Lady GaGa

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

homesick pisze:tancerz napisał:
Elton wypadł dostojnie

to ze Elton wypada dostojnie to bym polemizowala, to tez artysta w kiczu zanurzony po uszy.

Cytat:
a Ona jak jakaś laleczka kolorowa ...

dokladnie o to chodzilo w calym show.
Ale Elton potrafi jakoś ten kicz sprzedać nie wiem ja go odbieram pozytywnie a laleczki nie trawię nie mam nic w stosunku do jej piosenek bo nie znam, słyszałem ją tylko na grammy i wypadła bardzo dobrze od strony muzycznej ale ten kicz nie pasuje do muzyki. Niech "kiczuje" inaczej :-P to może mnie do siebie przekona na razie to KICZ którego nie trawię.

Ja rozumiem słowo kicz jest pojęciem względnym dla mnie kicz kiczowi nie równy .

Ja naprawdę chciałbym poznać twórczość tej Pani ale kuurcze...;/ jak widze jak się ubiera to mnie taak odpycha że nie mam siły sięgnąć po jej utwory, ja wiem może jestem uprzedzony. Może robię błąd tak jak wielu ludzi nie znających MJ on tez bądź co bądź na pewno odrzuca potencjalnych słuchaczy swoim wyglądem i strojami. Powiedzmy, że to rzecz gustu. W mój gust akurat nie przypasowała. To jest jak z rozmową kwalifikacyjną o prace. Czytasz super CV jesteś 100% pewny, że zatrudnisz te osobę a tu przychodzi do was gościu ubrany za żebraka albo w stroju kąpielowym. Choćby nie wiem jak go chwalili powstaję niechęć do dalszego poznania potencjalnego pracownika. Mam tak z Lady Gagą. Może kiedyś sięgnę po Jej piosenki głębiej jak zmieni image jak na razie mam wielki Haos w Jej osobie nie potrafię jej przy szufladkować do jakiejkolwiek skali ubraniowej :wariat:. Choć potencjał muzyczny ma niczego sobie , niektóre sławne osoby mogłyby je pozazdrościć talentu.
Ostatnio zmieniony wt, 02 lut 2010, 16:27 przez tancerz, łącznie zmieniany 1 raz.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
babybemine

Post autor: babybemine »

Nie wszyscy muszą lubić Lady Gagę, każde ma swoje zdanie i uszanujmy to. ;-)
Ja osobiście nie jestem ani fanką ani antyfanką, chociaż muszę przyznać, że głos ma niezły i też gra ;D A ubiór i te kostiumy to już swoją drogą.. Nosi to co jej się podoba, ale również jest w tym pewnie zasługa stylistów. To tylko image! A taki image teraz dobrze się sprzedaje.
Polubiłam piosenkę 'Speechless', dlatego też występ na Grammy jak dla mnie był OK ;-) Poprostu zależy co, komu się podoba.
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Postanowiłam wkleić kilka zdjęć, które znalazłam w sieci. ;-)
Lady GaGa podczas Grammy Awards 2010.

Obrazek

Obrazek

http://i.thisislondon.co.uk/i/pix/2010/ ... ga-500.jpg (pozostawiam sam link)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nenene
Jakieś opinie? Konstruktywna krytyka? Cokolwiek, byle kulturalnie.
Pozdrawiam.

p.s. Jeśli ktoś nazwie to ,co ma na głowie na ostatnim zdjęciu... ;-) to super.

edit:

1) niektóre jej kostiumy/body mnie też się nie podobają, włączając to,w którym występowała na Grammy (w sensie na scenie)

2) kaem / mzs - jeśli [znowu] wg Was jakieś foto jest za duże, to powiedzcie które... :P zmienię lub usunę.

xo
Ostatnio zmieniony wt, 02 lut 2010, 19:41 przez akaagnes, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

akaagnes pisze:Jakieś opinie? Konstruktywna krytyka? Cokolwiek, byle kulturalnie.
powiedziałabym coś odnośnie tego zielonego niby-body,ale pewnie bym za to zarobiła czerwoną jedyneczkę....więc lepiej zachowam dla siebie moje spostrzeżenia.. :smiech:
:wariat: :wariat:
Ostatnio zmieniony wt, 02 lut 2010, 16:59 przez viva201, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
tancerz

akaagnes pisze:Jeśli ktoś nazwie to ,co ma na głowie na ostatnim zdjęciu... to super.
Czapka z Kryptonu ( kryształy kryptonu pomagające wzmocnić silę Supermanowi )
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Mmm...Lady gaga coraz bardziej przypomina mi aktorkę pewnej kategorii filmów, o której nie będę głośno mówić bo spowoduję zgorszenie osób pełnoletnich :) Uważam, że z Gagą byłoby ok gdyby trochę zakryła to ciało. W końcu wielu artystów robiło świetną muzykę bez rozbierania się. Przykładem jest chociażby nasz MJ lub Freddie Mercury.
Obrazek
Awatar użytkownika
tancerz

Eva pisze:W końcu wielu artystów robiło świetną muzykę bez rozbierania się. Przykładem jest chociażby nasz MJ lub Freddie Mercury.
Tu bym sie nie zgodził ze zdaniem na temat Freddiego :
Obrazek
Awatar użytkownika
babybemine

Post autor: babybemine »

viva201 pisze:powiedziałabym coś odnośnie tego zielonego niby-body,ale pewnie bym za to zarobiła czerwoną jedyneczkę....więc lepiej zachowam dla siebie moje spostrzeżenia..
z tym body to już przegięła xd
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

tancerz pisze:Eva napisał:
W końcu wielu artystów robiło świetną muzykę bez rozbierania się. Przykładem jest chociażby nasz MJ lub Freddie Mercury.

Tu bym sie nie zgodził u Freddiego :
Co do Michaela też bym się nie do końca zgodziła. Chociażby klip You Are Not Alone nenene
Awatar użytkownika
viva201

Eva pisze:W końcu wielu artystów robiło świetną muzykę bez rozbierania się. Przykładem jest chociażby nasz MJ lub Freddie Mercury.
A Michael i Jego YANE.....hłehłe...
Obrazek
Awatar użytkownika
tancerz

Ale tu chodzi i wygląda na scenie a nie w teledysku to co innego
Awatar użytkownika
viva201

tancerz jak by nie było ruszaŁ się wyzywająco.... ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

my sie tu chyba skupiamy nie na tym co trzeba, jesli pytanie brzmi czy podobaja mi sie jej stroje...zdecydowanie nie. chodzi o to jaka one pelnia funkcje i w odniesieniu do jej wystepow.
to jak polaczenie operowego patosu i krynoliny w wersji drag queen, czyli nutka gejowskiej estetyki (vide Freddie ;p ) do tego jawna kpina z plastikowego imige'u polowy gwiazd pop, przeciez te kolorowe body i fiszbiny zazwyczaj lacza sie z czyms zupelnie kontrastowym, krwia, spaleniem...ruchy taneczne tez okaleczone, pokraczne...toz trzeba byc slepym, zeby drugiego dna nie widziec i brzydoty skrywanej za tymi wszystkimi piorkami...w tym jest odkrywcza i prowokacyjna, osmiela sie obnazac nie tylko swoj tylek, ale i zaklamanie showbiznesu i zarabiac na tym.

ktos pisal, ze go oczy bola, ze mu niedobrze i w tym sek, wedlug mnie taki ma byc efekt.

i nie, nie slucham Gagi.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

Nie jestem fanką Gagi. Jej kawałki wpadały mi w ucho, mogłam ich od czasu do czasu posłuchać, ale bez przesady. ALE podpisuję się rękami i nogami pod tym, co pisze homesick. Moim zdaniem to jest pewien rodzaj sztuki. A sztuka przecież zwykle nie trafia do każdego. Podziwiam ją za odwagę i za to, że mimo krytyki z wielu stron - nadal konsekwentnie robi swoje. No i ma dziewczyna talent, temu chyba nikt nie zaprzeczy.

Agnes, a ostatnie zdjęcie z "tym czymś" na głowie kojarzy mi się z jakąś współczesną wersją Królowej Śniegu ;-)
Obrazek
Canario

Post autor: Canario »

babybemine pisze:
viva201 pisze:powiedziałabym coś odnośnie tego zielonego niby-body,ale pewnie bym za to zarobiła czerwoną jedyneczkę....więc lepiej zachowam dla siebie moje spostrzeżenia..
z tym body to już przegięła xd
Nie wiem o co Wam chodzi?
Mnie akurat to zielone body się podoba.
Dużo bardziej niż ta sukienka z tymi rurkami.

EDIT:
Właśnie to trzecie zdjęcie najbardziej mnie się podoba ;-)
Ostatnio zmieniony wt, 02 lut 2010, 18:22 przez Canario, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ