Harry Potter

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

invincible_MJ pisze:
marcinokor napisał: pisze:
Iskierka napisał: pisze:
Niedługo potem dostałam dwa pierwsze tomy, które czytałam i czytałam, aż w końcu zaczęłam sobie wyobrażać, że Harry przyleci po mnie na miotle i zabierze do Hogwartu
A ja myślałem, że jak skończę jedenaście lat to pójdę do polskiej szkoły magii i czarodziejstwa. Wydawało mi się nawet, że mam magiczną moc. Buhahahaha

To ze mną było jeszcze lepiej...jak byłam mała strugałam sobie różczki z kijków i latałam z nimi po dworze wymachując i krzycząc "Wirgaldium lewiosa...Nie Lewiosaaaa, tylki lewiooosa!" Buhahahaha
:smiech:
a ja jeszcze z kuzynką trenowałam miotłe, tyle że do zamiatania albo mopa glupija
na okrągło słychać było tylko 'do mnie' , hah
a jak wracałyśmy do domu to przed drzwiami krzyczałyśmy alałchamora (sory, nie wiem jak to się pisze) xD
:smiech:
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

O.O pamiętam jeszcze jak dałam mojej ówczesnej nauczycielce angielskiego tekst piosenki z Harrego Pottera do przetłumaczenia...to było piękne, tekst okazał się nieźle obciachowy...zaczynał się "Żaba, Baba..." :smiech:
Biedna ta moja nauczycielka nenene
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

i co ten Harry z dziećmi robił, no (?!)
ale za to: Potterowe wspomnienia.. bezcenne nenene
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

...za wszystko inne zapłacisz kartą Master Card :wariat:
No ale dobrze, że to się już skończyło bo szczerze nie chciałabym latać po liceum w pelerynce :P
...Co innego, że w kapeluszu :diabel:
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

Ja któregoś dnia podczas czytania naprawdę zaczęłam się zastanawiać czy może jednak istnieje sobie jakieś Ministerstwo Magii, gdzieś są olbrzymy, gnomy i te inne stworki i tak strasznie zaczęłam żałować, że jestem już tak stara i nie ma mowy na otrzymanie listu zapraszającego do szkoły magii. To tylko pokazuje jak bardzo J.K.Rowling jest genialną pisarką, która potrafi przenieść czytelnika do świata Harrego dosłownie i w przenośni. W każdym razie ja przez pewien okres żyłam tylko Potterem. I do dziś wypominam sobie, że jestem mugolem! ;-)
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Post autor: Dama Kameliowa »

Hahaha ja tak samo wierzyłam w Hogwart! Napisałam list do Mikołaja, żeby mnie tam zabrał :smiech: Moi rodzice mieli ostrą polewkę, ale Mikołaj odpisał "zobaczymy co da się zrobić " :)
Cóż, z niecierpliwością czekam na ten spóźniony o rok list od profesora Dumbledore :)
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Kurczę mnie się jeszcze przypomniało, że jeszcze na zeszłych wakcjach myślałem czy dostanę się do tej szkoły. Ludzie wierzyłem, że potrafię zmieniać pogodę za pomocą czarów, bo za każdym razem kiedy było oberwanie chmury mówiłem żeby przestawało padać i deszcz od razu robił się łagodniejszy.

O właśnie. Czy ktoś ma tezaurus Harry Potter. To taki zbiór nazw miejsc, istot, postaci, przedmiotów, zaklęć występujących w HP. Są dwie wersje części 1-4 i nowsza 1-7. Ja mam obydwie.
Awatar użytkownika
Anna_Michael

Post autor: Anna_Michael »

Ja do dzisiaj bardzo lubię Harry Pottera. Kilka razy przeczytałam całą serię i obejrzałam wszystkie filmy jakie wyszły, ale kiedyś to miałam straszną fazę na HP. Kupowałam sobie różne gadżety z nim związane. Byłam wręcz maniaczką tych książek. Kupiłam sobie różdżkę trzy lata temu. :smiech:
Like A Sunset
Dying With The Rising Of The Moon
Gone Too Soon...

You rock my world, MJ.
I will never forget you [*]

Obrazek
Awatar użytkownika
Susie.

Post autor: Susie. »

Ostatnio moja miłość powróciła. Znowu czytam po kolei wszystkie części. Cały czas marzę, że gdzieś ten Hogwart jest, a my jesteśmy po prostu mugolami :knuje: Mogłabym nawet być uczennicą tego niby groźnego Snape'a ;-) Zastanawialiście się kiedyś jakiego mielibyście patronusa ? Ja chyba łabędzia. Zawsze chciałam być Hermioną, zazdrościłam jej potwornie wszystkiego, a dzisiaj właśnie śniło mi się, że nią byłam :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

Deathly Hallows Trailer
Polska premiera filmu 19-go listopada.
Obrazek
Awatar użytkownika
eddyta_12

Post autor: eddyta_12 »

ja się już nie mogę doczekać :D
"W świecie, których tak często spowija mrok, on byl promieniem swiatla, którego będzie nam z pewnością brakowalo"
Awatar użytkownika
bercia.bella

Post autor: bercia.bella »

Zaczynam od nowa czytać książki o Harrym. Niecierpliwie czekam na premierę.
<<Głos dostałem od Boga, ale to pozwoliliście żeby świat mnie usłyszał.>>
Awatar użytkownika
Susie<3

Post autor: Susie<3 »

Muszę przyznać, nigdy nie przepadałam za Harrym Potterem... Miałam to jako lekturę w 5 tej klasie. Na prawdę, czytałam na siłę, byleby tylko to przeczytać i mieć z głowy... Stąd ocena -4 heh... :P No ale cóż. Mnie bardziej zafascynował ,,Zmierzch''. I ja nadal myślę, że gdzieś tam w Forks istnieje taki Edzio i Jackob XDD Hehe. Zwłaszcza, że lubię takie rzeczy... Choć ostatnia część to jest już od 3 miesięcy nieprzeczytana xD Znaczy się końcówka... Przeczytałam 600 stron i dalej niestety nie mogłam przebrnąć.. Uwielbiam S.Meyer. Na razie czatuję na ,,Drugie życie Bree Tarner'' ale jak ją przeczytam to może postaram się przeczytać Harryego. Bo ja wierzę w świat magiczny :smiech: Wiem, pewnie to dla Was dziwne... ale zawsze jak patrzę na gwiazdy to też myślę że gdzieś tam jest jakaś Nibylandia, Piotruś Pan, Dzwoneczek, Zagubieni Chłopcy i Kapitan Hak ze Spondkiem (czy jak on tam ma xD) Hehe ^^ Po prostu jestem dzieckiem i ja nie chcę dorosnąć... ale cóż, czas płynie i nie stoi jak w Nibylandii... Pozdrawiam =**
P.S. Cieszę się że jestem dzieckiem i chcę być nim jaak najdłużej...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mikejla

Post autor: Mikejla »

ja go uwielbiam przeczytalam wszystkie ksiazki i czekam na film insygnia smierci juz sie nie moge doczekac :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Szczerze mówiąc... lubię tę film i książkę... Przeczytałam kilka części, oglądnęłam filmy i jestem zadowolona. 3 część jest troszkę... taka... przerażająca ? Taaak. Wg mnie wilkołak tam jest straszny... :nerwy: zawsze się go tam bałam ;d.
ODPOWIEDZ