Michael Jackson's Vision - DVD Box Set [koment.]

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Na ile oceniasz wydawnictwo "Vision"?

1
3
4%
2
3
4%
3
11
13%
4
23
27%
5
17
20%
6
28
33%

Liczba głosów: 85

Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

dadix, o ile pamięć mnie nie myli, była mowa o nowej płycie ORAZ dvd.

A co do samego dvd. Wg mnie bardzo ciekawie się zapowiada. Interesująco brzmi to, co napisali o poprawionych teledyskach. Lepszy dźwięk i lepszy obraz. Bardzo jestem ciekawa, jak to wyjdzie w rzeczywistości. Pierwsze, co mnie zaskoczyło, gdy widziałam tracklistę, to She's Out Of My Life, w końcu na dvd. Zaskoczeniem jest też dla mnie TDCAU w wersji więziennej. Cała trzecia płyta jest taka "przyjemna" dla oka. :D Ja to kupię z pewnością.
Obrazek
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

2 Rock With You 3:22:00
Director: Bruce Gowers

- mam nadzieję na wersję ze "skrzydełkami" ;)

12 You Are Not Alone 5:34:00
Director: Wayne Isham

- podobnie i tu ;)

...a poza tym, oby dźwięk był w 5.1 a nie jak to było zrobione i wołało o pomstę do nieba w Number Ones, gdzie np. Earth Song bez efektów nie było dla mnie już tym samym wideo ....
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

2 Rock With You 3:22:00
Director: Bruce Gowers

- mam nadzieję na wersję ze "skrzydełkami" ;)
A normalnie to ich nie ma?
Obrazek
Awatar użytkownika
Abe

Na polskiej stronie SONY MUSIC też już jest zapowiedź VISION
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

Dzisiaj napisała o tym Interia:

http://muzyka.interia.pl/raport/michael ... 45021,6257
Wizja Michaela Jacksona: Wszystkie klipy razem

"Michael Jackson's Vision" to zawierający ponad 4,5 godziny nagrań box z wszystkimi teledyskami Michaela Jacksona. Kolekcja ukaże się 22 listopada.

Trzy płyty DVD to pierwszy, kompletny zestaw teledysków Króla Popu. Zawierać będzie ponad 40 wideoklipów, z których 10 nie była wcześniej wydana na żadnym DVD. Kolekcję uzupełni premierowy klip do napisanej przez R. Kelly'ego ballady "One More Chance".

Jackson uznawany jest za tego, który zrewolucjonizował muzyczne klipy, tworząc z nich spektakularne miniprodukcje. Osławiony już "Thriller" w reżyserii Johna Landisa, stał się kulturowym fenomenem. Jako jedyny teledysk trafił do Biblioteki Kongresu jako część National Film Registry - listy produkcji budujących dziedzictwo kulturowe USA w dziedzinie film.

Wśród wizjonerskich dzieł Jacksona znalazły się również "Black or White" także Landisa czy "Bad", za którego kamerą stanął Martin Scorsese. Z muzykiem współpracowali również inni cenieni reżyserzy, w tym John Singleton, Spike Lee i David Fincher.

Ponadto we współpracy z siostrą Janet oraz Markiem Romankiem, Jackson nakręcił najdroższy dotąd teledysk w historii - "Scream", którego realizacja w 1995 roku kosztowała 7 milionów dolarów.

Jako dodatek do "Michael Jackson's Vision" dołączona zostanie 60-stronicowa książeczka, a całość posiadać będzie trójwymiarową okładkę.

Pierwsze dwie płyty DVD zawierają takie klasyki, jak wspomniane "Thriller", "Black Or White", "Bad", a także "Billie Jean", "Beat It", "Dirty Diana", "Remember The Time", "Heal The World", "You Are Not Alone", "Earth Song" czy "The Don't Care About Us".

Z kolei na trzecie DVD trafią takie dodatki, jak m.in. klipy The Jacksons ("Blame It On the Boogie", "Enjoy Yourself, "Can You Feel It"), duet z Paulem McCartneyem ("Say Say Say") oraz teledysk do piosenki "Why?" nagranej przez Michaela i zespół 3T stworzony przez synów Tito Jacksona, starszego brata "króla popu".
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

W przeciwieństwie do wielu, nie martwi mnie niepełna wersja Ghosts na Vision. Ghosts ma być pięknie wydane, osobno, najlepiej z Making of i książeczką, wszystko w wersji polskiej (dajcie pomarzyć).
Ktoś wcześniej zadał mądre pytanie: Kiedy Vision będzie dostępne w Polsce? Bo, że za rok przewalać się będzie w empiku za połowę niższą cenę to wiemy, ale czy dzień premiery światowowej= dzień premiery w PL?
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Drażni mnie to całe zastanawianie się czy będzie Vision u nas, w Polsce, w dniu premiery światowej.
Polska to już nie "Trzeci Świat", takie marki jak Michael Jackson są u nas baaardzo popularne i zapewniam Was, że $ony Music Polska postara się o to aby Vision wyszło równiutko 22 listopada. BTW nawet oficjalna polska strona podaję właśnie datę.
Z resztą nic nie stoi na przeszkodzie dacie 22.11. $ony ostateczny projekt (chodzi mi o tekst) ma już pewnie z miesiąc. Mógł więc spokojnie przetłumaczyć booklet i załatwić jakieś bzdetne formalności.

Jeżeli nie mam racji, to dopiero będę się śmiał.

Amelia pisze:W przeciwieństwie do wielu, nie martwi mnie niepełna wersja Ghosts na Vision. Ghosts ma być pięknie wydane, osobno, najlepiej z Making of i książeczką, wszystko w wersji polskiej (dajcie pomarzyć).
OOO tak, Ghosts wydane znów w taki sposób jak za pierwszym razem, z tym, że na DVD... i jeszcze Blu-ray... orgazm

Swoją drogą zastanawiam się czy może Vision będzie sprzedawane w komplecie z "nową" płytą i może jakimś singlem. Było by miło ze strony $ony.
Obrazek
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

aeval pisze:
Amelia pisze:Ktoś wcześniej zadał mądre pytanie: Kiedy Vision będzie dostępne w Polsce? Bo, że za rok przewalać się będzie w empiku za połowę niższą cenę to wiemy, ale czy dzień premiery światowowej= dzień premiery w PL?
Taa, to ja. I przeczesując polski internet nadal nie znajduję jednoznacznych info na ten temat.
SuperFlyB. pisze:Drażni mnie to całe zastanawianie się czy będzie Vision u nas, w Polsce, w dniu premiery światowej.
Polska to już nie "Trzeci Świat", takie marki jak Michael Jackson są u nas baaardzo popularne i zapewniam Was, że $ony Music Polska postara się o to aby Vision wyszło równiutko 22 listopada.
Pod wieloma względami Polska to nie tylko "trzeci świat", ale może nawet piąty.
Proszę Cię, nie zapewniaj nas, że Sony PL o coś się tam postara. Chyba, że pracujesz w Sony Music i wiesz coś na pewno. Ale sądząc po młodym wieku, jeszcze nie pracujesz.
A notka na stronie Sony Music Polska jest strasznie lakoniczna nic konkretnego z niej nie wynika.
Mnie też drażni (po raz kolejny) sugerowanie, że w PL nie będzie Vision pod koniec listopada. Nie pamiętacie, że CD TII wyszła w PL wcześniej niż np. w Wielkiej Brytanii? Nie pamiętacie, że film TII obejrzeliśmy JAKO PIERWSI na świecie (pół godziny wcześniej) - w Łodzi o godzinie 3.30 nad ranem (dzięki, Kinga) nenene

Proszę bardzo, oto oficjalny dowód:

1) http://www.sonymusic.pl/opis_6683.html

2) http://www.michaeljackson.com/pl/news/m ... -listopada

Można znaleźć? Można.

I co masz na myśli, mówiąc, że na stronie $ony Music Polska notka jest bardzo lakoniczna? Moim zdaniem są tam wszystkie potrzebne informacje - tytuł, dokładna zawartość, czas trwania, data premiery itd.

I jeszcze co do zawartości. Mimo że nie jestem jedyna, której brakuje teledysku choćby do HIStory in the mix, Whatzapwitu (choć teledyskami do I need you czy Somebody's watchin me w dobrej jakości też bym nie pogardziła), wszystkich wersji Smooth Criminal, Gone too soon, Will you be there czy Heal the World, i tak pewnie kupię tę składankę, bo warto coś takiego mieć na półce (mam manię zbierania). Jednak nadal martwi mnie brak informacji o płycie.
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

marcinokor pisze:Ja muszę to mieć :zgon: . O rany mam tak niewiele teledysków i to jeszcze skrócone. Zamawiam na gwiazdkę, urodziny, Wielkanoc itd. Ten zestaw jest dla mnie bomba. Wszystkie clipy w jednym małym pudełku DVD które zawiera magie. Nie mogę się doczekać.
hmm niestety nie są wszystkie teledyski. Brak WATW, History, This Is It,2300 Jackson Street, Whatzupwithu i mogliby dodac jeszcze Human Nature z Moonwalkera oraz I need u choc tam wizualnie nie ma MJ.
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Obrazek
To jakiś nowy pomysł na okładkę? Przeglądając złożone na amazonie zamówienia w pierwszym odruchu pomyślałam, że zamówiłam jakieś ^&*O. Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka, albo ew. slipcase i nie wycofają się z pierwotnego pomysłu okładki.
Amazon.com
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

anialim pisze:To jakiś nowy pomysł na okładkę? Przeglądając złożone na amazonie zamówienia w pierwszym odruchu pomyślałam, że zamówiłam jakieś ^&*O. Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka, albo ew. slipcase i nie wycofają się z pierwotnego pomysłu okładki.
Stawiam na "luksusowe opakowanie", o którym mowa jest w opisie wydawnictwa na Sonymusic.pl - bo jakoś średnio wyglądałby trójwymiar takiej okładki, a przecież to też Sony zapowiada.

Merlin i Empik nadal milczą, ale poza Fan.pl zapowiedź można już znaleźć także na stronie dvdmax.pl:

http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/84278

(tylko cena jakaś taka wyższa od tej zapowiadanej przez Sony. Zaczyna się zabawa w "kto da więcej"?)
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
Abe

Mariurzka pisze:(tylko cena jakaś taka wyższa od tej zapowiadanej przez Sony. Zaczyna się zabawa w "kto da więcej"?)
właśnie tego się obawiałem, że Polskie sklepy będą starały się zarobić jeszcze bardziej na tym wydawnictwie, bo skoro można Vision sprzedać za 80zł w UK, to znaczy, że jego cena nie powinna być dużo większa gdzie indziej ... no poza Japonią, gdzie zaśpiewali sobie za Japońską edycję VISION ponad 90$ :surrender:
Awatar użytkownika
Abe

Jeanne pisze:we are the world
Przecież zostało wydane w naprawdę fajnej edycji ...
WE ARE THE WORLD 20th Anniversary Special Edition
Wydanie z 2005 roku (już teraz raczej trudno dostępne) zostało wznowione w 2009 i jest bez problemów dostępne na FaN.pl
Awatar użytkownika
ManInTheMirror23

Post autor: ManInTheMirror23 »

Abe, oczywiście pamiętam o WATW SE, ale jak już mieć wszystko w kupie, to czemu nie?
A jak dla mnie We Are The World to coś zupełnie coś odrębnego, (chodź oczywiście wiem ,że napisana przez Michaela) taki inicjatywa, ruch wielkich artystów w dobrej sprawie. I wydaje mi się może nie za niestosowne, ale na pewno niekonieczne umieszczanie go w boxie videograficznym jednego artysty. Chyba, że WATW było już umieszczane w innych oficjalnych wydawnictwach HIStory czy The One,nie wiem ,nie znam set listy.

Za to bardziej ubolewam i wzdycham nad brakiem This Is It, HIStory i 2300 Jackson Street.
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

A ja to się ciesze że nie ma This Is Shit czy HIStory (Remix). Michael Jackon's Vision to wizja Michela Jacksona.. a Michael Jackson nie brał udziału przy produkcji tych klipów...
ODPOWIEDZ