Prywatna biblioteczka fanów
Ostatnio przeczytane książki!
Szukałam i nie znalazłam, więc myślę, że nie było takiego tematu... Jeśli był to przepraszam i proszę o przekierowanie.
A więc... Był już temat "ostatnio obejrzane filmy", a nie było nic o książkach. Czy nikt tu nie czyta? :D
To ja może zacznę...
Ostatnio przeczytane przeze mnie książki to:
- "Miasto kości" (super książka dla młodzieży)
- "Jutro, kiedy zaczęła się wojna" (mogło być lepsze. Także młodzieżówka)
- "Trzy metry nad niebem" (zdecydowanie dla kobiet 20 +)
- "Cmętarz zwieżąt" (pierwsze spotkanie ze Stephenem Kingiem. Całkiem nieźle! Na pewno sięgnę po inne książki tego autora) :)
A jak tam Wasze biblioteczki? :)
A więc... Był już temat "ostatnio obejrzane filmy", a nie było nic o książkach. Czy nikt tu nie czyta? :D
To ja może zacznę...
Ostatnio przeczytane przeze mnie książki to:
- "Miasto kości" (super książka dla młodzieży)
- "Jutro, kiedy zaczęła się wojna" (mogło być lepsze. Także młodzieżówka)
- "Trzy metry nad niebem" (zdecydowanie dla kobiet 20 +)
- "Cmętarz zwieżąt" (pierwsze spotkanie ze Stephenem Kingiem. Całkiem nieźle! Na pewno sięgnę po inne książki tego autora) :)
A jak tam Wasze biblioteczki? :)
- marcinokor
-
Jest taki temat :) Ale faktycznie pod takim tytułem, że można było nie znaleźć :)
Najwyraźniej nikt nic nie czytał od roku, bo nie było wpisów ;)
A tak na poważnie, to zanim się rozkręcimy z listą lektur co kto przeczytał, to taka mała prośba - weźcie no jakieś recenzje napiszcie, albo cytaty warte uwiecznienia na forum, albo jakieś inne kilka zdań co właściwie było fajnego lub w danej książce. Bo tak to nam się stworzy kontynuacja tematu w klimacie:
- Przeczytałam Anię z Zielonego Wzgórza.
- A ja słownik wyrazów bliskoznacznych.
- Fajnie. I co?
- I nic. Nudny w sumie.
- Aha.
Powyższe zakłada niezwykle czarny scenariusz, do którego podejrzewam by i tak nie doszło. Ale na wypadek, gdyby się taki cud miał narodzić, to myślę, że prewencja lepsza niż usuwanie :)
A ja czytam właśnie "Nasz mały PRL", książkę napisaną przez dziennikarza, który wraz z zoną i dwuletnią córeczką próbował na pół roku odtworzyć realia minionej epoki. Jestem dopiero na drugim czy trzecim rozdziale, kobieta już wygląda jak pudel, a on śmierdzi i chyba najlepiej sobie radzi dziewczynka. Póki co doznania bohaterów są dość przerysowane, ale bywają i ciekawe zagadnienia, na przykład, czy zaczeska na łysinę jest męska czy też nie i co to właściwie znaczy być mężczyzną.
No, tom dała przykład wypowiedzi
Najwyraźniej nikt nic nie czytał od roku, bo nie było wpisów ;)
A tak na poważnie, to zanim się rozkręcimy z listą lektur co kto przeczytał, to taka mała prośba - weźcie no jakieś recenzje napiszcie, albo cytaty warte uwiecznienia na forum, albo jakieś inne kilka zdań co właściwie było fajnego lub w danej książce. Bo tak to nam się stworzy kontynuacja tematu w klimacie:
- Przeczytałam Anię z Zielonego Wzgórza.
- A ja słownik wyrazów bliskoznacznych.
- Fajnie. I co?
- I nic. Nudny w sumie.
- Aha.
Powyższe zakłada niezwykle czarny scenariusz, do którego podejrzewam by i tak nie doszło. Ale na wypadek, gdyby się taki cud miał narodzić, to myślę, że prewencja lepsza niż usuwanie :)
A ja czytam właśnie "Nasz mały PRL", książkę napisaną przez dziennikarza, który wraz z zoną i dwuletnią córeczką próbował na pół roku odtworzyć realia minionej epoki. Jestem dopiero na drugim czy trzecim rozdziale, kobieta już wygląda jak pudel, a on śmierdzi i chyba najlepiej sobie radzi dziewczynka. Póki co doznania bohaterów są dość przerysowane, ale bywają i ciekawe zagadnienia, na przykład, czy zaczeska na łysinę jest męska czy też nie i co to właściwie znaczy być mężczyzną.
No, tom dała przykład wypowiedzi

Ależ proszę, wstawiaj :)
Jest też temat poświęcony w całości stronkom i blogom:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=1158
ale tam są raczej strony michaelowe, to tu bardziej pasuje.
Może wybierz na zachętę jakąś recenzję, którą szczególnie lubisz, zapostuj i dopisz "więcej tutaj: www.blablabla". Dobra, koniec instruktażu, bo się sama będę musiała kasować
Jest też temat poświęcony w całości stronkom i blogom:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=1158
ale tam są raczej strony michaelowe, to tu bardziej pasuje.
Może wybierz na zachętę jakąś recenzję, którą szczególnie lubisz, zapostuj i dopisz "więcej tutaj: www.blablabla". Dobra, koniec instruktażu, bo się sama będę musiała kasować

http://recenzentki-ksiazkowe.blogspot.com/
Proszę bardzo :D Jeśli macie ochotę, komentujcie, bo nie trzeba mieć blogspota ani być zalogowanym żeby to robić :)
Proszę bardzo :D Jeśli macie ochotę, komentujcie, bo nie trzeba mieć blogspota ani być zalogowanym żeby to robić :)