Ostatnio obejrzany film
Ostatnio obejrzałam film "3 metry nad niebem" i drugą jego część "Tylko ciebie chcę". Polecam. Ale zacznijcie od 3 metrów, nie odwrotnie, bo nie będziecie wiedzieć o co chodzi, bowiem druga część nawiązuje do pierwszej, stanowią niejako całość. Hiszpańskie kino, ale bardzo fajnie sie ogląda.
1958 - forever...
-
- michael mckellar
Wczoraj przypomniałam sobie jeden z moich topowych filmów "Forrest Gump" z Tomem Hanksem...znowu się wzruszałam i śmiałam.Przynajmniej teraz wiem od kogo Elvis "zgapił" swój taniec.Polecam wszystkim tym co nie widzieli, bo np byli zbyt młodzi.To prawdziwa perełka filmowa!Te 6 Oscarów należało mu się jak 8 Grammy Michaelowi 

Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
-
Film
Ja ostatnio byłam na "Grawitacji" w 3D. Może w kosmosie nie będę ale Ziemię na żywca z kosmosu to bym chciała zobaczyć (reżyser, którego sam Cameron pochwalił za właśnie widok Naszej Jedynej w Kosmosie).
G. Clooney można by, rzec trochę za bardzo się wczuł w rolę kosmonauty i przesadził to samo S. Bullock (niedopracowane sekcje z odwzorowaniem przy zachowaniach sie ludzi w kosmosie przeszkolenie co do sytuacji mam na myśli). No ale Ziemia to nawet w Apollo13 tak nie wygląda jak tu.
G. Clooney można by, rzec trochę za bardzo się wczuł w rolę kosmonauty i przesadził to samo S. Bullock (niedopracowane sekcje z odwzorowaniem przy zachowaniach sie ludzi w kosmosie przeszkolenie co do sytuacji mam na myśli). No ale Ziemia to nawet w Apollo13 tak nie wygląda jak tu.
Shelter oraz Minione dni - Filmy o tematyce homoseksualnej - przedstawiają codzienny problem młodych homoseksualistów. Mnie osobiście doprowadziły do łez - mają cechy dydaktyczne, czy to dla rodziców, zainteresowanych oraz każdego innego. Niektóre momenty mogą odrzucać, ale pozwalają zrozumieć homoseksualizm. Polecam.
- cocainegirl