W poprzednim poście doprecyzowałam (nawias), żeby odpowiedź była konkretna
Ano... miałam, ale to jest silniejsze ode mnie
A potem będzie płacz i zgrzytanie zębów!
Zagadka:
Pewien zespół składał się początkowo z trzech muzyków: gitarzysty, basisty oraz wokalisty, który równocześnie grał na perkusji. Dwa lata po założeniu kapeli dołączył do niej perkusista, dzięki czemu wokalista mógł teraz zająć się grą na gitarze. Zespół (już nieistniejący) ma na koncie jednorazową współpracę z jednym z członków grupy Queen, z którym nagrał nową wersję jednego ze swoich utworów.
Jak brzmi nazwa zespołu i nazwisko wokalisty? O którym muzyku z Queen mowa i nową wersję którego utworu zespół z nim nagrał?
Popdowiedź: Po rozpadzie zespołu wokalista śpiewał w kolejnej kapeli, a potem rozpoczął karierę solową.
Podpowiedź nr 2: Niedawno (w smutnym dla nas dniu) ów pan wystąpił w Polsce.
Podpowiedź nr 3: Wokalista, o którego chodzi, całkiem niedawno zaprezentował światu własną wersję "Billie Jean". Nie mogę powiedzieć, jak ma na imię, bo o to właśnie pytam
Podpowiedź nr 4: Piosenka nagrana z muzykiem z Queen ukazała się na składankowej płycie firmowanej przez organizację Greenpeace.
Podpowiedź nr 5: Zespół pochodzi z Seattle, a piosenka, którą później kapela nagrała z członkiem grupy Queen, pochodzi z jej trzeciego albumu.
To już ostatnia podpowiedź na dziś - główkujcie, cała noc przed Wami

A ja tymczasem uciekam, bo mnie wstrętne poznańskie MJówki wyciągają na piwo
A z nauki nici...