, ta uniesiona brew, a może ten rozwiany włos? A na pewno spodnie żywcem zdjęte z Michaela na 30th Anniversary w MSG xD Za drugim znów zdecydowanie dolna część twarzy, rzeczywiście usta są niemal jak prawdziwe. Jakby mu grzbiet naprostować i fryzjera zmienić, to chyba byłoby "TO".

(chwila ciszy)

Po krótkiej wyliczance wyszło mi, że na tę chwilę mój głos leci na figurę numer 5. Niech zwycięży młodość i jurność ;-) Prawdziwy Michael nigdy się nie garbił (a przynajmniej nigdy nie rzuciło mi się to w oczy). A przede wszystkim - ta figura nie jest koszmarna, nie jest nawet bardzo brzydka, ona po prostu niewiele przypomina oryginał.
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Image
marcinokor

Post by marcinokor »

Jak na najładniejszego to dobrze, bo jest łatwiej. Głos na 13, bo aż taki zły nie jest i chyba najbardziej z tych wszystkich jest podobny do MJ'a. Reszta, zwłaszcza 10, 11 i 7 są okropne.
Image
Margareta

Post by Margareta »

Przede wszystkim - gratuluję poczucia humoru przy wyborze tematu ;-)!
Po drugie - zaprezentowane figury rzeczywiście prezentują się koszmarnie, np. kandydat nr. 7 wygląda jak gwałtownie przywrócony do ziemskiego życia nieboszczyk, niezbyt szczęśliwy z tego powodu, a nr. 10 jak karykatura karykatur i ma wg. mnie duże szanse na zwycięstwo. Kandydat nr. 11 ma duże szanse na pierwszą trójkę - wygląda jak mumia jakiegoś złoczyńcy która przypadkowo znalazła się wśród zakonserwowanych lepiej lub gorzej nieboszczyków pochowanych w katakumbach w Palermo. W każdym razie postawa ciała od razu skojarzyła mi się z tamtymi zwłokami. zaintersowanych odsyłam tutaj.
Póki co - jako taki wydaje mi się kandydat nr. 13. Jakieś tam podobieństwo zachowane jest, bielactwo przykryte makijażem jest i patrzy się na niego z najmniejszym poczuciem obciachu.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Image
zu

Post by zu »

homesick wrote:po dokładniejszym przyjrzeniu się mam pewne przeczucie graniczące z pewnością, że kukła nr 7 to ta sama co na fotce nr 14
Możesz mieć rację, wiesz... Ale co tam, niech zostanie. Rozstrzygniemy, który kąt gorszy :P
Pank wrote:W gruncie rzeczy, w obliczu powyższych straszności, najmniej zrobił mi kandydat nr 8. Noo, takie tam.
Pewnie, że zrobił Ci najmniej, przecież to wykapany E.T.:

Image Image

Od razu sympatia.

triniti wrote:Kandydat nr 2 - pani z z pobliskiej garmażerki? Szeroka, mocna szczęka i zaciśnięta usta świadczą o sile charakteru. Jak huknie, to nie ma przeproś, musisz kupić kilogram śląskich.

kandytat nr 4 - najbardziej bez śladu IQ .

kandydat nr 5 - dostrzegam napięcie w twarzy, co chyba poskutkowało wybrzuszeniem na dole

kandydat nr 7 - tu mamy potwierdzenie, że Michael zażywał…
:smiech: japrosic
Noemi wrote:Za drugim znów zdecydowanie dolna część twarzy, rzeczywiście usta są niemal jak prawdziwe. Jakby mu grzbiet naprostować i fryzjera zmienić, to chyba byłoby "TO".
:smiech: tiaaa... ale przecież to Tańcząca Chmura, wódz Czejenów!
ImageImage

A jak wódz, to musi trochę sterany być :knuje:

Ja stanowczo oddaję głos na Kandydata nr 5. Może nie tyle ze względu na wybrzuszenie (oj, tani argument, moje panie i panowie, oj tani... :P:P:P), ale ogólne zachowanie jako takiej harmonii rysów... Gdzieniegdzie.
kaem

Post by kaem »

zu wrote: przecież to wykapany E.T.
A nie późny Miles Davis?

ImageImage

Obstawiam że twórca figury woskowej chciał wyrzeźbić Davisa, a kazali mu Michaela. I..I.. I postawił na swoim. ;)
W ogóle to strasznie czerwony ten Michael. Widać solarium Afroamerykanowi nie służy.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
zu

Post by zu »

kaem wrote:A nie późny Miles Davis?
Chyba nie, jednak. E.T.:

Image Image
aeval

Post by aeval »

Jednak zu ma rację. To E.T. Taki pomarańczowy i lekko podmarszczony ;-)
Image Image
Locked