Jakośc jest ok tylko że wszystko sie prawie rozpruło wszystkie naszywki szelki itd jak zacząłem tańczyć i trzeba było na nowo wszystko szyć (made in China ). A co do przepuszczania powietrza, hmm na After party po sylwestrze w klubie tańczyłem w tym stroju ok 3-4 godzin na całego jak to zawsze hehe i fakt zgrzałem się i byłem cały mokry jak zpod prysznica , ale to już chyba wynikało z moich wariactw tanecznych niżeli z nieprzepuszczalnością materiału. Trochę źle skrojone nogawki hamują trochę ruchy w tańcu ale ogółem jest ok. Jeśli chodzi o sam strój to w skład wchodzi kurtka spodnie 2 pasy 2 rękawiczki i paski na buty oraz na jedną rękę mini pasek z kolcami. Wybrałem zły rozmiar i na mnie wisi przez co wydaję się w nim gruby :P, ale nie było akuratnie mniejszego a zależało mi na tym aby dostać przed sylwestrem.
P.S. Tak to z tego sklepu, który zapodał hubert9999.
Tak jak myślałam, mówisz, że się pruje... hehe. No niestety tak jest jest przy takich strojach płaci sie za fason, a nie za jakość. Ja w przyszłości chciałabym sobie skompletować taki kostium, ale szyty na miarę i włąsnoręcznie zaprojektowany.
A masz napisane z jakiego materiału jest? (Tam gdzie pod spodem będzie Made in China:P)
Mi się ta koszula od Billie Jean popruła z lekka i teraz sobie sprawiłem koszulkę zamiast tego, ale np marynarka i reszta są ok. W skarpetkach od BJ do tej pory odpadło mi może z 5 cekinów a trochę już używałem :)
A faktycznie mi się tez popruła kamizelka z BJ w rękawach i na plecach ;/ cekiny tak samo a koszule pod spodem ubrałem tylko na mjowisko 2009 do konkursu i już nie mam zamiaru ubiera strasznie drapie i jest tandetnie uszyta.Nie polecam.
Ok czekam:)
A swoją drogą zawsze mnie zastanawiało z czego miał szyte kostiumy Michael?? On musiał z pewnością mieć zapewnioną wygodę i zarazem odpowiedni wygląd, no i rzecz jasna jakość. Co by było jakby tak przy Billie Jean i wiadomych ruchach rozpruło Mu się tu i uwdzie:P
Chciałam sprawdzić z czego są Jego body (a dokładniej to srebrne), ale kostiumy były stosunkowo za daleko i od razu ktoś by zauważył:( Ale z tego co można było zauważyć to była bawełna, poliester z domieszką jeszcze czegoś. Ale to oczywiście nie tyczy się wszystkich strojów. Mnie najbardziej interesuje kostium BAD, Smooth i Billie Jean. Te reprezentacyjne na szyte na styl militarny mogły być z czegokolwiek przeciez i tak w nich nie tańczył.
No w This is it tam facet mówi, że robili mu ubrania z najwzyższej jakości materiałów i że był bardzo wymagającym klientem. Dokładnie nie wiem z czego te stroje były robione, ale np marynarka od Billie Jean i rękawiczka i lampasy w spodniach były wykładane biżuterią Svarovskiego bo Michael chciał by jego strój raził w oczy bez okularów. Pierwsza jego Marynarka z Motown była z kolei wyszywana cekinami, bo wygrzebał ją z szafy chyba swojej mamy i nie była robiona na zamówienie. Kapelusz zawsze Fedora, filcowy. Do tego mokasyny na skórzanej podeszwie.
Jeśli chodzi o Smooth Criminal to chyba żadnych cudów nie wymyślali, cały garnitur był robiony z takich materiałów jak inne dobre garnitury. Najważniejsze było idealne dopasowanie.
W Bad to tylko wiem, że te wszystkie dzwoniące elementy były ze srebra.
hmm według mnie on nigdy nie sprawiał wrażenia jakby zwracał uwagę na swoje kostiumy. Miałam wrażenie, jakby był maksymalnie skoncentrowany na dźwięku, tańcu. Ciuchy się zmieniały a on miał w sobie przede wszystkim te koncentrację. Nie chce przez to powiedzieć, że nie umiał wykorzystywać elementów stroju w tańcu, nie! Porażał mnie tylko fakt jaki wielki talent posiadał i to, że nic nie mogło go rozproszyć. Ostatnio byłam na imprezie, na której koles uważał, że tańczy jak MJ bo... miał kapelusz. Można mieć każdy stój świata, ale jeśli nie jest się wewnętrznie autentycznym - efekty takich występów mogą być odwrotne do zamierzonych.
Sądzę, że przygotowywano mu przynajmniej kilka/kilkadziesiąt (?) kopii kostiumów na każda trasę. Niczego nie oszczędzał. "Nie brał jeńców" hehe Zawsze dbał o jakość, myślę, że jego ekipy krawieckie reagowały na każde życzenie (ja bym reagowała hehehe). Czasem jednak decyzja mogła być taka: metalizowane materiały bywają kruche - są mniej trwałe - stąd np takie złote body albo kombinezony mogły być nawet jednorazowe. Widziałam foty MJ z podartymi spodniami - kiedy pękł wewnętrzny szew....
Ale sobie podywagowałam :) Ciekawe czy można by o tym gdzieś poczytać...
Nie no ja nie polecam tej koszuli w tym zestawie 360 zł to jednak za drogo tak z 200 zł to jeszcze by się opłacało może mogliby wywalić te koszulę pod spodem i byłoby idealnie z tą ceną. Czyli w sumie sama kamizelka skarpetki i rękawiczka. Widziałem na allegro podobne kamizelki za 200 zł więc zejście na taką cenę jest realna. No ale jakby nie patrzeć ma się strój sygnowany przez oficjalny sklep z ciuchami MJ ;) stąd ta cena ;) bo markowe jak reszta ciuchów na rynku ;/:P. A z tym pruciem to jest tak jeśli chcesz strój po to aby po prostu go mieć nosić go od czasu do czasu i będziesz uważać bez nagłych ruchów to ok powinien wytrzymać, lecz jeśli na imprezę to tańca bądź występu to musisz się niestety liczyć z tym że się na pewno popruje.
Czyli tylko koszula jest że tak powiem kiepskawo wykonana.I tak MJ na koncertach nie miał tej właśnie koszuli tylko zwykły biały t-shirt.Ostatnio szukałam na e-bay i ceny niestety zbliżone do naszych-rewelacyjnych zniżek chyba nie należy się spodziewać.Ale jak znam życie kupię to tylko po to żeby mieć a nie raczej ubierać
W każdym raźie dzięki tancerz za sprostowanie a raczej wyciągnięcie moich myśli z ciemnego zaułka.Zawsze miałam problemy z interpretacją
Zapewne dlatego bo go tez drapala i poza tym krępuje ruchy i o poceniu się w niej już nie wspomne oraz źle wygląda na scenie . W tym snopie światła cała postać MJ się zatraca nie dziwię się, że z niej zrezygnował zaraz po motown 25 :D. Ja już na casting w Polsacie jej nie brałem i myślę że już nigdy nie założę, zbyteczny dodatek który podbija cenę całego stroju.
W tym sezonie był szał na cekinowe marynarki takie jak z BJ.Ja za swoją w H&M wybuliłam we wrześniu 120 zł a teraz można kupić taką za 35 do 50zł Widziałam mnóstwo w New Yorkerze, W tesco na ciuchach identyczne, w Cubusie. Chinczycy naprodukowali tego full a dla normalnego obywatela to one się nadają tylko na sylwestra.(Dla fanów MJ na specjalne okazje )
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Nam???Masz jakieś nadprzyrodzone właściwości? Marynarka w tesco była identyczna jak na Motown 25.No nie błyszczała kryształami svarowskiego ale też nieźle się mieni.Moja w wersji short jest na moim avatarze tyle że nie widać na nim jej błysku.
Ot coś jak to tyle że dłuższa za pupę