Wybaczcie, że odzywam się dopiero po tak długim czasie.
Uporządkowałam temat, tj. do pierwszego posta dołączyłam kolejne linki. Może kiedyś ułożę je alfabetycznie, ale na razie będzie tak dziko.
Poprawiłam błędy, o których napisaliście w waszych postach i wyrzuciłam tych wykonawców, którzy mieli po 3 hiciory,a dopuściłam max 2,bo czasem tak się zdarza… a niech im będzie.
**************************************************************************************************************************
Zaczynam znowu, moje propozycje do listy one hit wonders to :
Kajagoogoo- Too Shy
Kajagoogoo został założony w 1979 roku przez basistę Nicka Beggsa jako Art Nouveau. W pierwszym składzie znaleźli się wspomniany już Nick Beggs, Steve Askew, Stuart Neale i Jez Strode. Po ogłoszeniu zamieszczonym w Melody Maker w 1981 w trakcie przesłuchań na wokaliste został wybrany Chris Hamill (Limahl).
Źródło: Wikipedia
Oraz:
Dexy’s Midnight Runners – Come On Eileen
Zespół Dexys Midnight Runners powstał w 1978 roku i wykonywał muzykę nowofalową. Serca słuchaczy podbił w 1982 roku przebojem „Come on Eileen”, swoistą mieszanką celtyckiego folku, popu z lat 80. i tzw. ‘blue-eyed’ soul. Niestety grupie już nigdy nie udało się powtórzyć tego sukcesu.
Źródło: Last.fm