Spotkania fanów w Poznaniu

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
weronika_poznan

Post autor: weronika_poznan »

spoko :).
duszek - boskie zdjęcie, rozczuliło mnie :)

wszystko proste - idziecie sobie do charyzmy a najwyższej dotrę później :)
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
onlyKATE

Post autor: onlyKATE »

którą by tu wymówkę teraz zastosować.. :wariat:

a na poważnie to choroba mnie jeszcze trochę trzyma i nie nadaję się na imprezowanie.
mam nadzieję, że wykażecie jakieś chęci także w ferie. już jestem 'za'. ;)
Charyzma!

a Al-mirage jeszcze remontują?
Obrazek
weronika_poznan

Primum non nocere.
Awatar użytkownika
natpoznan

Post autor: natpoznan »

Kochani,
jest sprawa! 14 lutego to nie tylko walentynki, ale też Światowy Dzień Chorych na Padaczkę. W związku z tym w kilku polskich miastach organizowana jest akcja "Zauważ mnie", mająca na celu "doinformowanie" społeczeństwa w kwestii udzielania pierwszej pomocy osobie mającej atak - każdy z nas może być świadkiem takiego napadu, bo w Polsce żyje ponad 400 000 epileptyków. Przez to, że nie wiemy, jak im pomagać, boimy się ich. Odrzucenie społeczne często wymusza na chorych rezygnację z normalnego życia. Zupełnie niepotrzebnie - epileptyk, jeżeli tylko jest leczony i akceptowany przez otoczenie, może funkcjonować jak zdrowa osoba.
Dlatego właśnie tak ważne jest edukowanie ludzi - i po to jest ta akcja. Moja przyjaciółka, która cierpi na epilepsję, jest jej poznańskim organizatorem. Na razie jest nas za mało, potrzebujemy ludzi do pomocy. Chodzi konkretnie o rozdawanie ulotek informacyjnych w kilku centralnych punktach miasta (będziemy chodzić parami, ubrani w koszulki "Zauważ mnie") 14 lutego, w godzinach od 13 do 15, później przewidziane jest spotkanie wszystkich biorących udział w akcji (możliwe, że zjawią się tam media - w koncu chodzi o nagłośnienie problemu). O 17 będzie już na pewno po wszystkim, więc każdy może sobie zaplanować walentynkowy wieczór ;-)

Piszę o tym, bo może komuś z Was ten problem nie jest obojętny, może sami macie w swoim otoczeniu epileptyka. A może po prostu ktoś z Was chciałby pomóc mimo że nie ma o tej chorobie większego pojęcia (to nie problem, wszystko mogę Wam wyjaśnić).

Jeżeli ktoś chciałby pomóc, będziemy bardzo wdzięczne. (Aż chce się zacytować klasyka i zawołać: "Pomożecie?" ;-))
Pozdrawiam wszystkich :)
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

A w jaki sposób można pomóc?
Tak na marginesie znam dwie osoby które mają to schorzenie jeśli tak można to nazwać ale w sumie tak do końca faktycznie chyba nasze społeczeństwo nie do końca zdaje sobie sprawę jak się zachować w przypadku kiedy taka osoba ma atak.
Pomożecie?-Pomożemy ;-)
Zgłaszam swoją kandydaturę +jeszcze jedna osóbka.
Obrazek

ja tez się zgłaszam. :)
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
Agni

Post autor: Agni »

Ja się zgłaszam :)
Last

Minun sydämeni kuuluu Suomelle.
Obrazek
Awatar użytkownika
natpoznan

Post autor: natpoznan »

Jesteście wspaniali! Dziękuję! :-)

Słuchajcie, musicie cokolwiek o tej chorobie wiedzieć - zawsze ktoś z przechodniów może zadać jakieś pytanie co do tej pierwszej pomocy - dlatego proponuję w lutym zorganizować spotkanie informacyjne.
Aha, i jeszcze jedno - muszę wiedzieć, że będziecie na 100 %. Musimy w ciągu najbliższych dni znać liczbę osób, które wezmą udział w akcji, żeby wiedzieć, ile potrzebujemy koszulek i ulotek. Dlatego bardzo Was proszę o przemyślenie decyzji, żeby potem się nie okazało, że wszyscy się wycofali. Tych z Was, którzy są naprawdę zdecydowani pomóc, proszę o ostateczne potwierdzenie (pw lub GG: 13164133). I jeszcze raz ogromnie Wam dziękuję za zainteresowanie akcją :)

P. S. Jeanny, tak jak napisałam, rzecz polega na rozdawaniu ulotek w walentynkowe popołudnie. :-)

EDIT: Wasze ostateczne potwierdzenia udziału w akcji muszą do mnie dotrzeć do niedzieli. Czekam zatem i pozdrawiam Was gorąco :)
Ostatnio zmieniony śr, 13 sty 2010, 15:53 przez natpoznan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MJ_AdHd

Post autor: MJ_AdHd »

ja też zgłaszam się będę na 100%
potwierdzę to na gg ;
You're thinkin' of
Being my brother
It don't matter if you're
Black or white <3
Awatar użytkownika
Annie_17

Post autor: Annie_17 »

uwaga, uwaga, Kochani!! :)

szkoła się kończy, ferie już tuż tuż ;)
co byście powiedzieli na jakiś wspólny wypad jutro? ;)

ja ze swojej strony proponuję:

Terytium- 5 urodziny klubu, panie wchodzą gratis a powitalny drink na koszt klubu :)

http://www.klubterytorium.pl/baner/5urodzinys.jpg

Mięsna Caffe- old school skate party:) wejście: 10 zł

http://i325.photobucket.com/albums/k399 ... 150120.jpg

co Wy na to MJ'ówki? ;) dawno się razem nie bawiliśmy :)
"When you're down and out
There seems no hope at all
But if you just believe
There's no way we can fall.."
Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

jestem jak najbardziej za terytorium xP
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

To idemy zwiedzić terytorium ;-)
Tylko musimy się umówić w jakimś konkretnym miejscu bo ja mam numera tylko do MJ_Angel ;-)
Ktoś jeszcze się z nami wybiera?
Obrazek

Post autor: hubertous »

Ja jestem chory, więc odpadam.
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
MichaelsAngel

Post autor: MichaelsAngel »

ja tez odpadam bo siedze w koninie teraz przez 2 tygodnie... :surrender:
weronika_poznan

mnie ni będzie. jadę do koleżanki na karaoke :D
Primum non nocere.
ODPOWIEDZ