Prywatna biblioteczka fanów

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
inna08

Ostatnio przeczytane książki!

Post autor: inna08 »

Szukałam i nie znalazłam, więc myślę, że nie było takiego tematu... Jeśli był to przepraszam i proszę o przekierowanie.

A więc... Był już temat "ostatnio obejrzane filmy", a nie było nic o książkach. Czy nikt tu nie czyta? :D
To ja może zacznę...
Ostatnio przeczytane przeze mnie książki to:
- "Miasto kości" (super książka dla młodzieży)
- "Jutro, kiedy zaczęła się wojna" (mogło być lepsze. Także młodzieżówka)
- "Trzy metry nad niebem" (zdecydowanie dla kobiet 20 +)
- "Cmętarz zwieżąt" (pierwsze spotkanie ze Stephenem Kingiem. Całkiem nieźle! Na pewno sięgnę po inne książki tego autora) :)
A jak tam Wasze biblioteczki? :)
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

inna08 pisze:- "Cmętarz zwieżąt" (pierwsze spotkanie ze Stephenem Kingiem. Całkiem nieźle! Na pewno sięgnę po inne książki tego autora)
Też to ostatnio czytałem. Końcówka rozwala. To była pierwsza książka, przy której autentycznie się bałem.
Obrazek
magicznychrupek

Post autor: magicznychrupek »

"You are not Alone, Michael " Jermanie'go Jacksona. :)
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Jest taki temat :) Ale faktycznie pod takim tytułem, że można było nie znaleźć :)
Najwyraźniej nikt nic nie czytał od roku, bo nie było wpisów ;)
A tak na poważnie, to zanim się rozkręcimy z listą lektur co kto przeczytał, to taka mała prośba - weźcie no jakieś recenzje napiszcie, albo cytaty warte uwiecznienia na forum, albo jakieś inne kilka zdań co właściwie było fajnego lub w danej książce. Bo tak to nam się stworzy kontynuacja tematu w klimacie:

- Przeczytałam Anię z Zielonego Wzgórza.
- A ja słownik wyrazów bliskoznacznych.
- Fajnie. I co?
- I nic. Nudny w sumie.
- Aha.

Powyższe zakłada niezwykle czarny scenariusz, do którego podejrzewam by i tak nie doszło. Ale na wypadek, gdyby się taki cud miał narodzić, to myślę, że prewencja lepsza niż usuwanie :)

A ja czytam właśnie "Nasz mały PRL", książkę napisaną przez dziennikarza, który wraz z zoną i dwuletnią córeczką próbował na pół roku odtworzyć realia minionej epoki. Jestem dopiero na drugim czy trzecim rozdziale, kobieta już wygląda jak pudel, a on śmierdzi i chyba najlepiej sobie radzi dziewczynka. Póki co doznania bohaterów są dość przerysowane, ale bywają i ciekawe zagadnienia, na przykład, czy zaczeska na łysinę jest męska czy też nie i co to właściwie znaczy być mężczyzną.
No, tom dała przykład wypowiedzi :wariat:
Awatar użytkownika
inna08

Ja prowadzę bloga z recenzjami książek. Ale nie wiem czy mogę tutaj wstawić linka ;-)
Ale całkiem dobry pomysł z tym pisaniem paru słów na temat czytanych książek :)
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Ależ proszę, wstawiaj :)
Jest też temat poświęcony w całości stronkom i blogom:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=1158
ale tam są raczej strony michaelowe, to tu bardziej pasuje.

Może wybierz na zachętę jakąś recenzję, którą szczególnie lubisz, zapostuj i dopisz "więcej tutaj: www.blablabla". Dobra, koniec instruktażu, bo się sama będę musiała kasować :wariat:
Awatar użytkownika
inna08

http://recenzentki-ksiazkowe.blogspot.com/

Proszę bardzo :D Jeśli macie ochotę, komentujcie, bo nie trzeba mieć blogspota ani być zalogowanym żeby to robić :)
ODPOWIEDZ